• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

13 yilim,fedakarliklarim koskoca bir hiçmiş.sadece kendini kandıran bir enayiymisim.

Tam olarak sabrettiğiniz şey nedir?
Kafasında istemediği o beyaz saç teli sizsiniz madem, o saçı anlamsız bir mecburiyetten taşıyor diye siz neden beyaz saç olmaya devam ediyorsunuz, direkt o beyaz saçlı kafayı koparsanız ya?

Maddi gücünüz var, elinizde geçerli sebepleriniz var. Bu kadar diretmek neden? Neyin sabrı bu?

Aldatılmak için mi sabrediyorsunuz, yoksa bankamatik görevi görmek hoşunuza gittiği için mi sabrediyorsunuz? Birçok insan gibi ben de anlayamadım tavrınızı.

Arada beni üzen eleştiriler gelse de içtenlikle okuyorum.cunku bunca yıl üyelikten sonra ilk yazımda eleştirilmekten çekiniyorum tersine saflik yaptığımı yanlışlar yaptığımı başka ağızlarda da duymak istiyorum.abimin dugun günü kuaföre abimle gittim kucağımda çocuğum ellerim eşya dolu kimin arabasıyla salona gitsem diye salak gibi dikildim.esim ise kredisini annemin ve benim altinlarimla borç harç aldığımız arabamizla anne ve babasını salona taşıdı.kpin arabası var fakat köyden geldiği için pismiş pireliymis.ben çocuk bir arabada ben başkasında sikis pikis salona gittim.ve suratım aşık diye eşim düğünde yanıma bile gelmedi beni salona bırakıp sonra annenleri alsaydın dediğim için bir ay küstü.hakikaten salağım kabul.

Ben kapris ne bilmedim hiç.birak trip atmayı başka bir nedenden suratım asilsa noldu demezdi o da suratını asar konuşmazdı.ben 6.sinifta evlendim.okulda bir çocukla ciddi bir kavga ettik nöbet yüzünden.kavgaya alışkın değilim çok üzüldüm ve kavga uzadıkça depresyona girdim.birgun akşam aşkım galiba depresyondayım çok içim daraliyor dedim.bir sarılma bekledim.askim ben varım merak etme bekledim.bir omuz dayanacak.inanmazsiniz tam 4 saat İslam'da depresyon yok senin inancın zayıf vs birsuru saçmalıklar seminer verdi ve ben ağlayarak yatağa gittim.evet narsist ve benim uysalligimi kendi menfaati ve egolarini tatmin için kullandi

Ben kapris ne bilmedim hiç.birak trip atmayı başka bir nedenden suratım asilsa noldu demezdi o da suratını asar konuşmazdı.ben 6.sinifta evlendim.okulda bir çocukla ciddi bir kavga ettik nöbet yüzünden.kavgaya alışkın değilim çok üzüldüm ve kavga uzadıkça depresyona girdim.birgun akşam aşkım galiba depresyondayım çok içim daraliyor dedim.bir sarılma bekledim.askim ben varım merak etme bekledim.bir omuz dayanacak.inanmazsiniz tam 4 saat İslam'da depresyon yok senin inancın zayıf vs birsuru saçmalıklar seminer verdi ve ben ağlayarak yatağa gittim.evet narsist ve benim uysalligimi kendi menfaati ve egolarini tatmin için kullandi

Her mesajınızda biraz daha kalbim sıkışıyor.
Herkes gibi ben de anlamadım sizi.
Neden kendinize böyle bir hayatı layık gördünüz?
Çocuklar olamaz sebep. Böyle bir adamın iyi ve ilgili bir baba olduğunu düşünmüyorum.
Güzel ve kariyer sahibi bir kadınsınız, yalnız kalmaktan korkmus olacağınızı da düşünmüyorum.
İnsanların meslek vurgusu ekonomik bağımsızlığınız ve saygin bir mesleğiniz olmasından ötürü. Yalnız hayatınıza çok rahat devam etmek varken seciminizi anlayamamaktan. Yoksa mühendis veya öğretmen de olsaniz kimse size iyi yapıyorsunuz demezdi.

