• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Sabah: 2 dilim ekmek, 1 dilim peynir, domates, salatalık.
Ara: 1 bardak süt
Öğle: Kuru fasülye, 1 dilim ekmek, salata, 1 bardak yoğurt
Ara: 2 dilim ekmek, 1 dilim peynir, domates, salatalık
(ekmek peynir yeyince çabuk acıkıyorum ama yanında domates salatalık yersem çabuk acıkmıyorum. Domates salatalık kan şekerinin çabuk yükselmesini engelliyor olmalı. Gün boyunca acıktıkça zaman salatalık domates gibi şeyleri yeme hakkım var, o yüzden problem yok yani)
Akşam: 3 porsyion köfte, 1 dilim ekmek, salata
Ara: 4 mandalina.

Yemek yanlışım yok.

Spor: Yok maalesef.

Sabah: 2 dilim ekmek, 1 dilim peynir, domates, salatalık.
Ara: 1 bardak süt
Öğle: Kuru fasülye, 1 dilim ekmek, salata, 1 bardak yoğurt
Ara: 2 dilim ekmek, 1 dilim peynir, domates, salatalık
(ekmek peynir yeyince çabuk acıkıyorum ama yanında domates salatalık yersem çabuk acıkmıyorum. Domates salatalık kan şekerinin çabuk yükselmesini engelliyor olmalı. Gün boyunca acıktıkça zaman salatalık domates gibi şeyleri yeme hakkım var, o yüzden problem yok yani)
Akşam: 3 porsyion köfte, 1 dilim ekmek, salata
Ara: 4 mandalina.

Yemek yanlışım yok.

Spor: Yok maalesef.

Takipteyim,galiba bu haftaa beni geçeceksin :))))))))))
ben bugün çok büyük kaçamak yaptım ne olabilir sizce(çikolata tabiki) ay kendimi çocuk gibi hisseidyorum o kadar dayanamadım :(((((((((((

onun dışında tek sabahları 2 şer kara yedim bazı günlede 1 e indirmiştim.bu hafta biraz daha iyi geçti ama yine fazla bişey vermedim. Kilomu şimdiden söyleyim yarın ne zamn girebileceğim belli değil. kilom 69.200 fazla değil açıkçası biraz daha fazla kilo vermemi düşünüyordum.ama belimden biraz incelme oldu.Hergün 3o er mekik yaptım biraz fayada etmiş.Haftaya daha iyi sonuçları alırım umarım.

merhaba kizlar nasilsiniz bakalim ben yeni isten geldim ev isi yapacam benim kilom ayni kizlar kendimi biraz toparlayim araniza dönecem bana moral veren herkese tesekkürler ederim kendinoze iyi bakin

Canım sen zaten çok başırdım şimdiya kadar tam başırman için çok az kalmış 4-5 kilo birkaç hafta içinde rahatlıkla verirsin.Tek sen iste.

Bu hafta yemek puanlarım sırasıyla: 10, 9, 10, 10, 8, 9.5, 10. Ortalamada 9.5 puan oluyor.

Spor: 1 saat tempolu yürüyüş (2 kez). 2 X 2= 4 puan aldım.

Ortalamada 6.75 puan almış oldum.

Ay inanmıyorum. Geçen haftada yemekte 9.5 puan, sporda 4 puan almışım. Ve geçen hafta sadece 200 gr. vermiştim. İnşallah bu hafta öyle olmaz. Geçen gün tartıldığımda 200 gr vermiş gözüküyordum ama Cuma'ya kadar daha veririm diye düşünmüştüm. İnşallah vermişimdir.

