15 tatil ilk eşten olma cocuk 5 aylik bebek ve sinir krizi gecirmem

Sen öğleden beri burada bize laf yetiştiriyorsun, evde çocuklara kim bakıyor?

Bu yorumları beğenmiyor ama eski eşi kötülersek harikasın diye övgü alabiliriz kendisinden

Cok sujur gerçeklerin farkındayım ona kalsa eve bol bol para harcamaliyim asla yapmıyorum.ama tüm masrafları karşılamaz ben cüzi miktar verecem mecbur
Mutfağı yemeği karşıla gerisini verme neticede iki evladının boğazı. Adama da yuh zaten ne demek kira vermiyorsun evde iki evladı yaşıyor o ev zaten 3 çocuğunun evi bir de kira mı verecekler

Çocuğa kadın bakacak ama kadının söz hakkı olmayacak, saçmalık!

E hayir diyemedim işte cocuk da benim cocugu sinirlendirir bagirttirup guluyor
11 yaşında erkek çocuk başına bir şey gelir diye korkmadin mi ? Cama çıkar , balkona çıkar eline bıçak alır ,banyoda kayar ,boğazına zeytin kaçar sizin gibi 3 çocukla kafası dalgın bir insan için hemde.

Ne kadar hadsizce bir yorum. Evlenirken çocuklu olduğunu bilmiyor muydun ? 8 yaşındaki çocuğun şiddete eğilimi ne olabilir de 5 şahit istiyorsun ? O ev babasının da evi ne demek otele git ! Evlenmeseydin o zaman çocuklu adamla cocuksuza kıran mı girdi ?

Bu dediğiniz normal evlilikler için geçerli bizimki normal bir evlilik degil.maddi manevi kazancım yok bu işten o yüzden kizini da çekemem.1 hafta için gelmişti sonra kadin tatili orda bitirsin dedi kusura bakmasın.
Hangi evlilikte maddi kazanç var ? Manevi kazanc nasıl olmuyor birbirinizi sevmiyor musunuz ? paravan evlilik mi yaptiniz ? Sözleşme mi imzaladiniz ?

İstediğiniz yorumu yapabilirsiniz. Şiddete eğilimli olması pedagog raporlarıyla ve öğretmen görüşüyle de belirli zaten. Anne de şiddete eğilimli çünkü. Ve bazı üyeler kız çocuğu demiş, erkek çocuğu arkadaşlar. Ayrıca 5 şahit huzurunda dediğim de çarpıtılmış evet çünkü annesi defalarca asılsız şikayette bulundu. Çocuk arkadaşlarıyla kavga ediyor okulda, mahallede sürekli. Bir yeri morarsa ifade vermeye karakola ben giderim siz değil. Bu yüzden de asla başbaşa kalmadım, kalmam da.

Bir de size neden kadına yüklenmek daha kolay geliyor? Ben çocuksuz ve evlenmemiş bir kadın olarak, eşimin başına silah dayamadım evlenmek için. Evlenmeden önce de yaşadıklarım çerçevesinde eşimle konuştum, kendimi farklı göstermedim. Yani ben sanki silah zoruyla eşimle evlendim gibi neden sorumluluk bende oluyor. Eşimin hep şansı oldu, gidip kendini babalığına ve eski eşiyle mahkemelerine adayabilirdi. Sanırım bana saldırmak kolay geliyor, erkek sanki aklına girilen ve yönlendirilen bir varlık gibi. Siz burada kraldan çok kralcılık oynuyorsunuz, eşime bir yaptırımım yok bugün anlaşmalı boşanıp kendi gidip kendi hayat kaosunu sürdürebilir. Ama ben başkalarının seçimlerinin kurbanı olmayacağım.

Son olarak, 8-9-10 yaşlarında (benim tanıdığım yaşlar) çocukların nasıl şiddet eğilimi olabilir denmiş. Ben bir sürü annenin konusunu okuyorum yıllardır, kreş çağında bile çocuğu zorbalığa uğrayan anneler var. Size neden bu kadar garip geldi anlamadım. Çocuk eşyaları kırıyor, sürekli öfke nöbeti halinde, zaten zorla babasında kaldığında babasına da vuruyor, merak etmeyin, tek bana değil. Çocuktan nefret vs denilip duyar kasılmış, ben kendimi koruyorum sadece. O çocuğun zamanında çamaşırlarına dek yıkayıp, ders çalıştıran, yemek yediren ve ilişki kurmaya çalışan kişiydim ben. Sanırım illa "katıksız kötü" olmam gerekiyor.

Ben kimseden hakaret, kötü söz, saygısızlık ve vurma eylemlerine maruz kalmak zorunda değilim kusura bakmayın. 5000 kişi kınasa bu fikrim değişmeyecek. Kan bağı ya da dünyaya gelmeyi seçmemesi benim sorunum değil. Siz çocuklarınıza bunu öğretiyorsanız siz bilirsiniz, geleceğin zorbalarını yetiştiriyorsunuz.

