• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

bugün neler yediğimi yazayım :))
kahvaltı : yarım dilim ekmek biber domates karşımıyla, 5-6 tane lokma(hamur kızartması ceviz büyüklüğünde) yedim az peynir ile yanında da şekersiz çay
2 bardak su
ara : 7-8 fındık 1 badem
ara : yarım kase k-fleks süt ile
ıhlamur zencefil tarçın birkaç damla limon karışımlı bitki çayı içtim 2 kupa
akşam : 2,5 kepçe ( kereviz,havuç,patates) sebze çorbası , 4 yemek kaşığı karnabahar
ara : 3 tane petibör bisküvi şekersiz çay ile
birazdan salep içebilirim:61:

Bu giremediğim sürede benim için çok güzel gelişmeler oldu kendi içimde ..
Resmen bir Polyana oldum :1:
Sizinle de paylaşmak istedim ciddi anlamda bu topiğe çok alıştım bazen sırf güçlü görünmek için arkadaşlarıma hissettirmediklerimi size anlatıyorum teşekkürler kızlar ..

Daha önceden bahsetmiştim size .
Bölümüm konusunda çok kararsızdım.
Neden? Tam bir neden olmamakla beraber ben öğretmenlik yapamayacağımı düşünüyordum.
Çünkü ben sabırsız bir insanım.
Bir labaratuvara girip saatlerce oradan çıkmadan araştırmalar yapmaktı hayalim.
Eczacılık mantıklı geliyordu.
Eczane açmak olarak değil bir ilaç firmasında çalışarak ..
Bu bölümü neden yazmıştım o zaman ..
İnsan bazen gözlerini her şeye kapatıyor ya ..
2 yıllık bir ilişkim vardı ve ciddi anlamda aşıktım hiç bir şeyi görmüyordu gözüm.
O ise sadece 1 sene için Ankarada olacaktı amacım onunla aynı şehirde olabilmekti.
Yanlış mı evet yanlış ama olan oldu artık o konuda yapacak hiç bir şey yoktu ..
Neyse ben bu sene tekrar sınava girip bölüm değiştirsem mi diye yaklaşık 3 aydır düşünüyorum ama ciddi anlamda canımı sıkıyordu bu konu ..
Ve sonunda bundan vazgeçtim.
Acaba eczacılık okursam mutlu olabilecek miyim?
Ben sonuçta çok fazla ders çalışmayı seven bir öğrenci değilim yapamam daha doğrusu yaparım ama mutlu olamam ..
İleride hayatımı tamamen dolduracak eğer hedefim olduğu şekilde araştırmalarla uğraşırsam ..
Oysa ben ileride her şeye zaman ayrabileceğim bir hayat istiyorum.
Bunun haricinde okulda etrafımdakilere bakıyorum.
Hoş bir şey dğeil belki bunu söylemek ama inanın o kadar boş insan görüyorum ki.
Dersten anladığı onu sadece ezberleyip gelmek saatlerce deliler gibi çalışan ama düşünmeyi bilmeyen ama düşünmesine izin verilmemiş.
Ve konuşması oluyor hepsi özel ders versin para kazansın iyi bir hayat sürsün.
Tabiki bunlar öneli şeyler sonuçta yaşamak zorundayız ama nerede öğrencilere değerlerimizi öğretecek nerede hayatı anlatacak yii insan olmayı öğretecek öğretmenler.
Neden ilk hedefler bunlar değil ?
Neden hedef kpss'yi kazanmak da kendini geliştirmek değil.
Ben istiyorum ki evet kpss'yi kazanmak zorundayım istediğimi yapabilmek için ama önce bir doğuya gidip 6-7 yıl orada kalabilmek istiyorum henüz hayatımı tam kurmamışken.
İnsanların sürekli kaçmak istediği ücra köşelerde görev yapabileyim ki bir şey katabileyim onlara.
Biliyorum Fen bilgisi öğretmem mümkün değil.
Ama vatanını sevmeyi öğretebilirim bu millete sahip çıkmayı öğretebilirim.
Diyorum ki 3-4 kişinin dağa çıkmasını engelleyebilsem benim yapacağım daha güzel bir şey var mıdır?=
Belki o dağa çıkmasını engellediğim 1 insan bizim askerlerimizi öldürecek.
Belki bir insanın hayatının kurtulmasını sağlayacağım.
Çok uç noktalar mı düşüncelerim bilmiyorum.
Ama en azından ben kendi adıma elimden geleni yapabilirim diye düşünüyorum.
Şimdiye kadar ben bu okulda ciddi bir şey öğrenmedim diyebilirim.
Çünkü hiç çalışmadan da geçebilecek sınırda bir not alabiliyordum.
Bundan sonra yine sınavlar için olmasa da kendimi geliştirmek için daha çok uğraşacağım.
Zaten mümkün oldukça sosyal alanda yapıyorum bunu ama bilimsel alanda da uğraşacağım ki ben de boş bir şekilde bitirmeyeyim şu okulu ..
İşte böyle kızlar ..
Ne dersiniz sizce seçimim doğru mu?

