-
- Konu Sahibi yuvarlanan asi bir panda
Neremle gulecemi sasirdim o ne ya her dugune sadic sarttirda kucuk gelini ilk defa duyuyorum 13 yas ergen yasidir ne hala cocuktur ama 1.65 boy yani korkunc bir goruntu olurDüğünümde kaynanamın görümcesinin kızına gelinlik almışlar giysin diye. Kız 165 boyunda ve 13 yaşında. Duyunca kavga ettim asla giyemez gelmesin düğünüme dedim. Kaynanam inatla giyecek ailede küçük kız yok küçük gelin o olacak diyor. Böyle bir saçmalık duydunuz mu? Küçük gelin 3 yaşında olur 5 yaşında olur benim bildiğim. Nasıl bir saçmalık bu aklım almıyo. Kız da zaten dünden razıymış bana gelinlikle yengecim nasılım diye fotoğrafını atmış. Çıldırıcam az kaldı
İyi saçmalamışsınız. Küçük kızların şatafatlı şeylere ilgili olduğunu herkes bilirBence çocuğunuza bir iyilik yapmak istiyorsanız psikologa gidin ve yardım alın. Ciddi bir öfke kontrol probleminiz var. Kimse benim çocuğumu, anneliğimi eleştiremez düşünceniz dahi hastalıklı. Belki de yanıldığınız bir yer vardır. Ego savaşı vermek yerine, bu insanlar ne demek istiyor diye düşünün. Ki olayın özünde kızınızın hayalini değil, onu bu hayale iten sebebi sorguladım. 10 yaşında kızlara gelin olurken giyilen kıyafeti özendiren toplumu eleştirdik hepimiz. Kız çocukları evliliğe değil de okumaya özensin istedik. 10 yaşında bir çocuğa bunu empoze etmenin gereği yok diye düşündük. Maalesef anlamadınız. İnsan önce konuşmayı bilmeli, dinlemeyi bilmeli. Umarım kızınızla iletişiminiz bizden daha iyidir. Boşuna daha fazla gerilmeyelim.
İyi saçmalamışsınız. Küçük kızların şatafatlı şeylere ilgili olduğunu herkes bilir
Ne gelinlikmiş arkadaş kaç gündür kapanmadı konu
Bazı insanlara gerçekten hayretle bakıyorum yani bu nasıl bir kafa yapısıdır illaki küçük gelinmi olacakmış bide hangi devirde yaşıyoruzAynı paraya çok daha güzel kıyafetler alınırdı aslında az değil.
O zaman önce kendinizi mahkemeye verin. Bol bol kullanmışsınız. 10 yaşında çocuk niye senelerdir küçük gelinlik giymek istiyor, niye düğün bekliyor amaç bu değilse? Doğum gününde giydirebilirdiniz o kabarık, pullu ve beyaz kıyafeti? Kim ne diyebilir ki.. Amaç küçük gelinlik ve düğün olduğu için bu evliliğe özenmek oluyor. Anlamamak, konuyu saptırmak için ne direndiniz. Vallahi pes! Anneliğime kimse laf edemez diye ağız dalaşına giriyorsunuz. Sizinle aynı seviyede değilim ama kusura bakmayın. Bu tavırları kendi sosyal çevrenizde de kullanmayın oldukça çirkin. Banlandığınız iyi olmuş, forumdan çıkıp yardım alın.
iyi de siz neden bu kadar olayi kisisellestirdiniz. sanki gorumce ve kayinvalide oymus gibi uyeye saldirmaya da gerek yok. 10 yasinda kizim olsa ve teyzesinin dugununde cocuk gelinligi giymek istese izin verirdim. 13 yasinda istese giymemesi icin ikna etmeye çalışırdım. esas gelinin istemediği bir dugunde gelinlik giymek istese asla izin vermezdim.
sizin konunuzdaki küçük gelin yersiz ama bu tumden cocuk gelinlere de saldiriyi gerektirmiyor.
