• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15 yaşında intihar etmek günah mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Seray_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benimde öyle bir şey bende sınavım diyordum ama 26 cm ameliyat izini görmeye dayanamıyorum ve yine ameliyat olabilirim belli değil
Güzelim benim yara izi bu devirde teknolojide üzüleceğin son şey olsun. Tıp o kadar ilerledi ki izleri silmek, estetik görüntü sağlamak artık zor değil. Sen önce sağlığına odaklan sağlığa kavuş sonra beğenmedin yerleri düzeltirler. Daha çok küçüksün, ailene duygularını söyle yardım al mutlaka

Benimde öyle bir şey bende sınavım diyordum ama 26 cm ameliyat izini görmeye dayanamıyorum ve yine ameliyat olabilirim belli değil
Mesele yara izi olsun kuzum yaa, belki sen büyüyene kadar plastik cerrahi gelişecek yara izlerine çözüm bulunacak. Şant mı var vücudunda. Bununla bile yaşayan binlerce insan var. Bir kız öğrencim vardı 15 yıl önce 4 yaşındayken sıcak sütle yanmış, bütün göğsü yanık lekesiydi. Evli şimdi, işi gücü bebeği var. Gayet mutlu. Yeğenimin sırtında yanıktan dolayı deri nakli var. Bacağında da derinin alındığı yerin izi var. İzler yaşanmışlıktır, hayat tecrübesidir, olgunluktur. Yüzünün ortasından bile geçse kapatmanın yolu var. Dünyanın sonu değil bunlar. Ben bir insan sevsem vücudundaki dikiş izini ekstra severim 'neler yaşamış' diye düşünerek. Hiç takılacak şeyler değil bunlar

Teşekkürler abla
Tedavisi olan bir hastalık için niye kendini üzüyorsun, ameliyat izi dediğin nedir ki? Bu devirde herkeste ameliyat izi var neredeyse sağlıklı hiç ameliyat olmayan insan yok gibi.
Teşekkür ederim abla o kadar ilgilendin

Bak cnm intihar burda günah değil deseler kalkip intiharmi edeceksin? Sana bahşedilen bu canı bu nefesi burdaki bir avuç insanın kararına göre mi vericeksin?.. Lütfen birileri ne der diye yaşama bu dünyada kendinden kötü insanlari gör sivilceymiş yara iziymiş bunlar çok geçici şeyler Benim eşimin yeğeni sen yaslarinda Doğuştan Bir kolu yok gözlerinde görme problemi var ama görsen okadar hayat dolu neşeli ki kendine ait işi var sevenleri var Hayata tutunmak için neden çok cnm. Kendini Çok Sev Çünkü Senden Bir Tane Daha Yok..

Yaşıtlarım gibi olmak istiyorum ama bir sürü hastalığım var artık canımı sıkmaya başladı kendimden nefret ediyorum basit şeyler değil

Seraycığım, az önce şehir dışından geldik, oğlum x bir yarışmada derece aldı takımıyla beraber ve onu seyircilerin arasından izlerken derinlere daldım. Kendi çocukluğum geldi aklıma... Hastaneler ikinci evim olan çocukluğum, her hafta vurulmak zorunda kaldığım iğneler... Anoreksiya nevroza (Yeme bozukluğu) ile tanılı geçen orta okulum, bitmeyen akne sorunuyla geçen lise zamanlarım, kendime zarar verme alışkanlığı edinerek kollarımı kesmem (Keloid izler var), intihar teşebbüsüm (Sağ bileğimde kesik izi), üniversitede gelen bipolar tanım (Fiziksel bir hastalığım olaydı da o sanrıları görmeseydim dedirtmişti)... Nerelerden geçtim ve neyi izliyorum şu an dedim. Üzerine de senin konun... :)))

O zamanlar "Neden ben?!" derdim ve yaşamak istemezdim. Cevaplar seneler sonra gelmeye başladı.
Çocuğum için, kuzenim için (3 hafta önce bipolar tanısı aldı 17 yaşında daha ve onun bu konuda bilgili bir ablaya ihtiyacı var), yakın arkadaşım için, bazı hayatlara bir yerinden bir şekilde dokunabilmek için. Mesela sana yara izlerimi anlatmak, belki biraz hayata çekebilmek için.
Bence hepsine değer.

İz dediğin nedir ki? Nerende? Benim kollarımda, üstelik insanları kaçıracak cinstenler. :)) Umursamıyorum ve "Onlar nedir?" diye soran biri çıkana kadar orada olduklarının farkına bile varmıyorum. Çok rahatsızsan teknoloji ilerledi, tedavi edilmeyen iz neredeyse yok. Bunlar için henüz 15inde ölümü ağzına almak hiç yakışıyor mu bir daha düşün. Baktın yine düşünüyorsun intihar filan, annene babana söyle, bir psikiyatrın kapısını çalın beraberce.

Canım benim de bacağımda tümör var şu an bile bacağımda uzun bir ameliyat izi var aynı yerden tekrar ameliyat olacağım o zaman daha uzun bir iz olacak. Ama yapacak bir şey yok sağlıklı olalım da iz de olsun yani. Ki yaşın küçük hücreler çabuk yenilenir emin ol o iz yaş geçtikçe silikleşecek. Üzme o güzel canını 🩷 ileride bunun için neden üzülmüşüm diyeceksin emin ol. İnsanın yaşı büyüdükçe böyle şeylere artık takılmıyor.

Yaşıtlarım gibi olmak istiyorum ama bir sürü hastalığım var artık canımı sıkmaya başladı
Sabret, inşallah geçecek. Allahım beni birdaha sağlıkla sınama diye dua et, Allaha sığın. Hayat inişli çıkışlıdır, bazen mutlu olursun bazen de sorunlar yaşarsın. Bunların hepsi inşallah geçecek, bugünleri sadece kötü bir anı olarak hatırlayacaksın. Zaman her şeyin ilacıdır. Zamana bırak. Bolca dua et.

26 cm ameliyat izini görmeye dayanamıyorum ve yine ameliyat olabilirim belli değil
Bacaktan ameliyat olan tanıdığım birinin alt bacağı boydan boya ameliyat izi, hatta onun izi kabarık kırmızı izdi. Bir buçuk yıl içerisinde o izi silikleşip ten rengine yakın bir hale gelmiş. Ki o otuzlu yaşlarda, hücreleri yenilenmiş. Senin daha yaşın çok küçük sana bir zaman veremem ama yaşın gereği hücrelerin çok daha çabuk yenileniyor, vücudun kendini zamanla toparlayacak o izlerin silinecek.

Bak canım sana daha öncede yazmıştım yine yazıyorum 26 cm dediğin nedir ki sen benim yara izlerimi bı görsen göğüs bölgesiyle diz kapağı arasında bir çok yaram var.o kadar çoklar ki estetikle bile kapatılacak düzeyde değiller.Senin yaşlarındayken ben de çok ağladım ama artık aklıma bile gelmiyor.Benimde çocukluğum hep hastalıklarla geçti Ama evlendim de cocugumda oldu Şimdi ise beyincik sarkması var onla uğraşıyorum.Ama herşeye rağmen hayat çok güzel.Tek başına yapamiyorsan psikolojik destek al.İnan bana zaman geçtikçe aslında bunların hiç bir önemi olmadığını anlayacaksin..

bilen biri yazsın
Kesinlikle günah..Bütün dinlerde yasak..Araştırabılırsın...O zaman her dibi gören intihar eder kurtulurdu...O kadar kolay değil..Kolayı secersen de cezasını çekersin hükümlerini oku..Ölüm son değil..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back