• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Canım burdan indirmiştim ama şu an kaldırıldı sanırım.Özelden görüşelim göndereyim sanada.Bende sadece basen bacak harekeltrını yapıyorum.Nıvea body yı yaapr yapmaz basen v ebacak hareketlerini apıyorum tuğba özeyin.Böylelıkle 1saat 10 dakıka spor yapmış oluyorum.

tamam canım cok saol sımdı cıkmam lazım
sonra gorusuruzkaydirigubbakcemile5

bana bu çıktı bakın

Sonuç Profiliniz
İdeal Kilonuz:60,69
Günlük Almanız Gereken Asgari Kalori:1079

GÜNLÜK BESLENME PLANI

KAHVALTIDAN ÖNCE :1 su bardağı ılık su 1 su bardağı normal sıcaklıkta su
KAHVALTI :1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir (et porsiyonu) 1 ince dilim ekmek (ekmek porsiyonu) Domates, Salatalık, Marul vb. çiğ sebze (istediğiniz miktarda)
ARA ÖĞÜN :1/2 su bardağı süt (kalsiyum gurubu yiyecekler)
ÖGLEN YEMEĞİ :2 porsiyon et (et porsiyonu) 1/2 ince dilim ekmek (ekmek porsiyonu) salata (yağsız � istediğiniz miktarda)
ARA ÖĞÜN : 1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir (et porsiyonu) 1 ince dilim ekmek (ekmek porsiyonu) Domates, Salatalık, Marul vb. çiğ sebze (istediğiniz miktarda)
AKŞAM YEMEĞİ : 1 porsiyon et (et porsiyonu) 4 yemek kaşığı sebze yemeği (sebze gurubu) 1/2 ince dilim ekmek (ekmek porsiyonu) salata (yağsız � istediğiniz miktarda)
ARA ÖĞÜN :1/2 su bardağı süt (kalsiyum gurubu yiyecekler) *2 porsiyon meyve (meyve porsiyonu) (gün içerisinde istediğiniz saatte tüketebilirsiniz)

Akşamları kontrolü kaybetmeyin!

Birçok danışanımın ortak şikâyeti, akşam yeme kontrolünü kaybettikleri yönünde.Tabii ki ev hanımları veya öğrenciler için de aynı şikâyet söz konusu olabiliyor.

Akşam eve gidince kendimi tanıyamıyorum sürekli ağzımda bir şeyler var.
Akşam birden bire iştah canavarı uyanıyor akşam yemeğinden kalkar kalmak kendimi yeniden buzdolabının önünde buluyorum.

Gece boyunca sürekli yemek yiyorum.

Akşamları doymak bilmiyorum.

Tatlı yiyorum ama sonra canım tuzlu çekiyor ama sonra yine tatlıda gözüm kalıyor.

Atıştırma anları benim en mutlu olduğum anlar tüm günün yorgunluğunu ancak böyle atıyorum.

Yukarıdaki cümleler size tanıdık geliyor ise bu yazıyı okumanızı önemle tavsiye ederim.

Gece atıştırmaları kilo fazlalığı ve gereksiz kalori alımı için en büyük tuzaktır. Çünkü akşam metabolizmanın yavaşladığı, uyurken de en düşük olduğu dönemde siz birçok kalori yüklemişsinizdir. Akşam ortaya çıkan açlık duygusu birkaç sebepten olabilir.

Gerçek açlık (yani fizyolojik)
Duygusal açlık (boşluk, can sıkıntısı, kendini ödüllendirme)

Üç saat arayla beslenin

Öğün düzensizliği akşam açlığını tetikler. Tüm gün hiçbir şey yemeden durup akşam yemeğe başladığınız anda kendinizi durduramıyorsanız beslenme tipinizi değiştirin.
Kahvaltıyı sakın atlamayın, öğlen mutlaka tam tahıl tüketin sadece salata yemek, sadece ızgara et türü protein almak akşama şeker deponuzun boşalması ve size daha fazla açlık olarak dönecektir. Eve çok aç gitmemeye özen gösterin üç saat arayla beslenin.
Eğer doğru beslendiğinizi düşünmenize rağmen ani açlık ile baş edemiyorsanız mutlaka bir endokrinoloji uzmanına başvurun.

