13 yilim,fedakarliklarim koskoca bir hiçmiş.sadece kendini kandıran bir enayiymisim.

Teşekkür ederim. Bana da çoğu insan çatlak diyordur eminim, olmadığımı da söyleyemem:)
Açıkçası dışardan çok trajik görünen şeyler içindeyken o kadar da trajik olmuyor, normalleşiyor. Siz de eminim çoğu insandan daha dengelisinizdir. Bir kere duygusal zaaflarınız yokmuş. İnsan duygusal zaafların anca bir trajediyle sıyrılıyor belki de. Yoksa neden kendine iyi gelmeyeni insan yanında tutsun ki. Ama işte eylemsizlik çok rahat bi şey. Durup seyretmek, ahlanıp, vahlanmak da öyle.
Ben fedakarlık, mücadele cart curt kavramlarına inanmam. İnsanın varettiği şeyler, cümleler, kelimeler. Sistem öyle işlemiyor. Doğa kuralları var ve güçlü olmayı öğretiyor, ya da öğrenemeyip yok oluyorsun.
Genelde sizin gibileri görünce daha saygı duyarlar, pısarlar. Güce tapmak ilkel bir iç güdü olsa gerek.

Bu arada ayrılırken mal paylaşımı konusunda haksızlık yaparsa hakkım ahirette yatırımın olsun dedim.hakkim neyse de Söke Söke almak için mücadelemi yaparim

Sen ahirete yatırımını çoktan yapmışsın. Pes etme , zehir o adama her şeyi. İnşallah.

Evet öyle galiba. Almancada bunun adi "resilienz" duygusal zaaflardan siyrilmak. Ve ruhsal acidan güçlenmek. Aslinda insan yaşadığı büyük bir kayıptan sonra anliyorki; kimseye ihtiyacim yok. Ben tek ve hür yaşayabiliyorum. Yani göbek bağı aslinda ozaman kesiliyor. Özgürlük bu işde.
Kimseye duygusal ihtiyaç duymamak.

Bende fedakarlik vs. Cümlelerine inanmam. Çünkü fedakarlik değil bağımlılık. Yani insan resmen nasil sigaraya bagimliysa bazen bir insanada ayni bağımlı olabiliyor.

Boşanın kurtulun bundan.Siz doktor halinizle bunu çekerseniz işi gücü olmayanlar napsın.Ahlaksız adam

Yalvariyorum ayril.kendine bunu yapma.Daha olmedin .Yenilir yutulur ornekler verseydi bari. Neden sabrediyorsun?

Merhaba,
siz bu kişi tarafından güçlü bir şekilde ayakta durduğunuz için, içten sevme yeteneğiniz ve şefkat verme, yardım etme, harmoni sağlama isteğiniz olduğu için seçildiniz. Evlenmeden önce çok şanslı olduğunuzu, sizi kimsenin bu kadar sevemeyeceğini, onun “ruh eşiniz” olduğunu düşündünüz belki.
Eşinizin narsisistik kişilik bozukluğunun olabileceğini düşünüyorum. Tedavisi imkansıza yakın.
Kendinizi asla suçlamayın, onlarda empati hiç yokken sizde haddinden fazla. “İyi” bir insansınız, onlar asla bizim gibi hissedemeyeceği için aslında bizden hiç hoşlanmıyorlar. Kullanıyorlar, bir eşya gibi. Sevgi kırıntılarına tutunuyorsunuz... Hep bir umut....bu sefer düzelecek...
Ben 6 ay önce kurtuldum böyle bir insandan. Size de bu yolda iyi şanslar dilerim. Biz kendimize ve buna değecek insanlara emek verelim.
Narsisistik kişilik bozukluğuna sahip kişileri yargılamamak gerekir, hastalık gibi, ellerinde değil. Ama biz onları düzeltemeyiz ve onlarla ilişki sürdürmemek, kesmek, 2. 3. şansı vermemek bizim elimizde. YouTube da çok sayıda bilgilendirici yabancı kanal var bu konuda. Okuyun, şaşıracaksınız. Bilgilenmeniz bundan sonraki adımlarınız için çok önemli. Ben 5 yıllık (bunun 4 yılı evlilik) beraberlikten sonra travma sonrası stres bozukluğu yaşadım, halen terapi alıyorum. Şimdi çok çok daha iyiyim.
Sizin için herşeyin çok iyi olmasını dilerim, iyi şanslar. Başaracaksınız.

