15 tatil ilk eşten olma cocuk 5 aylik bebek ve sinir krizi gecirmem

Konuda sevgilinizin çocuğunun sorun çıkardığı kısım neresi?
Başlığı yazarken "bir şey yapsaydı da bire bin katıp anlatsaydım" diye içiniz gitmiş belli ki ama yazacak bir şey bulamadınız herhalde.

Evde 9 yaşında bir kız çocuğu varken 11 yaşında, ergenlik arefesindeki alakasız bir erkek çocuğunun işi ne?

Hani çok aşıksınız ya sevgilinize, üç kuruş vermemek için sizi kandırıp boşamasına rağmen barışıp çocuk yapmışsınız, adamı sırtınıza almışsınız evi çekip çeviriyorsunuz; bu kadar çılgınca aşık olduğunuz adamın çocuğu mu fazlalık geldi size?
Şu saçma ortamda tek sorun 9 yaşındaki kız sanki.

Eşiniz kendisinimi terbiye etse acaba önce?Çocuk babasını istiyor çagırıyor cevap vermemekle nasıl terbiye ediyor?Konuşarak terbiye edilir görmezden gelerek değil.
Ve evde bu kadar zorlanırken çocuklarla birde üstelik başka birisininde çocuguna bakmasaydınız keşke zaten sizin çocukla anlaşamıyor.

Çocuk şiddet gösteriyor yeni yalanın mı çocuk konusunda mağduru oynamak için kullandığın? Darp raporunda vardır kesin, çocuktan şikayetçi olmayı düşünmüşsündür, ama kıyamamışsındır.

Senin beceriksiz kocanın yetiştiremediği bu çocuk şiddet gösteriyor, kocan düzgün bir baba olamamış, sorumluluklarını yerine getiremeyen bir zavallı ama o 9 yaşındaki çocuk suçlu, hmm, evet. Sen yoksa en başında çocuğu sevmişsin, hayatında kabul etmişsin, evet.

İçten içe çıldırıyorsun, çocuklu kadınlara karşı, çocuğu olan ve boşanmış her kadın senin gözünde yalancı, iftiracı, fitneci. Hatta bir konuna çocuk yalan söylüyordur yazacak kadar korkunç birisin. Yatıyorsun, kalkıyorsun nerde çocuğuyla boşanmış kadın var onun konusundasın. Hayatında hiç çocuk olmamış gibi çocuklardan nefret ediyorsun resmen.

En mağdur sensin gerçekten bir çocuktan şiddet görme riskin var canın tehlikede ah canım ya.

Sizi anlıyorum. Sadece bir konuda ricam var. Çocuk böyle öfke problemleri ile büyürse ileride size de topluma da zararlı bir insan olur. Eşinizi ikna etseniz ve bu çocuğu bir terapisti götürse olmaz mı? Belki hala düzelme şansı vardır.

Mahkeme, pedagog raporlarında olan ve öğretmen tarafından sayısızca bununla ilgili çağrılan eşimi gördüğüm, ve ben de şahit olarak maruz kaldığım için olabilir mi?:) Ne darp raporu Allah aşkına, şaka gibisiniz:)

Çocuklu boşanmış yakın dostlarım var, hepsini de çok seviyorum. Ayrıca herkes çocuklu ve boşanmış adayıdır eğer anneyse:) Çocuklu boşanarak kendi hırsına çocuğu alet eden ve eski eşine zorbalık yapan hiçbir kadını mağdur görmek ve sevmek zorunda değilim evet. Tıpkı erkeği olduğu gibi:)
Aynen beni linç ettirin bence:)

Sizin nerenize dokundum fikirlerimle yanlışlıkla anlayamadım ama bence daha düzgün bir üslupla konuşabilirsiniz:)

Anneye mahkemede uzman raporuyla ve avukat tarafından da söylendi, uyarıldı. Eşimle biz bir uzmana gidip danıştık, velayeti kendinde bulunduran tarafında işbirliği içinde olması gerek, öğretmeni tarafından da uyarıldığı halde karşı taraf böyle bir şeyi gerekli bulmuyor. Çünkü kendisinin de bu problemi olduğu için, normal olarak görüyor. Önce anne tedavi edilmeli.