Akşam açlığını kontrol altında tutmak için

YANLIŞ 1
Kahvaltı: Kahve
Öğle: Simit veya çatal
Ara: Çay, kahve
Akşam üzeri: Meyve
Akşam ve tüm gece: Sürekli yemek ve atıştırma

YANLIŞ 2
Kahvaltı: Yok
Öğle: Yoğurt
Ara: Çay, kahve
Akşam üzeri: 1 dilim kek

YANLIŞ 3
Kahvaltı: 1 parça peynir- ekmek
Öğle: YOK
Ara: 1 meyve

YANLIŞ 4
Kahvaltı: 1 poğaça
Öğle: YOK
Ara: 2-3 çikolata
Yanlış olan yukarıdaki seçimlerde günlük kalori alımı 300-400 kalori olsa da metabolik hız yavaşlamıştır. Bu beslenme tipinde akşam sürekli yemek yeme ihtiyacı zaten vücudun normal bir yanıtıdır. Az ve sık yemek ise metabolizmayı hızlandırır, gündüz 400 kalori alıp gece 1500 kalori almaktansa gündüz 1500 kalori alıp akşam 400 kalori almak daha doğrudur. Bu şekilde hem kilo almazsınız, metabolizmanız hızlanır hem de daha rahat uyursunuz.

DOĞRU
Sabah: 1 dilim ekmek, peynir veya 1 bardak süt + 2 kayısı
Ara: 1 meyve veya ayran
öğle: Salata + ızgara + 1 dilim ekmek veya 1 tost + ayran
Ara: Yarım simit, peynir veya 1 tost veya 1 kutu meyveli yoğurt + 2-3 diyet bisküvi
Akşam: Sebze + yoğurt + 1 dilim ekmek veya ızgara + salata + 3 kaşık bulgur
Ara: 1 avuç leblebi + 1 meyve + 10 fındık

Aç olan siz misiniz yoksa duygularınız mı?

Yalnızlık, sıkıntı, ödüllendirilme, sevgi boşluğu, üzüntü kızgınlık gibi birçok duygu açlık ile karışır. Stresli geçen bir günün ardından “çalıştım, yoruldum ve iyi bir yemeği hak ettim” duygunuz var ise bunu gözden geçirmekte fayda var. Çünkü kendinizi ödüllendirmenin tek yolu yemek olmamalı. Bunun en güzel yolu bir yeme günlüğü oluşturmak... Her gün duygularınızı ve yediklerinizi yazmanızın sorunu bulmakta ve çözmekte faydalı olduğunu göreceksiniz.

Tokluk Hissi Veren Besinler
Karbonhidratların sağlıklı beslenme planında nasıl kullanılacağı yıllar
boyu tartışma konusu olmuştur. 20 yıldır yapılan beslenme
araştırmalarına bakıldığında; yağdan fakir, kompleks karbonhidrattan
zengin beslenmenin kalp hastalıkları, şeker hastalığı ve şişmanlığın
oluşumunu önlemede önemli bir yol olduğun yaygın bir şekilde
vurgulandığını gördüm. Ancak toplumlar diyetlerinde yağı azaltmalarına
rağmen kalp hastalıklarının artmasında sadece beslenme değil farklı
nedenlerin olabileceği düşüncesindeyim. Cinsiyet, yaş, fiziksel
aktivite durumu, genetik faktörlerin dışında toplumların basit
karbonhidrat alımlarında aşırı tüketimlerinin kalp hastalıkları,
diyabet ve şişmanlık için risk oluşturduğu da bir gerçek. Bu nedenle
karbonhidratların sağlıklı beslenmede yeri tartışılmaz önemli. Bu
araştırmalar ve bilim merakı farklı karbonhidrat kaynakları tüketiminin
farklı kan şekeri düzeylerinin kavranılması ile Glisemik İndeks kavramı
ön plana çıktı. İlk önce sadece şeker hastaları için düşünülen bu
indeks, daha sonraları kardiyovasküler hastalıklar ve şişmanlığın
önlenmesinde ve tedavisinde de etkin olduğu görülünce sağlıklı beslenme
stratejileri ile beraber anlatılmaya başlandı.