Eşimle ailemin onayı olmadan evlendim çünkü daha önce bir yıl süren bir evlilik yapmıştı benden 8 yaş büyüktü ve doktor olduğum için ısı bana denk görülmedi.ama sevdim güvendim o benden de çok sevdi ve çok ısrarcı davrandı.benim için de sevilmek sevmekten daha önemliydi.ilk yıl herşey güzeldi hamilelik doğum..daha lohusayken kv mı çok sever ve herkese överken ilk şok..işte yüzlerine gulmuyormusum devamlı uyuyormusum vs.be mübarek ben senin yanından ev tutmusum bir anahtarını kvde biri kpde evimi sakinmamisim günde 2 dolmuş ve extra 50km yol giderek gidip geldiğim bir isim var.hergun yüzünüzü görüyorum hamileyim yoruluyorum yine de annemden çok sana tebessum etmişim ..yine de sarıldım gönlünü aldim.ama bu sonun başlangıcı oldu.hayatim eşimin hayallerini gerçekleştirmeye çalışmakla geçti.ise başladım araba aldı ödedim ki bu yüzden ücretsiz izne ayrilamadim çocuğumu emziremedim.tatil dedi kp kv gorumce balayı yaptık:)çocuğumun kendimin evin tüm masrafları bende.sonra İngiltere'ye dil öğrenmeye gideceğim 6ay dedi.isiyle de dilin hiç alakası yok ve oğlum daha 6 aylık.iyi söyledim olmadı sonra git dedim olmadı.cunku biliyor ki ben dayanamam aramız bozulmasın diye tamam derim.ama son aşamada hayır dedim gidersen dönüşte beni bulamazsın dedim.daha yazsam roman olacak başka olaylar vs 9 ay ayrı kaldık oğlumla başka ev tuttum ve dava açtım ayrıldık.ayrilik esnasında 3 kuruşluk nafakanın bile hesabını yaptı ki hakime nafaka istemiyorum dedim.sonra 3 ay sonra pişmanım barışalım...kaybedecek biseyim yoktu aciysa dedikoduysa dibine vurmuşum zaten.cocugum için şans verdim.ama benim enayiliklerim bitmedi.onun parfümünden tutun da evin,cocuğun her ihtiyacını ev kredisini,market vs her yükü ben yükledim.salaklik işte hemde severek yapıyordum.o ise maaşıyla kendini geliştirdi kurslara gitti sertifikalar aldı.o aklinca büyüdükçe ben gözünde kuculdum.ondan tek şey istedim sevgi ilgi ,özel olduğumu hissetmek.ben inatla istedim o ısrarla vermedi.son 10 yıldır bir defa seni seviyorum dedi ben demeden o da 2.doguma giderken.hep kendimi kandırdım yapisı bu demekki sevgi dili farklı dedim.gozumun içine sevgiyle bakmaz klasik canım aşkım hitabindan başka ağzından hiç övgü sevgi sözcükleri çıkmaz.bana kadınlığımı hissettirecek hiçbir söz ve davranışı yok.eve vaktinde gelir yemeğini yer 10dk çocuklari oper hoop TV yada ders.hep kendi hayallerini anlatır.derdimi anlatmam çünkü kulak ucuyla dinler.saat 11-12 oldu mu yazın hava sıcak diye çocukların odasında kışın yatak odasında yatar.son 4_5 yıldır uyumadan sarilirdik şimdi sırtını döner uyur.neden ilgi gostermiyorsun desem 1 ay küser.artik cooook yoruldum.esek olmaya razıydım ama adam önüme saman(ilgi sevgi)atmaya bile tenezzül etmiyor.3 ay önce konuştum yoruldum tamam ev arkadaşı olalım ama omuzlarımdaki maddi manevi yükü paylaş çocuklarla ilgilen dedim.sonra 10 yıldır neden muhabbetin yok ilgi gostermedin dedim.adam ilk defa içindekileri döktü.belli ki artık bir enayiye ihtiyacı kalmamış.bak dedi bir kadın düşün 150 kilo kocasına devamlı baskı yapıyor bana manken gibi 90_60_90 sin de diye ve alkolik küfürbaz bir kadın düşün kocasına bana dünyanın en ahlaklı kadınısın de diye baskı yapıyor gibi iğrenç iki örnek verdi.benimle evli olmak onun saçlarında istemediği ama birlikte yaşamaya mecbur olduğu beyaz saçlar gibiymis..her zamanki gibi sustum ve bu sözlerin üzerine sanki ben ona söylemişim gibi 1ay küstü.ayrilmak istemiyor belki başka enayi bulamam diye korkuyor.bende ipler koptu zaten sevgisizligi ile benim sevgimi coktaaan bitirmişti.simdi napiyorum onu görmeye sabretmeye calisiyorum