Lena, zor mutsuz sevilmemiş bir çocuk olarak büyüyüp, şuan bir yetişkin olarak bir başka çocuğun aynı sevgisizlikle büyümesine neden oluyorsun. Kocanın eski eşi bahsettiğin gibi kötü birisi değil öyle olsa adam evlenirken evi, velayeti,nafakayı vs kadına bırakmazdı. Allah bilir naptı nasıl boşandı da bunlar kadına sıkıntısız kaldı. Çocuğun anne tarafından kaçırılmasına ek, intihar eğilimleri, çocuğu kaçırma vs vs, bunlar gerçek olsa bu kadın çoktan akıl hastanesine ya da hapislere düşerdi. Yazdıkların o kadar yalanki, her konuda kendin için daha fazla mağduriyet gösteriyorsun, eskiden çocuğun şiddet gösterdiğini yazmıyordun, şimdi yazasın tutmuş.

Sen eğer sana zararı olmayan bugün çocuk olan bir insana bu kadar kötü kırıcı davranmamış olsaydın düzgün konuşurdum. Ama hak etmiyorsun.

Kendi içindeki mutsuz çocuğun hıncını, eşinin çocuğundan alıyorsun belliki. Bir gün pişman olursun vicdan azabından. Sen belki ilk kez sevildiğini düşünüyorsundur eşinle olan ilişkinden, onun çocuğuna ilgi,zaman, sevgi göstermesi belliki seni hırçınlaştırıyor, bu yüzden eve gelmesin, eşin görüşmesin istiyorsun, bir çocuğun en güzel anılarını yaşamasına engel oluyorsun. Saf kötülük bu.

E geleceğinin fragmanını görmussun işte , allahin şanslı kuluymussun ki imzadan önce de pek çok şeyi görmüşsün.
Hala daha evlendiysen çek, biz ne yapalım?

-Eşim nafakayı kadına bırakmadı, çocuğa bıraktı, zaten tercih meselesi değil yasal yükümlülük.
-7 yaşında bir çocuğun velayeti anne istediği sürece anneye bırakılır
-Evin kullanım hakkını verdi, protokole de sabit olarak gereken süre yazıldı, fakat belirlenen süreyi kasıtlı olarak aşarak haksız işgal yapıldı, evden de yasal yolla çıkarıldı kendisi.
-Her intihar eğilimi olan, intiharla tehdit eden, çocuğuna şiddet uygulayan anne şu an Türkiye'de akıl hastanesinde mi:)?
-Yazdıklarım UYAP'ta da mevcut:)
-Çocuğa hangi kırıcı davranışım olmuş, kanıtlayıp yazabilir misiniz:) Karşı taraf kanıtlayamadı da, takipsizlik verilip duruyor.
-İlk kez sevilmiyorum, uzun ilişkilerim oldu eşimden önce. Evliliği ilk kez yaptım. Eşimin çocuğu tam 1.5 yıl evimize geldi:) Hatta kayıtlı olarak kendisine yaptığım doğumgünleri, hediyeler, çıkılan tatiller var:)

Çocuğun en güzel anıları annesinin alıp vermelerde ve çocuk bizdeyken geçirdiği sinir krizleri:)

Saf kötüyüm, şimdi içeri gidip bir iksir hazırlayıp eşimi zehirleyeceğim, çünkü onun beyni yok, bu iksirler sayesinde karar alıyor:)

İyi geceler:)

Lena isimli üye ile birçok konu başlığında karşılıklı yazıştım. Kızdım zaman zaman , o da bana kızmıştır. Aynı noktada değilim kendisi ile. Diyelim ki yazdıkları yalan, eski eş sorunlu değil, çocuk şiddet eğilimli değil.
Peki burada bir çocuğun babası ile en güzel anılarını yaşayamamasının sebebi hayatındaki kadının engellemelerine rest çekmeyen, sen kimsin ki evladimla arama giriyorsun demeyen baba mı? Yoksa lena mı?

Sizin dediğiniz gibi kötü bir çocukluk geçirmiş ve belki de bu yüzden çocuk sahibi olmak istememiş birisi kan bağı olmayan bir çocuğa sonsuz sevgi ve anlayış gösteremeyebilir. Bu illa onun kötü bir insan olduğu anlamina gelmez. İnsan kendi öz çocuğunu büyütürken bile çocukluk travmalarindan, yanlış şemalarında dolayı sabretmekte, doğru davranışı göstermekte sorun yaşıyor.

