canım anca geçmişi okuyunca farkettim,perşembeden bildirim yaptığınıda unutmuşum kusura bakma emi. ama dediğim gibi özelden mesaj atarsan sevinirim,çünkü inan cuma günleri bazen yoğun oluyorum ve acelecilikten farkedemiyorum.
teşekkürederim hayatım, canım kendime wordde dosya yaptım yediklerimi orayada yazıyorum iyi oluyor.geçte olsa sana günaydın dosbacım,bugün çok şükür daha iyi hissediyorum kendimi :))
sanırım vücut ödem yapıyo o yüzden bu şeklilde az oldu tabi iki haftadır da spora da gidemiyorum,dönüşüm muhteşem olacak inşALLAHsen nasılın canım?
ne güzel neyneysecim,inşALLAH en kısa zamanda bende görürüm altılı rakamları gerçi şimdi yediyede razıyım,çok uçmamakta yarar var
kaptancım ne güzelde dizelemişsin yediklerini
tebrik ediyorum seni harika bir liste olmuş,aman nazarlar değmesinaman maşALLAH maşALLAH
yok hayatım olurmu,öyle hissetme lütfen ama cumaları gerçekten karışıklık olabiliyor,bende sadece bugün yazılanlara baktım,şimdi birileri gelir acil işim çıkar diye çabuk çabuk bitireyim istiyorum.estğ. kaptacım benim için problem değil sadece kilo bildirimi yapılmadı gözükünce kendimi suçlu ve sorumsuz biriymiş gibi hissediyorum o kadarbenim özelden msj atmak hiç aklıma gelmedi kaptanım,o kısmıda ben düşünebilirdim,neyse birdahaki haftaya öyle yaparız
görüşürüz canım,afiyet olsun.elacım hoşgldin :) kaptanım ve arkadaşım elacım ben çıkıyorum şimdilik sonra tekrara buluşuruz :))
kahvaltımı yazayım ama önce öle çıkayım
salamlı omlet ama az yedim yanında 3-4 çatal beyaz peynir ve 4 zeytin bir dilim ekmekle,birde üç lokma bal yedim yanında şekersiz çay ile :)))
23.12.10
Sabah kahvaltı 07.30
1 ad. Haşlanmış yumurta (80 kalori)
1 kk. Büyüklüğünde b.peynir (30 gr. 75 kalori)
Ara; yarım muz, (50 ) 1 ad ayva, (63)1ad hurma (15)
Toplam:283 kalori
Öğlen 14.00
1 tabak yoğurtlu kabak sote(4-6 kaşık sebze yemeği 1 kase yoğurtla 150 kalori)
2 ad hurma (30)
Ara; 1 fincan 2+1 kahve tatlandırıcılı. (55)
Toplam:235 kalori
Ara 16.45
1 porsiyon salata bol limonlu (havuç, turp, marul, mor lahana) (123 kalori)(karışık salata)
Akşam 17.45
4 yemek kaşığı taze fasulye (150 kalori)(4-6 yemek kaşığı sebze 150 kalori)
Akşam 19.45
1 porsiyon marul salatası 93 kalori
2 parça çikolata (eti uzun çikolatanın 2 parçası) 73 kalori
1 avuç fındık 63 kalori (8 ad fındık 63 kaloriymiş benim yediğim 8 değildir ama emin olmadığım için öyle yazıyorum)
Toplam 229 kalori Genel toplam 1020
Yanlışlarım: yarım muz (50 kalori) çikolata(73 kalori) : 123 kalori yanlış.
1020-123=897 kalori almış olabilirdim.
canım, önce listeni yazman iyi olmuş. sabah gördüm ben yazdığını ama dışarı çıkıyorduk cevap yazmaya vaktim olmadı. kahvaltın güzel. ayvanın kabız yaptığını bilmiyordum:26: ama beni yapmadı yaniselam kızlar
önce diyet listemi paylaşayım istedim,arada kaynamasın diye:))
bana biraz karışık göründü ama açlığımı bastırmayan bir liste gerçekten.
