• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Taylorcım, sağol midem iyi. O neler atlattı. Kaç yıldır o mide neler neler gördü ))))
Canım, bilgin olsun, kepek ekmeği kansızlığı arttırıyor.

Sağol canım, ben kepekli ekmek yemiyorum. Tam buğday ekmeği yiyorum:
YULAF İN BUĞDAY OUT MU OLDU? - Diyet ve Sağlıklı Beslenme Makaleleri Kütüphanesi -TavsiyeEdiyorum.com

Tam buğday ekmeğini çok tavsiye ediyorum. Çok faydalıymış. Kanseri önlemeye yardımcı olduğu bile söyleniyor:
AHMET MARANKİ : Tam Buğday Ekmeği Kanseri Önlüyor!

Tam buğday unundan yapılan ekmeğin;

• İçerdiği biyoaktif bileşenler nedeni ile besleyici değeri daha yüksektir.
  • Bazı B grubu vitaminler, mineraller ve posa için iyi bir kaynaktır.
  • Barsak fonksiyonlarının düzenlenmesinde, kan lipitlerinin kontrolünde, diyabette kan şekerinin kontrolünde önemli katkılar sağlamaktadır.
  • Daha az enerji verirken daha fazla tokluk sağlarlar, böylece günlük alınan enerji miktarını ve obezite oluşma riskini azaltırlar.
  • Bazı kanser türleri, kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon ve diyabet gibi kronik hastalıkların riskini azaltmaya yardımcıdır.
  • Lif içeriklerinden dolayı kan şekeri dalgalanmalarını ve insülin düzeylerindeki yükselmeyi önleyerek, açlık duygusunun azalmasında etkili olabilmektedir.
  • Ayrıca tam tahıl ürünleriyle alınan magnezyum glikoz kullanımını olumlu yönde etkilemekte bunlarda bulunan E vitamini ve diğer antioksidanlar metabolik sendromun önlenmesine katkıda bulunmaktadırlar.
Sağlık İçin Tam Buğday Ekmeği

merhabalar arkadaşlar beni hatırlayanız vardır bu gruptaydım hamile kaldım ve gruptan çıktım malesef 4 aylık bebeğimi kaybettim toparlanmam baya zaman aldı bu arada hamileliğimin ilk üç ayında çok kilo aldım şimdi bu kiloları vermek istiyorum sizlerinde desteğiyle azimliyim kararlıyım verecem fazla kiloları :):)

Allah sabır versin canım.

canım bende mart sonu gibi düşünüyorum aslında ... bende bi 65i takrar görsem 5 kilo için giderim

Canım ya, bi irade koyamadık. İnsanlar iki haftada 1-2 kiloyu veriyor. Kendim için söylemem gerekirse herhalde zaten 2 kilo diyorum, kendimi sıkıntıya sokmuyorum. Ama çok yanlış. Akşam yemeğinde ne yedin? Ben çok ayıp bir ey yedim. Eve gidince bisiklete bineceğim. Bindikten sonra sana ne yediğimi yazacağım (((

merhabalar arkadaşlar beni hatırlayanız vardır bu gruptaydım hamile kaldım ve gruptan çıktım malesef 4 aylık bebeğimi kaybettim toparlanmam baya zaman aldı bu arada hamileliğimin ilk üç ayında çok kilo aldım şimdi bu kiloları vermek istiyorum sizlerinde desteğiyle azimliyim kararlıyım verecem fazla kiloları :):)

canım, çok üzüldüm. Allah sabır versin. İstersen bize katılabilirsin

ben hatırlayamadım canım en eskilerdenim ama olsun belki hatırlayan çıkar :)
çok üzüldüm canım yaa Allah sabır versin.

melzeyitim dosbacım nachtigallcim tam mesai yaptım iyi oldu 11den beri kalkmadım bil. başından sadece yemek molası. Ama yoruldum gideyim annemlere. Böyle giderse çabuk toparlarım dönerim aranıza kilolu kategorisine girmeden, yollarım imzalı kitabımı da sizlere de desteğiniz için :))kaydirigubbakcemile3

Çok güzel çalışmışsın canım. Senin konsantre eşiğin yüksek :)))) maşallah diyelim, nazardan korumak adına..
Şekerim kitabını dört gözle bekliyorum.

nach merhaba ikimiz varız sadece:(( yorgun bir gün geçirdim nezle oldum mens oldum miğdem ağrıyor çok kaçırmadım ama olsun minnacık kilo verdim

canım mersi mersii evet ya hep üstüste geldi accık kilo işte bakalım devamı gelecekmii canımm ama çok miğdem ağrıyoer ne yaptı bilmiyoruum

Canım regl döneminde mide hassas olur. Bi de nezle olmuşsun. Gayet normal. Ilık şeyler içmeye çalış ve dinlen )))
Sakın kilo da alayım deme ))) düğün var demiştin 20 martta. Daha buraya geleceksin ))) çok işin var daha senin..