Bu hikayedeki adam ne olgun biri olup doğru eş seçimi yapmış, ne çocuğu yaparken adamakıllı düşünmüş, ne de boşandıktan sonra eski eşi ve çocuğuyla ilişkisini yürütebilmiş. Eski eş lenya, lena eski eşe kızıyor. Adam aradan sıyrılıyor. Adete KIzılcık Şerbeti Apo.

Ben şunu kabul ediyorum, yeni eş, eşinin eski eşinden olan çocuğa bakmak zorunda değil. Ama onu hayatında istememek, çocuğun kötülüğünü istemek çok sıkıntılı bir davranış. Bence sevgi de göstermesine gerek yok sadece varlığına saygı duymalı. Bugün 10 yaşında olan çocuk, yarın 30 yaşında yetişkin olacak.

Lenayla ilgili şöyle bir sıkıntı var,
lenanın kocasının eski eşi güya ilaç kullanıyor, intihar eğilimi var, çocuğunu dövüyor üstelik güya evliyken eşini de dövüyormuş, güya kadının ailesinden de çocuğu dövenler olmuş, kadın çocuğu 4 ay boyunca bir akrabasına bırakmış ve lenanın kocası da bu 4 ay çocuğu hiç görmemiş, güya kadın çocuğu kaçırmış, güya çocuk şiddet eğilimli vs. Ama lenaya göre bunlara göz yuman kocası muhteşem iyi kalpli birisi. kadın ısrarla eski yerden yere vurup, kocasını savunuyor toz kondurmuyor. Ben hep kocası beceriksiz biri diye yazdım. Yukarıda da yazdım kim bilir nasıl boşandı her şey eşe kaldı diye.

9 yaşındaki çocuk için ondan böyle nefretle bahsediyorsa bu kötü bir insan olmaktır. Çünkü bir çocuğa nefret beslemek, sokaktaki bir ağaca nefret beslemek gibi bir şey.

İntihar durumu olan kişilerin hastaneye yatırılıp, gerektiğinde vasi tayin edildiği bir ülkede yaşıyoruz. Öyle basit bir şey değil yazdıkların, üstelik çocuk kaçırma gibi olaylar var ortada senin yazdıklarına göre

Eminim uzun ilişkin olmuştur. Sen ve eşin sevgisiz insanlarsınız, birbirinizden farkınız yok, ama sen içten içe çocuktan nefret ediyorsun, normal psikolojisi olan birisi 9 yaşındaki çocuk için öyle şeyler yazmazdı. Ailen seni hayatlarından izole ettiyse, sen de eşinin aynı şeyi çocuğuna yapıp, senin odak noktası yapmasını bekliyorsun. Çok yanlış bir şey bu. Sen nasıl bugün bu şekildeysen, yaşlandığında o çocuk büyüğünde o sana aynısını yapacak. Üstelik çocuğun annesine bir şey olsa mecburen sizinle kalacak, bu detayı unutuyorsun, oturduğun ev yani eşinin yaşadığı ev, bu çocuğun evi, babasının yaşam alanı, onun yaşam alanı. Sen eve sokmasanda bu böyle.

Antidepresan kullanan, postpartum depresyondan sonra toparlanamayan, şiddet eğilimli ve bir aile figürü olmadan yetişen bir kadın profili size çok uzak geliyorsa ben bunu bilemem. Bakın geçen konuda da düzelttiğim halde hala aynı şeyi söylüyorsunuz, kadının ailesinden çocuğu döven yok, kadın ailesinden şiddet görerek büyüyen biri. Anne çocukken gitmiş, farklı evlilikler, üvey babalar var. Daha yazmayacağım başka detay.

Çocukların şiddet eğilimi olamıyor mu? Anne veya öğretmen değilim fakat bu bakış açınızı da anlamadım. Sanki fil kafalı at diyorum gibi.

Eşime toz kondurmuyor muyum:) ? Eşim hatanın baş mimarı zaten, ne yapayım öldüreyim mi asayım mı? Zaten kendisi pişman ve bedel ödeyen bir insana sizce ne yapılmalı:) Her şey eşe kalmadı, eski eşe bir süre kendisinin olmayan evin kullanım hakkı verildi kendi düzenini kurana dek, yasal sınırlar içinde. Eşim aldatmadı, şiddet uygulamadı vs:) Zorla yaptı mı demem lazım anlamadım ki:)

Sokaktaki ağaçları seviyorum teşekkür ederim:) Çocuğa nefret beslemiyorum, kendime zarar verdirtmem olay bu çocuk ya da annesi tarafından. Eşim bu konuda pasif kalırsa eşim olmaz.

