Altı aylıkken konuşan bebek cindir.
Ekran daha kucukken vardi ama suan yok denecek kadar az surekli onunla anlasilir konusuyorum gordugumuz herseyi ifade ediyorum kitap asla dinlemiyor cok asiri hareketli bir cocuk hic pturmuyor benimle umarim hayirli zamanda ilk kelimelerini duyarizEndişelenmeyin doğal sürecinde ilerliyor. Her bebeğin gelişimsel hızı farklı. Evham yaptıysanız kendinizi rahatlatmak adına onunla bol bol konuşun anlatın herşeyi. Kitaplar alın beraber okuyun. Bol dol dışarıyı gezip keşfetmesini sağlayın. Ekran varsa da indirebileceğiniz minimum düzeye indirin. 6 aylık bebek konuşmaz varsa belirli kelimeleri vardır sadece anne , mama , bu gibi.. 2 yaş olduğunda ikili cümleler kuruyor olabilmesi ve 50 kelime ve üstü bekleniyor. Sizin daha 6 ayınız ve önününüzde pırıl pırıl alıcı bir zihin var. Bol bol konuşun
Benim eşim 3 yaşında konuşmuş, direkt özneli yüklemli uzun cümleler kurarakArkadaslar hepinize merhaba 14 aylik oglum var henuz hic kelimesi yok ıı dan baska birsey soylemiyor birseyi istemiyorsa hayir babainda kafasini salliyor soylediklerimi anliyor alkis dedigimde alkis yapiyor gel dedigimde geliyor al dedigimde aliyor ver dedigimde veriyor yada agzin nerde burnun nerde bunlari gosteriyor ama anne baba dede mama gibi seyler soylemiyor mama istiyorsa biberonu getiriyor su istiyorsa sulugunu istiyor yanina gidip doktora goturdum 2 yasa kadar vakti var dedi ama cogu insan 6 aylikken konustugunu soyluyor korkmalimiyim
6 aylık mıArkadaslar hepinize merhaba 14 aylik oglum var henuz hic kelimesi yok ıı dan baska birsey soylemiyor birseyi istemiyorsa hayir babainda kafasini salliyor soylediklerimi anliyor alkis dedigimde alkis yapiyor gel dedigimde geliyor al dedigimde aliyor ver dedigimde veriyor yada agzin nerde burnun nerde bunlari gosteriyor ama anne baba dede mama gibi seyler soylemiyor mama istiyorsa biberonu getiriyor su istiyorsa sulugunu istiyor yanina gidip doktora goturdum 2 yasa kadar vakti var dedi ama cogu insan 6 aylikken konustugunu soyluyor korkmalimiyim
Benim oğlum da 2 yaşında tam olarak konuşmaya başladı. Çocuktan çocuğa değişebilio. Mesela kardeşim annemin dediğine göre 3 yaşında konuşmaya başlamış.Arkadaslar hepinize merhaba 14 aylik oglum var henuz hic kelimesi yok ıı dan baska birsey soylemiyor birseyi istemiyorsa hayir babainda kafasini salliyor soylediklerimi anliyor alkis dedigimde alkis yapiyor gel dedigimde geliyor al dedigimde aliyor ver dedigimde veriyor yada agzin nerde burnun nerde bunlari gosteriyor ama anne baba dede mama gibi seyler soylemiyor mama istiyorsa biberonu getiriyor su istiyorsa sulugunu istiyor yanina gidip doktora goturdum 2 yasa kadar vakti var dedi ama cogu insan 6 aylikken konustugunu soyluyor korkmalimiyim
Ayy Allah rwzi olsun ya valla cok korkuyordum is arkadaslarimdan bazilari benim bebegim 6 aylikken anne baba diyirdu dediler bende o donende goturdum doktor 6 aylik bebek konusursa dunyanin sonu gelir demisti 12 aylikken tekrar rutin kontrol icin gittigimizde sordum 18 aya kadar vakti var bol bol yasitlariyla gorusturun demisti yurumuyorduda o zaman sonra biz yasitlariyla gorusturunce hemen yurudu ama hala konudmayinca korkmustumBenim eşim 3 yaşında konuşmuş, direkt özneli yüklemli uzun cümleler kurarak
Bazı bebekler belli bir yaşa kadar "kayıt modunda" oluyorlar. Herşeyi sessiz sessiz kaydediyorlar, öğreniyorlar, hazır hissetmeleri biraz gecikse de hazır hissettikleri anda patır patır başlıyorlar konuşmaya.
Canınızı sıkmayın.