2002 yılında ilk defa Avusturalya besin etiketlerinde besinin Glisemik
İndeks değerlerini etiketleyerek bir ilke imza atmıştır. Amacı
insanları daha bilinçli besin seçimine yönlendirmektir.

Glisemik İndeks (Gİ) yenilen herhangi bir besinin kan şekerini
yükseltme yeteneğine denir. Tükettiğiniz besin kan şekerini ne kadar
uzun zamanda ve az miktarda yükseltiyorsa besinin Gİ düşük denir. Gİ
düşük besinler bireylerin daha uzun süre tok kalmalarını sağlarlar.
Ancak besinin Gİ değerini etkileyen birçok etken bulunmaktadır. Besinin
içerisindeki nişasta miktarı, posa türü, pişirme ve hazırlama şekli,
protein ve yağ miktarı gibi… Besinlerin pişirilme şekli, nişasta
içeriği, protein ve yağ içeriği, lif içeriği, hazırlama şekli glisemik
indeksi etkilemektedir.

Pişirme şekli: Örneğin karbonhidrat içeriği yüksek olan
patatesi haşlarken oluşan glisemik yanıt fırınlanmış patatese göre daha
yüksektir. Bu nedenle besinleri fırınlayarak tüketiniz!

Nişasta içeriği: Kurubaklagiller, tam taneli tahıllar
(pirinç, buğday, mısır vb…) makarna, kuskus, muz, ekmek yüksek oranda
nişasta içerirler ve glisemik indeksleri düşüktür. Saflaştırılmış ve
basit şeker içeren besinlerden kaçının.

Protein-yağ içeriği: Besindeki protein ve yağ miktarı
besinin mideden boşalımını geciktirir ve glisemik yanıta cevabı da
düşük olur. Örneğin yağlı sütler light süte oranla daha düşük glisemik
yanıt verirler.

Lif içeriği: Besinin posa içeriği arttıkça sindirimi
geçikir ve glisemik yanıtı da düşük olur. Kepekli besinlerin
saflaştırılmış besinlere oranla glisemik indeksleri düşüktür. Örneğin,
kepekli ekmek, çavdar ekmeği, kepekli pirinç, kepekli spagetti, kuru
fasülye, mercimek, nohut, soya fasülyesi, iç bakla, elma, greyfurt,
portakal, şeftali. Besinin lifinden yararlanmak istiyorsanız
kabuklarını soymadan tüketiniz.

Hazırlama şekli: Yine besinleri parçacıklar, püre, suları
çıkartılarak tüketmek glisemik yanıtı arttırır. Meyveleri suyu yerine
bütün olarak tüketmek, patatesi püre yerine fırınlayarak bütün
tüketmek, makarnaları küçük parça yerine (boru, kelebek, spiral)
spagetti olarak tüketmek glisemik indeksi düşürür ve daha kolay kilo
vermenize yardımcı olur.

Not: Besinleri tüketirken bütün halde tüketin, parçalara ayırmayın.
Besinleri pişirirken mümkün olduğunca besinin kendi suyu veya çok az su
ile düdüklü tencere veya buharda pişirin.

Gİ etkileyen birçok etken olsa dahi, beyaz ekmek veya şekerin kan
şekerini yükseltme düzeyi temel alınarak hangi besin ne kadar değerli
olduğunu bilmek hiç de zor değil. Aşağıda bulunan tabloda besinlerin
glisemik indeks değerlerini göreceksiniz. Gİ 60 ve altındaki besinleri
tercih ederseniz kan şekerinizi daha normal sınırlarda ve daha uzun
süre tutarak acıkmanızı engellemiş olursunuz.

