15 aylik bebegimin masaya saldirmasi

tsk ederim yorumun icin :) Allah yardimcin olsunnn rabbim bebisini saglikla kucagina almayi nasip etsin..

Sen bakma öyle terbiyesizlere çocuk bu yani. Benim oğluma aynı lafı edenlerin ki oğlum sizinki ile yaşıttı o dönem. Çocukları bigün bizim eve geldi. Mutfakta oturuyoruz. Oturma odasına bir girdim. Yerden halı kaldırılmış. Köşe koltuk iki parça halinde biri odanın bir yanında diğeri bir yanında ellerinde bir kutu çikolata yerlerde koltuk üzerlerinde birsürü paketsiz çikolata. O dönem bana olacak okadar seninde çocuğun olacak normal şeyler bu lar demişlerdi. Birinin torunu deri koltuklarımı kalemle delik değişik yaptı. Bana dediği laf sen eşyaya çok önem verdiğin için oluyor . Aynı torun elektrikli süpürgesini bozmuş kaç yıldır konuşuyor kadın.

Birinin oğlu orta okula gidiyorum her evimize gelişinde çocuk çekmeceleri karıştırır bu bana versene diye tutturur orda gördüğü şeye. Resmen alacak bişey arar. Yapma desem annesi küser. Benim oğlum da evinde açıkta duran bibloyu alınca ayyy nebiçim çocuk falan der.

Boşver kim ne derse desin. Demekki saksı gibi duran saf bir çocuk olmayacak. Sende çok kısıtlama. Seni çevremde böyle üzen kişilere gitme. Hiçte çekinme. Seni eğer evine falan çağırırsa çocuğum ile ilgili yorumlarınız yüzünden evinize gelmek istemiyorum de.

15 aylık bir çocukdan bahsediyorsak eger gayet normal bir durum hayır onun için soyut bir kavram asıl sorun benimki yapmadı etmedi diyen insan evlatları çocugunuzu asla baska çocuklarla kıyaslamayın belki sizinki daha hareketli ne güzel

Çocuğum yok kardeşimi büyüttüm ve kimsesizler yurdunda çalıştım. Böyle 5 tane çocuk olsa öğlen olmadan bayılırsınız.
Benim Annem çalışan bir bayan dı. Ben komşularda kalırdım. Akşam olana kadar gıkım çıkmaz akşam olunca annem gelince evin çocukları ile oyun oynar Zıplar koşardım. Komşuda allah allah akşam akşam noldu çikom derdi. Annem oradaydı ya daha ne olsun. Ki yetiştirme yurdu komşu teyzenin evinden daha soğuk bir ortam. Siz şımarmadıkları için kendinizi şanslı hissediyorsunuz. Ama onlar büyüyünce şımaracak bir anne Babamız olmadı diye hep ezikliğini hissedecek.

15 aylık çocuğa terbiye verilmez bol bol sevgi verilir. Belki anlatılır yapmamamsı gerektiği. Mesela oğlum 3 yaşında konu sahibi nin oğlunun yaşında iken aynı şeyleri yapardı. Şimdi ise önüne servis edilmesini bekler. Rol model olmak gerek. Ama bunuda çocuklar zamanla kavrar. 15 ay çok çok erken.

Siz cocugunuzun basinda duruyormussunuz
Ona ragmen cocugunuz laf dinlemediginde laf edilmemesi gerekiyor bence de
Mesela esimin arkadaslari var kari koca kiz bebekleri var ustelik ama hic durmuyor haliyle , annesi babasi da hic bakmiyorlar ustelik ameliyat sonrasi bana hasta ziyaretine geldiler cocuk herseyi karistirdi biseyi kirdi, ustelik yerlerde sogukta emekliyor ailesi de orada tabagi goturuor hic cocuklarina bakmadilar
Boyle misafiri ben kabul etmek istemiyorum disarida bulusalim diye teklf ettim sonraki gorusmemde cunku hicbir arkadasimda gormedim bu kadar cocugu ile ilgilenmeyenini