Sonracığıma .. Başınızı ağrıttım farkındayım ama ..
Eskierkek arkadaşımı ciddi anlamda aklımdan çıkaramadım.
Beraberken çok sorun yaşadığımız olduğu gibi çok destek de olduk birbirimize.
Hakkını yiyemem her yerde her şeye karşı korudu beni.
Ama aramızdaki ufacık sorunlar büyüyüp kötü noktalara gitmişti.
Bu arada mesleğinin stresini de bana yansıtması ayrı bir problemdi ..
Hayatımdaki herkesi çıkarmıştım hayatımdan onun için diyebilirim.
En baştan başladım ondan sonra her şeye.
Çok zorlandım kötü bir dönem geçirdim.
Ama karar verdikten sonra yapmak zorundaydım ve yaptım.
Şuan aklımda olsa bile olabildikçe iyi durumdayım.
Ama ne insanlara güvenim kalmıştı.
Ne de bir şeyler için çabam.
Düşüncem iyi olduğuö için kaybettim hep o yüzden iyi olmayacğaım ben ..
Bununla ilgili düşündüm oldukça.
Ama fark ettim ki ben istesem bile birilerinin arkasından iş çevirip yüzlerine gülemem.
Ben istesem de insanlar hakkında kötü düşünemem onlar kötü olsa bile ..
Nasıl anladım bunu.
Ufak bir olay.
Çalıştığım yerdeki arkadaşlarla oturduk bir gün konuştuk iş yerindeki olayları.
Bana göre her şey harika.
Oysa çarpık ilişkiler mi yokmuş birbirlerinin arkasından sürekli konuşanlar mı? Yoksa bizim yaptığımız işi yapmamış gösterip parasını alan patronlar mı ..
Hiç mi fark etmedin dediler? herkes farkındaydı ama ben saf ..
Direk saf ..
Biliyorum hiç iyi bir şey değil.
Ama ben böyle şeylerden yola çıkarak acaba insanlar kötü mü diye düşünürsem mutlu olamam ki.
Karar verdim..
Üzülmem gerekiyorsa üzüleyim kırılmam gerekiyorsa kırılayım ama bu hayatta insan bir türlü hak ettikleriyle karşılaşır.
10 sene sonra olsa da ben iyi olmamın dürüst doğru olmamın karşılığını alcağıma inanıyorum ..
Hem ben Hilalim onlar gibi kötü olursam Hilal olmamın ne anlamı kalır ki ben o olmam ..
Böyle düşündüm taşındım ve Polyana olmaya başladım.
Ve inanın çok mutluyum şuan ..
Sizinle de paylaşmak istedim çok uzun oldu kusura bakmayın ama ...

canımiyki de gitmişsin doktora en azından ağrılarından kurtulmuş oldun,çook geçmiş olsun ,dansa gidip inş. çok terleyip sonra hava almazsın,sonra yine miden kötü olur bu sefer :((

kendini iyi hissetmene sevindim dosbacım,hayatta moral çok önemli,mutlu olmaksa en en güzeli :))
sabah biraz kötüydüm ama kendime ıhlamur içine zencefil ve tarçık karışımı çay yaptım ve içtim gayet iyi geldi,yanlız evde durmaktan sıkıldım biraz :))

canım 2 adet yumurta bir gün için çok değil mi? su hayat demek canım yaa bir an önce alışman lazım,sana bir öneri kendine büyük kocaman bir bardak al ve sayısı az olsada miktarı çok olacağından küçük bir kandırmaca hesabıyla bünyeni suya alıştırmış olursun:62:bundan sonra sana su içtinmi diye hep sorucam :7:

haklısın yorulmkta adcım,hem ev hem iş haliyle hırpalanıyor vücut,hafta sonlarınıda insan ailesiyle yada kendine vakit ayırarak geçirmek istiyor,gayet azimlisin yemek konusunda maşALLAH:nazar:

ALLAH kabul etsin dombili,ama o kola hiç oldumu canım yaa,keşke onun yerine ayran içseydin yada meyve suyu:34::44: kola hem zararlı hemde çok kalorili:20:

Şu an yine berbat bir mide ağrısı başladı ama neden oldu anlayamadım :S
Teşekkür ederim Melankolicim ..
Dansta terlemedim ama çıkınca çok üşüdüm valla ..
Sen nasılsın?
Okuyamadım geçmişi yok dimi bir problem.

kahvaltı : yarım dilim ekmek biber domates karşımıyla, 5-6 tane lokma(hamur kızartması ceviz büyüklüğünde) yedim az peynir ile yanında da şekersiz çay
2 bardak su
akşam : 2,5 kepçe ( kereviz,havuç,patates) sebze çorbası , 4 yemek kaşığı karnabahar
Hmm lokmalar pek hoş olmamış orada ama ne diyeyim ki ben de çok severim.
Biraz daha büyük olup içine de domates peynir koyulunca ohh ..
Zencefil grip için mi yoksa metabolizmayı hızlandırmak için mi?
Bu arada elma sirkesi de soğuk algınlığına birebir aklında bulunsun.

kızlarr bu hafta aranıza donebılırım artık sanırım
Ama sadece aksamları yazabılcemmm :)
Sımdılık bende hersey guzel 6 gunde 1.800 gıbı bır rakam verebıldım :)
Ama dedıgım gıbı bol bol yemek yıyerek :D
BAkalım salı gunu yıne randevum var salı gunu tekrar mutlu gunum olucak ınsallah
Kılo cızelgemı duzeltemedım cok bakdım ama olmuyor tekrardan yapıcam olmazsa :)
Soruları olan varsa doktor tavsıyelerımden tekrar seve seve yazabılırım :65:

Sizinle de paylaşmak istedim ciddi anlamda bu topiğe çok alıştım bazen sırf güçlü görünmek için arkadaşlarıma hissettirmediklerimi size anlatıyorum teşekkürler kızlar ..
canım, üniversite yıllarındayken en çok benimsediğim söz şuydu: en kötü karar kararsızlıktan iyidir. bölümün konusunda bir karara varmış olman çok güzel. şunu da unutma öğretmenlik bitirip master veya doktora boyutunda çok farklı alanlara kayman mümkün. biz hep sayısal çıkışlısın sayısal devam edeceksin şeklinde anlıyoruz. eşimin amerikadaki doktora danışmanı müzik bölümünden mezundu, yaptığı iş ise açık kaynak kodlu yazılımlardı.:44: ne alaka diyeceksin, ama öyle. adam oldukça ünlü biri alanda. ha tabi türkiyede hala o kadar özgür değiliz ama araştirmacı kimliğini akademisyenlik başlığı altında sürdürebilirsin. doğu hizmeti düşünmen de çok güzel. oralarda çok sabra ihtiyacın olacak. ancak önemli olan istemek diye düşünüyorum.
erkek arkadaşın senin birçok önemli kararını etkilemiş belli. henüz çok çok gençsin. bugünlerin de geçecek ancak bu olaylar seni büyütecek.

bu arada masalcım kahveyi sormuşsun. kahvede sorun fazla tüketildiğinde kabızlık yapıyor. asuman biraz fazla tüketiyor gibi geldi bana. bir miktar kahveyi çay, özellikle de bitki çayları ile değiştirse daha da hoş olur bence:)

melankoli, pötibörler lokmalar havada uçuşmuş kız:9::9:noluyor:20:

Son düzenleme:
kahvaltı: 1 yumurta, biraz peynir, 4 zeytin. 1 dilim ekmek.
ara: 1 elma, 4-5 fındık
öğle: zeytinyağlı pırasa, 2 kaşık kadar yoğurt
ara: 2 kupa yeşilçay
ikindi: ufak bir kase tavuklu mantar sote
ara: kuru üzüm, yabanmersini falan.
akşam: salata(börülceli)