çikolata ve fındığı halsizliğimi alsın diye yedim çünkü gerçekten hafif titrek dolaştım dün akşam. kan değerlerim biraz oynadı sanırım.
birde sürekli açım ama herşeye saldırayım durumu olmuyor. sadece bu sabah ilk defa tereyağlı ballı ekmek istedim ama nefsimi köreltsin diye baldan çatalın ucuyla 2 kere aldım.
onun haricinde kahvaltıda 1 yumurta yarım kk büyüklüğünde peynir yedim
ama yarın süzme peynir alacağım kalorisi daha düşük,lezzetide güzel diyorlar,diyette bana yardımcı olur diye düşünüyorum.
ara öğünde ayva yedim ama oda kabız yapıyormuş okuduğuma göre, öğle yemeğine kadar 1 kahve içerim sanırım.
listeleri hazırlamaya gidiyorum herkes kilosunu yazmıştır umarım. :)))
masalı ben de merak ettim kızlar. hiç böyle yapmazdı, muhakkak uğrardı, bilgisayarı bozukken bile uğramıştı. cuma günleri öğleden sonra geliyordu. durun bakalım, bugün öğleden sonra gelecek mi?masalı bende merak ediyorum gerçekten...
midem ağrıyo diye çıktı bi daha gelmedi...ki artık bilgisayarı da var(
neysecim seni çok tebrik ediyorum bundan sonra seni daha bi sıkı takip edeceğim hayatım
spor konusu dışında(
yalnız yaş hurmanın kalorisi ne kadar az değil mi? seven arkadaşlar için süper bir diyet besini bence. ben maalesef tadını sevmiyorum. bir ara öğün 100 kalori çok değil asumancım. ben o 3 hurmayı 1 ara öğün sayardım.ricaederim rabiacım gerçekler bunlar. ayrıca teşekkürederim :78: böyle düşünmene çok sevindim.
hurmayı yanlış bulmuşum hayatım 15 kalori meyvenin kalorisiymiş. kuru hurma diye yazdım 35 kalori buldum.( 45 yerine 105 kalori aldım 3 ad hurmadan.
bamyayı eskiden yemezdim,evdede babm sevmediği için pişmezdi,birde onu yapmak aslında marifet ben bi komşumda yedim tane taneydi.ogün bugündürde yerim ama güzel yapılmışsa övünmek gibi olmasın kendimde tane tane yaparım. ama seni anlıyorum hayatım,bende ciğeri kesin ve kati suretle ağzıma koymam sevemedim birtürlü.
merak ettiğim için ilk fırsatta kalorini hesplıcam canım afiyet olsun.
çok sinir bozucu bir şey. uğraştırmış ama icabına bakmışsın.
Rabianın fendi böceği yendi.
canım, sporun etkisi çok büyük. inşallah başlarsın tekrar. 7'li rakamları da 6'lı rakamları da görürsün inşallah canım. 8'li rakamlarla başlamış biri olarak söylüyorum bunu. çok şükür.sanırım vücut ödem yapıyo o yüzden bu şeklilde az oldu tabi iki haftadır da spora da gidemiyorum,dönüşüm muhteşem olacak inşALLAHsen nasılın canım?
ne güzel neyneysecim,inşALLAH en kısa zamanda bende görürüm altılı rakamları gerçi şimdi yediyede razıyım,çok uçmamakta yarar var
maşALLAH
ama geliyorsunuz altta görüyorum yazmıyorsunuz benim yazdıklarım cazip gelmiyormu.
afiyet olsun canım. görüşmek üzere inşallah.elacım hoşgldin :) kaptanım ve arkadaşım elacım ben çıkıyorum şimdilik sonra tekrara buluşuruz :))
kahvaltımı yazayım ama önce öle çıkayım
salamlı omlet ama az yedim yanında 3-4 çatal beyaz peynir ve 4 zeytin bir dilim ekmekle,birde üç lokma bal yedim yanında şekersiz çay ile :)))
tavuk butu ben de bilmiyorum. şimdi az işim var, birazdan geldiğimde ben de bakarım canım. afiyet olsun, yine hafif bir öğün olmuş. haftasonu bir kaçamak hakkın olsun ama lütfen kaçırma canım. bütün hevesine kıracak bir şeye dönüşmesin.kızlar öğle yemeğimi yedim
1 tane tavuk but ve salata söyledim ama salatamı yemedim saat 16.3 gibi yerim diye düşünüyorum çok acıkmazsam tabii.
