15 aylik bebegimin masaya saldirmasi

NisaZumra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
1.047
708
Arkadaslar benim oglum 15 aylik ve bu yasta böyle olmasi normal mi? baska annelerde var sitede cocuklu olan belki ayni durumu yasayan varsa ve bu sürec geciciyse rahatlamama vesile olur. gelelim soruna diyelim evde misafir var kücük masaya cay cerez cips vs koyuyorum oglum bitane al diyorum hatta önüne koyuyorum ama kendisi masaya äyle bir saldiriyorki nesela cips tabagina hepsini almak istercesine hic durmaz yerinde kas ve göz arasi yapacagini yapar. Biyere misafirlige gidemiyorum sirf bu yüzden gitsemde masaya koydurtmuyorum cerezleri yüksege koyuyorlar. Bu durum yüzünden cok tepki aldim cevremden ay bu nasil cocuk benim oglum asla böyle degildi cekemeceleri bile karistirmazdi masaya dalmazdi ay sen buna bi hayiri ögretemedinmi gibi.. inanin cok üzülüyorum elbette ogluma hayir demeyi herseyi yapamicagini ögrettim ama herzaman dinlemiyorki beni sadece isine gelirse.. ne yapabilirim? benzer durumu yasayanlar oldumu? bu sürec gecici mi? bana yardimci olursaniz cok sevinirim..

Meraklı çocuk napsın.. masadakileri farklı sanıyor. Halbuki sen aynınlarından önüne koyuyorsundur.
Çocuk aklı işte.. 15 aylık bir çocuğun yaptığı bu tür şeyler son derece normal.
Herkese hangi tabakla veriyorsan hangi şekilde veriyorsan ona da o şekilde vermeyi dene
Gittiğin yerdede ona da sizin tabaklarınızdan hazırla. Birde öyle dene, bilemedim ki çocuk işte

Ayrıca muhtemelen siz eline bir tane verince tatmin olmuyor belki de tabakta olması ilgisini çekiyordur. Ufak tabaklara birer parça koyup tepsiyle önüne koysanız oradan yer diye düşünüyorum.

15 aylık çocuğa nasıl öğretecen millet okula giden çocuğunu zaptedemiyor.
Normaldir çocuktur anne değilim ama teyzeyim halayım çocuk büyüttüm.
Canınızı sıkmayın düzelir inşallah.
Biri laf söylerse de takmayın ablam salıyo çocuğuvalla sadece yemek değil her şeye saldırıyor
Canına zarar gelmediği sürece rahat bırakın.

Anne değilim de hatırlıyorum ablamın bebeleri o yaşlardayken masadaki herşeye saldırırlardı.
Yavrucaklar merak ediyorlar ne yapsınlar.
Ablam kızardı,ben kıyamazdım.
Ben sizin yerinizden olsam halden anlamayanlarla görüşmezdim,boşuna sinirimi bozmazdım.
Biz bir süre hiç gezmeğe gitmedik,sonra yakın çevreyle görüştük,şimdi artık daha rahatız.
Çocukların her dönem bir zorluğu oluyor maalesef.
Allahım bağışlasın tüm bebeleri inşallah.

Benim oğlan da öyle yapardı hala da arada yapıyor şimdi 2 yaşında. Son zamanlarda market alışverişine sardı gidip reyonlardan ne kadar çöp poşeti, bulaşık süngeri, kağıt bardak, tabak varsa getirip alışveriş arabasına koyar, reyonda kutu sütleri indirir yere teker teker sonra da tekrar dizer markete çırak mı versem acaba :) tahmin edersin ki bir market alışverişimiz oğlumla birlikte en az 1 saat sürüyor, senin oğlanda da bi gariplik yok çocuk işte merak ediyor oynamak istiyor

haklisin bende sinir oluyorum onlar öyle deyince. Hem öyle diyorlar hemde ben gitmeyince hic gelmiyorsun diyorlar. Ee nasil gelim cocugumdan rahatsizsan evin batacak tavri sergiliyorsan anlam veremiyorum insanlara cidden onlar böyle yapinca benimde gidesim gelmiyor iste..

