1300 telaaa gelen doğalgaz faturam. İmdaaattt !!!

236liradan selamlar demeye geldim ama bu geçen ayindi bu ay 400bekliyorum.
1 salon ve 2 oda akşamdan sabaha 3te yanıyor. Bizimki payolcerli. 45 50derece falan yazmıyor 2 3 4 5 diye gidiyor. 3te yanıyor o da sanırım 45e denk geliyor .

Ben 35-40 arası yakıyorum. Genelde 35 Maşallah .devlet acaba bizi mi kazıklıyor
35te kombi yaniyor. Oda termostati kaca ayarli?
Bizim kombi 50 55 arasi yaniyor. Oda termostati 22.5 derecede. Evim 2+1 ve 5 petek ile 1 havlupan hepsi yaniyor petekleri ac kapat yapmıyoruz. 400 geldi bizim. Aslinda dsha dusuk gelirdi ama bu eve tasinali cok olmadi ve oda termostati ayin ortasinda takildi. 2 hafta full yandigi icin yuksek geldi önümüzdeki ay dusmesini bekliyorum.

Yalniz soyle bir sey var. Kombi 35te ayarliyken kombi oda termostatini sallamamaya basliyor ve devamli ateşliyor. Ama yuksek ayarladiginiz zaman sadece oda isisi termostatta ayarli olan derecenin altina indiği zaman ateşliyor. Kombinin normal ayari 55 60 olmali. Oda termostati varsa tabiki.

Dun arkadaşımla konustuk. 450 geldi dedi. Onun kombisi 60ta ayarli ve 3+1 yayla gibi bir evde yasiyor. Butun petekleri acik.
Sizin faturanizin sebebi kombi ayariniz.

biz 3+1 evde, salon ve 2 odayı yakıyoruz. 3 de oluyor ayar. Merkezi sistem bizde de. Geçen ay 1 salon ve 1 odayken 270 lerde geldi, bu ay 1 odayı daha açtım 320 civarında geldi. Şimdi tüm ev açık , bakalım ne gelecek ama sizinki çok çok fazla. 3 dediğim ayarda en düşük oluyor çünkü 2 deyken ya soğuk ya ılık, işe yaramıyor. Evde genelde tshirtleyiz, çok soğuk havalarda hırka giyiyoruz.

Yani yakınıyor gibisiniz yakınırken bir yandan da eğleniyor gibisiniz maalesef yeni Türkiye bu herkese çok geliyor hatta artık yakmayanlara da çok geliyor desem yalan olmaz

Onun tarzı o üzülürken güldürmek, güldürürken düşündürmek askskskskdkdkdj bubendegilim naptın bacım bütün residanceımı ısıttın abooov kaçak maçak vardır yanlış okumadır olmaz öyle şey. Ama sana termostat tavsiye ederim biz iki senedir cayır cayır yakıyoruz max. 400 geldi tabii bu sene o artabilir ama termostat süper bişi. Eyyorlamam bu kadar.

Merkezi sistemde yakmadığınız tespit edilirse ceza gelebiliyor.
Bunu bir sorun site yönetimine.
Bizim de merkezi.
Geçen yıl alt ve üst katım boştu en soğuk ayda kökleyerek 380 yaktık sıcak su ısıtma ile birlikte.
Ama öncesinde tokideydim yine merkezi evim daha küçük olmasına rağmen 4-5 yıl öncesinde bu rakamları ödüyordum yine.
Aynı ilçede böyle oldu.
Nasıl oluyor çözemedim.
Bir de ordayken tasarruf için banyo peteğini kapattığımda açtığım zamankinden çok gelmişti fatura.
Ben de banyoyu hiç kapatmamıştım ondan sonra.
Bu ay ki faturayı eşim gelince sorayım bir gelmiş mi bakalım?

Annemler de merkezi sistemde. Gündüz kapalı akşam açıyorlar kaloriferi. Onlara da 500 gelmiş. Bizim full açık ,hiç kapatmiyoruz bize daha az geldi. Normalde bireysel kombi daha çok gelir. Bence bu açıp kapatma olayı faturayı artırıyor

En üst kat dubleks dairede oturuyorum, üst kat biraz daha serin oluyor ve giyinmeyi alsa sevmeyen biri bebek iki çocuğum olduğu için kasımdan beri 270m2 evin her odası yanıyor. En fazla 800 geldi ama bu ay korkuyorum zamlardan 1800 gelebilir diye.

O yıldızlar bir yerimize kaydı desene JKDFHFHFHF
Off ben de benim faturayı merak ediyorum.
Acaba ne kadar girecek :)

Hayır aynı olmuyor.
Pay ölçer saat var ona göre fatura kesiliyor.
En düşük ayarda ev boş olsa da açık kalması zorunlu.
Benim evim batı mesela sıcak oluyor epey kuzeye göre.
O yüzden kısık yetiyor.
benim turkiyede oturdugum yerde yaz kis ayni aidati veriyoruz, isinma aidata dahil, yani herkese ayni gelmis oluyor. isitma ayari da 3 kademeli. ama iste sene boyunca hep odenmis oluyor fatura. ve biz turkiyede olmasak bile isinma icin para odemis oluyoruz otomatik olarak.

ben konu sahibi residence deyince onunki de bizimkiyle ayni zannedip sasirdim. cevremdeki cogu kisinin de boyle diye biliyordum cunku.

Anaaaaaam kimi görüyoree...
Hoşgeldin bacımsuUuuuuuu
galp galp galp

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…