Hepinize teşekkür ediyorum.hala işteyim.eve gidince ayrılmak istediğimi değil ayrilacagimi söyleyeceğim.hayirli aksamlar

Insallah bi sekil vaz gecmezsin. Kendine güven ve sakin korkma. Konustuktan sonra o öküzün resmini cek ve buraya gönder, bakalim nasil sok olacak :)))
Saka tabi ama mutlaka konusmanin nasil gectigni bize bildir ;-)
Allah kolaylik versin

Allahım duydukça sinirlerim alt üst oluyor yaaa bu dünya ne kadar kıymet bilmez edepsiz insanlarla dolu(((

İlk eşinden neden ayrılmış?
Çok sorumsuz bir adammış belki de ondan çekmemiştir
Sen çok ezmişsin kendini, sen kendini değersizleştirmişsin fazla verici olmuşsun dilenmişsin resmen sevgiyi o da senin enerjini sömürmüş hadi herşeyi geçtim neden ikinci kez denedin hadi denedin neden ikinci çocuk?

Bence sen normal degilsin.Zira cekilecek bi dert goremiyorum ortada cunki cekilecek dert degil kendisi.

Allahım duydukça sinirlerim alt üst oluyor yaaa bu dünya ne kadar kıymet bilmez edepsiz insanlarla dolu(((

Ohhh ohhh...
Bunlar kendi cevremden gördüklerim.
Avukat olarak bu kulaklar neler duydu... nasil varliklar bir bilsen...
Sadece erkekler değil tabiiki... ama insan bu işin icinde olunca hayatdan soğuyor resmen.

Canım diploma insan yapmaz ben egosu olmayan kendini geliştirmiş malesef fazla fedakar ve insanları seven onları uzmekten korkan sabırlı biriyim.benim şanssızlığım takdir eden değil kullanan bir eş bulmam
Sabırlı olmak güzeldir ama kendi sınırlarını da bilmek gerekir şanssızlık eşte değil onu fark edip tekmeyi atabilirdin kaybetme korkun ağır basmış. Neyden korktun be bacım? Bir daha birini bulamamaktan mı sevilememekten mi, evlendim boşanamam diye toplum baskısından mı?

İşte hep derim erkek maddi manevi bir adım önde olmalı, üstünlük erkektedir diye değil ama aşağılık kompleksine girmemesi için. Kendini bilen, sorumluluk sahibi adam karısının parasına yan gözle bile bakmaz

Ohhh ohhh...
Bunlar kendi cevremden gördüklerim.
Avukat olarak bu kulaklar neler duydu... nasil varliklar bir bilsen...
Sadece erkekler değil tabiiki... ama insan bu işin icinde olunca hayatdan soğuyor resmen.
Değil mi ya seninde işin zor kimseye güvenin kalmaz bu şekilde gördükçe duydukça insan sarrafı olursun daha da güvenebilirsen güven birine

benim için de sevilmek sevmekten daha önemliydi.
Bu kısma kadar okudum, gerisine gerek yok.
Özür dileyerek size müstehak diyorum.
Bencil duygular ile hareket edilen hiçbir işten hayır gelmez.
Olaki şansınız yaver gitseydi siz onun sevgisini sömürecektiniz, ama olmamış o sizi sömürmüş, durum bu.

Bazı kadınlar kurban olmayı bile isteye seçer. Siz onlardansınız. Bence az bile yapmış size,siz kendinize karşı bu kadar acımasızken o niye size iyi davransın ki?

Cocuklar bile analarina saygi duymuyor artik. geçende küçük kizi annesine sinirlenip: sen sus... s** manyağı demiş. Kızı bile annesinin fedakarlığını o yöne cekiyor artik.

Der zira bunu fedakarlık gibi görmüyorlar. Çocuklar mutsuzsa anne de bile bile evliliği devam ettiriyorsa haliyle akla gelen bu kaba tabir oluyor çocuklar için. O yüzden burada hep diyorum kendi bahanelerinizi çocuklarınızın üstüne atmayın diye çünkü çocuğa "Ben senin için evliliğimi devam ettirdim yavrum" deyince, "Ettirmeseydin bana mı sordun?" diye bir cevap alınma olasılığı yüksek. Mutsuz bir ailede büyümektense boşanmış ama huzurlu bir ortamda büyümek daha iyidir. Ama boşandığı halde hala kendini ezilmiş hisseden, "Vah tüh boşandım ben ne yapacağım vah vah" diyen annelerin çocukları boşanmadan kötü etkileniyor çünkü annenin ruh hali kötü. Anne (veya baba) olanları çocuklarına belli bir üslup çerçevesinde dürüstçe anlatarak sadece karı koca olmaktan vazgeçtiklerini ancak her zaman onların anne babaları olarak kalacaklarını netleştirip bunu uygularlarsa hiçbir çocuk boşanmadan kötü etkilenmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…