Neslihan hanım, kolay kolay sert bir üslupla yorum yapmam ama şu an o kadar kızgınım ki size. Söze nereden başlayacağımı bile bilmiyorum.

Şu yazdıklarınızı kendi kızınızın yazdığını düşünün lütfen. Onu bu (evlilik demeyeceğim) bataktan kurtarmak için elinizden geleni yapardınız. Siz de bir anne baba evladısınız. Ve değerlisiniz. Tabiki kendi değerinizi ve insanların size nasıl davranmaya hakkı olduğunu belirleyen kişi sizsiniz.

Evliliğiniz daha doğrusu köleliğiniz ve fiziksel haricindeki birçok şiddet türüne maruziyetiniz hakkında yorum yapmaya bile gerek duymuyorum. Çünkü durumunuz ve yapılması gereken belli. Buna gözlerinizi kapatmaniz hatta tabiri caizse başınızı kuma gömmeniz bu durumu değiştirmeyecek.

Ama genel olarak kişisel durumunuz konusunda birkaç kelam etmek isterim. Meslektaşız. Ve bir dr un kendini bu duruma sokması veya bu durumda tutmasına inanamıyorum. Biz fakültede sadece sağlık veya hastalıkları öğremiyoruz ki. İnsanları, hayatı, ölümü, yaşamın kıymetini, parçalanmış insan hikayelerini, umudu, hüznü, acıyı, mucizeyi ve her geçen sn mizin geri gelmeyecek, satın alınamayacak bir hazine olduğunu öğreniyoruz, görüyoruz biliyoruz. Buna rağmen ömrünüzü çöp haline getiriyorsanız çok özür dilerim ama bunu hak ettiğinizi düşünüyorum. Her gün öyle olaylar öyle hayatlar görüyorum, küçücük bebekler hayata dönüyor veya melek oluyor ki keşke günüm 24 saatten çok daha fazla olsa diyorum. Her an kıymetli güzel ve bize verilen bir hazine.

Ayrıca bir insan kendi değerini kendi belirler. Öncelikle siz kendiniz inanin değerli olduğunuza. Kendinizi geliştirin. Ki mesleğimiz zaten çok güzel. Ve gelişime açık. Isterseniz uzmanlık yapın. Isterseniz doktora programlari, eğitim kurslarına katılın.O kadar geniş ihtimalleriniz var ve kariyeriniz o kadar gelişime açık ki. Yurtiçi yurt dışı kongrelere katılın, ister akademisyen, ister klinisyen olun veya sayısız ihtimalden biri. Ama gönüllü bir şekilde kv kb ya kendini sevdirmeye çalışıp, eşiniz olacak .... tarafından kendinizi her anlamda sömürü ve işkence altında tutmayın. Gerçekten düşünüyorum düşünüyorum ama anlayamıyorum. Hiçbir mantığa sığmıyor. Sizin onda biriniz kadar ekonomik, sosyal güvencesi, hiçbir desteği olmayan kadınlara bile böyle hayatları çekmeyin çabalayın diyoruz. Sizin bu yaptığınız korkaklıkla bile açıklanamaz. Size nasıl saygı duymasını, size değer vermesini sizi sevmesini bekliyorsunuz o adamin? Siz kendinize değer vermedikten, kendinizi sevmedikten, saygı duymadıktan, hayatınızı üç kuruş etmeyen birine sponsor olarak harcamaya karar verdikten sonra neden beklenti içindesiniz ki. Boşverin gitsin.