Evinizde az eşya mı var? Masanızın üstüne çocuğunuzun ilgisini çekecek fakat kendisine zarar vermeyecek eşyalar koyun. Böylece evinde o hevesini alır. Kimi eşyaların ise ona ait olmadığını ve ellenmemesi gerektiğini söyleyin. Aldığında hatalı davrandığını söyleyin. Zamanla alışacaktır.

yok canim senin durum baskaymis bende istemem öyle sorumsuz anne bana ne o öyle.. aslaaaaaaaaaaaaaaaa ben cocugumu kollamadan birakmam sürekli kollarim nereye giderse giderim pesinden ayrilmam ona ragmen cevremin böyle elestiri yapmalari beni sinir ediyor

evet canim evimde az esya var zararli seyleri zaten kaldirdim. Ha bide bunuda cok duydum ben cocugumun ulasacagi yerde olan süslerimi kaldirdim sürekli mumlari yemeye calistigi icin kaldirdim evime gelenlerde ne diyo biliyormusun neden kaldirdin süslerini kaldirmaktan ziyade cocuga dokunmamasi gerektigini ögretmen gerekir felan sürekliiiiiii herkesin cok bilmis akil verme tavirlari yokmu sinir oluyorum gercekten

Ben cocuguma gereken terbiyeyi veriyorum zaten. Ama eve biri gelince veya ben gidince cocugun huyu tavri degisiyor kalabaliktan ve yeni simalardan olsa gerek. Ama disiplin 1 yasindan itibaren baslamaz. O kadar cok cocuk egitimi hakkinda kitaplar okudum seminerlere katildim ve bana orda cocuklarin disiplisi 2 yasindan itibaren basladigini söylediler cünkü o zaman herseyi daha rahat anlayip cevap veriyorlar. Elbette anne cocugun bütün sorumlugunu üstlenmemeli bu yüzden mesela kahvalti yaparken oglumun önüne istediginden koyuyorum sandalyesinde oturup keyif alarak yiyor bu sekilde kendi yemesi gerektigini ögreniyor eve girince ceketinide kendi cikarir ben sadece yardim ederim. Cocuk kendi sorumluluklarini bilmeli ama bunu ancak onlara ögreterek yapilir. Otoriter olmak lazim ama yerine ve yasina göre. Ben sahsen 15 aylik bir cocuga fazla otoriter olmamak taraftariyim. Cok fazla kuralci olursak cocugun özgüveni nasil olusacak? Bi seminerde psikolog anlatmisti oyun oynarken bile biz annelerin farketmeden cocuga kural koydugunu örnegin: oglum bu oyuncagi al buna gecir böyle yap gibi bazi konularda siz cocugu yönetmeyin cocuklariniz sizi yönetsin demisti cok etkilenmistim.. Yabancilar bebegin yanliz uyumasi icin aglatarak yatakta yanliz birakip kapiyi kapatarak onlara yanliz uyumayi ögretirler. Ama ayni zamanda cocugun psikolojisi zedelenir bunu fazla önemsemzler. Ben almanyada yasiyorum ve almanlarin cocuklari egittini biliyorum inan bana cok fazla kuralcilar bu yüzden cocuklari 18 yasina girince hemen ayirir evini yanliz yasar. Cok sükürki biz öyle degiliz.. ha elbette bizimde yanlislarimiz vardir ama dogrularda fazladir diye düsünüyorum.. yorumun icinde tesekkür ederim:)

Ayyy benimki böyle yapmazdı diyene, "merak zeka belirtisidir, senin kide önüne kocana razı olanlardanmış naapcaaan! " diye lafı yapıştırııver..

Kuzguna yavrusu misali, herkesin kendi çocuğu, çok güzel, çok yakışıklı, efendi, akıllı, uslu, şirin, söz dinleyen zeka küpü maşallah.