Arkadaşlar bir fikrim var.Uygulamk istiyorsanız yapalım.Herkes geçmişteki sayfalardan günlük menülarını kopıyalıp bir mesajda yazsın sonra kendi yorum yapsın eksiklerini yazsın.Dıyar arkadaşlar da kendi fikrini söylesin.Belkide bu şekilde görmediğimiz hatalı görebilcez.
Ben bu hafta fazla yemedim ama buna rğman nerdeyse kilo veremdim.ışte kendime göre az beslemişim ama kilo vermediğime göre bir yerde hatalıyım.
1 hatam çikolata
2 hatam az sıvı tüketmek
3 hata akşam yemeğim falza olma ve geç olma
4 fazla tahıl ürünleri tüketmek
5 az sebze tüketmek
6 hatam az hareket etmemek
7 uykusuz kalmak
8 düzensiz öğünler
9 az meyve tüketmemek

güzel tarfları da oldu bu hafta çok düzenli olmasa da yavaş yavaş güzel alışkanlıkları yapaya başladım.Akşam yemeğim yeşil salatasıl olmuyor,2 bardak yeşil çay içiyorum hem de şekersiz.su miktarı artırdım.ekmek mikratı azıltım,bisküvi,keke,börek,poğaça gibi hamur yiyecekleri hiç tüketmedim.

Son düzenleme:
Takipteyim,galiba bu haftaa beni geçeceksin :))))))))))
ben bugün çok büyük kaçamak yaptım ne olabilir sizce(çikolata tabiki) ay kendimi çocuk gibi hisseidyorum o kadar dayanamadım :(((((((((((

onun dışında tek sabahları 2 şer kara yedim bazı günlede 1 e indirmiştim.bu hafta biraz daha iyi geçti ama yine fazla bişey vermedim. Kilomu şimdiden söyleyim yarın ne zamn girebileceğim belli değil. kilom 69.200 fazla değil açıkçası biraz daha fazla kilo vermemi düşünüyordum.ama belimden biraz incelme oldu.Hergün 3o er mekik yaptım biraz fayada etmiş.Haftaya daha iyi sonuçları alırım umarım.

Canım 300 gr. vermişin. Ben 200 gr. da kaldıysam beni geçmişin demektir. Yaa doğru düzgün spor yapsam kesin geçicem de işte yine yapamadım. Neyse bakalım ne kadar vermişim yarın öğrenicem.

Fruktozlu çikolatalar var denedin mi? Daha az şişmanlatıyormuş.

Mekik yapman çok iyi olmuş. Geçende kilomu ölçerken belimi de ölçtüğümde değişiklik yoktu. Keşke bu hafta mekik de çekseydim. Neyse artık haftaya.

Yazalım fikriyecim.

Benim hatalarım:

1- Spor yapmamak
2- Uykusuz kalmak
3- Çok minik kaçamaklar (ama listemde olan şeyler. Meyve, ekmek, peynir vs.)

Başka da hatam yok sanırım.

Bu hafta yemek puanlarım sırasıyla: 10, 9, 10, 10, 8, 9.5, 10. Ortalamada 9.5 puan oluyor.

Spor: 1 saat tempolu yürüyüş (2 kez). 2 X 2= 4 puan aldım.

Ortalamada 6.75 puan almış oldum.

Ay inanmıyorum. Geçen haftada yemekte 9.5 puan, sporda 4 puan almışım. Ve geçen hafta sadece 200 gr. vermiştim. İnşallah bu hafta öyle olmaz. Geçen gün tartıldığımda 200 gr vermiş gözüküyordum ama Cuma'ya kadar daha veririm diye düşünmüştüm. İnşallah vermişimdir.

Canım 200 gr olsada yine faydadır,bugün 200 yarın 200 ak nerdeyse yarım kilo olmuş.ayda 1 kilo verebilsek ne güzel işte.

Canım bu çikolata sorunu bende hep var.Hiçbir çikolata siyah çikolatının yerini tutmaz.Bilmiyorum bu bende bağmlılık gibi kurtulamıyorum.Birden brakmaıyacağımı biliyorum ama en azında miktarı azalırsam dhaa sonra brakmak da da kolay olur belki.Şkerle böyle yaptım,ilk baştan miktarı azaltım sonra onun yerine bal kullanmaya başladım ve en sonunda tatlandırıcıları tamamne kestim.Yarında 2 kare değilde 1 kareye indirsem umarım daha iyi sonuçları alırım.Bide menümde lifli yiyecekler biraz eksik.Yemeklierimiz genelde patates,pirinç,makarnaişehirye,nohut,mercimekten olna yemeklerdir.Sebze çok az yenilir.Bazı haftalarda hiç sebze yenmemiş oluyor.

