- 29 Mayıs 2013
- 2.830
- 5.003
- 358
Biz artık tüm bunlara dönüş yaptık mutfağımızda resmen bir dönüşüm yaşandı probiyotik ve organik tüketim konusunda ama ne yazık ki ben hasta olduktan sonra... İnşallah bu yazıyı okuyan arkadaşlar daha erken davranırlar.FABRİKA AYARLARIMIZA DÖNMEMİZ GEREKİYOR...
1.Gerçek tuza dönün, işlenmiş tuz kullanmayın.
2.Sirkeyi evinizden eksik etmeyin.
3.Çörek otu kullanın.
4.Az tüketin ama organik yiyecekler tüketin.
5.Yoğurdu evinizden eksik etmeyin,mümkünse kendiniz yapın.
6.Öğününüzün birinde sadece çorba olsun.
7.Tek çeşit yemek yeyin.
8.Bol su için.
9.Hazır gıdalardan uzak durun.
10.En basit hastalıkta kimyasal ilaçları kullanmayın.
11.Hayatınıza sevgiyi,saygıyı,paylaşmayı katın.
12.Sabah aynaya bakın ve gülümseyin.
13.Hiç bir şeyi mecburen yapmayın.
14.Huzursuz olduğunuz ortamlardan kaçın.
15.Hayatınıza yetebileceğiniz kadar insan sokun.
16.Kimin yanında olursanız olun, kendiniz olun.
Talebi azaltırsak her şey daha güzel olacak.Eskiden her gün tavuk veya kırmızı et yemiyorduk.Ama,yediğimiz zaman tadına varabiliyorduk.
Eskiden pazardan birer, ikişer kilo bir şeyler alınır, anneler onu bir hafta yetirirdi.Böylece fazla tüketim ve obeziteyi de önlemiş olurdu.Eskiden pirinç pilavı ayda, bayramda, misafir gelince yapılırdı.Tatlı hazır alınmazdı, anneler yapardı.Şeker çabuk bitmesin diye az şeker koyardı.Unu fazla elemezlerdi, hamur çok olsun diye.O anneler bunu yaparlarken idare edelim demişlerdi.Ama o nesli diyabetten korumuşlardı.Turşuyu, reçeli evde hazırladıkları için katkı maddeli hiç bir şey eve girmezdi.Eskimeden ayakkabı ve kıyafet alınmazdı.Banyoda duran kalıp sabun bütün aileyi temizler, rengarenk jel ve şampuanlar gibi kaşıntı yapmazdı.O anneler,çocuklar azla yetinir, vara, yoğa, babalara trip atmazlardı.Babalar dik durur, yuvasının rızkı için dişinin, tırnağının gücüyle, yorulmak nedir bilmeden var güçleriyle çalışırlardı.Eşler arasında hürmet ve sadakat vardı.Onun için uzun uzun evli kalabildiler.Çok şey kaybettik toplum olarak, çok şey.Yeniden başarabilirmiyiz, bilmiyorum.Yeniden fabrika ayarlarımıza dönsek, dönebilsek!
Bu günü unutmaBu benim gruptaki ilk tartı günüm, ben de artık gelecek hafta ne kadar verdiğimi yazarım :)
İnşallah düzenli devam edersin. Kilomuz birbirine yakın. Hedefin kaç? Takip edicem bakalım en erken kim hedefe yaklaşacakBu benim gruptaki ilk tartı günüm, ben de artık gelecek hafta ne kadar verdiğimi yazarım :)
Misafirin gitti mi canım?2hafta önce 78.1 dim..
+600 gr beni çok üzdü.
Çoğunluğun ödem olduğuna kendimi inandırıp moral bozmadan ödem atmak için uğraşacağım varmı öneriniz?
Evet evimdeyim dün akşam geldim. Normal hayatıma geri döndüm. Uyandım mesajlara göz attım ve tartıldım şimdi bi duşa girip kahvaltı yapıcam. Herşeyimle hazırımMisafirin gitti mi canım?
eksi sonucta guzelAslında daha çok bekliyordum ama buna da şükür diyet yapıp kilo aldığım dönemleri de biliyorum
Fark 300
masallah kaptanim yine guzel gitmis
Çalı çilek çorbası? Diyet kurabiye? Nasıl oluyorkigünaydın kızlar dünkü menümü yazayım
30 gr ekmek
9 gr pesto sosu
20 gr tulum
4 az tuzlu zeytin
Nane
1 çay kaşığı pekmez
Ara
1 küçük hurma
Öğlen
200 gr yoğurt
20 gr granola, 20 gr müsli
Ara
15 badem
Akşam
Yarım tabak çalı çilek çorbası
1 tabak sulu köfte
Ayran
Salata
Ara
3 diyet kurabiye
2 lt su
Yeşil çay spor yok
Canım yazdığın kağıda kullanıcı adını yazman lazımGünaydın kızlar bugün 66.1 tartıldım. Haftaya 5 günlük bir ketojenik detoks uygulayacağım o zaman daha iş sonuçlar göreceğime inanıyorum.
Canım yapma bence. Ben cuma takımını 64 kiloda bıraktım, bak şimdi hangi kilolardayim. Veremesen de hiç olmazsa korursun. İpin ucunu bırakma ne olur, yukarılara farkında olmadan gidiyorsun yavaş yavaşKilo veren herkesi tebrik ediyorum ben de an itibariyle bırakıyorum diyet sürecini belli ki hazır değilim hiçbir şey olmuyor motivasyonun yok... Sizi biraz uzaktan takip edeceğim kızlar devam edemiyorum
Kaptanım bugün aksam yola cikicaz 7 yada 8 nisanda evde olucaz sanırım 12 gün Ankara Antalya karışımı tamamen kopacağımi düşünmüyorum burdan sadece tartilamayabilirim belkiEyslg canım tatile ne zaman çıkıyorsunuz? Ne zaman döneceksiniz?
Karbonhidrat ve şekeri bir kaç gün kesince, protein bakimindan zengin beslenince ödem gidiyor.tabi bi de bol su icmek2hafta önce 78.1 dim..
+600 gr beni çok üzdü.
Çoğunluğun ödem olduğuna kendimi inandırıp moral bozmadan ödem atmak için uğraşacağım varmı öneriniz?
Bende katılıyorum arkadaşa canimCanım yapma bence. Ben cuma takımını 64 kiloda bıraktım, bak şimdi hangi kilolardayim. Veremesen de hiç olmazsa korursun. İpin ucunu bırakma ne olur, yukarılara farkında olmadan gidiyorsun yavaş yavaş
Tartılamazsan sorun olur canım. Bu hafta seni listede izne ayırıyorum ama diyeti bırakmıyorsun. Dönüşte tekrar listeye alacağım seni. Hatta tatilde daha dikkatli olmanı istiyorum. Çünkü izne ayrıldığın kilonun üstünde olursan listeye giremiyorsun.Kaptanım bugün aksam yola cikicaz 7 yada 8 nisanda evde olucaz sanırım 12 gün Ankara Antalya karışımı tamamen kopacağımi düşünmüyorum burdan sadece tartilamayabilirim belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?