14 yaşında ne kadar uzayabilir boyum?

AblAcım. Kalsiyum içeren yiyecekler yemeye çalış . Ve Boy uzatan sporları araştır. Her spor uzatmıyor . Günümüzde 21 yaşına kadar boy uzuyor. Ama çok azalan hız ile. Yani ne kadar erken başlarsan senin için o kadar iyi.
1.70 olur mu bilmiyorum ama boyun uzar.

Annen 1.60,baban 1.72 .1.70 olamazsin canim.Tamamen olmasa da boy soya cekim bir olay.
Voleybol oynayin diyenler de ömrünü voleybola adayip libero oynayanlar var.Max. 1.70ler.

Sunu da ekleyeyim. Voleybolcuydum.Boyum 1.80.Ama uzamam lise 1 de durdu.Annem 1.75,Babam 1.78.

Herkesin bunyesi farklidir tabi ama ben 15 yasima girdigim sene uzamistim yaz tatilinde hem de..lise 1 bitmisti lise ikiye geçtiğimizde arkadaslarim sok olmustu.Reglimi 12 yasinda gormeme ragmen..Annem de cok üzülürdü kisa kalacagim diye..simdi boyum hastane olcumlu 1 68 yine cok uzun degilim ama..1 60 altinda oldugumu biliyorum uzamadan once..sebebine gelince 15 yasima girdigimde maddi durumumuz duzelmisti her gun et sut yemistim ....

Genetiğe bağlı çoğu kişinin boyu bnce 15 cm çok fazla uzamaz

benim boyum 170, orta son ve lisenin ilk yılları voleybol oynadım ancak 15 yaşımda başladığımda boyum 169du, şimdi işte dediğim gibi 170. voleybol oynamasam da muhtemelen gene bu boy olacaktı.
bazı şeyler genetik gerçekten.
anne-baba boyu yeterli değil genetiği anlamak için, taşıdığımız genler birkaç kuşak geriden geliyor. o nedenle kendini anne ve babanın boyuyla kıyaslama.
en önemlisi de önce kilonla, boyunla, kendinle barış.
ruhunu besle, kendini geliştir, duygusal dünyanı da fikir dünyanı da genişlet.
biliyorum tam da insanların birbirini fiziksel özelliklerine göre sınıflandırdığı bir yaştasın ama emin ol bu kısa bir dönem.
büyüdükçe işler farklılaşacak.

Ben universitede okurken uzamisligim var:) ama 2 3 cm tabiki fazla bir beklenti içerisinde olma.

Canim büyümen, uzaman devam ediyor. Barfiks çek, zıpla, esnetici hareketler yap. Uzamak istiyosan sakin bırakma. Bir ay 2cm uzadı diye bırakma. Devam et. 170 olur mu bilmiyorum da mutlaka uzarsın. Kahve sigaradan uzak dur. Sağlıklı Beslen her gün süt iç, yoğurt ye. Nesquikte olur.

Cnm uyumadan önce 5 10 dk kadar zıpla ve tüm eklemlerini açacak kadar gerilme hareketleri yap snra yatağına yat. Büyüme hormonlari gece salgilaniyo. Sabah uyanınca yataktan kalkmadan iyice geril tüm eklemlerin açıldığını hisset. Ve yogurt tahin pekmez vs çok tüket. Bn snn yaşlardayken bu şekilde çok yaptım boyum 1.70 sülalenin kadinlarinin en uzunu benim

Adet olmadan önce yine bir nebze daha etkili olurdu, şimdi günde iki saat yüzme- basketbol vs yapman lazım ki bir iki cm ortalama olacağınız boydan fazla olabilirsiniz. Bir çocuk doktoruna anneniz şu virüs geçtikten sonra randevu alsın.