Bu arada ne kadar kiloluysanız hatalarınız o kadar çok kiloya dönüşüyor.

Mesela ben şu an kaçamak yapsam direkt kilo aldırabilir. Ama normal kiloda olunca kaçamaklar da o kadar zararlı olmuyormuş. Çünkü fazla kiloluyken insülin salgılayan pankreas sapıtmış vaziyette oluyormuş. Bu da ufak kaçamaklarda bile kilo almaya, hatta kaçamak yapmasanız bile zor kilo vermeye sebep oluyormuş. Biz zayıfladıkça pankreas da normal çalışmaya başlıyormuş. Yani kısır döngü söz konusu. Ne kadar kiloluysanız o kadar kilo almaya eğilimli oluyorsunuz. Ve ne kadar zayıfsanız, kaçamaklardan o kadar az etkileniyorsunuz.

Özetle, kiloluyken şişmanlatan şeyler zayıfladığımızda o kadar şişmanlatıcı olmayacak. Hayat boyu bu kadar kasmamız gerekmiyor. Zayıfladıktan sonra (abartmadığımız sürece) o kiloda kalmak o kiloya inmekten daha kolay olacak.

Canım 200 gr olsada yine faydadır,bugün 200 yarın 200 ak nerdeyse yarım kilo olmuş.ayda 1 kilo verebilsek ne güzel işte.

Canım benim verecek çok kilom olduğu için daha hızlı veriyor olmam gerekiyor. Diyetisyenim her hafta 1 kilo verecek şekilde hazırlıyor listemi. Hatta sporumu falan yaparsam daha da verebileceğimi söyledi. O yüzden 200 gr. az olur. Bari 300 gr. olsun da seni geçmiş olayım :)

Canım bu çikolata sorunu bende hep var.Hiçbir çikolata siyah çikolatının yerini tutmaz.Bilmiyorum bu bende bağmlılık gibi kurtulamıyorum.Birden brakmaıyacağımı biliyorum ama en azında miktarı azalırsam dhaa sonra brakmak da da kolay olur belki.Şkerle böyle yaptım,ilk baştan miktarı azaltım sonra onun yerine bal kullanmaya başladım ve en sonunda tatlandırıcıları tamamne kestim.Yarında 2 kare değilde 1 kareye indirsem umarım daha iyi sonuçları alırım.Bide menümde lifli yiyecekler biraz eksik.Yemeklierimiz genelde patates,pirinç,makarnaişehirye,nohut,mercimekten olna yemeklerdir.Sebze çok az yenilir.Bazı haftalarda hiç sebze yenmemiş oluyor.

Canım hatalarını biliyorsun işte, o da güzel birşey. Yine çikolatayı o kadar yemiyormuşsun. 2 kare. Ben hiç yemiyorum çünkü yersem bir seferde tüm paketi bitiririm :)))

Birşey daha öğrendim kızlar. Diyetisyen söyledi. Spor yaptığımızda etkisi (yağ kas oranı vs.) ertesi gün değil ondan sonraki gün görülürmüş. Hani spor yapıp ertesi gün hemen sonuç görmezseniz moraliniz bozulmasın.

Bu arada ne kadar kiloluysanız hatalarınız o kadar çok kiloya dönüşüyor.

