1300 telaaa gelen doğalgaz faturam. İmdaaattt !!!

Sabırsızlıkla bana ne kadar gelecek diye gelmesini bekliyorum. Geçen ay 350 geldi. Evde hiç durmadığım için az az yaktım. Geceleri de söndürdüm. Ama bu ay fulledim. Musluk ayarını bile yükselttim buharlı buharlı yıkanayım diye. Allah milletimizin yardımcısı olsun.

Bebek yokken bana da çok az geliyordu Amin amin.

Evin tüm odaları açık sıcacık oturuyoruz. Kaç geliyor hiç bilmiyorum ama 2 odaya 1300 mümkün olmamalı. İtiraz falan yok mu? Ya da tesisatlara baktırmalı. Annemin 7+2 evine o kadar gelmiyor. Hiç normal değil

Şöyle ki bebek yapın ne tv izleyebilirsiniz, ne çay ne kahve sürekli olarak baş başa oturursunuz. Ama o zamanda üşüyorsunuz teli bile şarj edemiyorum. Kızım sağ olsun hdjd
Ahshdhd bu tavsıyeyı asla beklemiyordum TV ile aram yok ama telefon hep sarjda belkı etkiliyordur. bı de cok fırın calıstırıyorum sanırım ondan oluyor. Dıyete gireyım bu arada bızım merkezı sistem 570 gelmıs her oda acık ve ıyı ısınıyoruz. Sız bence bı de aç kapa yapmadan deneyin her yer esıt ve dusuk ısıda yanarsa hıc ısı kaybınız olmaz belkı de. Kapalı olan kullanmadığınız odaların altına kapı sungeri gecirebılırsınız soguk gelmemesı ıcın işe yarayabilir

Kapatıp açmayın kombiyi. Ben 40 derecede hiç kapatmıyorum. Mutfak ve banyolar dâhil tüm oda ve petekler açık. Ev 140 metrekare. Ayda +-50 farkla 500TL geliyor. Evde gayet kısa kollu giyiyoruz hatta pikeyle yatiyoruz. Binanın mantolamasi var. Cam araları lastikli.

bir önceki faturayla sayaçları kontrol edin ve doğalgaz kutusundaki sayaçları kontrol edin derim ama şok oldum açıkcası acaba residans olduğu için dayamış olabilirler mi? orta gelirli mahallede oturuyorum geçen ay 800tl gelen vardı. residans gibi yer daha yüksek dört bi yanı açık olur daha çok rüzgar alır.

Evim 120 metrekare 3+1 ara kat salon yanmiyor esimin uyudugu oda gunduz kapali gece yaniyor. Ev ara kat ve yalitimli oldugu icin 36 derecede yeteri kadar isiniyor. Faturamiz 305 tl geldi

Izolasyyon onemli.. bi yandan isinirken bir yandan soguyorsa baska..ben gece aciyorum gunduz soguksa eger gunduzde aciyorum. Gunduz yine hareket var usume daha az olur ama gece duragan duragan yattiklari icin birde ustlerini aciyo cocuklar..Aksam yaklasik 5-6 gibi aciyorum genelde..

Toplamda 4 petek açık ve 35 te hiç kapatmadan kullandım. 300 geldi. Bu zam gelmeden önceki faturam. Yeni fatura ne kadar gelecek merak ediyorum
Sanırım dogalgazlı sistemde tıpkı klima gibi evi bir derecede sabit tutmaya çalışıyor. Örneğin 40 dereceye aldınız. Evin ısısını 40 derecede sabit tutmaya çalışıyor. Bu nedenle diyelim ki cam açtınız, içerisi soğudu. 40 dereceye sabitleme için 50 de falan çalışıyor. Ya da ev çok büyükse ısıyı sabit tutmak için uzun süre yüksek derecede çalışıyor. Böyle düşünmemin sebebi derecenin kendi kendine artması ve düşmesi. Yanlışım varsa düzeltin. Eğer doğruysa küçük bir eve kıyasla büyük bir evi 40 derecede sabit tutmak için daha fazla enerji harcaması lazim ve daha yüksek derecelere çıkması lazım. Bu nedenle faturalarda farklılıklar olabilir

Ya arkadaşlar ben mi yanlis biliyorum
Kombi kapatamaz yada ayarlayamaz ki konu sahibi
Merkezi sistem ve isi pay ölçeri varmış
Yani sadece petekleri kapatiyor
Bu yanan kombi kendi evinde degil yani

Faturayı en aza indirmek için en iyi fikir kullanilmayan odalardaki petekleri en az 2 de tutmak .yani az da buz gibi soguk olmasin
Hatta 2 bile çok az olur belki 3 te tutmak daha mantikli

Bizimde dogal gaz isi pay ölcerli merkezi sistem,peteklerde 1den 5 e kadar ayari var
Sizin ki nasıl ?

Oda termostatı yoksa kombi evin ısısıyla ilgilenmez. 40 derece dediğiniz suyun sıcaklığı. Kombi sürekli 40 derece sıcaklıkta su pompalıyor peteklere demek bu. Oda 40 derece olsa havale geçirirsiniz

Ay daha dün konu açmıştım doğalgazla ilgili bak 1300 ü görünce bi geldiler bana Sen zebani ol ben de mahkum fantazisi mi yaptınız naptınız, birbirinizi şeytan çatalıyla mı kovaladınız, jakuzinizi sıcak sularla doldurup yüzmece mi oynadınız her gece o nasıl fatura? Korkuyorum

Ben genelde babamın yaptığı apartmandayım, güney cephe; artık nasıl bir izolasyon, dış cephe yapmışsa 86 TL geldi fatura, sıcaklık 2 3 derece altına düşmedikçe gerek kalmıyor kalorifere. Ara kattayız, kalorifer açınca afakalar basıyor. Açınca dayanamayıp kapatıyoruz. Tabi bizde bir tek annem kaldı, hafta içleri ben yanına gidiyorum, açarsak belli odalar. O da kısa süreliğine. Apartmanda en yüksek 275 TL gelmiş.

Eşimle evimize de 150 TL geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…