Canım regl döneminde mide hassas olur. Bi de nezle olmuşsun. Gayet normal. Ilık şeyler içmeye çalış ve dinlen )))
Sakın kilo da alayım deme ))) düğün var demiştin 20 martta. Daha buraya geleceksin ))) çok işin var daha senin..

evet haklısın canım yani bi beş kilo versem güzel oolacak ama haklısın ben 20 marta kadar 5 kilo vermeyi seçiyorum ve verdiğim her kilo için allahıma teşekkür ediyorum böylece daha sağlıklı kendine güvenen mutlu etrafına mutluluk dağıtan bir insan oluyorum:))))

evet haklısın canım yani bi beş kilo versem güzel oolacak ama haklısın ben 20 marta kadar 5 kilo vermeyi seçiyorum ve verdiğim her kilo için allahıma teşekkür ediyorum böylece daha sağlıklı kendine güvenen mutlu etrafına mutluluk dağıtan bir insan oluyorum:))))

ne güzel yazdın canım. Aynen öyle olacaksın, olacağız ))))

Melzeyİtim şimdi eve yaklaştık. Akrabamıza gitmiştik, biliyorsun, annem de şimdi orada. Trafik çok yoğundu. Çıkmam gerek şimdi. Öpüyorum. Sevgiyle kal..

ii geceler canlarım
melzeyit canım geçmiş olsun... sıcak şeyler içmeye çalış
nachtigall canım akşam ne yedim
ekmek yemedim :) mantıyı telafi etmek için
1 kepçe çorba, yarım kaseden az idi
2 parça haşlanmış karnıbahar
1 parça ızgara tavuk(40gr kadar)
1 kase yoğurt
1 tabak yağsız yeşil salata

ara olarak yarım elma yarım armut :))
biraz öncede 1 bardak süt
yatmayı planlıyorum :(( çnk acıkmaya başladım

kızlar yorucu bi akşamdan sonra herkese merhaba..
ancak fırsat bulabildim girmeye bugün de diyet gitti herkes ne yediyse aynısını yedim gerçi çok çok abartmadım ama yine de yememem gereken şeyleri yedim :(
ayran detoksu düşünüyorum eğer yarın bir yere gitmez de evde olursak olmazsa pazartesi başlıycam bakalım zaten 2 gün 2 gün aç durmaya dayanırım sanırım yani inşallah :bbo:
dosbacım dediğin gibi kaçamak oldu zaten olmasa kendime şaşardım nasıl yapmadım diye
nachtigallcim eve karşılaşamıyoruz canım derslerim iyi gidiyor aöf zorlayacak beni yine bakalım nasıl altından kalkıcam senin dersler nasıl gidiyo canım haftasonları da çalışıyorsun anladığım kadarıyla özel okul muydu seninki canım?
adcım oğluşunun doğum günü şimdiden kutlu olsun canım kuru patlıcan dolmasını sormuştun sanırım onun tek püf noktası benim bildiğim kadarıyla nar ekşisi ve çeşitli baharatlarla yapılıyor olması bence doğum gününe de uygun olur antepli bir arkadaşım var onlar bayramda tatlının yanına yaprak sarması değil kuru patlıcan dolması ikram ederlermiş sen düşün yani neden olmasın doğum gününe de di mi yerimseniben
chegueveracım senin de sıkıntıların var sanırım bizimle paylaşırsan destek oluruz elimizden geldiğince canım içine atma stres de en büyük kilo düşmanlarından biri biliyorsun :teselli:
melzeyitcim verdiğin az da olsa kilo için tebrikler canım damlaya damlaya göl olur hadi bakalım
taylorcum uno nun tam buğday ekmeği var mıydı canım ben genelde onun light ını alıyordum varsa tam buğdayı da denemek isterim bir de diyetisyenin light bisküviler hakkında ne gibi yorumlar yapıyor bazen dışarda olunca mecburen tüketmek gerekiyor merak ediyorum faydalı mı diyete yoksa zararlı mı?
meliscim ne kadar istikrarlı gidiyorsun çalışmalarında canım üstelik küçük bir çocuğun ve yoğun bir işin varken tebrik ediyorum örnek alıyorum kendime seni canım inşallah ilerde ben de hem iş hem ev hem çocuk hem kariyer hepsini bir arada götürebilirim kaydirigubbakcemile5

taylorcum uno nun tam buğday ekmeği var mıydı canım ben genelde onun light ını alıyordum varsa tam buğdayı da denemek isterim bir de diyetisyenin light bisküviler hakkında ne gibi yorumlar yapıyor bazen dışarda olunca mecburen tüketmek gerekiyor merak ediyorum faydalı mı diyete yoksa zararlı mı?