Yorumları 2. sayfaya kadar okuyabildim. Halen bu durumdan kurtulmak yerine "parayı kıstım bakalım ne yapacak'' demişsiniz. Size inanamiyorum. Halen masrafların çoğu sizde olacak. Çocuklarınızdan kendinizden veya evden kisamayacaginiza göre. Yada şöyle sorayım: en son kendiniz için asgari ihtiyaçlar haricinde maddi olarak ne yaptınız? Kişisel bakım veya kıyafet yiyecek vs sormuyorum. Onlar asgari ihtiyaç. Kendinizi nasıl ödüllendiriyorsunuz. Sizin gibi birinin kendisine iyi baktığını düşünmüyorum. Adamın harçlığını kesme midir sizin kendinizi bu durumdan kurtarma şekliniz mi? Aferin dememiz mi gerekiyor.

Bu adamdan neden iki çocuk yaptınız diye sormayacagim. Çocuklar benim hassas noktam.

Kendi zekaniza, emeğinize, mesleğinize, ane babanıza hatta çocuklarınıza o kadar haksızlık yapıyorsunuz ki. Yazık. Bile istiye yaşadığınız bu hayatı hak ediyorsunuz. Bir insan kendine yardım etmezse kimsenin yardım edemeyeceğini bilecek deneyime sahibim. Kendine rağmen hiç kimse iyileştirilemez bile. Sizde istisna değilsiniz.

Not: Eklemeden geçemeyeceğim. Kimseye kendinizden ödün vererek fedakarlık yapmayın. Gün gelir yapmasaydın olur. Yaptığınız herşeyin karşılığı olmayacak gibi yapın. Bunu kaldirabileceginiz kadar fedakarlık yapın. Çünkü genellikle karşılığını hele de böyle bir adamdan ve bu insansıyı yetiştir(emey)en ailesinden göremezsiniz.

Biraz sert yazmış olabilirim ama kız kardeşime yazar gibi yazdım. Hatta kız kardeşim olsanız cebren sizin hayatınızı kurtarmaya çalışırım. Ama elimden sizin titanik gibi batışınıza az da olsa tanıklık etmekten başka birşey gelmiyor.

10 yil derken ne kadar da basit soyluyorsun:KK14: sanki 1 yildan bahseder gibi
Mutsuz gecer mi ömür? Adam resmen seni sömürüyor.

Sen böyle yaparsan tutunacak dalı olmayan kadınlar ne yapsın?

Şimdi ben bu durumda olsam ve senin konunu okusam senden biriki tık daha aciz olsam koca doktor kadın

boşanmaya cesaret edemiyor sen oturoturduğun yerde derdim herhalde.

Mesleğin var, evin var, araban var, iki tane evladın var.Eeee niye bunu kendine yapıyorsun???

Çocuklarım için deme o ergenlik çağında dediğin oğlun o babanın sana davranışlarını görüyor ve anlıyor.

Çocuğun sana ve kadınlara bakışı nasıl şekilleniyor sence??? Sen çocuklarının da hayatını hahfediyorsun.

Ben olsam ilk iş evin anahtarını değiştirir, onu da arar bir daha eve haber vererek sadece çocuklarını görmek

için gelmesini istediğimi söylerdim.İkinci olarak da hemen bir avukata boşanma işini verirdim.

