- 25 Şubat 2010
- 2.299
- 1.557
tsk ederim:)) zaten yaramaz kelimesine ayri bir antiempatim var yaramaz diye diye cocugu zorla yaramaz yaparlar hani bir laf vardir birine 40 gün deli dersen öyle olurmus diye o misali.. ben hep diyorum hayiiiir benim oglum yaramaz degil sadece merakli herseyi elleme agzina alip kesfetmek istiyor bu sadece bir sürec derim..daha çok küçük laftan anlamak için :) çocuklar ayaklandıktan sonra ciddi bir keşif ve merak sürecine giriyor ve biz anneler öyle bir denge kurmalıyız ki ne çocuğun her yaptığına izin verip umursamaz davranmalı (çünkü çocuklar sınır ister) ne de herşeye dur yapma etme diye müdahale edip çocuğun merak duygusunu köreltmeli...
ay bu ne yaramaz çocuk diyenleri hiç takmayın onlar ya çocuklarını sindirmişler ya da büyük konuştukları başlarına gelmemiş :)
ayrıca bunu diyenlere çok da inanma ya hatırlamıyorlar kendi çocuklarının bebekliklerini ya da kendilerinin ne kadaaaaarrrrr iyi bi anne olduğunu senin gözüne sokmaya çalışıyorlar.Biyere misafirlige gidemiyorum sirf bu yüzden gitsemde masaya koydurtmuyorum cerezleri yüksege koyuyorlar. Bu durum yüzünden cok tepki aldim cevremden ay bu nasil cocuk benim oglum asla böyle degildi cekemeceleri bile karistirmazdi masaya dalmazdi ay sen buna bi hayiri ögretemedinmi gibi..
aynen ya bide bana cocugun yaramazlik yapinca eline bi vur bak bidaha yaparmi diyorlar!! asla vurmam eline hafifte olsa vurmam cocuk vurmayla terbiye edilmez aksine psikolojisi zedelenir diye düsünüyoum sonucta bu cocuk sagir dilsiz degil elbette herseyi anliyor ama herseyi algilayip anlamasi icinde belirli bir sürecten gecmesi gerektigini düsünüyorum.. marifetmis gibi bide böyle akil veriyorlar..benimde ilk cocugum oldugundan hicbisey bilmedigimi saniyorlar..merak ediyor annesi keşif zamanı
kimse kusura bakmasın... çocuğu kısıtlayınca marifet sanıyor kimileri...
haklisiniz cips normalde vermiyorum ama misafir gelince vermemezlikte yapamiyorum yoksa aksine dahada hircinlasiyor almak icin agliyor masadan ayrilmiyor vs.. tsk ederim sizin ve diger arkadaslarin güzel yorumlari icin rahatlatiyorsunuz beni :)Kızım 18 aylık her yere saldırıyor, çekmeceleri karıştırıyor, boşaltıyor, mutfak eşyalarını her yere taşıyor vs. Bunlar gayet doğal şeyler. Bunların olmaması anormal bir durum ve altında yatan sebebin araştırılması gerekiyor. Size bunu diyenler muhtemelen kendi çocuklarının o dönemlerini hatırlamıyorlar ya da artniyetliler! Önüne tabak vermeniz vs. bu durumu çözmez. 15 aylık çocuk da hayırdan anlamaz. Ayrıca uzmanlar kendine zarar verecek bir pozisyonda değilse bu dönemde özgüvenini kırmamak için çocuklarınızı hayır diyerek baskılamayın diyorlar. Ayrıca 15 aylık bir bebeğe cips de vermeyin yahu. Ufacık daha zaten sonra yiyecek. Ben dışarıda olduğumuzda çoğunlukla birşeyler yeneceği zaman götürdüğüm oyuncaklar ile oyalıyorum ve çocuğumu bu şekilde yargılama ihtimali olan insanlarla da görüştürmüyorum. Ne yani masaya saldırdı da hanımefendinin masasını mı yedi çocuk? Tövbe Yarabbim ya...
evet dogru cok sükür bebisim saglikli gelisimide gayet güzel..Şöyle bakın meseleye: Öğrenmeye meraklı bir çocuğunuz var.
Topluluk içinde bir şeyler yapmayı seviyor.
Sizinle birlikte masada olmak istiyor, değişik tabağı, azı çoğu algılayıp ayırabiliyor. El göz koordinasyonunu güzel kullanabiliyor. Bunları öğrenen çocuk, zaman içinde kuralları da öğrenecektir.
