14 haftalık hamileyim ve şiddetten dolayı stresli geçiyor.

yaşadığın şey çok kolay atlatılabilecek bir şey değil seni anlıyorum ama lütfen sigaraya ya da başka kötü alışkanlıklara sarma.
Bak bir de allah göstermesin bebeğin bir hastalıkla dünyaya gelirse bu sefer 10 kat daha fazla üzüleceksin.
İnan kötünün kötüsü var. Şu an yaşadıklarım kötü ama daha da kötüsü olabilirdi diyerek yavrunun sağlığına odaklan.
en azından sen ve yavrun sağlıklısın. Eğer başına bir şey gelirse eşin bundan sonra dünyanın en iyi insanı da olsa geri dönüşü olmaz hep böyle düşün olur mu?

Bugünden itibaren bırakıyorum. Herkesin yazdığı gibi Gerçekten ben bilerek içmiyorum. Yada bebeğime zarar vermek istemiyorum. Öyle olsa düşük iğnelerini de olmazdım. Ve bende bu süreçte psikoloğa gitmeye karar verdim. Bebeğim için sağlıklı düşünen bir anne olmak istiyorum.

çok doğru bir karar verdiniz ama diğer yandan eşinizin bebek ve sizin hakkınızdaki söylediklerini nasıl halledeceksiniz? adamın öfke kontrolü yok ve şiddet uygulamış. kolay kolay da düzelmeyecek

tabi ki git
bir de güzel düşün hep
bak ailen en azından yanında
eşinle olan durumunu iyice düşün. çünkü gerçekten şiddet gösteren insanın düzelme oranı herhalde 100 kişiden biri falan oluyor. Hiç kavgaya münakaşaya girme. Hep sakin ve mesafeli ol ona karşı. Şimdi sen öfke krizleriyle tek başına mücadele ediyorsun bir de bebekle bu öfke nöbetleri şiddet asla ama asla katlanılabilir boyutta olmayacak.
İnsanlar hep hamile kişilerin üstüne titriyor oysa ki doğumdan sonra işler çok daha duygusal, karmakarışık bir hal alıyor. Yok emmemesi yok, doğum sonrası sarılığı. yok aşıları
bir de bununla beraber öfke kontrolü olan eş çekilecek işkence değil yani.
terimin de öfke kontrolü olarak basitleştirilmesini kınıyorum resmen şiddet bu.

Şuna en büyük şansım ailem zaten. Diğer söylediklerinize de Ne diyebilirim ki haklısınız. Önerilerinizi dikkata Alıcam

çok doğru bir karar verdiniz ama diğer yandan eşinizin bebek ve sizin hakkınızdaki söylediklerini nasıl halledeceksiniz? adamın öfke kontrolü yok ve şiddet uygulamış. kolay kolay da düzelmeyecek
Oda söz verdi en kısa zamanda destek almak için gitçek oda. Öfkemi kontrol edemiyorum diye kabul de etti söz verdi. Bakalım zamana bırakıcam ve bir kaç ay ailemin yanındayım zaten. İzlicem. Yine yanlış bişeyler olursa bende ona göre hareket etmek istiyorum. Bilmiyorum doğrumu yapıyorum çünkü ailem şuan her türlü kArarımın arkasındalar. Düne kadar boşanmam için konuşuyolardı bana ama eşimin pişmanlığını gördükleri için onlarda bebek var diye sanırım yumuşadı biraz. Ama ben hemen affetmeyi düşünmüyorum

Kadının da en büyük düşmanı kadındır BAZEN... bazı sayfalara giriyorum okuduklarıma şaşırıyorum..
Sonra bi kadın intihar ettiğinde yada öldürüğünde ah vahhh diyoruz üzülüyoruz ..
Bi insan hatalı düşünsede ,hata yapıyor olsa da destek olarak fikir vermek psikolejik olarak yardımcı olmak varken ne diye ahkam keserek Linçlemek gerekli ?
Napıyorsunuz Siz mi içiyorsunuz sigarayı ? Sizin karnınızdaki canı mı etkiliyor bir başkasının sigara içmesi ?
Bende içiyorum o illeti evet mazereti olmayabilir fakat hiç kimse ne cani olmak ister ne de vicdansız...
Kimsenin içinde nelerle boğuştuğunu ne kadar çabaladığını bilemezsiniz..
Klavye ahkamlığı yapmak yerine saygı içerisinde olmayı deneyin..
Ne cani diye hakaret etmeye hakkınız var nede ağır konuşmaya..
Sizin yarın unutup gideceğiniz konular için insanları kırmaya çalışmanıza gerek yok..

Ben düşürmek için demedim, sigara bırakmak için dedim. Otrera siz de düşürmek için dediğimi sandınız sanırım. Asla öyle bir tavsiye vermem.

Ben düşürmek için demedim, sigara bırakmak için dedim. Otrera siz de düşürmek için dediğimi sandınız sanırım. Asla öyle bir tavsiye vermem.