Bi eşşekten düşmüşe dönsünde görsün ak saçı. Terbiyesiyesiz.Sen herşeyden önce onun çocukalrının

annesisin sadece bunun için bile sana saygılı olmak zorunda.

Ben aptal ya da çok aşık olduğunuzu ya da karakterinizin böyle olduğunu düşünmüyorum. Gayet her şeyin farkındasınız ama mağdur olmak, acı çekmek, kendini birilerine adamak hoşunuza gidiyor. Kendinizi öyle sevmiyorsunuz ki. Benlik bilinciniz ve özgüveniniz yok. Bu enayilik hoşunuza gitmeye başlamış yoksa 13 yıldır her şeyin farkında olan bir insan bu eziyete katlanamaz. Bu duruma son vermek zor birşey değil ama siz bu hayatın mağduru olmayı seçmişsiniz.

al çocuklarını git hayallerin olsun çocuklarınla ilgili bende boşanıcam işim yok kpss çalışıyorum boşanıcağımdan eşimin haberi yok ama olacak... Bir bebeğim var küçük..bir defterim var bir sürü hayalimi ve gelecekte yapabilirsem projelerimi yazdığım huzurluyum en önemlisi..kendi değerimi anladım ve kendimi artık ezdirmem çok güçlü hissediyorum silkelen kendine gel artık ipleri eline al
Canım Allah senin de yardımcın olsun.evet haklısın hayallerim yok olsa bile paylaşmak istemiyorum.o ise devamlı kendi planlari ve hayallerinden bahseder artık dinleniyorum bile.