Burada zorla yapacaksın edeceksin diyenlere de sadece gülüyorum. Fikirlerimi beğenmeyebilirsiniz, çünkü mağdur edebiyatı yapmıyorum. İhtiyacım yok. Burada 14 yaşında eşinin erkek çocuğunun üstüne yürüdüğü, kadına inat olsun diye temizlik kovasına tuvaletini yaptığını anlatan bir üye vardı. Sanırım ancak tüm bunlara izin verirsem kutsal kadın olacağım.

Olmayacağım sorun yok, ayrıca yüzlerce mesajım var bir sürü konuda. Bu konulara da yazabilirim, ev satan da ev satma konularına yazıyor, herkes istediğini yazar. Bu kadar takılmayın. Farklı görüşler de güzeldir, farklı bakış açısı sağlar. Burada adam asmaca oynamayalım.

Ben sizin söylemek istediklerinizi anlıyorum, benzer noktalardan yaklaşıyoruz çünkü. Zaten dediğim düğün hazırlığı örneğinde de baba da sorumluluk alacak mantığıyla yapılan şeylerdi, yani boşanan kocanın sorumluluğu yoktur gibi bir şey söylemek kimsenin haddine değil.

Fakat, mahkeme de uzman raporları bile boşanan tarafların çocuğun diğer tarafla olan ilişkisini desteklemesi gerektiğini söyler. Velayet kendisinde olan taraf bir nevi "balta" olmamalıdır. Baba evlendiyse ve o çocuk babanın evine gidecekse, hem çocuğumu göndereyim hem de yeni eşi her gördüğüm yerde (özür dilerim tabir için) çocuğun önünde ana avrat yüzüne küfredeyim demezsiniz.
İlla eski eşiniz olmasına gerek yok, siz küfrettiğiniz komşunuza bile eminim çocuğunuzu yollamazsınız. Baba izninin 1 hafta olduğunu söylediği halde, hatta baba iş için şehir dışındayken, bile bile o çocuğu o evden almamak nedir sizce? Hayır senin sıran sen bakacaksın nedir:)?

Söylediğiniz gibi eşim düşünsün ve karar versin, o eski eşiyle kendi arasında. Ama 12 davanız olan biriyle de bilmiyorum, hangi insan dur ortak sorumluluk paylaşayım diye düşünebilir, her alma vermede bir karakolluk durum yaşandığında.

Konuyu genellemekten ziyade, ben sadece tüm eski eşler "iyi" ve "mağdur" genellemesine karşıyım. Erkeğin de kadının da boşandıktan sonra maalesef diğerinin hayatına zorbalık yapanı var ve çocuk en iyi silah.

Eski eşle kangren olan bir ilişki var sizin durumunuzda. Kendi pencerenizden haklısınız. Her eski eş iyi ve mağdur değil katılıyorum.
Benim temel bakış açım şu. Anne ve baba beraber veya değil, boşandıktan sonra evlensin veya evlenmesin sorumluluklarını yerine getirmeli. Kendi evimde uygulamaya çalıştığım da bu. Ben anneysem karşı taraf da baba. Belli yaştan sonra baba pekala annenin yerini tutmalı. Derdim sadece boşanmış babalara değil. Hele yeni eşlerle hiç değil.

Size bakacaksın tabi, çocuklu adamla evlenmeseydin diyenlere de katılmıyorum. Eşiniz sizinle evlenmemeliydi bir önceki mesajinizda yazdığınız gibi. Burada kadınlara neden bu adamdan çocuk yaptın diye kızıyoruz. Ya da bekar annelere yeri geliyor çocuğunu düşün o büyüyene kadar evlenme deniyor (buna çok katılmıyorum). Aynı şekilde eşiniz neden bu kadından çocuk yaptı? Neden hayatını yoluna koymadan evlendi? O da kendini çocuğuna adayabilirdi. Sizi de bu kadar yıpratmaya hakkı yoktu.

Eşinizin izinlerinin kısıtlı olması, iş seyahatinde olması gibi durumlardan bahsetmişsiniz. Olabilir, doğrudur. Ama çoğu anne yüzünü eğerek o izni istiyor mecbur olduğu için. Çoğu anne iş seyahati çok olan pozisyonları kabul ederken kılı kırk yarıyor. Çoğu anne iş yoğunluğu artar, mesaisi uzar diye üst pozisyonlara talip olmak konusunda çekinceli davranıyor. Bunların sizinle ilgisi yok tabi ki. Ben sadece bir anne bakış açısıyla çocuklu bir kişi refleksinin babalarda ne kadar eksik olduğunu ve sorumluluk alma konusunda ilk anda aklımıza gelmeyen ne kadar büyük bir dengesizlik olduğunu belirtmek için yazdim.

Eşinizin çocuğuna çok üzülüyorum bu hikayede. Umarım eşinizin eski eşi daha itidalli davranır ve hikayedeki herkes huzura erer.