Düşüncelerime o kadar güzel tercümanlık yaptınız ki. Allah bin kere razı olsun sizden. Konu açtığıma pişman oldum yemin ederim. Konu benim yaşadığım sıkıntılarken yok çocuğu aldırmak istiyorum oldum yok sigarayı bilerek içiyorum oldum. Herkese de tek tek açıklama yapmamın nedeni açıkçası buraya yazmak bana biraz olsun iyi geldi. Ben o kötü yazanlara kızmıyorum onlarda boş insan oldukları yazdıkları da boş şeyler. Benim gibi birine yardımım dokunur belki aynı şeyi yaşayan vardır diye düşünmüyorlar. Yada bende yaşarmıyım diye düşünemiyorlar. Kimse ne yaşıcağını bilemez. Büyük konuşmaya bayılıyorlar. Ben size teşekkür ederim tekrar

Çok çok özür dilerim. O kadar çok linç ediliyorum ki şuan. Sizin demek istediğinizi anlayamamışım. Kusura bakmayın tekrar. Denicem verdiğiniz tavsiyeyi

Kimse yaşamadan ne yaşadığını hissetmez .. sadece biraz belki anlamaya çalışır.. Ama ben bu forumda o kadar iyi insan da gördüm ki kendi derdiymiş gibi yardımcı olmaya çalışan destek olmaya çalışan...
Yaşadıklarını bi köşeye bırakıp sadece sigara içmene odaklanmaları da yanlış bana göre..
Çok gaddarca yaklaşan insanlar da var burda .. Ama şu bi gerçek sınanmadığın acılar üzerine konuşmak çok basittir.
Hamileyken şiddet görmedim Fakat psikolojik şiddetin en alasını gördüm.. Hala da görüyorum..
5 Yıldır evlat hasreti çeken eşim ağlayan eşim 5 aydır hamileliği zehir ediyor bana...
Ailen yanındaysa ne mutlu ne güzel...Ama benim babam koah sebebiyle vefat etti sebepte sigara ve işi.. Annem sorumsuz tek derdi kendi.. Evde ölsem 10 gün sonra bulur belki beni o kadar sorumsuz..Ve başkasıyla evli.2 tane ablam var onlarda ancak kendi ailesiyle ilgilenebilir..
Ben şimdilik çalışıyorum ama 4 ay sonra işim de kalmıcak çünkü bebeğime bakıcak kimsem yok..
Sağlık problemlerim de var onlarla da uğrasıyorum..
Ve ben bu kadar olumsuzluğun içinde sadece evladım ve kendim için çabalıyorum pes etmiyorum savaşıyorum..
Sende pes etme tamam mı .. Hiç kimse mecburi istikamet değil.. Sen ve karnındakinden daha değerli kimse yok..

Ya kıyamam sana sende çok zorlanıyosundur allah yardımcın olsun. Yazdıklarında da kesinlikle haklısın. Herkes yazıyor işte. Başka da bişey demeye gerek yok. İnşallah bu sıkıntılarımızın mükafatını alırız. Bizimse sınavımız böyle demek ki.

yok yok,sonradan anladım zaten sigara için söylediğinizi,merak etmeyin :)) aklı başında bir üye olduğunuzu düşünüyorum zaten,başka türlüsü aklıma gelmedi :))

Insallah sadece sabir

Internetten biraz bakıp araştırın mutlaka istegi bastırmak için bir çözüm vardır.

Internetten biraz bakıp araştırın mutlaka istegi bastırm
Internetten biraz bakıp araştırın mutlaka istegi bastırmak için bir çözüm vardır.
İnternette yazan herşeyi önceden de denemiştim. En güzel çözüm kafa dağıtmakmış. Yaşanan olayları düşünmeden kendini stresten uzak tutmaya çalışmakmış.

valla Canım tüm cevapları okuyamadim bile öncelikle eşin sana şiddet uyguluyor diye lütfen dikkat et sende çocuğuna uyguluyorsun canını yakıyorsun en iyi ihtimalle erken doğumla ALLAH korusun çocuk prematüre doğar ve türlü sorunlar çıkar.. Senin yapman gereken çok düşünmek değil öncelikle kendindeki hataları düzeltmek yani sana yapılmasından nefret ettin ve istemedi şeyleri ona yapma hamilelik hormonları çılgınca şeyler yaptirir.. güzelim yuva yıkmak kola sen bu adamla evlendin bide ikiniz isteyerek çocuk yaptiniz o zaman birbirinizi dinlemeyi öğrenmen lazım kavga mi ediyor sus konuşma karşılık verme ondan berk bağırma dinle veya başka odaya git öfkesi geçsin box turnuvasına çevirip birbirinize hakaretler etmeye varır ve dayak kaçınılmaz..Sakın ol ve onun dediklerinde haklılık payını ara kafanda o söylediği şeyleri düşün hatan varsa Özür dile.. Özür dilemek kötü birşey değil bir insanı eşini değiştirmek senin elinde emin ol ama tek çözüm dinlemeyi bil ve Özür dilemeği sadece karşıdan bekleme onu duymak istiyorsan demesinide bileceksin.. bjr yuva kuruyorsan kendini eşinden üstün görmiceksin oda senden üstün değil ikinizde eşitsiniz.. Baş tacı olmak istiyorsan baş tacı edeceksin.. benim bir hocam vardi demişti ki kizlar eğer kendinizde sevmediniz bir yönünüz varsa onu değiştirin çünkü esiniz o huyu taşıyor olacak.. bilmiyorum umarim işine yarar bu yazdıklarım rabbim yuvanda dirlik ve sevgiyi artırsın

Amin inşallah. Dediklerinizi Düşünücem bu uzaklık süresinde. Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…