bu arada tavuk butun kalorisini bulamıyorum. bilen varsa yazarmısınız kızlar. baget değil ama but yani üst bacak alt bacak birleşik :))
bu arada hesapladım diyetimin ilk günü 733 kalori almışım
dünkü aldığım kaloride hurmaları 45 den hesaplarsam 1080 çıkıyor
bugün daha dikkatli olmam gerekiyor.
birde sabah kilom 57.1 çıktı ama dahada düşük olabilir çünkü wc den hemen sonrası tartıldım wc sonrası şiş oluyorum. yarın bakalım kaç çıkacağım. bu arada diyetimi hafta sonuda devam ettireceğim normal olarak,ama pazar günü hani arada belki 100 kalorilik bi oynama yani kaçamak olabilir canlar. ama belki kesin değil. şimdiden belirteyim istedim :)))
bugünümü iyi kapatacağım inşallah.
but iyi bir tercih canım. hem proteinler tok tutuyor bence. zamanla alışırsın kalori hesaplamalarına zaten. başka yerleder okuduğum kadarıyla direk kafadan hesaplayabilir hale geliyorsun.kızlar fırında butun kalorisi 195 miş ama yazmayı unuttum 5 dilim ( kızartma dilimi )patates yedim oda fırındaydı onun kalorisinide bulayım.buldum yarım kase fırında kızarmış patates 52 kaloriymiş ben 5 ad yedim aslında yarım kase bile değil ama çok kafa yoracak halim yok gerçekten o yüzden 52 yazıyorum bende.
öğle yemeğim toplam 247 kalori oldu. çok oldu aslında ama sebze yemek istemedim bugün :78:
bu şekilde yazmak vaktimi alıyor ama kalorileri sık kullanılanlara ekliyorum sonrasında sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum.
işte bu asumancım. böyle derli toplu görmek inan çok iyi oldu. kalori yöntemini takip ederken bir de günlük ne kadar kalori alman lazım cetvelleri oluyor canım. yaş, boy, cinsiyete göre.. internette bir arasana onu. günlük 1000 kalori çok normal asumancım. ha tabi kalori miktarını uçurmasa da çikolata doğru değil biliyorsun. kan şekeriniz düştüğünde incir vs kemirin kızlar. gerçi 2 küçük kare izin verilebilir ama ben bitter izin veriliyor diye biliyorum. bak dün firuze yazmıştı eker'in sütlü tatlıları da 100 kalori falanmış, acil durumlarda o da olabilir bence.
ya bir de ben de muz severim ama kalorisi yüksek. artık almıyorum muzu. onun yerine elma yiyorum napalım.
canım, önce listeni yazman iyi olmuş. sabah gördüm ben yazdığını ama dışarı çıkıyorduk cevap yazmaya vaktim olmadı. kahvaltın güzel. ayvanın kabız yaptığını bilmiyordum:26: ama beni yapmadı yaniyarım ayva veya çeyrek ayva yiyebilirisn bence. inanılmaz tok tutuyor. bu arada seni üzemk istemem ama kahve de kabız yapar, derler ne yiyip ne içeceğimizi şaşıracağız bu gidişle
masalı ben de merak ettim kızlar. hiç böyle yapmazdı, muhakkak uğrardı, bilgisayarı bozukken bile uğramıştı. cuma günleri öğleden sonra geliyordu. durun bakalım, bugün öğleden sonra gelecek mi?
bu arada dosbacım, teşekkür ederim. daha sıkı takiptesin haçok dikkat etmem lazım o zaman:)
yalnız yaş hurmanın kalorisi ne kadar az değil mi? seven arkadaşlar için süper bir diyet besini bence. ben maalesef tadını sevmiyorum. bir ara öğün 100 kalori çok değil asumancım. ben o 3 hurmayı 1 ara öğün sayardım.
