- 30 Nisan 2019
- 1.188
- 3.400
- Konu Sahibi Galaxyeliz61
Dilciyim, bir gün üniversite hocamız "dil konusunda başarılı bir insanın, matematikte başarısız olması söz konusu olamaz. Yabancı dil sözel değildir." temalı bir konuşma yapmıştı. Sonra ben ışte sınavlar için falan gerekince sıfırdan Matematik çalışmaya başladım. Yaptıkça daha keyifli geldi ve son durum, sözel derslerden zerre keyif almıyorum. Matematik cidden keyifli benim için. Araliksiz saatlerce calisabilirim. DEHB'li olmama rağmen. Düşününce hep kötü öğretmenler denk geldi bana, hatta en kötü hatırladığım öğretmenler hep Matematik ogretmenlerimmiş onu farkettim. Tesadüf ışte. Sonra da dilci olunca zaten Matematik ile işim kalmadı. Hep öcü olarak oralarda bir yerde duruyordu. Demem o ki, kizinizin yabancı dili iyiyse, muhtemelen matematiği de iyi olacaktir. Sadece öğretmenleri ile o frekansı tutturamamis olabilir. Elbette yeteneğine göre değerlendirin, en önemlisi bu fakat Matematik her yerde karşısına çıkacak. Arayı açmadan öğretmen falan değiştirerek yardımcı olmaya çalışın derim.