şimdi adaçayı içiyorum. geç kahvaltı yapabildim. ara öğünler falan kendinden geçti.:61:

kızlarr bu hafta aranıza donebılırım artık sanırım
Ama sadece aksamları yazabılcemmm :)
Sımdılık bende hersey guzel 6 gunde 1.800 gıbı bır rakam verebıldım :)
Ama dedıgım gıbı bol bol yemek yıyerek :D
BAkalım salı gunu yıne randevum var salı gunu tekrar mutlu gunum olucak ınsallah
Kılo cızelgemı duzeltemedım cok bakdım ama olmuyor tekrardan yapıcam olmazsa :)
Soruları olan varsa doktor tavsıyelerımden tekrar seve seve yazabılırım :65:

Hoşgeldin Sedacım ..
Gel bence de artıkk ..
Ayrıca harika kilo verme durumun.

ayıca masalcım cok cok cok gecmıs olsun cnm benım
cok dıkkat et kendıne

Tatlım ne oluyor anlamadım biraz önce yine çok kötü oldum.
Bir ağrı girdi belimle karnımın arasına.
Zor geçirdik ..

canım, üniversite yıllarındayken en çok benimsediğim söz şuydu: en kötü karar kararsızlıktan iyidir. bölümün konusunda bir karara varmış olman çok güzel. şunu da unutma öğretmenlik bitirip master veya doktora boyutunda çok farklı alanlara kayman mümkün. biz hep sayısal çıkışlısın sayısal devam edeceksin şeklinde anlıyoruz. eşimin amerikadaki doktora danışmanı müzik bölümünden mezundu, yaptığı iş ise açık kaynak kodlu yazılımlardı.:44: ne alaka diyeceksin, ama öyle. adam oldukça ünlü biri alanda. ha tabi türkiyede hala o kadar özgür değiliz ama araştirmacı kimliğini akademisyenlik başlığı altında sürdürebilirsin. doğu hizmeti düşünmen de çok güzel. oralarda çok sabra ihtiyacın olacak. ancak önemli olan istemek diye düşünüyorum.
erkek arkadaşın senin birçok önemli kararını etkilemiş belli. henüz çok çok gençsin. bugünlerin de geçecek ancak bu olaylar seni büyütecek.

Kesinlikle haklısın canım.
BUgün dedim aynı şeyi en kötü karar bile kararsızlıktan daha iyidir.
En azından artık bazı kararlarım var ..
Belki düşünebiliirim yüksek lisans falan ama kesinlikle üniversitede kalmak istemiyorum öğretmenlik okuyorsam kimsenin gitmek istemediği yerlere gitmek isterim ..
Tabiki başka alanlara kayma şansım az olsa da vardı ama bunların olmayacağını varsayarak seçtim.
Biliyorum çok sabıra ihtiyacım olacak ve ben çok hareketli olabildikçe sosyal bir insanım zorlanırım oralarda ama her şeye değer benim için gerçekten istiyorum.
evet beni çok etkiledi gerçekten ama hepsi benim için bir tecrübe.
Hala iyiki girmiş hayatıma derim ve hala her gece yatarken dua ederim onun için de ..

bu arada masalcım kahveyi sormuşsun. kahvede sorun fazla tüketildiğinde kabızlık yapıyor. asuman biraz fazla tüketiyor gibi geldi bana. bir miktar kahveyi çay, özellikle de bitki çayları ile değiştirse daha da hoş olur bence:)

melankoli, pötibörler lokmalar havada uçuşmuş kız:9::9:noluyor:20:

İlginç bir şekilde ben de aç karnına türk kahvesi içersem birden tuvalete giderim ..
Yine de midemdem abartmam o ayrı konu.

kahvaltı: 1 yumurta, biraz peynir, 4 zeytin. 1 dilim ekmek.
ara: 1 elma, 4-5 fındık
öğle: zeytinyağlı pırasa, 2 kaşık kadar yoğurt
ara: 2 kupa yeşilçay
ikindi: ufak bir kase tavuklu mantar sote
ara: kuru üzüm, yabanmersini falan.
akşam: salata(börülceli)

şimdi adaçayı içiyorum. geç kahvaltı yapabildim. ara öğünler falan kendinden geçti.:61:

Hiç mi eksiği fazlası olmaz menünün haftalardır söylediğim gibi mükemmel ..
:46::46::46::46::46:

deryacım sana cevap yazayımmı yazmayayımmı bilemedim,ama ben yinede yazayım içimde duracağına takımda dursun.
netin nihayet gelmiş gözün aydın. en son 10.12.2010 tarihindede 2 güne kadar bağlanır yazmışsın ama bugün ayın 25 i.
şimdi hayatım her 2 gün sonra geliyorum diyeni listeye alıp beklersem işimiz var demektir. zamanında öyle yaptıklarımız olduğu için artık tecrübe kazandık. kuralımız var,tüm takımlarda olduğu gibi gelirsin 1 hafta deneme süren var,paylaşımın iyiise listeye alınıyorsun değilse,isteğe göre biraz daha uzatıyoruz.

sen her ne kadar o yok ,bu yok desende biz burda kendi içimizde iyiyiz. gerçekten gelmek isteyene,ki o insan kendini yazılarıyla belli ediyor zaten kapımız sonuna kadar açık.memnun olmayan olursada gidiyor zaten,kimseyi zorla tutmuyoruz. ayrıca sen paylaşım yapmazsan,diğeri yaparmı,diğeri yapmazsa öteki yaparmı,nasıl böyle bir sonuç çıkardın tebrik ederim. iyi herkes akşam gelsin yediğini yazsın çıksın.
bana neden gönül koyduğunu anlamadım ama almadım hayatım ortada duruyor gönlün öylece haberin olsun.
burdaki insanlar netin başında yıllanmıyor ama geliyor geldiği zamanda elinden geldiği kadar herkesin yorumunada cevap yazıyor.
valla deryacım senden uzun uzun destanlar beklemiyorum, herkes içinden geldiğince kurallara uyar,uymayanda gider sana bu zor geldiyse gerçekten benimyapabileceğim birşey yok,seni memnun edemediğimiz için üzgünüm,hoşçakal.
Bekliyordum bu kadar agir ifade kullanacagini ve silinip atilacagimi...Neyse kolay gele kaptan sana.
DOSBA cok tesekkur ederim,gercekten ufacik bir soz bile beni su an mutlu ediyor..
int tin gelmesini dort gozle bekledim arkadaslar.inanin cepten yazdiklarim gitmemis.biraz daha sakin olunabilirdi.neyse....olan oldu.su an ellerim titriyor.cok agir ifadeler.hem elestirye aciktik hani??

Bu arada rabia gecmis olsun canim,atlatirsin insallah.disarda olanlar senin motiveni bozmasin.gercekten guclu bir iraden var canim.
Aralik sonu kiyafetimin icine girdim canim.hatirladin mi konusmustuk?

2 bardak su

melankoli benim evde de var bu bitkiler,ama biraz aci oldu sanki benim yaptigim.tarifini versen su ihlamur zencefil cayinin..rendeliyor musun zencefili?

Ben sonuçta çok fazla ders çalışmayı seven bir öğrenci değilim yapamam daha doğrusu yaparım ama mutlu olamam ..
İleride hayatımı tamamen dolduracak eğer hedefim olduğu şekilde araştırmalarla uğraşırsam ..
Hoş bir şey dğeil belki bunu söylemek ama inanın o kadar boş insan görüyorum ki.
Dersten anladığı onu sadece ezberleyip gelmek saatlerce deliler gibi çalışan ama düşünmeyi bilmeyen ama düşünmesine izin verilmemiş.
Tabiki bunlar öneli şeyler sonuçta yaşamak zorundayız ama nerede öğrencilere değerlerimizi öğretecek nerede hayatı anlatacak yii insan olmayı öğretecek öğretmenler.
Neden hedef kpss'yi kazanmak da kendini geliştirmek değil.ça.
RABIA
Ben de Ankara mezunuyum.
Yazilari okuyunca beni aldin taa oralara goturdun biraktin...ust teki yazilar universite yillarin da yazdigim yazilarin aynisi.Hemen hemen ayni ifadeler.Ben amacima ulastim ins.Ettigim dualari bir Allah bilir bir de ben.Simdi unvrste de sorguladiklarimi hayata geciryorum yavas yavas.Ayni temenniler senin icin de olsun.