çüş diyorum "bu nasıl çocuk diyenlere?"

onlara deyin ki adı üstünde çocuk. hem de yeni yeni çevreyi tanımaya çalışan, anlattığım şeyleri hemen kavrayamayacak henüz yaşına bile yeni girmiş çocuk..

benim oğlumda 15 aylık. sofra masa görünce fırlıyor hemen heyecan yapıyor. ben yeme oğlum, dokunma desem anlar mı??
hem o çağdaki çocuğun önüne koyacaksın bunları sonrada dokunma diyeceksin.
bence de o tür inşaların yanına gitmemeniz isabet olmuş.

benim 2013 aralık doğumlular diye takıldığım sosyal bir grup var hepsi durdurak bilmiyor. öle sakin bebeğimiz 2 tane.. yani sizin minnak gayet normal.

ha çocuk 2 yaşını aşsa tamam anlayabilir ama şimdi anlaması zor. en fazla hayır yavrum dersiniz önünden çekersiniz o yani.

daha çok küçük laftan anlamak için :) çocuklar ayaklandıktan sonra ciddi bir keşif ve merak sürecine giriyor ve biz anneler öyle bir denge kurmalıyız ki ne çocuğun her yaptığına izin verip umursamaz davranmalı (çünkü çocuklar sınır ister) ne de herşeye dur yapma etme diye müdahale edip çocuğun merak duygusunu köreltmeli...
ay bu ne yaramaz çocuk diyenleri hiç takmayın onlar ya çocuklarını sindirmişler ya da büyük konuştukları başlarına gelmemiş :)

Gayet normal bebeğinizin hareketleri. Benim erkek kardeşim 1 yaşındayken yürümeyi öğrenir öğrenmez kendiliğinden parende atmayı öğrenmişti. Yani çocuğu durduramıyorduk, sürekli parende atıyordu. Misafirliğe gittiğimizde filan annemin aklı çıkıyordu, her yerde sivri köşeler var, insanlar sehpa çıkaramıyordu kardeşimin korkusundan, kafa göz dalmadığı yer kalmamıştı. İnsanlar hayret ediyordu bu çocuk neden yürümüyor diye. Doktora da götürdük, doktor biraz daha büyüsün hemen bir spora yönlendirin dedi. Şimdi büyüdü kocaman oldu, sporcu kendisi. Hiç bir anormal durum filan da yok. Ayrıca küçük bebeklerin çok büyük kısmı çok hareketli oluyor, meraklılar, her şeye ellemek istiyorlar. Çocuğunuzu asla azarlamayın ya da hareketlerini kısıtlamayın, korkutmaya çalışmayın. Ona zarar verecek şeyleri kaldırın ortadan, geniş hareket alanı olsun. Tabii gözünüzü de ayırmayın, böyle böyle büyüyor çocuklar.

Benim bir kızım bir oğlum var, kızımın küçükken karıştırma huyu pek yoktu düşünki sehpanın üzerindekileri dahi kaldırmamıştım çünkü karıştırmıyordu. Ama oğlum hiç yerinde durmuyor, yürümeye başlayınca hatta emeklemeye başlayınca vitrinin alt kısımlarını bantladım oradan tabak çanak ne bulursa indiriyordu sonra tekrar dizmeye çalışıyordu kırılıp eline filan batacak diye aklım gidiyordu o yüzden bantladım ama benim minik oğlum o bantları da büyük uğraşlar sonucu sökmeyi başardı. Sonrasında zaten bant izi oluştu diye vitrini attım. :) Kimsenin lafına bakma öyle benim çocuğum hiç karıştırmazdı diyenlere de aldırış etme çocuk bunlar her şeyi merak ediyorlar. Eve çocuklu misafir çağırıpta evi kirlenmesin isteyenlerde bence misafir çağırmasın, benim arkadaşlarımın çoğu çocuklu geldiklerinde çocukların odasında bütün oyuncakları döküp oynuyorlar oda talan oluyor bazen arkadaşlarım çocuklarına çok dağıtmayın dediğinde bırak dağıtsınlar o oda onlara ait bir yer istedikleri gibi dağıtıp oynasınlar diyorum. Çocuklar mutlu olup eğlensin evi toplamak en fazla yarım saatini alır. Değer mi çocukları mumya gibi yerinden kıpırtatmamaya.

Benim kızımda 17 aylık şuan koltuk tepesinde sehpa tepesinde bunlar gep bir süreç keşfederek öğrenecekler
Bunlarda geçicek hiç canınıza sıkmayın
Herkesin dediğinede kulak asmayın her çocuk farklıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…