14 yaşında ne kadar uzayabilir boyum?

mihriban34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2020
1
2
1
24
boyum 155 spor yapmıyorum ilk reglimi 2 sene önce oldum yavaşcana düzene girmeye başladı annemin boyu 160 babamın 172 boyum ne kadar uzayabilir spora falan başlarsam boyumun 170 olmasını istiyorum 15 cm nası uzayabilir spora başlarsam ne kadar sürede ne kadar uzar

Bu boy takintısını at kafandan. Ben ana ve baba tarafından sülaledeki en kisa kişiyim. 157 ortaokukdan beri boyum aynı. 6. Sınıfta regl oldum. Annem 165 babam 178 erkek kardesim 185. Herkes uzun sülelemde heeerkes. 185in altinda erkek kuzen yok. 175lik kadın kuzenlerim var. Spor yapabilirsin o da fayda da edebilir, etmeyedebilir.

Anne ve babanın boylarını hesaplayınca maksimum boyun 160 cm civarı çıkıyor. Bu benekliğinden itibaren beslenmen, fiziksel aktiviten vs. ile artar ya da azalır. Bu yaşına kadar hiç spor yapmadıysan spordan mucize bekleme. İyi beslenmediysen, yemek seçtiysen, süt ürünlerini yeteri kadar almadıysan şimdiden sonra yine mucize bekleme.

Boyunla, kilonla, bedeninle barış, kendini sevmeyi öğren. Daha çok küçüksün, boyun da değişecek bedenin de. Önündeki en az 6-7 yıl bu değişimlerin sürecek. Spora başla tabi ki, ama uzamak değil sağlıklı olmak olsun hedefin. Boyun şimdi bile türkiye ortalamasında, kafana takma bu kadar.

Spor yapıp bol süt içersen uzayabilir ama 15 cm için bişey diyemem.Neden 1.70?Benimde buyum 1.70 Çok uzun yıllar spor yaptım her akşam mutlaka süt içerdim.

Çok çok çok 5 cm uzar.
Fakat bence 3 cm uzat.
Kaç cm doğmuşsunuz , 1 yaşına kadar kaç cm uzamış boyunuz.

Bebeklerin Uyluk kemigini ölçerek doktorlar boyun kaç cm olacağını söylerler.

Yemekleri çorbaları kemik suyuyla yapın doktorlar kemik suyu boy uzatıyor diyor

Ben de 14 yaşındayken 155 civarıydım sınıftaki en kısa 3. kişiydim hatta. Üzülüyordum hatta öğretmenimiz bir gün kızlar bu yaştam sonra pek uzamaz demişti ağlamıştım falan. Babam 171 annem 160tı. Sonra lise bir ikide bir uzadım ama ergenliğe 16 yaşımda girdim o da ayrı bir şey hiç olmicak falan sanıyordum. neyse tam o iki yıl uzadım 167 oldum bir anda benden uzunlardan uzun oldum. Bu da böyle bir hikayemdir ama ergenliğe geç girdiğim için böyle olduğunu düşünüyorum yani

Yüzmeyle ve beslenmeyle boy önemli ölçüde uzar o yaşlarda ama öyle 10-15 cm değil.En fazla 6-7 cm kadar etki eder. Benim annem 157 babam 170 ben 162yim. Ergenliğe 10 yaşında girdim yanlış hatırlamıyorsam(3.sınıfta) ergenliğe erken girip boy uzamasini da erken tamamladım. Spor yapsaydım muhtemelen çok daha uzun olurdum.

Süt ve süt ürünleri ağırlıklı beslenin.
Benim boyum da 15 yaşımdan sonra uzadı.
On cm kadar.
Çok süt ürünü yemezdim.
Yemiş olsam bir beş cm daha uzayabilirdim.
Sporunu yapıp dengeli beslenmeye devam.

21 yaşına kadar uzar derlerdi de ne kadar dogru bilemem. Basketbol oynamayı dene kendi kendine de olsa. Boy uzatmak için spor araştır

15 cm uzaması imkansız gibi bişey. Ama 160-163 falan yapabilirsin bence.
Youtube’dan boy uzatma egzersizlerine bak, pilates bacak esnetme hareketleri yap bolbol. 2 günde bir yap.
Voleybol oyna. Bi yaştan sonra boy uzama durur. O da hemen hemen 16-17 yaşlarına tekabul eder. Ne yaparsan yap olmaz yani.
Ayrıca anne-babanın boy ortalamasında olursun hemen hemen. Yani ortalama 1.65 falan olabilirsin yaşın küçükse, ihtimal yüksek.

Son düzenleme:
11 yaşını doldurmadan regl oldum. 16-18 arasında beden derslerinde erkeklerle futbol oynamak, koşu çalışmaları ve yürüyüşler harici hiç bir şey yapmadığım hâlde 3 cm uzayıp 169 oldum. Liseye başladığımda 4 yıldır regl oluyor ve 166 boyundaydım. Kendimde en azından reglin uzmaya engeli olmadı. Annem 158, babam 172'ydi. Akdenizliyim, iklimin etkisi de var deniyor, annemle babama oranla iyi uzamışım diyorum hep. Süt ve diğer arkadaşların önerdiği egzersizlerin yararı olur ama 15 cm gibi mucizeler bekleme. 3-5 cm arttırabilirsin anca.

5 santimden fazla uzarsan dua etbenim boyumda kisa anne babamizin boylarida ayni gibi,yaşta 14 kabullenmek lazım 160 üstünü görmeniz zor.boya sporda yapsanız iyide beslenseniz genetik faktorler devreye girdiği için çok yapacak birşey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…