ha bak ben de ciğer ve sakatat kesinlikle yemem. ciğerin kokusu zaten bendeki iştahı kapatmaya yetiyor. diyeti bozacak olursam anneme söyleyim ciğer pişirsin bari
yendim o hain böceği. ama uyumak için epey debelendim, çok heyecanlanmışım:76:
canım, sporun etkisi çok büyük. inşallah başlarsın tekrar. 7'li rakamları da 6'lı rakamları da görürsün inşallah canım. 8'li rakamlarla başlamış biri olarak söylüyorum bunu. çok şükür.
niye cazip gelmesin yaw, aa kaptanım yazmış:97::97:
afiyet olsun canım. görüşmek üzere inşallah.
tavuk butu ben de bilmiyorum. şimdi az işim var, birazdan geldiğimde ben de bakarım canım. afiyet olsun, yine hafif bir öğün olmuş. haftasonu bir kaçamak hakkın olsun ama lütfen kaçırma canım. bütün hevesine kıracak bir şeye dönüşmesin.
selam kardeş takımın çıtırları
asumancım canımsın çok teşekkür ederim sana arkadaşım ne zaman zorda kalsak yetişiyorsun canım sğolasın ferihanda yoğunmuş bugün listeleri yapmışsın hakkını helal et canım benim
aşk olsun takyonum,olurmu hiç öyle şey hayatım,bugün sana yarın bana.ben sıkışınca sizler geliyorsunuz yardıma. ayrıca fırsatım vardı yaptım hayatım. lafı bile olmaz.
benden yana helal olsun,sizde helal edin canım benim.
senin kadar hakkımız yok ama helal olsun arkadaşım Rabbimde seni darda bırakmasın inşaAllah canım
bende öyle düsünmeye calısıorm cnm,en azından haftasonu gerçekleşen yemek krizine ragmen 100gr gitms buna da şükür....eskidn de 1hafta verir 1hafta sbtlerdim...vücudum garip çalısıyor yani:)günaydıııınnnnn
nasılsınız kızlar...daha bildirim yapılmmış?? hayırdır uyaymı kaldınız...
firuzecim üzülme hayatım bu hafta toparlanma haftan...hem sen bu çorba ile moralini düzelteceksin
melankoli canım 200gr bile ii...en azından almamış vermişsin...bu arada daha iyisin umarım
neysecim o böceği biliyorum sanırım yeşil sert kabuklu ve uçarken ses çıkarıyo veeee ölmüyoooo
gerçekten ölmüyo o böcek
ben yazın karşılaşmıştım...ee şimdide havalr ii o yönünü karıştırmış :))geçmiş olsun canım
bana gelince baskülde dünküne göre daha iyiyim ama bi takıma dönmeye kalksam resmen batırırım sizi :))
bende toparlanacağım ama ne zaman bilmiyorum ??
ayyy bnde yazıcaktım valla aceleyle cıkarken yazmayı unutmusum iyi ki sen unutmamıssın cnm yaasumancım, dün takyon takıma uğradı. bugün listeleri o yapamayacakmış. ferihana yazmış ama tabi o saatte ferihan olmadığı için görmeyebilir. canım, sana hatırlatmamızı söylemişti listeler için.
ben cok sanslıymısım cidden su cicegi gecirdiimde...yüzümde hic cıkmamıs hep sac diplerimde cıkmıs lekesiz yırttım:):)benim gitmem gerekiyor ama bırakıp gidemiyorum
neysenecim geçmiş olsun bende korkarım böceklerden hele evde bir bebek varsa arılardan dahada korkuyorum neyse kurtulmuşsun
kızı çiçek çıkaran arkadaş kimdi unuttum kaç gündür yazacağım hep birşeyler giriyor araya eğer suçiçeğiyse dikkat et çünkü fazla kaşırlarsa lekesi kalıyor benim kızım 3 yaşındaydı çiçek çıkardığında kaşıdığı için karnında birde sırtında minik leke kaldı
dosbacım sadece kilo vermek önemli değil ki koruya bilmekte çok önemli sen koruya biliyorsun kilonu
valla kıyamıyorum ama yemicem bugün yeterince kacamak yaptım....demek kıyamıyorsunhımm aslında iyiymiş kalori olarak firuzeciğim. ara öğün olabilir gerçekten.