[...
ben sahsen arada ugramandan hoslanırım,muhabbetimiz iyi nihayetinde....FIyuce

Cok tesekkur ederim fiyuce.Yakin olsak ben de severim arkadaslarla sabahlamyi,cok da mazim vardir bu konuda..Matrakligim vardir,bilenler bilir beni.:27:
Ugrariz ,sozum olsun..
internette eskisinden daha iyi cikti:1: dokunmayin benim muhabbete...

melankoli benim evde de var bu bitkiler,ama biraz aci oldu sanki benim yaptigim.tarifini versen su ihlamur zencefil cayinin..rendeliyor musun zencefili?

nasılsın fderyacım?
çaya gelince canım benimki hiç acı olmadı
malzemeler : bir miktar ıhlamur 3-4 kesme şeker büyüklüğünde taze zencefil (ben parçaladım) 2 tane orta boy kabuk tarçın
suyumu kaynattıktan sonra içine zencefilleri kesip attım ve tarçınımı koydum,bir kaç fokurdadıktan sonra içinne ıhlamurları attım ve ocağı kapttım ama,10 dk demlendi ve içine limon sıktım içtim,bal ilede tatalandırılabilr :)) afiyet olsun

Neden hedef kpss'yi kazanmak da kendini geliştirmek değil.ça.
RABIA
Ben de Ankara mezunuyum.
Yazilari okuyunca beni aldin taa oralara goturdun biraktin...ust teki yazilar universite yillarin da yazdigim yazilarin aynisi.Hemen hemen ayni ifadeler.Ben amacima ulastim ins.Ettigim dualari bir Allah bilir bir de ben.Simdi unvrste de sorguladiklarimi hayata geciryorum yavas yavas.Ayni temenniler senin icin de olsun.

Bu arada ben Hilal deryacım ..
İnşallah ben de o hedefime ulaşırım ..
Çok pozitifim bu sıralarda umarım gelecek de düşüncemdeki gibi olur..

Daha önceden bahsetmiştim size .
Bölümüm konusunda çok kararsızdım.
Neden? Tam bir neden olmamakla beraber ben öğretmenlik yapamayacağımı düşünüyordum.
Çünkü ben sabırsız bir insanım.
Bir labaratuvara girip saatlerce oradan çıkmadan araştırmalar yapmaktı hayalim.
Eczacılık mantıklı geliyordu.
Eczane açmak olarak değil bir ilaç firmasında çalışarak ..
Bu bölümü neden yazmıştım o zaman ..
İnsan bazen gözlerini her şeye kapatıyor ya ..
2 yıllık bir ilişkim vardı ve ciddi anlamda aşıktım hiç bir şeyi görmüyordu gözüm.
O ise sadece 1 sene için Ankarada olacaktı amacım onunla aynı şehirde olabilmekti.
Yanlış mı evet yanlış ama olan oldu artık o konuda yapacak hiç bir şey yoktu ..
Neyse ben bu sene tekrar sınava girip bölüm değiştirsem mi diye yaklaşık 3 aydır düşünüyorum ama ciddi anlamda canımı sıkıyordu bu konu ..
Ve sonunda bundan vazgeçtim.
Acaba eczacılık okursam mutlu olabilecek miyim?
Neden hedef kpss'yi kazanmak da kendini geliştirmek değil.
Ben istiyorum ki evet kpss'yi kazanmak zorundayım istediğimi yapabilmek için ama önce bir doğuya gidip 6-7 yıl orada kalabilmek istiyorum henüz hayatımı tam kurmamışken.
İnsanların sürekli kaçmak istediği ücra köşelerde görev yapabileyim ki bir şey katabileyim onlara.
Biliyorum Fen bilgisi öğretmem mümkün değil.
Ama vatanını sevmeyi öğretebilirim bu millete sahip çıkmayı öğretebilirim.
Diyorum ki 3-4 kişinin dağa çıkmasını engelleyebilsem benim yapacağım daha güzel bir şey var mıdır?=
Belki o dağa çıkmasını engellediğim 1 insan bizim askerlerimizi öldürecek.
Belki bir insanın hayatının kurtulmasını sağlayacağım.
Çok uç noktalar mı düşüncelerim bilmiyorum.
Ama en azından ben kendi adıma elimden geleni yapabilirim diye düşünüyorum.
Şimdiye kadar ben bu okulda ciddi bir şey öğrenmedim diyebilirim.
Çünkü hiç çalışmadan da geçebilecek sınırda bir not alabiliyordum.
Bundan sonra yine sınavlar için olmasa da kendimi geliştirmek için daha çok uğraşacağım.
Zaten mümkün oldukça sosyal alanda yapıyorum bunu ama bilimsel alanda da uğraşacağım ki ben de boş bir şekilde bitirmeyeyim şu okulu ..
İşte böyle kızlar ..
Ne dersiniz sizce seçimim doğru mu?