Son düzenleme:
Çocuğum yok kardeşimi büyüttüm ve kimsesizler yurdunda çalıştım. Böyle 5 tane çocuk olsa öğlen olmadan bayılırsınız.

işiniz kolay değildir muhtemelen ama köpek eğitimi ve çocuğu bir tutmayın.
biz anne olarak olaya yaklaşıyoruz siz işiniz gereği olan bir evrak eşya vs gibi davranıyorsunuz.Tabii ki yorumlarımız farklı olacak.Oradaki çocuklara her zaman üzüldüm,umarım mutluluğu bulurlar.

15 aylık daha bebek o, çocuk bile değil doğruyu yanlışı bilemez ki. ha tabiki sen öğreteceksin ama şu anda bunu anlayacak bilinçte değil, ki birşeyler karıştırmasını bu yaşlarda engellememek lazım merak ediyor ve saldırıyordur. yani arsızlığından değil keşfetme isteğinden yapıyor bence ikisi farklı şeyler. başkalarının lafına aldırma onlar öyle mum gibi çocuk yetiştirsin merak etmeyen öğrenmeye çalışmayan ilerde de kendine ve ülkesine faydalı olamayacak olan. sanki matah birşeymiş gibi ayıplıyorlar.

benim oğlumda 16 aylık.Anlattığınız gibi bir durum bizde de var.Gayet normal bir durum bence.Yavaş yavaş deneyerek öğrenecek doğruyu yanlışı.Bende anlatıyorum sabırla sonuçta.Kimi çocuk bir kerede öğrenir kimi çocuk 10 kerede öğrenir.Öğrenmedi diye pes edip bırakmayız.Büyüdükçe bu tavırlar yavaş yavaş kaybolur.Birde dikkat ettim hasta olduktan sonra ve gezmede çocukların huyu değişiyor

Sorun sadece yiyeceklere dalmasimi hay allah ne varki bunda.hepsi yapar hatta onundekini birakip baskasininkini yer.ama ev karistirma huyu varsa yanlis cekmece vs.banada misafir gelir kizimin ne kadar oyuncagi varsa yerlerde birakip giderler sinir olurum ki 24 haftalik hamileyim dikisimde var rahim agzinda.bende toplayin ben toplayamam kizlar diyorum gulerek teyzeniz hamile vs toplatiyorum.ama dusuncesiz
tsk ederim yorumun icin :) Allah yardimcin olsunnn rabbim bebisini saglikla kucagina almayi nasip etsin..
Bende tsk ederim iyu dilekleriniz icin

Benim ki 3 yaşına kadar saldırdı masalara, misafir geldiğinde sehpaya bişey koyamazdım gidip misafirin tabağından alırdı. 3 yaşından sonra yapmadı

bence çocuğun davranışları normalde sizin çevrenizdeki size tepki gösterenlerin davranışları normal değil

Mrb arkadasim benim de kizim 15 aylik ve 12 ayliktan beri sofradaki seylere saldirir. Bizim vermemize izin vermez ve herseyi dokerdi. Ben de bu duruma uzulurdum ne yapacam diye. Cunku baska yerlerde ayni seyleri yaptiginda kasiliyordum kiziyordum engelliyordum ve catisiyorduk. Ben de kizima evde ve gittigim yerde yenecek bisey varsa sofra bezi sererdim onune de bir tabaga yenilen seylerden birakip izin verirdim kendi yemesine. Son zamanlarda da kasik catal kullanimina merak saldi. Ama nasil kullanim tabaktakileri dokerek ustunu batirarak.bazi yerlerde okuduum cocugu serbest birakmak daha iyidir diye ama yok anam gittigim yerde fazla kasik catal varsa ben topluyorum. Cunku benimki artik oyina donusturdugi icin kahvalti bile etmeyi gozardi etmeye basladi. İste plastik cay seti aldim kendi kendine oynasin hevesini alsin diye. Allah yardimcimiz olsun her zaman biseylee cikiyor

Şu an neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırd edemez. 2yaşından sonra güzelce anlatın. İstediğinizi yaptığında ödül kullanabilirsiniz.

Şu an neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırd edemez. 2yaşından sonra güzelce anlatın. İstediğinizi yaptığında ödül kullanabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…