Boyun 170 olmasa bile uzayabilir daha. Eklemlerini açıcak sporların yanında bir de gece mutlaka full karanlıkta uyu ve telefon tablet gibi mavi ışık yayan ekranlardan yatmadan en az 1 saat önce uzak dur. Mutlaka 12den önce uyumaya çalış. Büyüme hormonu gece 10 ve 3 arası karanlıkta uykuda salgılanıyor çünkü en çok.

Kız çocukları için 16/17yas üst sınır diye biliyorum.ama 17ye kadar uzarsın bence.ben orta okuldan beri 1.67 yim ama kızım su anda 17yaşinda orta okuldan beri beş santim uzadı.şimdi 1.71 ve her halükarda annenin boyunu geçersin.genelde böyle olur

Son düzenleme:
Sütün boy uzatmadaki faydasına şahit oldum.
Günde 2 bardak süt içebilirsin birde protein ağırlıklı beslenip, ip atla, yüz, voleybol oyna
Profesyonel olarak yapamıyorsan bile şu durumlar geçince hayatına dahil edebilirsin

genetık olarak zaten 170 olamayacagınız anne baba gen olarak boy skalasından bellı
ben 15 yasımda regl oldum 18 e kadar toplamda 4 cm uzadım ama lisanslı voleybol oynuyordum onun etkısı var
proteın agırlıklı beslenmıs ve profosyonel egzersız yapmısdım ayrıca spor kulubunde duzenlı spor yapıyordum

boyum 172 benım ama sulalemızde herkes uzundur en kısaları benım hatta :)

Sana en doğru egzersiz ve uzayacağın boyu doktor söyler tabi de 15 cm olacağını sanmıyorum 1.63'lerde durabilir. Kendimden biliyorum 1.63 durdu njfntkdmfkdmfk Ama boyu takıntı haline getirme. Eğer polis gibi bir mesleğe sahip olmak istemiyorsan emin ol ki boyunun hayatında değiştireceği bir şey yok. Hayata aşağıdan baksan da başını kaldırabilirsin.

Ben 19 yaşında 4-5 cm uzadım üniversite ye başlamıştım yurtta kalıyordum yiyecek düzeni yoktu mevburiyetten süt içiyordum ama nerdeyse günde 1 litre süt içiyordum bilinçli yapmadım geri döndüğümde farl ettim. Boyum şuan 167 ama 2 hamilelik kilo almayla 2-3 cm kısalıyor diye düşünüyorum bu arada annem 155 falan babam da 176 civarı. anne babanın boylarıyla hesaplanan bi boy çıkıyor ama bu -+5-6 cm beslenme spor dan fark edebilir diye düşünüyorum eğer uzamak istiyorsan spor da yap süt yoğurt peynirde tüket

Tam 21 yaşıma kadar boy atmam devam etti benim şuanda 1,74 üm.Annem 1,68 babam 1,75.
Sınıfta hep en uzun bendim ve çok utanırdım dalga geçerlerdi benimle. Erkek kardeşim küçüklüğünden beri hep kısa ve zayıftı. annem kardeşim ergenliğe girdiğinde her sabah bir bardak süt,1muz,1 yumurta sarısı ve 1 kaşık süzme bal karışımı yapıp Smoothie şeklinde yani okula gitmeden içirirdi şimdi maşallahı var.sağlıklı beslenmekte çok önemli fazla kilo insanı olduğundan kısa gösterir birde.

Daha bi kaç cm daha uzar boyun 14 yasindaysan :) herkes kendinde olmayanı istiyor. Nispet yapmak için demiyorum Ama Benim boyum 1.72-73 civarlarında. Ama keşke söyle 1.60 boylarında ayakları 36-37 numara citi piti bir kadın olmak isterdim. Bu arada ayaklarım da 40 numara kendimi bazen çok kaba buluyorum ama sonra diyorum ki ne diyorsun şükret mamamio sağlığın yerinde 40 numarada olsa keşke ayağım olsa diyen birileri varken sen elindekileri kıymetini bil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…