Eşimle ailemin onayı olmadan evlendim çünkü daha önce bir yıl süren bir evlilik yapmıştı benden 8 yaş büyüktü ve doktor olduğum için ısı bana denk görülmedi.ama sevdim güvendim o benden de çok sevdi ve çok ısrarcı davrandı.benim için de sevilmek sevmekten daha önemliydi.ilk yıl herşey güzeldi hamilelik doğum..daha lohusayken kv mı çok sever ve herkese överken ilk şok..işte yüzlerine gulmuyormusum devamlı uyuyormusum vs.be mübarek ben senin yanından ev tutmusum bir anahtarını kvde biri kpde evimi sakinmamisim günde 2 dolmuş ve extra 50km yol giderek gidip geldiğim bir isim var.hergun yüzünüzü görüyorum hamileyim yoruluyorum yine de annemden çok sana tebessum etmişim ..yine de sarıldım gönlünü aldim.ama bu sonun başlangıcı oldu.hayatim eşimin hayallerini gerçekleştirmeye çalışmakla geçti.ise başladım araba aldı ödedim ki bu yüzden ücretsiz izne ayrilamadim çocuğumu emziremedim.tatil dedi kp kv gorumce balayı yaptık:)çocuğumun kendimin evin tüm masrafları bende.sonra İngiltere'ye dil öğrenmeye gideceğim 6ay dedi.isiyle de dilin hiç alakası yok ve oğlum daha 6 aylık.iyi söyledim olmadı sonra git dedim olmadı.cunku biliyor ki ben dayanamam aramız bozulmasın diye tamam derim.ama son aşamada hayır dedim gidersen dönüşte beni bulamazsın dedim.daha yazsam roman olacak başka olaylar vs 9 ay ayrı kaldık oğlumla başka ev tuttum ve dava açtım ayrıldık.ayrilik esnasında 3 kuruşluk nafakanın bile hesabını yaptı ki hakime nafaka istemiyorum dedim.sonra 3 ay sonra pişmanım barışalım...kaybedecek biseyim yoktu aciysa dedikoduysa dibine vurmuşum zaten.cocugum için şans verdim.ama benim enayiliklerim bitmedi.onun parfümünden tutun da evin,cocuğun her ihtiyacını ev kredisini,market vs her yükü ben yükledim.salaklik işte hemde severek yapıyordum.o ise maaşıyla kendini geliştirdi kurslara gitti sertifikalar aldı.o aklinca büyüdükçe ben gözünde kuculdum.ondan tek şey istedim sevgi ilgi ,özel olduğumu hissetmek.ben inatla istedim o ısrarla vermedi.son 10 yıldır bir defa seni seviyorum dedi ben demeden o da 2.doguma giderken.hep kendimi kandırdım yapisı bu demekki sevgi dili farklı dedim.gozumun içine sevgiyle bakmaz klasik canım aşkım hitabindan başka ağzından hiç övgü sevgi sözcükleri çıkmaz.bana kadınlığımı hissettirecek hiçbir söz ve davranışı yok.eve vaktinde gelir yemeğini yer 10dk çocuklari oper hoop TV yada ders.hep kendi hayallerini anlatır.derdimi anlatmam çünkü kulak ucuyla dinler.saat 11-12 oldu mu yazın hava sıcak diye çocukların odasında kışın yatak odasında yatar.son 4_5 yıldır uyumadan sarilirdik şimdi sırtını döner uyur.neden ilgi gostermiyorsun desem 1 ay küser.artik cooook yoruldum.esek olmaya razıydım ama adam önüme saman(ilgi sevgi)atmaya bile tenezzül etmiyor.3 ay önce konuştum yoruldum tamam ev arkadaşı olalım ama omuzlarımdaki maddi manevi yükü paylaş çocuklarla ilgilen dedim.sonra 10 yıldır neden muhabbetin yok ilgi gostermedin dedim.adam ilk defa içindekileri döktü.belli ki artık bir enayiye ihtiyacı kalmamış.bak dedi bir kadın düşün 150 kilo kocasına devamlı baskı yapıyor bana manken gibi 90_60_90 sin de diye ve alkolik küfürbaz bir kadın düşün kocasına bana dünyanın en ahlaklı kadınısın de diye baskı yapıyor gibi iğrenç iki örnek verdi.benimle evli olmak onun saçlarında istemediği ama birlikte yaşamaya mecbur olduğu beyaz saçlar gibiymis..her zamanki gibi sustum ve bu sözlerin üzerine sanki ben ona söylemişim gibi 1ay küstü.ayrilmak istemiyor belki başka enayi bulamam diye korkuyor.bende ipler koptu zaten sevgisizligi ile benim sevgimi coktaaan bitirmişti.simdi napiyorum onu görmeye sabretmeye calisiyorum
Neden sabrediyorsun.bu mutsuz hayata neden katlaniyorsun.Doktorsun ,yasamin sadece birkez oldugunu benden daha iyi biliyorsun,baska söyleyecek birseyim yok.

Doktormuşsunuz bir de benim gözümde en kutsal meslek her gün binlerce insanın hayatını kurtarmaya çalışırken kendi hayatınızı ellerinizle yok ediyorsunuz yapmayın lütfen siz ona değil o size muhtaç evlendikten sonra alınan her şey ortak zaten haklarınızı alın tazminatınızı nafakanızı ne varsa alın atın şu adamı hayatınızdan

Diyecek laf bulamiyorum. Her mesajda biraz daha sinirlendim üzüldüm. İnsallah bir gün daha artik buna boyun egmezsiniz.

Sakin mal paylasimini filan da ahirette cikar diye düşünmeyin elinizden geleni yapin.

Eşiniz size bunları kavga anında sinirle değil de sakin sakin söylediyse kendinize biraz sayginiz varsa bu evliliği bitirin. Bu kadar sevgisiz bir ortamda büyüyen çocuklar inanın çok daha sıkıntı çekiyordur. Mutsuz anne=mutsuz çocuk. Kimseye kendinizi kullandırmak zorunda değilsiniz. Yeni bir başlangıç yapabilirsiniz geç değil inanın.

Bırakın adamı gitsin.sizin karşınızda eziliyor
eş olamamış baba olamamış tüm rolleri siz çalmışsınız her karaktere siz giriyorsunuz adam resmen etkisiz eleman olmuş hayatta..

Back