sana da günaydın dosbacım. aynen o bahsettiğin böcek yaw. ne yaptıysam ölmedi. makineye çekmek için de fazla hareketli bir mahluk ve saat gece 12. kabus oldu bana yaw.
kilon gitgitçe düzelecektir canım. bizi niye batırasın ki, 1 hafta belki öyle olur ama sonraki haftalar verdiğin kilolarla takımı ayakta tutarsın sen inşallah.
emirel, günaydın. ben öyle çok aşırı korkmam da kanatları varsa ve büyükse korkmamak dışında ne yapılabilir bilmiyorum:) önce kaçtım zaten. sonra çözüm ürettim:)
vay be kaptanım süpersin cidden imrendim... kalori olarak normal degil mi zaten gunluk 1000kaloriyi bulmalı demiyorlar mı,bence onlar fazla olmamıs....23.12.10
Sabah kahvaltı 07.30
1 ad. Haşlanmış yumurta (80 kalori)
1 kk. Büyüklüğünde b.peynir (30 gr. 75 kalori)
Ara; yarım muz, (50 ) 1 ad ayva, (63)1ad hurma (15)
Toplam:283 kalori
Öğlen 14.00
1 tabak yoğurtlu kabak sote(4-6 kaşık sebze yemeği 1 kase yoğurtla 150 kalori)
2 ad hurma (30)
Ara; 1 fincan 2+1 kahve tatlandırıcılı. (55)
Toplam:235 kalori
Ara 16.45
1 porsiyon salata bol limonlu (havuç, turp, marul, mor lahana) (123 kalori)(karışık salata)
Akşam 17.45
4 yemek kaşığı taze fasulye (150 kalori)(4-6 yemek kaşığı sebze 150 kalori)
Akşam 19.45
1 porsiyon marul salatası 93 kalori
2 parça çikolata (eti uzun çikolatanın 2 parçası) 73 kalori
1 avuç fındık 63 kalori (8 ad fındık 63 kaloriymiş benim yediğim 8 değildir ama emin olmadığım için öyle yazıyorum)
Toplam 229 kalori Genel toplam 1020
Yanlışlarım: yarım muz (50 kalori) çikolata(73 kalori) : 123 kalori yanlış.
1020-123=897 kalori almış olabilirdim.
ayvanın kabız yaptıını bilmiyordum...acaba 2gündür 1er tane ayva yiyorum die mi wcye cıkamıyorum amaca...bak simdi bende mrk ettim...selam kızlar
önce diyet listemi paylaşayım istedim,arada kaynamasın diye:))
bana biraz karışık göründü ama açlığımı bastırmayan bir liste gerçekten.
çikolata ve fındığı halsizliğimi alsın diye yedim çünkü gerçekten hafif titrek dolaştım dün akşam. kan değerlerim biraz oynadı sanırım.
birde sürekli açım ama herşeye saldırayım durumu olmuyor. sadece bu sabah ilk defa tereyağlı ballı ekmek istedim ama nefsimi köreltsin diye baldan çatalın ucuyla 2 kere aldım.
onun haricinde kahvaltıda 1 yumurta yarım kk büyüklüğünde peynir yedim
ama yarın süzme peynir alacağım kalorisi daha düşük,lezzetide güzel diyorlar,diyette bana yardımcı olur diye düşünüyorum.
ara öğünde ayva yedim ama oda kabız yapıyormuş okuduğuma göre, öğle yemeğine kadar 1 kahve içerim sanırım.