EKMEK ADI GLİSEMİK İNDEKS

Beyaz ekmek 100

Tam taneli buğday ekmeği 93

Yulaf ekmeği 93

Buğday ekmeği 73

Arpa ekmeği 58

Çavdar ekmeği 54

BESİN ADI GLİSEMİK ENDEKS

Glukoz, Beyaz ekmek 100

Tam buğday ekmeği, Kuru üzüm, Yulaf ekmeği 90

Pirinç, Yulaf lapası, Patates 80

Muz, Kepekli kahvaltılık tahıl gevreği, Krakerler 70

Portakal suyu, Kuru fasulye, Spagetti 60

Yoğurt, Elma, Çavdar ekmeği, Arpa ekmeği 50

Yağsız süt, Şeftali, Portakal 40

Kakaolu süt 35

Tam süt, greyfurt 25.

slm arkadaslar ben bu sabah doktora gitim gozum sis mikrop kapmis tekrar ilac verdi doktora gitmisken vucuta fazla sulari atmaya ilac istedim bundan 10 sene once kulanmistim ii gelmisti vucutaki fazla sulari atmistim bugun tekrar alcam artik.... bu sabah ilk olarak kaynatilmis ilik su ictim sonra kahve ve sutlu ekmek oglen de bol salata tometesli ton balikli zeytin yagli ve bir yesil elma .... oglumu arkadaisnin evine goturecem simdi davetli ikindin yine gorusuruz by

Sonuç Profiliniz
İdeal Kilonuz:60,69
Günlük Almanız Gereken Asgari Kalori:1246

GÜNLÜK BESLENME PLANI

KAHVALTIDAN ÖNCE :1 su bardağı ılık su 1 su bardağı normal sıcaklıkta su
KAHVALTI :1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir (et porsiyonu) 1 ince dilim ekmek (ekmek porsiyonu) Domates, Salatalık, Marul vb. çiğ sebze (istediğiniz miktarda)
ARA ÖĞÜN :1 su bardağı süt (kalsiyum gurubu yiyecekler)
ÖGLEN YEMEĞİ :2 porsiyon et (et porsiyonu) 1 ince dilim ekmek (ekmek porsiyonu) salata (yağsız � istediğiniz miktarda)
ARA ÖĞÜN : 1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir (et porsiyonu) 1 ince dilim ekmek (ekmek porsiyonu) Domates, Salatalık, Marul vb. çiğ sebze (istediğiniz miktarda)
AKŞAM YEMEĞİ : 1 porsiyon et (et porsiyonu) 4 yemek kaşığı sebze yemeği (sebze gurubu) 1 ince dilim ekmek (ekmek porsiyonu) 1 su bardağı yoğurt (kalsiyum gurubu yiyecekler) salata (yağsız � istediğiniz miktarda)
ARA ÖĞÜN :3 porsiyon meyve (meyve porsiyonu)
banada bu cikti kizlarr anam hepsi aynimi cikiyo yoksa diyecektim ama sen benden daha az yemen gerekiyoo yani ben bir dilim pasta yesemde birsey fark etmiyo ne haber sen 1000 ben 1200 kalori yiyecekmisim yazik uzuldum sen o kadar seyle doymazsin cunkuuu :)))

valla begumcum cok supersin haa bu bilgiler icinde ayrica tesekkurlerr
yani aradaki farki okadar guzel belirtmissinkii ne diyim sana ben olsam yapamazdim

kizim daha cok yolumuz var baksana ikimizde ayni kiloda olmamaiz lazim en iyisi ben su hedef kilomu 60 yapim cok morelim bozuldu

kizim daha cok yolumuz var baksana ikimizde ayni kiloda olmamaiz lazim en iyisi ben su hedef kilomu 60 yapim cok morelim bozuldu

he walllaa anı çıkmışız sen en iyisi çizelgendeki hedefini düzelt bak ben sana demiştim ama sen inanmamıştınnn.olsun kıs el ele verdikmiii veririzzz inş..