Uno'nun da var evet canım. Gerçi sanırım onlarınkinde şeker var. Ben Halk Ekmek'in organik tam buğday ekmeği var, ondan alıyorum. Fiyatı da gayet uygun oluyor. Onu bulamazsam başka bir markanın var, ismi aklıma gelmedi, ondan alıyorum. Onda da şeker yok. Onu da bulamazsam Uno'nunkisinden alıyorum.

Canım, benim diyetisyen kesinlikle bisküvi vermiyor. Onun dışında light olan hiçbir şeyi de vermiyor. Bir sebepten dolayı diyet ürünlerin normal ürünlerden zararlı olduğunu anlattı ama pek dinlemedim. Çünkü zaten diyet ürün kullanmaktan hoşlanmıyorum. Ama bir dahaki gidişime sorarım.

Ben zayıfladığımda bisküvi yemeye başlayacağım ama tam buğday unundan ve fruktozlu (meyve şekeri) kullanarak evde kendim yapacağım.

Dışarıdayken karnım acıktığında yemek için her gün çantamda 2 öğünlük tam buğday ekmeği ve diyetisyenin verdiği ara öğünleri (fındık, süt, 2 ekmeğin arasına peynir vs. artık o hafta ne varsa) hepsini taşıyorum. Sen de belki fındık, kuru kayısı, süt falan taşıyabilirsin.

Sabah: 2 dilim ekmek, 1 dilim peynir, domates.
Ara: 1 bardak süt
Öğle: Kereviz, 1 dilim ekmek, 1 bardak yoğurt, salata
Ara: -
Akşam: Balık, 3 dilim ekmek, salata.
Ara: 4 mandalina.

Yemek: Öğle yemeği ile akşam yemeği arasında ara yiyemedim çünkü 2 yemeğin saatleri yakındı. Arayı sonra yerim dedim. Ama akşam yemeğinde balığı yemem gerekenden biraz çok yedim. 2 dilim de fazla ekmek yedim. O yüzden arada yemem gereken 2 dilim ekmek-peyniri yemeyerek fazla yediklerimi telafi etmiş oldum. Yemek yanlışım yok.

Spor: Yok maalesef.

ii geceler canlarım
melzeyit canım geçmiş olsun... sıcak şeyler içmeye çalış
nachtigall canım akşam ne yedim
ekmek yemedim :) mantıyı telafi etmek için
1 kepçe çorba, yarım kaseden az idi
2 parça haşlanmış karnıbahar
1 parça ızgara tavuk(40gr kadar)
1 kase yoğurt
1 tabak yağsız yeşil salata

ara olarak yarım elma yarım armut :))
biraz öncede 1 bardak süt
yatmayı planlıyorum :(( çnk acıkmaya başladım

Süper beslenmişsin canım. Afiyet olsun. Mantıyı da telafi etmişsindir bence :)))

naaacccc ne yedin hadi itiraf et :))

dürüm sucuk

kızlar yorucu bi akşamdan sonra herkese merhaba..
ancak fırsat bulabildim girmeye bugün de diyet gitti herkes ne yediyse aynısını yedim gerçi çok çok abartmadım ama yine de yememem gereken şeyleri yedim :(
ayran detoksu düşünüyorum eğer yarın bir yere gitmez de evde olursak olmazsa pazartesi başlıycam bakalım zaten 2 gün 2 gün aç durmaya dayanırım sanırım yani inşallah :bbo:

nachtigallcim eve karşılaşamıyoruz canım derslerim iyi gidiyor aöf zorlayacak beni yine bakalım nasıl altından kalkıcam senin dersler nasıl gidiyo canım haftasonları da çalışıyorsun anladığım kadarıyla özel okul muydu seninki canım?

Canım, ayran dekosunda ne var? Sadece ayran yoktur sanırım?
Senin de aslında çok sorunluluğun var hem aöf hem de kpss. Kpss tek başına sinir stres eder insanı. Kolay gelsin canım :)))

Sabah: 2 dilim ekmek, 1 dilim peynir, domates.
Ara: 1 bardak süt
Öğle: Kereviz, 1 dilim ekmek, 1 bardak yoğurt, salata
Ara: -
Akşam: Balık, 3 dilim ekmek, salata.
Ara: 4 mandalina.

Yemek: Öğle yemeği ile akşam yemeği arasında ara yiyemedim çünkü 2 yemeğin saatleri yakındı. Arayı sonra yerim dedim. Ama akşam yemeğinde balığı yemem gerekenden biraz çok yedim. 2 dilim de fazla ekmek yedim. O yüzden arada yemem gereken 2 dilim ekmek-peyniri yemeyerek fazla yediklerimi telafi etmiş oldum. Yemek yanlışım yok.

Spor: Yok maalesef.

Afiyet olsun canım :))))

Dosbik, tartılmaya korkuyorum. Ya fecahat bir porteyle karşılaşırsam? Yarın tartılayım. Akşam kabakları yerim. Sabah midem boşalır herhalde :(((
Şimdi de klasik kahvaltımı yapayım. Acıkmaya başladım.
Buralardayım

Back