13 yaşında küçük gelin mi olur?

Neremle gulecemi sasirdim o ne ya her dugune sadic sarttirda kucuk gelini ilk defa duyuyorum 13 yas ergen yasidir ne hala cocuktur ama 1.65 boy yani korkunc bir goruntu olur

ya tovbe yarabbım bugun yedıgınız bırsey mı dokundu konu sahıbı
bende baslıga bakınca 13 yasında bırıyle bırlıkte yasatacaklar dugun yapacaklar sandım
13 yas kucuk cocuk yahu 30 yasında eltı gorumce gıymıyor gelınlıgı dugununuzde

İyi saçmalamışsınız. Küçük kızların şatafatlı şeylere ilgili olduğunu herkes bilir

Ne gelinlikmiş arkadaş kaç gündür kapanmadı konu

iyi de siz neden bu kadar olayi kisisellestirdiniz. sanki gorumce ve kayinvalide oymus gibi uyeye saldirmaya da gerek yok. 10 yasinda kizim olsa ve teyzesinin dugununde cocuk gelinligi giymek istese izin verirdim. 13 yasinda istese giymemesi icin ikna etmeye çalışırdım. esas gelinin istemediği bir dugunde gelinlik giymek istese asla izin vermezdim.

sizin konunuzdaki küçük gelin yersiz ama bu tumden cocuk gelinlere de saldiriyi gerektirmiyor.

Aslında çocuk psikolojisi ve gelişimi açısından gerektiriyor.

Çocukları küçük yaştan itibaren gelinliğe gelinlik giydirmeye biz, çizgi filmler, kalitesiz çocuk kitapları, oyuncaklar vs özendiriyoruz.

ama o yine de annesini ilgilendirir. burdan tek bir uyeye saldirarak olmaz. bu sekilde yönlendirilmez kimse. ki ozenme olayi da cocuga gore degisir. her gelinlik giyen erkenden evlenmemistir arastirilsa.

Bunu karşınızdaki insanlara anlatırsınız net bir şekilde. Ama hala anlamamakta ısrar ederlerse kendinizi boş yere üzmeyin derim ben

Canım, kayınvaliden ve eşin bu 13 yaşındaki kızdan daha büyük problem gibi geldi bana.

Böyle bir konuyu güç gösterisi, iktidar mücadelesi yapmışlar sanki. Olayın kendisi baştan sona saçma. Olmayacak şeyi oldurup, seni bastırmak istiyorlar gibi.

Yani problem görünenden daha büyük bence.

Çocuklar büyüklerini rol model alır. Kızlar evcilik erkeklerde arabalarla oynar. Gelişimi açısından önemlidir de bu. Kimse evcilik oynadı diye küçücük kıza evliliğe meraklı gözüyle bakmaz
Aynı şekilde kız çocukları güzel şeyleri de çok sever. Siz bir geline bakıp güzel olup olmadığı hakkında yorum yapabilirsiniz ama o minik için kabarık elbisesi güzel saçlarıyla adeta bir prensestir. Onun gibi güzel görünmek isteyebilir.
Üni mezun oranlarının artması evlilik yaşının yükselmesi de burda idda edilenin aksini gösteriyor zaten
Kızı heves etti diye kadına o şekilde yüklenilmesi itham edilmesi çok yersizdi. Üzüldüm onun için haksız yere de ban yedi

İyi de şu var gelinlik giymeye özenme 5 yaşlarındaki kız çocuklarında olur. 13 yaşlarındaki kızlar da süslü şeylere özenir ama küçük çocuk gibi gelinlik giymeye özenmez.Renkli elbiseler giymeye özenir. Çok ilginç bir konu valla.

13 yaş konusunda konu sahibi haklı.
Başka bir üye 10 yaşındaki kızının düğünde gelinlik giymeye heves ettiğini kendininde onu kıramadığını yazdı diye kadına demediklerini bırakmadılar. Bununla ilgili yaptım yorumu

Ben evlendiğimde yeğenlerimin biri 12 biri 10du. Gelinlik giymediler. Giyin desem utanırlardı. Tan ergen olduklarından şıkır şıkır gelmiş makyaj yapmışlardı.
13 yaşında öyle komik komik gezecekse akli melekerinde sıkıntı vardır. Kendini rezil eder amaan takmayın.
Ama kızı görünce ben olsam inceden alay ederdim. Millet sana gülecek. Yaşıtım yakışıklı çocuk gelmesin dua et fln diye gülün hatta

Ben zaten ona bir şey demedim. Ben kendi yeğen davam adına konuştum, üye kızına diyorum gibi bir algı oluşturdu.

Sizin düğününüzde sizden daha yapılı biri, sizden daha abartılı bir gelinlik giyip gelseydi de böyle konuşur muydunuz acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…