Sonracığıma .. Başınızı ağrıttım farkındayım ama ..
Eskierkek arkadaşımı ciddi anlamda aklımdan çıkaramadım.
Beraberken çok sorun yaşadığımız olduğu gibi çok destek de olduk birbirimize.
Hakkını yiyemem her yerde her şeye karşı korudu beni.
Ama aramızdaki ufacık sorunlar büyüyüp kötü noktalara gitmişti.
Bu arada mesleğinin stresini de bana yansıtması ayrı bir problemdi ..
Hayatımdaki herkesi çıkarmıştım hayatımdan onun için diyebilirim.
En baştan başladım ondan sonra her şeye.
Çok zorlandım kötü bir dönem geçirdim.
Ama karar verdikten sonra yapmak zorundaydım ve yaptım.
Şuan aklımda olsa bile olabildikçe iyi durumdayım.
Ama ne insanlara güvenim kalmıştı.
Ne de bir şeyler için çabam.
Düşüncem iyi olduğuö için kaybettim hep o yüzden iyi olmayacğaım ben ..
Bununla ilgili düşündüm oldukça.
Ama fark ettim ki ben istesem bile birilerinin arkasından iş çevirip yüzlerine gülemem.
Ben istesem de insanlar hakkında kötü düşünemem onlar kötü olsa bile ..
Nasıl anladım bunu.
Ufak bir olay.
Çalıştığım yerdeki arkadaşlarla oturduk bir gün konuştuk iş yerindeki olayları.
Bana göre her şey harika.
Oysa çarpık ilişkiler mi yokmuş birbirlerinin arkasından sürekli konuşanlar mı? Yoksa bizim yaptığımız işi yapmamış gösterip parasını alan patronlar mı ..
Hiç mi fark etmedin dediler? herkes farkındaydı ama ben saf ..
Direk saf ..
Biliyorum hiç iyi bir şey değil.
Ama ben böyle şeylerden yola çıkarak acaba insanlar kötü mü diye düşünürsem mutlu olamam ki.
Karar verdim..
Üzülmem gerekiyorsa üzüleyim kırılmam gerekiyorsa kırılayım ama bu hayatta insan bir türlü hak ettikleriyle karşılaşır.
10 sene sonra olsa da ben iyi olmamın dürüst doğru olmamın karşılığını alcağıma inanıyorum ..
Hem ben Hilalim onlar gibi kötü olursam Hilal olmamın ne anlamı kalır ki ben o olmam ..
Böyle düşündüm taşındım ve Polyana olmaya başladım.
Ve inanın çok mutluyum şuan ..
Sizinle de paylaşmak istedim çok uzun oldu kusura bakmayın ama ...
paylaştıklarının hepsi çok güzel düşüceler canım,tatlım en doğru seçimi ypmışsın bence insanın hayatına birilri bir şekilde giriyor ve bir şekilde de gidiyorllar ama önemli olan sende bıraktıkları izler ...az çok tecrübe bu zamanda ne apacaksan önce kendi istikametini daha sonra yakınlarını ve toplumu düşünceksin.inşALLAH istediğin gibi bir hayatı olur ve hedefine ulaşırsın
Şu an yine berbat bir mide ağrısı başladı ama neden oldu anlayamadım :S
Teşekkür ederim Melankolicim ..
Dansta terlemedim ama çıkınca çok üşüdüm valla ..
Sen nasılsın?
Okuyamadım geçmişi yok dimi bir problem.