ahhh mini minnacık mideli arkadaşımmmm benimmmmm hoşgeldinnnnnnnnnnnnnnnnn
rici ederim şekercimm ni dimikkkkaydirigubbakcemile4

ya uff ha begenemedinmi kizim kuculdu artik midecim birseycik almiyo cani sadece kurabiye ve kek cekiyo garibimin ama tabi artik sen geldin arayi acmam lazim yetisir metisirsin neme lazim yani kucuk bir ihtmal ama olsun

slm hatunlar
geç girdim kusura bakmayın kayınvaldem bende anca ye topla yerleştir şimdi kızı uyuttum da ütü yapıcam çok ütüm var başlamadan bi bakıyım dedim
bugün 2 galete peynir domates 1 zeytin ve çayrek haşlanmış yumurta yedim
1 saat sonra 1 elma yada portakal yerim bol su içtiğim için tuvalette cıkamıyorum zaten
bide günde 2 tane dogadan form içiyorum
geçmişi okuyamıyorum kayınvaldem içerde yanlız sonra görüşürüz öpüldünüz by

ya uff ha begenemedinmi kizim kuculdu artik midecim birseycik almiyo cani sadece kurabiye ve kek cekiyo garibimin ama tabi artik sen geldin arayi acmam lazim yetisir metisirsin neme lazim yani kucuk bir ihtmal ama olsun

geldim kısım kork benden sennnnn:1ninca: seninn o mini minnacık miden zaten yararlı şey istemez kurabiye canavarıııı

2 haftaya kalmaz inerim senden aşağıya bak demedi deme:roflol:

he walllaa anı çıkmışız sen en iyisi çizelgendeki hedefini düzelt bak ben sana demiştim ama sen inanmamıştınnn.olsun kıs el ele verdikmiii veririzzz inş..

he kiz insallah senne yaptin hani asil uye oldun nasil gidiyo diyet isi soyle bakim ne yedin bugun hahaha artik soyliyecen mecbur

he kiz insallah senne yaptin hani asil uye oldun nasil gidiyo diyet isi soyle bakim ne yedin bugun hahaha artik soyliyecen mecbur

hee olmuşuzz işteeee artık söylemek lazım ne yedik ne yemedik değilmihihoyyyt
walla aslında karnım aç ama bugün canım hiç birşey yemek istemiyor sabah furkiye omlet yapmıştım azıcık ondan yedim çay içiyorum pasoo hala öğlen yemeği yemedimm

geldim kısım kork benden sennnnn:1ninca: seninn o mini minnacık miden zaten yararlı şey istemez kurabiye canavarıııı

2 haftaya kalmaz inerim senden aşağıya bak demedi deme:roflol:

valla korkarim haa deme oyle dusunmesi bile kotu bee ama gerci ihtimali var oyuzden ben isi sikiya aldim artikin

düşünüyorummm nasıl bir diyet yapsam yaptığım gibi sıkı biri şekilde dikkat ederekmi devam etsem yoksa beni biraz canlandıracak bir kaç diyet var aklımda onlardan birinimi yapsam kararsızımmm bakalım

slm hatunlar
geç girdim kusura bakmayın kayınvaldem bende anca ye topla yerleştir şimdi kızı uyuttum da ütü yapıcam çok ütüm var başlamadan bi bakıyım dedim
bugün 2 galete peynir domates 1 zeytin ve çayrek haşlanmış yumurta yedim
1 saat sonra 1 elma yada portakal yerim bol su içtiğim için tuvalette cıkamıyorum zaten
bide günde 2 tane dogadan form içiyorum
geçmişi okuyamıyorum kayınvaldem içerde yanlız sonra görüşürüz öpüldünüz by

hosgeldin kiz vede gule gulee
nereye gidiyon ayol sende katil sohbete
aman ne geziyo kaynanan be soyle gitsin :jeyyar:

Back