Aslında çocuk psikolojisi ve gelişimi açısından gerektiriyor.
Çocukları küçük yaştan itibaren gelinliğe gelinlik giydirmeye biz, çizgi filmler, kalitesiz çocuk kitapları, oyuncaklar vs özendiriyoruz.
Bunu karşınızdaki insanlara anlatırsınız net bir şekilde. Ama hala anlamamakta ısrar ederlerse kendinizi boş yere üzmeyin derim benBeyaz kıyafet giymek ve gelinlik giymek aynı şey değil. Kaldı ki ben düğünümde kimse kimseyle dalga geçsin, arkasından "bak bak gelini kıskanmışlar, ayyy 2 gelin var gibi" desinler istemiyorum. Bana göre çirkin. O sebeple rahatsızım temelde.
Çocuklar büyüklerini rol model alır. Kızlar evcilik erkeklerde arabalarla oynar. Gelişimi açısından önemlidir de bu. Kimse evcilik oynadı diye küçücük kıza evliliğe meraklı gözüyle bakmazAslında çocuk psikolojisi ve gelişimi açısından gerektiriyor.
Çocukları küçük yaştan itibaren gelinliğe gelinlik giydirmeye biz, çizgi filmler, kalitesiz çocuk kitapları, oyuncaklar vs özendiriyoruz.
İyi de şu var gelinlik giymeye özenme 5 yaşlarındaki kız çocuklarında olur. 13 yaşlarındaki kızlar da süslü şeylere özenir ama küçük çocuk gibi gelinlik giymeye özenmez.Renkli elbiseler giymeye özenir. Çok ilginç bir konu valla.Çocuklar büyüklerini rol model alır. Kızlar evcilik erkeklerde arabalarla oynar. Gelişimi açısından önemlidir de bu. Kimse evcilik oynadı diye küçücük kıza evliliğe meraklı gözüyle bakmaz
Aynı şekilde kız çocukları güzel şeyleri de çok sever. Siz bir geline bakıp güzel olup olmadığı hakkında yorum yapabilirsiniz ama o minik için kabarık elbisesi güzel saçlarıyla adeta bir prensestir. Onun gibi güzel görünmek isteyebilir.
Üni mezun oranlarının artması evlilik yaşının yükselmesi de burda idda edilenin aksini gösteriyor zaten
Kızı heves etti diye kadına o şekilde yüklenilmesi itham edilmesi çok yersizdi. Üzüldüm onun için haksız yere de ban yedi
13 yaş konusunda konu sahibi haklı.İyi de şu var gelinlik giymeye özenme 5 yaşlarındaki kız çocuklarında olur. 13 yaşlarındaki kızlar da süslü şeylere özenir ama küçük çocuk gibi gelinlik giymeye özenmez.Renkli elbiseler giymeye özenir. Çok ilginç bir konu valla.
Ağzınıza sağlık gerçekten 10 numar yorum.
iyi de siz neden bu kadar olayi kisisellestirdiniz. sanki gorumce ve kayinvalide oymus gibi uyeye saldirmaya da gerek yok. 10 yasinda kizim olsa ve teyzesinin dugununde cocuk gelinligi giymek istese izin verirdim. 13 yasinda istese giymemesi icin ikna etmeye çalışırdım. esas gelinin istemediği bir dugunde gelinlik giymek istese asla izin vermezdim.
sizin konunuzdaki küçük gelin yersiz ama bu tumden cocuk gelinlere de saldiriyi gerektirmiyor.
ya tovbe yarabbım bugun yedıgınız bırsey mı dokundu konu sahıbı
bende baslıga bakınca 13 yasında bırıyle bırlıkte yasatacaklar dugun yapacaklar sandım
13 yas kucuk cocuk yahu 30 yasında eltı gorumce gıymıyor gelınlıgı dugununuzde