Hmm lokmalar pek hoş olmamış orada ama ne diyeyim ki ben de çok severim.
Biraz daha büyük olup içine de domates peynir koyulunca ohh ..
Zencefil grip için mi yoksa metabolizmayı hızlandırmak için mi?
Bu arada elma sirkesi de soğuk algınlığına birebir aklında bulunsun.
bu ara özellikle üşüymemeye dikkat et canım miden için,ben iyim çok şükür,biraz sabah tıkanmıştım ama düzeldim ve git gide de daha iyi oluyorum :))
lokmalar ceviz büyüklüğündeydi canım ekmekten kıstım biraz lokma yiyeyim dedim birde öğlen vakti olunca yakarım diye düşündüm:61: canım zencefil rahatlatması için yani grip :) ama metabolizmayı hızlandırıcı etkisi varsa bundan sonra daha sık tüketmeye başlıycam :90:

paylaştıklarının hepsi çok güzel düşüceler canım,tatlım en doğru seçimi ypmışsın bence insanın hayatına birilri bir şekilde giriyor ve bir şekilde de gidiyorllar ama önemli olan sende bıraktıkları izler ...az çok tecrübe bu zamanda ne apacaksan önce kendi istikametini daha sonra yakınlarını ve toplumu düşünceksin.inşALLAH istediğin gibi bir hayatı olur ve hedefine ulaşırsın

bu ara özellikle üşüymemeye dikkat et canım miden için,ben iyim çok şükür,biraz sabah tıkanmıştım ama düzeldim ve git gide de daha iyi oluyorum :))
lokmalar ceviz büyüklüğündeydi canım ekmekten kıstım biraz lokma yiyeyim dedim birde öğlen vakti olunca yakarım diye düşündüm:61: canım zencefil rahatlatması için yani grip :) ama metabolizmayı hızlandırıcı etkisi varsa bundan sonra daha sık tüketmeye başlıycam :90:

Çok teşekkür ederim Melankolicim ..
Düşüncelerimin kararlaromın doğru olduğuna daha çok inandım sayenizde.
Yarın falan regl dönemim başlar diye bekliyorum karnım çok ağrıyor.
Midem berbat durumda biraz da üşütmüşüm.Ağrıdan uyuyamıyorum resmen.
Ben öyle duymuştum bir araştıralım bakalım melankoli .
Aslında bence doğrusu bu.
Bir şeylerden kısıp başka şeylerden yemeliyizki birden canımızın istediği her şey ağır basıp bozmayalım düzeni ..

Kullanıldığı yerlerden bazıları.

* İştah açıcıdır,
* Antiseptik özelliği kanın temiz kalmasını sağlar,
* Mideyi düzenler,
* Mide bulantılarını giderir,
* Mide ağrılarında ve hazımsızlıkta iyi bir seçimdir,
* Bağırsaklarda biriken ve atılamayan gazların kolaylıkla atılmasını sağlar(colic),
* Solunum yollarını açar,
* kanın yapısını daha akışkan hale getirir(ki bu kalbin daha rahat çalışmaı demektir)
* Vücutta sıcaklık ve terleme meydana getirir.
* Zencefil gerçekten iyi bir anti oksidandır(oksitleri temizler dışarıya atılmasına yardımcı olur)
* Kalp ritminin düzene girmesini sağlar,
* özellikle romatizmal rahatsızlıklarda bin yıllardır kullanılmaktadır.
* Baş ağrılarını gideici özelliği vardır,Zencefil
* Uykuyu rahatlatır,
* Kandaki kollesterolu diğer bir çok bitkiye nazaran daha fazla oranda düşürür,
Bu ve buna benzer daha bir çok faydaları vardır zencefilin.

Sanırım yokmuş öyle bir şey Melankoli ...

nasılsın fderyacım?
çaya gelince canım benimki hiç acı olmadı
malzemeler : bir miktar ıhlamur 3-4 kesme şeker büyüklüğünde taze zencefil (ben parçaladım) 2 tane orta boy kabuk tarçın
suyumu kaynattıktan sonra içine zencefilleri kesip attım ve tarçınımı koydum,bir kaç fokurdadıktan sonra içinne ıhlamurları attım ve ocağı kapttım ama,10 dk demlendi ve içine limon sıktım içtim,bal ilede tatalandırılabilr :)) afiyet olsun

Sagol melankoli insallah deneyecegim.Burda yani Avustralya da insanlar zencefil i cok seviyorlar.bugun gordum:zencefil cafe diye(ginger )isim bile koymuslar.yemeklrde daha fazla kullaniyorlar.cok tutulan bir sey yani..

Back
X