İyi akşamlar 14. takımın birbirinden değerli üyeleri.Hanımlar sizinle kafama takılan bir hususu paylaşmak istiyorum.Öncelikle şunu belirtmeliyim ki,ben gerçekten kilo verme ve hatta sigara konusunda çok iradesizimdir.Zaten fıtrat olarak da,koç burcu biri olarak da son derece sabırsız ve dirayetsizimdir.Hayatımda ilk defa sizlerle ve sizler sayesinde 3 günden fazla devam edebilen bir diyette yolculuk yapıyorum ki,bu benim için mucize gibi.Geliyim beni takımımda rahatsız eden hususa.Belki gördüğünüz en iradesiz,keyfine düşkün biri olan ben;öncelikle elbette kendim için ama,sonra sizin için diyetime özen göstermeye çalışıyorum.Tek başıma olsam belki 1000 kere bozacağım diyeti,beraberliğimize ve takım ruhumuza destek olsun diye çok zaman sürdürmek için deli gibi çaba sarfediyorum.Çok canımın istediği birşeyi dayanamayıp yersem,akşam meyve ile geçiştirmeye çalışıyorum.2 gündür boynumda beze çktığı halde,sürünerek tabiri caizse az da olsa spor yapmaya çalışıyorum.İçim dışıma çıka çıka 2.5 litre suyu içiyorum çok zaman.Evet elbette bunları en öncelikle kendim için yapıyorum ama,kafamda mutlaka cuma günü tartılacak olmanın sorumluluğu oluyor.Çünkü biliyorum ki zaten tek başımıza başarmış,başarabilir ya da başarabilecek olsak,bu yolda beraber yürümezdik.
Geçen hafta 5. olduk takımlar arasında.Olabilir elbette,çok normal.Kilo verme duraklayabilir,işler ters gidebilir,mazeretler girebilir elde olmadan,bunlara itirazım yok.Ama açıkçası ben,bir kıpırdanma,hırslanma,niyetlenme,yönelme,en azından isteme çok isteme görmek istedim bu hafta için.Bırakın bunu görmeyi;ne zaman sayfayı açsam herkes kaçamaklarından,regl döneminden dem vuruyor.Çoğumuz kaçamağın ertesi günü telafi etmeyi bırakın,bugün şu kaçamağı yaptım dünkünü hiç yazmıycam çünkü daha beterdi diyoruz.Takım ruhumuz bu mu?Hani hırs,hani telafi etme arzusu?Beni kendim bağlar arkadaş,kimseye hesap vermem diyorsak ne işimiz var bir zayıflama takımında?
Bana kızabilirsiniz,ama ben buna şefkat tokadı diyorum.Ben 63 kilo değilim 4 kilo fazlalığımı atmaya çalışan,ben 103.5 kilo ile diyete başlayan sağlığı ve huzuru tehlikede olan bir hastayım,obezite hastasıyım.105 kiloyu görmüş ve silkinmiş,sizler sayesinde silkinmiş biriyim.Ve motivasyona,takım ruhuna ihtiyacım var.Kaçamaklar tablosuna değil.Kaçamak ben de yapıyorum elbette,ama kendime koyduğum kalori limitini geçmiyor ve öğlen kaçırdıysam akşam telafi etmeye çalışıyorum.Lütfen lütfen lütfen;önce kendimiz,sonra birbirimiz için daha çok sabredelim.Umarım ne hissettiğimi ifade edebilmişimdir.Sizlerle yollarımın kesişmesi,beni yeniden doğuşa götürecek bir yolculuğa çıkardı.Bunu kaybetmek istemiyorum...
VE BUGÜNKÜ MENÜM:
2011-03-22 tarihli kaloricetveliniz Miktar Kalori
[1] Nesfit Kırmızı Meyveli 30 gr +125 ml yağsız süt 0.5 porsiyon 75.5
[2] pınar beyaz light 0.3 100 gr 60.3
[3] Domates 2 ADET 28
[4] Form Çörekotlu Kepekli Tuzlu Bisküvi 16 GRAM 58.08
[5] Kepekli Ekmek 2 DİLİM 110
[6] cafe crown 2si 1 arada 2 paket 110.2
[7] yumurta 1 adet 80
[8] Karışık Tost 1 ADET 280
[9] çay (şekersiz) (250ml) 4 bardak 4
[10] zeytinyağlı taze fasulye 1 1 porsiyon 177