listeleri hazırlamaya gidiyorum herkes kilosunu yazmıştır umarım. :)))
uzun zamandan sonra ilkkez + ya cıktık sanki** 13 .TAKIM 186. ETAP **
Ad1 ( 56.9 / 57.1 / -0.2 / -0.35 %)
dombili85 ( 70.6 / / 70.4 / 0.2 / 0.28 %)
ela26yeni (60.0 / %)(geri dönmek üzere ayrıldı)
eski bir masal ( 59.0 / 59.0 / 0.0 / 0.00 %)
fiyuce ( 67.4 / 67.3 / 0.1 / 0.15 %)
melankoli_84 ( 82.2 / 82.2 / 0.0 / 0.00 %)
neyneyse ( 71.2 / 69.8 / 1.4 / 1.97 %)
nihan86 ( 57.5 / 57.5 / 0.0 / 0.00 %)
nur_84 ( 64.5 / 64.5 / 0.0 / 0.00 %)
reyhantuana ( 60.0 / 60.0 / 0.0 / 0.00 %)
13.TAKIM TOPLAM KİLO ( 589.3 / 587.8 / 1.5 / 0.25 %)
nihan,masal ve melankoli kilolarını bildirmedi yada bildiremedi. oyüzden kilolarını aynı geçiyorum.
ayrıca masalıda merak etmiyor değilim inşallah mide ağrısı sıkıntı olmamıştır.
ay bende kac gundur varya çiğer sayıklıyorum resmen... cok severim de, garibim her türlü sebzeyi yiyip ııh bamya yiyemiyorum... onda da öyle bisi ki annemde güzel yapıyor goruntusu tane tane falan ama o tüylü yapısı ne bileyim ekşiliği.... ben yemekte ekşiden nefret edenlerdenim...çorbada bile,ama salata turşu eksi olcak o ayrı...sanırım ondan sevmiyorm...ne yalan söyliyim dün akşam yediğim çikolata banada iyi geldi,sanırm kan şekerimizin düşmesinden kaynaklanıyor. afiyet olsun.
bamyayı eskiden yemezdim,evdede babm sevmediği için pişmezdi,birde onu yapmak aslında marifet ben bi komşumda yedim tane taneydi.ogün bugündürde yerim ama güzel yapılmışsa övünmek gibi olmasın kendimde tane tane yaparım. ama seni anlıyorum hayatım,bende ciğeri kesin ve kati suretle ağzıma koymam sevemedim birtürlü.
canım işinne karışmak gibi olmasın ama ben senin bu arkadaşına güvenmiyorum açıkçası,askerlik bitiminde sei yüzüztü bırakabilir gibi geliyor,o ukala arkadaşıda aralarını açacaksın diye kıskanıyordur,sevgilisi yoksa edinir umarım biranönce. şayet seninkinin niyeti ciddyse ukala ayak altında olmaz diye düşünüyorum. sen biliyorsun önlemini aalmışsın ama söylemek istedim yinede.
ama geliyorsunuz altta görüyorum yazmıyorsunuz benim yazdıklarım cazip gelmiyormu.
canım bence abartılcak bir durum yok sen zaten gün içerisinde doğru düzgün bir şey yememişsin ki:44:sadece asitli içecek olmasayış daha iyi olurmuş,çünkü doktordan dinlemiştim,bir bardak asitli içecek aynı bardağı şekerle doldur o miiktarda şeker içeriyormuşşimdi söyle oluyor arkdslar,sabah7den beri uyanıgım...
kahvaltı edemeden cıktım....
oglen arkdsmla tutturdu kumpir yiyelm diye, kumpir yedim +yarım bardaktan az kolaama böle hepsini bitirmedim kumpirin(sosis yoktu icinde yemiyorum cunku,mayonez de yoktu)
sonra arkdsların fotograf stüdyosundaydık...
nekadar bilmiorm ama biraz mısır cipsi...
2sekersiz 2+1kahve
1kupa çay
aksama arkdsm ugrayacak, buzluktan tavuk cıkardım... babam soslamıstı(yag sogan sarımsak kekik tuz) fırın poşetinde pişirmeyi düşünüyorum....
yanına da lahana+havuc+yogurttan ibaret bi salata yapıcam
bugün böyle oldu ama yarından devam diyorum
şimdi evi toparlıcam berbat durumda ev...
canım bence abartılcak bir durum yok sen zaten gün içerisinde doğru düzgün bir şey yememişsin ki:44:sadece asitli içecek olmasayış daha iyi olurmuş,çünkü doktordan dinlemiştim,bir bardak asitli içecek aynı bardağı şekerle doldur o miiktarda şeker içeriyormuşbundan sonra içmezsin inş. bu arada şu sebze çorbasına noldu?
