Ben yukarıdaki üyenin anlattığı durumu birebir yaşamış bir kadın olarak yazayım. Politik doğruculuk hiç ilgimi çekmiyor, gerçekte olanı yazayım.
Nişanlıyken düğünüme 2 ay kala yaz döneminde 1 ay (mahkeme yazın 1 ay diyor) çocuk bize yollandı. Babayla olsun denildi, aynı şehirde yaşamasına rağmen baba ve çocuk. Tamam dedik sonuçta babayla vakit geçirsin. Karşı taraf "ev taşıyor diğeri gelinlik seçiyor" demeyecekti sonuçta. Ki bana göre çocuk bu kadar detaya maruz kalmak zorunda da değildi fakat baba 9 gün izinli olduğundan bilin bakalım 8 yaşındaki çocukla kim evlilik hazırlığı yaptı? Davetiyeyi beraber seçmek bence çocuğun çok hoşuna gitmemiştir fakat "zorunluyduk" anne baba eşit çünkü ya.
Geçtiğimiz yaz, yeniden aynı karın ağrıları başladı. Ben anne tarafından bir sürü adli makama şikayet edildiğim için çocuğa "annen seni hiç sevmiyor vs demem zarar vermem gibi bir sürü iftira ile birlikte, gel bizle yaşa velayetini alalım" diyormuşum. ( Ki burada karar mercii ben olmadığım gibi son 2 yıldır çocukla değil evimde birebir bir yerde bile başbaşa kalmam kendisi şiddet eğilimli bir çocuk). Ben eşime tavrımı söyledim, iznini al, ki izni yok, bir otele git. 1 ay kalın. Ben asla sorumluluk kabul etmiyorum. O çocukla en fazla halka açık bir yerde en az 5 şahitle bir arada dururum çünkü.
Burada bazı üyeler etikten, çocuk psikolojisinden vs bahsediyor. Burada ilk etik kendime karşı. Çocuğun anasının dinlenmeye ihtiyacı var diye dinlenecek, babası çalışmam lazım diye işe gidecek, ben evde sinir hastası ve benden nefret eden bir çocukla evcilik oynayacağım:)
Bir de en saçması "babasının evi" konsepti. Burada erkek ailelerinin yaptığı zorbalıktan farkı yok. Oğlumuzun evi gireriz, çıkarız gelin kim ki? Birebir aynısı. Guya ikinci eşi pasifleştirecekler. Neymiş benim söz hakkım yokmuş. O zaman doldursun eve kocam kardeşini, babasını, anasını, kuzenini, kimi isterse kan bağı olsun yeter ki.
Benden ufak bir tavsiye, eski eşiniz yeniden evlenirse, eşiyle arkadaş olun, saygı duyun tanışın, çocuğunuza abla istiyorsanız hak edin. Çocuğunuzla yeni eşin bağ kurması için uğraşın.
Elalemin kadının annelikten yorulmasını ben tazmin etmek zorunda değilim:) İyi olup insan olan eski eşiyle de yeni eşle de insanca iletişim kurar, ancak o zaman rica edilir.
Zorbalık yapan zorbalık görür.