Aklıma şey geldi :)
Bizim düğün bir sömestr tatilinin ikinci haftası cumartesi saat 13.00-17.00 arasındaydi.İlk hafta eski eşinden oğlu gelecek kalacak diye ikinci haftaya ayarlanmıştı düğün.İlk hafta babası çocuğu aldı,ben de yanlarındaydim.Cocuk gitti,ikinci haftaya girildi,çocuk telden aradı babasını dedi ki " Cumartesi saat 13.00-17.00 arası filanca yerde gösteri var beni al gidelim :)) Saatler ve gün tesadüf mü acaba ? Üstelik babası araştırdı öyle bir gösteri fln yok :) Bu arada çocugun gelme haftasi zaten değildi o hafta sonu.
Nereden haber aldıysa eski eşi o saatlere gönderme yapıp düğüne çomak sokmaya çalışmıştı.
Yani diyeceğim şu ki,velayet olan taraf özellikle de anneler gerçekten çocuğu kullanıyor.

Üslubunuzdan dolayı teşekkür ederim. Çok güzel ifade etmişsiniz.
"Aynı şekilde eşiniz neden bu kadından çocuk yaptı? Neden hayatını yoluna koymadan evlendi? O da kendini çocuğuna adayabilirdi. Sizi de bu kadar yıpratmaya hakkı yoktu."
Bu cümlenize sonuna dek katılıyorum. Eşimin en büyük pişmanlığı, benimle ilgisi de yok. Eşim bir bedel ödüyor zaten, normal bir baba-çocuk ilişkisi artık olmadığı için, ama kendisi de söylüyor, keşke yine boşansaydım ama annesi farklı olsaydı. Bu tamamen onun problemi, burada da çok kötü insanlardan çocuğu olan annelerden bir farkı olduğunu düşünmüyorum. Hele de çok kısa sürede, başka ilişkiden çıkıp evlenip, birden çocuk olunca. İşte anlık verilen kararların uzun vadeli sonuçları maalesef bu.

Eşim hayatını yoluna koydu, evlenmeden önce tüm süreçler yaşandı. Bugün eşim kendi davalarından vb problemlerden ötürü ben olayım ya da olmayayım bugünkü tavrından vazgeçmez. Ama evet sevgililik, nişanlılık dönemimde aşırı yıprandım, ama işte o zamanlar "bir umut" görüyorduk çift olarak, sonra o da bitti. O yıpranma da zaten boş bir "ya olursa, bir çözüm bulursak" umuduydu.

Dediğim gibi, hepsi eşimin kendi seçimi. Eşim kendi mantığına uymayan bir şeyi ben dedim diye koşulsuz şartsız yapacak bir insan değil. O nasıl evlenirken benden bir şeyler bekleyip ona göre teklifini yapıp bu yola benimle çıktıysa benim de sınırlarım olması çok normal.

Evet üzücü zaten, fakat ben de kendimi bir psikiyatrist olarak görmüyorum. Ki anne babalar da psikiyatrist değiller, ben bu hikayede maruz kalan taraf olmayı mantıklı bulmuyorum konu bu.

Rica ederim. Ben de size teşekkür ederim aynı şekilde.

ay kocasının mağaralarda öldürmeye kalktığı bedeviymişsin sen ya..
tövbeler olsun birde koşa koşa çocuk yapmışsın.
neyse ben kızmıştım nikah yapmadan çocuk yapmışsın diye ama hayatın nikahtan önemli en azından artık adam kurtulmak için öldürmeye kalkmaz.

Konu sadece 5yasindaki oglunuz ve arkadasinizin cocugu ile ilgili lakin baslik eşinizin ilk cocugu (ki bence kötü bir üslupla; "ilk eşten olma çocuk", o kadar üvey anne kokuyor ki cümle, ne kadar kırıcı) ve 5 aylik bebeginiz. Gercekten inanilmaz ters köşe.

Biz eşimle bu nedenle çok kişiye mesafe koyduk. Maalesef dediğiniz bir kitle var, işte o bilgileri taşıyan, kendi hayatından sıkılan, insanları kendine dert edinen. Ben nişanlıyken eşime mesaj gelmişti, ağız dolusu küfür eşliğinde gittiğimiz tatilin eşimin sadece ailesinin bildiği detaylarını içeren ve benim her şeyden haberim var konulu bir mesaj. Maalesef çok yakın çevreden çıkabiliyor o haber mekanizması.
Siz üstünüze sıçramasın diye, paylaşım bile yapmazken, sosyal medya vs, birileri kahve eşliğinde aktarıyor. Gerçekten midem bulanırdı o dönemlerde, artık yaşamıyoruz bu tarz şeyleri.

Hayır sanki adam kendi düğününe gelmeyip, gösteriye gidecek:) Diyorum ya ben 2 yıl yaşadığım saçmalıkları yazsam, kitap olur. Ama güya hepsi çocuğun iyiliği için işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…