cnm sebze corbası duruyo valla bugünlük rafa kalktı... normalde planım okuldan direk eve gelmekti...ders10:15te bitio da... ama derse gec kaldım gerizekalı bi otobüs soforu yuzunden,sonra haymanada bi arkdsm calısıo, haber yollamıstı maddi durumu olmayan bikac ogrenciye mont kazak falan lazım die,cıktım arkdsın evine gittim, ordan da baska bi arkds aldı beni arabayla elim cok agır diye(3kaban+2kazak) bide liseliymiş cocuklar erkek anlıcaan bayaa agırdı.sora tabi arks dedi hadi kumpir yiyelm...orda patladı işte olay...
off o diilde cipsi yedigime bin pişmanım....yüzüm gözüm yanıyo,2gündür cıkamadıgım wcye resmen koştum eve gelnce...sanırım icinde bugday var,iceriginde yazmıo die yoktur demiştim...yanaklarım hala yanıo midemde bisi yok ama... offf durduk yere basıma iş aldım 2gün böyle gezerim artık
neyse ne diodumgeveze ben... işte montları aldım,şimdi arkdsm haymanadan gelio e kız işten cıkıp gelio yarım saate bende olur,ona da yemek yaptım....
velhasıl kelam bu akşam ne corba ne diet...yalan oldu
Akşam menüm
-pirinç pilavı
-fırında tavuk pirzola(yag+tuz+sarımsak+sogan+kekik terbiyeli fırın poşetinde pişirdim)
-lahana salatası(lahana+havuç+dereotu+yogurt+sarımsak+yine bi tatlı kaşıgı kadar mayonez+tuz)
güzel menü ha, evde kaldım vallabu kadar yemek becerisiyle
bugün mevta olmuş canım. onu geçelim. yarına iyi bir performans bekliyoruz.şimdi söyle oluyor arkdslar,sabah7den beri uyanıgım...
kahvaltı edemeden cıktım....
oglen arkdsmla tutturdu kumpir yiyelm diye, kumpir yedim +yarım bardaktan az kolaama böle hepsini bitirmedim kumpirin(sosis yoktu icinde yemiyorum cunku,mayonez de yoktu)
sonra arkdsların fotograf stüdyosundaydık...
nekadar bilmiorm ama biraz mısır cipsi...
2sekersiz 2+1kahve
1kupa çay
aksama arkdsm ugrayacak, buzluktan tavuk cıkardım... babam soslamıstı(yag sogan sarımsak kekik tuz) fırın poşetinde pişirmeyi düşünüyorum....
yanına da lahana+havuc+yogurttan ibaret bi salata yapıcam
bugün böyle oldu ama yarından devam diyorum
şimdi evi toparlıcam berbat durumda ev...
melankoli, kimmiş misafirin:) akşam birazcık fazla duruyor. bu öğle yemeği olsaydı problem olmazdı. akşam için biraz yüklüce canım.akşam yemeğimi yedim ama öncesindeki aramı yazayım:))
ara: 8fındık ve 2 badem
bol su
akşam : 2 kaşık ıspanak, fasulye turşu kavurması bilmem bilirmisiniz ama az tuzluydu yarım tabak hemen hemen 6 kaşık vardır birde iki küçücük dilim balık yedim (palamut) gerçekten küçücük2 ince dilim ekmek yedim
sanırım biraz çok olmuş ama gün içinde pek bişe yemediğimden acıktım çok nedense :44: daha bir şey yemek yok,şuda bir gerçek eve misafir gelince yemek saatim çok dengesizleşiyo ama hayırlısı diyelim
vallahi güzel menü olmuş. sen de az değilsin firuzeciğim. cips olayına da üzüldüm. buğday içeren bir şey yediğinde ne oluyor?cnm sebze corbası duruyo valla bugünlük rafa kalktı... normalde planım okuldan direk eve gelmekti...ders10:15te bitio da... ama derse gec kaldım gerizekalı bi otobüs soforu yuzunden,sonra haymanada bi arkdsm calısıo, haber yollamıstı maddi durumu olmayan bikac ogrenciye mont kazak falan lazım die,cıktım arkdsın evine gittim, ordan da baska bi arkds aldı beni arabayla elim cok agır diye(3kaban+2kazak) bide liseliymiş cocuklar erkek anlıcaan bayaa agırdı.sora tabi arks dedi hadi kumpir yiyelm...orda patladı işte olay...