Sıkıntı yapmayın, aksine sevinin bence.
aynen ya ayneeeenÇocuk bu çocuk.15 aylık bir bebeğin heryeri keşfetmesi kadar doğal ne olabilir ki?
Ne yapsın bu bebek.Eve girip bir koltukta saatlerce otursun mu?Allah Allah insanlar da bir garip.
haklisiniz birkere öyle bir tavirlar karsilasirsam ikinciye gitmiyorum zaten ama bu seferde nerelerdesin görüsemiyoruz sesin cikmiyor diyorlar cok tuaf bu millet yaaaaÇocuk bu her yere saldıracak kusura bakmasın kimse.
Evlerinin dağılmasını istemiyorsa gitmeyin efendim, ne işiniz var çocuğunuz ile sizi kabul etmeyenin evinde.
Bu merak, hareketlilik bebeğinizin ne kadar sağlıklı ve zeki olduğunu gösterir.
Bence bunu çekemiyorlar...
Bunada karsiyim annesi neden oturuyor? tamam cocuk merak eder elbette ama kablolari koparircasina cekmek fln bunlara müdahale edilmeli diye düsünüyorum? Elbette bu cocuk kesif eder ama herseyede degil ben gittigim yerde cocugumun pesinden ayrilmam. Sonucta tehlikeli yerlerde var onun icin her ne olursa olsun annede dikkatli davranmali diye düsünüyorum.Benim de sevdigim bir komsumun 1,5 yasinda oglu var ama cagirmaya korkar oldum. Bize gelse uzanabildigi seylere saldirir, o çerez kaplarini firlatir, tvnin kablolarini koparircasina çeker, annesi de öylece oturur. Kumandalar havada uçar. Eline ne versen parca pinçik her yere doker. Kadin bile itiraf etti sonunda, kendin cocuk sahibi olmaya korkacaksin bunun yuzunden diye...
Canim ben kosuyorum cocugun arkasindan, annesi yanlis anlamasin diye aciklamasini da yapiyorum Allah korusun elektrik bu yani... Aslinda kendi evinde biraz daha uslu, cok da seviyorum bebisi de annesini de ama boyle seyler de beni bunaltiyor. Ben israr etmiyorum gelin diye, istedigi zaman gelir hani samimiyetimiz de var. Boyle yani zor, Allah saglikla buyumelerini nasip etsin.Bunada karsiyim annesi neden oturuyor? tamam cocuk merak eder elbette ama kablolari koparircasina cekmek fln bunlara müdahale edilmeli diye düsünüyorum? Elbette bu cocuk kesif eder ama herseyede degil ben gittigim yerde cocugumun pesinden ayrilmam. Sonucta tehlikeli yerlerde var onun icin her ne olursa olsun annede dikkatli davranmali diye düsünüyorum.
Ah canim sana benim cocugum yapmaz diyenler fazla sallamislar(cok nadir olur oyle cocuk) benim oglum su an 21 aylik yavas yavas uslandi. Ama hala karistirmak ister sofrqyu masayi her ne bulursa. Hala cekmece dolap karistirip icine girmek istiyo. Lutfen cocugun icun tehlikeli olucak seyleri ortadan kaldir ve ondan sinra kisitlama. Cunku ogrenmeye calisiyorlar merak duygusu bu. Dusunsene kocaman bi hediye kutusu geldi sana. Nasil hemen acip ogrenmek istiyoruz hunharca karistiriyoruzArkadaslar benim oglum 15 aylik ve bu yasta böyle olmasi normal mi? baska annelerde var sitede cocuklu olan belki ayni durumu yasayan varsa ve bu sürec geciciyse rahatlamama vesile olur. gelelim soruna diyelim evde misafir var kücük masaya cay cerez cips vs koyuyorum oglum bitane al diyorum hatta önüne koyuyorum ama kendisi masaya äyle bir saldiriyorki nesela cips tabagina hepsini almak istercesine hic durmaz yerinde kas ve göz arasi yapacagini yapar. Biyere misafirlige gidemiyorum sirf bu yüzden gitsemde masaya koydurtmuyorum cerezleri yüksege koyuyorlar. Bu durum yüzünden cok tepki aldim cevremden ay bu nasil cocuk benim oglum asla böyle degildi cekemeceleri bile karistirmazdi masaya dalmazdi ay sen buna bi hayiri ögretemedinmi gibi.. inanin cok üzülüyorum elbette ogluma hayir demeyi herseyi yapamicagini ögrettim ama herzaman dinlemiyorki beni sadece isine gelirse.. ne yapabilirim? benzer durumu yasayanlar oldumu? bu sürec gecici mi? bana yardimci olursaniz cok sevinirim..