- 20 Ocak 2008
- 15.083
- 31.660
- Konu Sahibi handegunerler
Üslubunuzdan dolayı teşekkür ederim. Çok güzel ifade etmişsiniz.
"Aynı şekilde eşiniz neden bu kadından çocuk yaptı? Neden hayatını yoluna koymadan evlendi? O da kendini çocuğuna adayabilirdi. Sizi de bu kadar yıpratmaya hakkı yoktu."
Bu cümlenize sonuna dek katılıyorum. Eşimin en büyük pişmanlığı, benimle ilgisi de yok. Eşim bir bedel ödüyor zaten, normal bir baba-çocuk ilişkisi artık olmadığı için, ama kendisi de söylüyor, keşke yine boşansaydım ama annesi farklı olsaydı. Bu tamamen onun problemi, burada da çok kötü insanlardan çocuğu olan annelerden bir farkı olduğunu düşünmüyorum. Hele de çok kısa sürede, başka ilişkiden çıkıp evlenip, birden çocuk olunca. İşte anlık verilen kararların uzun vadeli sonuçları maalesef bu.
Eşim hayatını yoluna koydu, evlenmeden önce tüm süreçler yaşandı. Bugün eşim kendi davalarından vb problemlerden ötürü ben olayım ya da olmayayım bugünkü tavrından vazgeçmez. Ama evet sevgililik, nişanlılık dönemimde aşırı yıprandım, ama işte o zamanlar "bir umut" görüyorduk çift olarak, sonra o da bitti. O yıpranma da zaten boş bir "ya olursa, bir çözüm bulursak" umuduydu.
Dediğim gibi, hepsi eşimin kendi seçimi. Eşim kendi mantığına uymayan bir şeyi ben dedim diye koşulsuz şartsız yapacak bir insan değil. O nasıl evlenirken benden bir şeyler bekleyip ona göre teklifini yapıp bu yola benimle çıktıysa benim de sınırlarım olması çok normal.
Evet üzücü zaten, fakat ben de kendimi bir psikiyatrist olarak görmüyorum. Ki anne babalar da psikiyatrist değiller, ben bu hikayede maruz kalan taraf olmayı mantıklı bulmuyorum konu bu.
Ne acı bir babanın 8 yasinda cocuğa sanki cocuk 20 yaşında delikanlıymış ta geri döndürülemez,tamir edilemez bir baba&oğul ilişkisinin içindeymiş gibi bir moda girip kolaya kacmasi ve buna kendini inandırması.
Olay sizlik degil.Ortada rezil bir boşanma hikayesi var ve eşiniz de cocugun annesi de birbirinden berbatlar !! Ve simdilik anın tadını çıkarın.Ileride eşinizle huzurunuz cocugu yüzünden bozulacak.Bu hiç sekmez.