Mesela ben şu an kaçamak yapsam direkt kilo aldırabilir. Ama normal kiloda olunca kaçamaklar da o kadar zararlı olmuyormuş. Çünkü fazla kiloluyken insülin salgılayan pankreas sapıtmış vaziyette oluyormuş. Bu da ufak kaçamaklarda bile kilo almaya, hatta kaçamak yapmasanız bile zor kilo vermeye sebep oluyormuş. Biz zayıfladıkça pankreas da normal çalışmaya başlıyormuş. Yani kısır döngü söz konusu. Ne kadar kiloluysanız o kadar kilo almaya eğilimli oluyorsunuz. Ve ne kadar zayıfsanız, kaçamaklardan o kadar az etkileniyorsunuz.

Özetle, kiloluyken şişmanlatan şeyler zayıfladığımızda o kadar şişmanlatıcı olmayacak. Hayat boyu bu kadar kasmamız gerekmiyor. Zayıfladıktan sonra (abartmadığımız sürece) o kiloda kalmak o kiloya inmekten daha kolay olacak.

Doğrudur,hepimiz görmüşüz biri çok yer bizden fazla ama yine sayıf.

Birşey daha öğrendim kızlar. Diyetisyen söyledi. Spor yaptığımızda etkisi (yağ kas oranı vs.) ertesi gün değil ondan sonraki gün görülürmüş. Hani spor yapıp ertesi gün hemen sonuç görmezseniz moraliniz bozulmasın.

Ben de bunu okumuştum bazeı vucutlarda ise birkaç hafta kilo almış gibi gösteriyor sonra birden kilo veriyor buda spor yaparken vucudumuzda sıvı toplanmasından kaynaklanıyor ama birkaç hafta sonra vucut onu atıyor ve ne kadar kilo verdiğimi gösteriyor.

Canım benim verecek çok kilom olduğu için daha hızlı veriyor olmam gerekiyor. Diyetisyenim her hafta 1 kilo verecek şekilde hazırlıyor listemi. Hatta sporumu falan yaparsam daha da verebileceğimi söyledi. O yüzden 200 gr. az olur. Bari 300 gr. olsun da seni geçmiş olayım :)

Canım hatalarını biliyorsun işte, o da güzel birşey. Yine çikolatayı o kadar yemiyormuşsun. 2 kare. Ben hiç yemiyorum çünkü yersem bir seferde tüm paketi bitiririm :)))

canım dur yarına kdar daha var belki yarın sen daha güzel sonuçları görürsün.Tartırmadan önce biliyorsun yeme,içme ve bildiğin yere git :)))))))) o zamn tartıya çık

canım dur yarına kdar daha var belki yarın sen daha güzel sonuçları görürsün.Tartırmadan önce biliyorsun yeme,içme ve bildiğin yere git :)))))))) o zamn tartıya çık

:)))) İnşallah canım. Yapıcam hepsini.

canım sana iyi geceler ben kalkıyorum,yarın daha güzel sonuçları bekliyorum.

Tamam canım. Hep beraber güzel sonuçlar alırız inşallah.

Canım hem öğle hem akşam yemeğinde yediğin yemeğin yanında salata yersen sindirim sistemini güzel çalıştırıyor. Ben kahvaltıda da domates-salatalık yiyorum.

Vitamin alıyorum canım. Antioksidan vitamin dediğin hangileri? Yok, regl dönemim yaklaşmadı. Uykusuz kalınca çabuk acıkıyorum.

Yürüyüş gibisi yok, çok iyi yapmışsın canım.
Şekerim, eczanelerde satılıyor. İçinde b vitaminleri yok. Bana çok iyi gelmişti. Kullandığım marka S.. ile başlıyordu

iyi akşımlar arkadaşlar.Kadiliniz Mubarek olsun,tüm dualarınız kabul olsun,Peygaberimiz az yermiş biz de ondan öğrenk alıp az yiyeim şu fazla kiloları verelim ::))))))))

Canım, sağol senin de...

Fikoşcum valla siz gece kuşusunuz. Tüm gündüz topicte ses seda yok, ben yatağa yatıyorum, 3. uykumda sohbete başlıyosunuz :)))) Saat kurup kalksam mı acaba..opuyorumnanaktan

Back