1300 telaaa gelen doğalgaz faturam. İmdaaattt !!!

benim turkiyede oturdugum yerde yaz kis ayni aidati veriyoruz, isinma aidata dahil, yani herkese ayni gelmis oluyor. isitma ayari da 3 kademeli. ama iste sene boyunca hep odenmis oluyor fatura. ve biz turkiyede olmasak bile isinma icin para odemis oluyoruz otomatik olarak.

ben konu sahibi residence deyince onunki de bizimkiyle ayni zannedip sasirdim. cevremdeki cogu kisinin de boyle diye biliyordum cunku.
Belki uygulama farklıdır siteden siteye.
Aidat ayrı bizde.
Isınma da dediğim gibi yaktığın kadar.
Ama en düşük ayarda herkes yakmaya mecbur.

Merabaynn .
Evet başlıkta da okuduğunuz gibi 1300₺ gelen bir faturadan bahsedeceğim. Hatta 3-5 sayfa yazabilirim.
İstanbulda epey yüksek bir binada oturuyoruz. Adına residance diyorlar :KK70: Olmaz olsun cidden. Tutarken ay çok güzel, gökyüzüne ne güzel yakınız, geceleri perdeleri açar yıldızları seyrederiz diye tuttuk. Sonuç; hiç izleyemedik. Ama o kayan yıldızların nereye şeee yaptığı belli oldu hdjdjdj
1300₺ Şoku ile evde şu an kaloriferler kapalı ve ben askılı ile duruyorum. Öyle bir yangın geldi kiiii.
Hayır bir de anlamadığım 2 oda yakıyorum hatta gündüzleri yatak odasını kapatıyorum, sadece oturma odam açık oluyor.
Apartmanda da herkes yaktığı için evin içi sıcacık oluyor.
Sabah kapatıp, akşam açtığım bir kalorifer nasıl olurda 1300₺ faturaya sebep olur. Üstelik 35-40 arasında falan yakıyorum.
Kızımı kat kay giydirip, penguen gibi mi yürütsem acaba? Yazık günah gerçekten…
Ya da kocamın hemen çıkılık yapıp, konuyu sexe bağlamasına mı sinir olsam ? :KK70: ısınmak için taktiği belli hxhdjd
Ay nolur birileri yazsın bize 1301 ₺ geldi diye de rahatlıyım jdjdjjd
Tüm evi yakanlara ne kadar geliyor diye düşünüyorum sabahtan beri . Bir foruma girdim dona.. diye başlayan :KK70:
İnanılmaz pinti insanların birleştiği, hohlayarak ısınan tipler var. Öyle tipler bana yazmasın hxhsjd survivor hayatı yaşamak istemiyorum. Ama hadi bir birimize alev, ateş atalım 🔥
İlginç.. bireysel kombi mi kullanıyorsunuz ısı pay ölçer mi?

Bizde normal kombi var 7 petek hiç kapanmadan yanıyor. Kombinin bazen 1 bazen 2.5 ayarına kadar (yaklaşık 40 dereceye tekabül ediyor 664 tl geldi

Bundan önce merkezi ısıtma sistemli bir evde oturdum.
Yanlış hatırlamıyorsam havuz, cafe, hamam, sauna gibi ortak kullanım alanları da m2 ye göre site sakinlerine pay ediliyordu.
Site yönetimine bir sorun derim.
Hatta tüm faturayı tekrar değerlendirmelerini isteyin yönetimden. Sanki komşulardan biri böyle bir problem yaşamıştı. Fatura hatalı çıkmıştı.

En düşükte yandı
Peteği elledigin zaman ılıktı

650 ₺ geldi

Yüksek binada oturuyorum, en üst kat

Ev dublex ama üst kat petekleri kapalı

Peteği elledigin zaman elin bile ısınmıyor yani, ılık öyle düşünün 😀
Zaten yuksek gelme sebebi dusukte yakmak. Oda termostatiniz varsa eger kombiyi 55 60 ayarlamalisiniz.

Herkese ne kadar farklı geliyor. Ben ac kapa yaptim kombiyi çünkü asiri soguk yoktu. Gece 11 gbi yakiyorduk sabaha kadar. Sabah kapatiyordum gecen ay 167 tl gelmişti ayrica mutfak , salon ve holu yakiyorum sadece. Evim 3+1 ara kat guney cephesindeyim. Ancak bu ay hem korona geçirdik hem daha soğudu hava. Gündüzleri minimumda yakıyorum gece kombiyi 1'e alıyorum. 40 derecede yandığı gözüküyor. Umarim 400leri geçmez :/ benim anlamadığım herkese ne kadar farklı geliyor.

35 40 derecede ne kadar ısınabilirsin ki? istanbul bir de, güney ili falan değil. komşulara da sorman lazım. bana çok anormal geldi o rakam. tamam zam geldi de bu hakikaten çok fazla.
sayacında sorun olabilir.
kombide sorun olabilir.
bir yerde bir kaçak olabilir aksi halde imkanı yok.
gelen fatura sadece doğalgaza mı ait? emin misin başka masraf falan yok, değil mi? bayağı bildiğin doğalgaz şirketi tarafından kesilen fatura, doğru mu anladım?
hayır fatura adı altında rezidans başka masraf mı geçirdi diye düşündüm ondan soruyorum.
Faturaya detaylı bakıcam. Herkes böyle diyorsa vardır bir sebebi diye düşünüyorum😬 ama abimlere de 800₺ gelince normal demek ki dedim.

Doğru söyle mahalleye trafo taktin dimi 🤣

Yok ayol , bizim burda doğalgaz yok elektrikle isiniyoruz , uçmuş durumda faturalar , anneme Aralık ayında 1.600 gelmişti , dedim hazırla kendini ocakta 3 bin gelecek , şimdi iki yaşlı tonton buz gibi evde oturuyor , korkuyorlar klimayı radyatörü açmaya , şaka gibi oldu memleket

sanrım doğudasınız allah yardımcınız olsun biz Antalya da -2 de donuyoruz
Aa memleketim gece -2’yi gördü mü 😄 merkezde çok çok nadir oluyordu eksiler. Antalyalıyım ben de ☺️ oranın ılık havasına alışınca -2’nin -20’lerden bir farkı olmuyor pek. İnsana o bile aşırı soğuk geliyor.

Ben şu an Doğubayazıt’ta çalışıyorum evet. İlçeye bağlı köy okuluna gidiyorum, o köy çok soğuk 😅. İlçe merkezi o kadar değil. Dün çok kar yağdı, bugün baya soğuk, -9 falan şu an. Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için 🥰

X