Son olarak kimseye silah dayamıyorum:)

Sizin kadar detayları şu anda hatırlayamadım. Gerçekten üst üste bu yazdıklarınız bir çocuk için çok fazla. Umarım yalandır, abartıdır.

Eş tam bir fecaat zaten.
Keşke onu gıyabında tokatlamak için de bir internet sitesi kurulsa.

Asıl sorunlu ve sorumlu ebeveyn tabi ki. Ben genel olarak eş çocuklarını sorunlu hatta küçük bir cani gibi anlatan üyelerin, çocuk gerçekten sorunlu da olabilir bu arada ama bu sorundan eşlerini hiç sorumlu tutmalarına ve hatta o eşleri yere göğe sigdiramamalarina, harika babalar olduğuyla ilgli siraladiklari cümleleri doğru bulmuyorum.
Ortada sorunlu bir çocuk varsa bunun en az yüzde elli sorumlusu babadır. Ve bu sorunun çözümü o babanın çocuğundan vazgeçecek derecede uzak durması değildir. Bu yine yeni eşin sorunu olmayabilir günün sonunda. Benim gördüğüm erkekler ya çocuklarını yok sayıyorlar ikinci evliliklerinde ya eşlerini eziyor, ezdiriyorlar. Dengeyi kuran cok az. Ya kadin magdur oluyor ya cocuk, beyfendilere yine hiçbir şey olmuyor.

Son düzenleme:
Özellikle işaretlediğim kısma o kadar katılıyorum ki. Adam çocuğundan soğumuş, çocuğun annesi yüzünden. Hani şu adamın kendi bulup evlendiği, çocuk yaptığı. İnanılmaz gerçekten. Konu eski eşler, yeni eşler falan değil. Malesef bu tip adamlar hem eski eşe, hem o çocuğa hem de yeni eşe en büyük zararı veriyor.

Bu kısım da işte o çocuğun annesi babası arasında. Burada benim bir katkım olduğunu düşünmüyorum. Ben eşimin benden önce evlenmesini, çocuk yapmasını ya da boşanmasını sağlamadım. Boşandıktan sonra nasıl ilişki kuracaklarını da ben belirlemedim. Fakat evlendiyse, bana karşı da sorumlulukları var. Ben kendime zarar verdirtmem, eşimle aileysem eğer eşim hiçbir konuda beni ezdirmemeli. Bunu yapacağına dair şüphem olsa evlenmezdim.

Bugün ben eşimden ayrılsam, eşim farklı mı davranır? Ya da şu an kendisine bir yaptırım mı uyguluyorum? Benden anlaşmalı 1 günde boşanıp ne istiyorsa onu yapabilir. Özgür iradesi olan bir insandan bahsediyorum. Neden tüm "kötü" olan ve "sorumluluk sahibi" kişi ben olayım? O adam da (ben onu kandırmadım, açık oldum sınırlarım konusunda) benimle evlenmeyi kendi seçmedi mi?

Bazı üyeler zannediyor ki ben boşansam, baba farklı davranacak. Adam istemiyor, maddi manevi bir sürü kayıp, her görüşmede yeni olay, çocukla ilişki normal değil, uzman anne baba işbirliği yapmalı diyor, karşı taraf kin kusmak dışında asla diyor. Ama nedense günah keçisi ben?

Ben kendimi sorumlu görmüyorum, evlenirken, çocuk yapılırken, boşanırken ve sonrasında ağızlar dolusu küfürler, davalar havada uçuşurken bana sorulmadı. Nedense bu ilişkiyi onarması gereken ya da babayı başka bir fikre itmesi gereken kilit kişi ben oldum?

Eşim canı ne isterse yapabilir, hatta isterse bugün benden boşanıp eski eşiyle yeniden evlenip çocuğa mutlu(!) bir yuva da sağlayabilir. Herkesin özgür iradesi. Benim sorumluluğum yok. Eşimi eski eşine ve çocuğuna ısındırmak ya da sağlıklı bir düzleme geçirmek zorunda değilim. Benim meselem değil.

Bence de sizin meseleniz değil. Hep söyledim.
Eşiniz eski eşiyle sulh sağlamakla, çocuğuyla ilgilenmekle ve size de huzurlu bir hayat sunmakla mükellef. Kendi adıma kötü olduğunuzu da düşünmüyorum. Kötü bile olsanız, suç yine eşinizde olurdu sizinle evlendiği için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…