off o diilde cipsi yedigime bin pişmanım....yüzüm gözüm yanıyo,2gündür cıkamadıgım wcye resmen koştum eve gelnce...sanırım icinde bugday var,iceriginde yazmıo die yoktur demiştim...yanaklarım hala yanıo midemde bisi yok ama... offf durduk yere basıma iş aldım 2gün böyle gezerim artık
neyse ne diodumgeveze ben... işte montları aldım,şimdi arkdsm haymanadan gelio e kız işten cıkıp gelio yarım saate bende olur,ona da yemek yaptım....
velhasıl kelam bu akşam ne corba ne diet...yalan oldu
Akşam menüm
-pirinç pilavı
-fırında tavuk pirzola(yag+tuz+sarımsak+sogan+kekik terbiyeli fırın poşetinde pişirdim)
-lahana salatası(lahana+havuç+dereotu+yogurt+sarımsak+yine bi tatlı kaşıgı kadar mayonez+tuz)
güzel menü ha, evde kaldım vallabu kadar yemek becerisiyle
ilahi canımrabiacım liste olunca bende ne yedim daha rahat görüyorum,ama dosyamıda yaptım oda avantajım oldu yani bir nevi bu yaptığım diyete göre kendime liste hazırlıyorum hani olurda ileriki dönemlerde lazım olursa ki inşallah olmaz tekrar aynı diyeti uygularım,kalorileri olmasıda daha bi hoş oldu,yani açıkçası listelerimi yazarak geleceğe yatırım yapıyorum.almam gereken günlük kalori 1712 yazıyor ama sanırım kilonu korumak adına verilen bir değer bu.zaten ben onun hepsini alarak kilo veremem belki verdikten sonra ancak korumak için bu kaloriyi tercih edebilirim. tabi kilo verince almam gereken kalori miktarıda düşecektir.neyse; çikolata konusunda kesinlikle haklısın. uzandığım yerden bir anlık gaflete geldim eşim karşımda hapur hupur yerken o halsizlikle istedim ama bir dahaki sefer hurma tüketeyim diye düşündüm. tadı çok hoşuma gidiyor.
ayvanın faydalarını sıralamışlar ama kabızlık yaptığınıda yazmışlar. valla yemesi çok hoşuma gitti. günde bir tane çok sıkıntı yaratırmı bilmiyorum ama baktım yaratıyor yemem artık ne yapayım zaten 4 tane aldım manavdan bitince almam ama acaba yeşil çayın yanındamı tüketsem nasıl olur acaba. hani birbirini dengelemesi açısından.kahvede kabız yapıyorsa yandık zaten onuda günde 1 fincan içmeye çalışırım oda tok tutuyor açıkçası ama çayın kalorisi yokmuş ona çok sevindim.
muzuda aslında pek sevmem oğlum ve babası sever ama onlarda artık doğru dürüst yemiyorlar yediğim 1 taneyide çöpe gitmesin diye aldım yanıma ama onunda yarısı çürümüş meğer iyide olmuş,çöpe gitmesin diye midemi çöp yapmaktan vazgeçemedim bir türlü.
hurma meyvesini ilk evlendiğimde merak edip aldım ama almaz olaydım ağzım buruştu eşimde yemedi meğer onun olgunlaşma dönemi varmış alıp seriyorsun balkona yumuşuyor falan birde içine ya tarçın koyuyorlar yada şeker ekleyerek tatlı kaşığıyla içini oya oya bir güzel yiyorlar, birde pastası güzel oluyormuş onuda denemedim :))
bende bana yazmıyorsunuz sandıım :84: (şaka hayatım naz yaptım birazcık)
rabiacım cevabın kralını yazdım artık bir dahaki seneye kadar cevap yazmam sana haberin olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?