6 aylık bebek konuşmaz ayrıca
Komutları yerine getiriyorsa sorun yok,o şu an kayıt döneminde merak etmeyin, patlamış mısır gibi bir başlayınca susturamayacaksinizArkadaslar hepinize merhaba 14 aylik oglum var henuz hic kelimesi yok ıı dan baska birsey soylemiyor birseyi istemiyorsa hayir babainda kafasini salliyor soylediklerimi anliyor alkis dedigimde alkis yapiyor gel dedigimde geliyor al dedigimde aliyor ver dedigimde veriyor yada agzin nerde burnun nerde bunlari gosteriyor ama anne baba dede mama gibi seyler soylemiyor mama istiyorsa biberonu getiriyor su istiyorsa sulugunu istiyor yanina gidip doktora goturdum 2 yasa kadar vakti var dedi ama cogu insan 6 aylikken konustugunu soyluyor korkmalimiyim
Arkadaslar hepinize merhaba 14 aylik oglum var henuz hic kelimesi yok ıı dan baska birsey soylemiyor birseyi istemiyorsa hayir babainda kafasini salliyor soylediklerimi anliyor alkis dedigimde alkis yapiyor gel dedigimde geliyor al dedigimde aliyor ver dedigimde veriyor yada agzin nerde burnun nerde bunlari gosteriyor ama anne baba dede mama gibi seyler soylemiyor mama istiyorsa biberonu getiriyor su istiyorsa sulugunu istiyor yanina gidip doktora goturdum 2 yasa kadar vakti var dedi ama cogu insan 6 aylikken konustugunu soyluyor korkmalimiyim
Emzik emmedi hic çok şükür komutlari aliyor ve herseyin farkinda suruo verecegim zaman kafasini ceviriyor elimde gordugu an kaciyor disari cikacagimiz zaman ben giyinince ayakkabilarini alip geliyor bakalim bekliyoruz heyecanlaKomutları yerine getiriyorsa sorun yok,o şu an kayıt döneminde merak etmeyin, patlamış mısır gibi bir başlayınca susturamayacaksiniz
Bu arada emzik kullanıyorsa bıraktırin,ekrandan da uzak tutun, iletişim kurun o konuşmasa da siz onunla konuşun, belleğe atıyor kelimeleri duydukça.
Ay aradığım yorummmm.Aynen yaaaa bı salin su çocukları.Yok otizm mi,yok şu mu yok bu mu.Wala yeterSalın artık şu bebeleri yav
Konuda da anlattığıniza göre komutları alıyor yerine getiriyor, sorun yok ortada.Kimi çocuk konuşmaz konuşmaz birden başlar konuşmaya..ama bir konuşunca susmak yok emin olunEmzik emmedi hic çok şükür komutlari aliyor ve herseyin farkinda suruo verecegim zaman kafasini ceviriyor elimde gordugu an kaciyor disari cikacagimiz zaman ben giyinince ayakkabilarini alip geliyor bakalim bekliyoruz heyecanla
Arkadaslar hepinize merhaba 14 aylik oglum var henuz hic kelimesi yok ıı dan baska birsey soylemiyor birseyi istemiyorsa hayir babainda kafasini salliyor soylediklerimi anliyor alkis dedigimde alkis yapiyor gel dedigimde geliyor al dedigimde aliyor ver dedigimde veriyor yada agzin nerde burnun nerde bunlari gosteriyor ama anne baba dede mama gibi seyler soylemiyor mama istiyorsa biberonu getiriyor su istiyorsa sulugunu istiyor yanina gidip doktora goturdum 2 yasa kadar vakti var dedi ama cogu insan 6 aylikken konustugunu soyluyor korkmalimiyim
Yani annelerde paranoyak oldu git gide 6 aylık bebek konuştu diyenede inanmamak lazımAy aradığım yorummmm.Aynen yaaaa bı salin su çocukları.Yok otizm mi,yok şu mu yok bu mu.Wala yeter
6 aylık konuşan çocugu hiç duymadım 1 yaşında da tek tek kelimeleri kullanabilir ama her bebeğin gelişimi farklıdır bunun. İçin etkinlikler yapın sıkıntı etmeyinArkadaslar hepinize merhaba 14 aylik oglum var henuz hic kelimesi yok ıı dan baska birsey soylemiyor birseyi istemiyorsa hayir babainda kafasini salliyor soylediklerimi anliyor alkis dedigimde alkis yapiyor gel dedigimde geliyor al dedigimde aliyor ver dedigimde veriyor yada agzin nerde burnun nerde bunlari gosteriyor ama anne baba dede mama gibi seyler soylemiyor mama istiyorsa biberonu getiriyor su istiyorsa sulugunu istiyor yanina gidip doktora goturdum 2 yasa kadar vakti var dedi ama cogu insan 6 aylikken konustugunu soyluyor korkmalimiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?