Bebek Beslenmesi 13 aylık bebeğimi memeden ayırmam lazım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Luckyluck07

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2019
73
35
27
Merhaba arkadaşlar. 13 aylık bi bebeğim var. Ve şuanda plansız bi gebelik oldu Ve hamileyim. Doktor emzirmeyi kesmemi söyledi. Emerek uyuyor geceleri emmeye 4 kez falan uyanıyor. Yani baya düşkün. Bİr anda kesmem hem onun hem benim için çok zor olacak. Ayırmak için öneriniz tavsiyeniz varmı ?

Bulantılarım çok ve yiyemiyorum o yüzden seni zorlar dedi. Bide yaramazmış süt bebeğe.
Yaramasa da yavas yavas birak en azindan yazik yavruya.Biberonla normal inek sütü vermeyi deneyebilirsin.Biberona alisirsa emmeyi birakabilir ama bunu yavas yavas yap.Yada biberon degilde bebek suluklari alip onlada sütü verebilirsin

Yaramasa da yavas yavas birak en azindan yazik yavruya.Biberonla normal inek sütü vermeyi deneyebilirsin.Biberona alisirsa emmeyi birakabilir ama bunu yavas yavas yap.Yada biberon degilde bebek suluklari alip onlada sütü verebilirsin
Biberon alıyor. Zaten 1 yaşına girdiğinden beri devam sütü veriyorum Geceleri bir kez. Asıl sıkıntı emmekten ziyade biraz beni emzik olarak kullanıyor. Bu daha çok endişelendiriyor. Hem Memeden ayırıp hemde yeni bir uyku stili ne alışması gerekecek

Oyleyse geceleri de uyandigi zaman devam sütü vermeyi deneyin.Benimki de emerek uyuyor.Bende biraktirmayi düşünüyorum ama nasil iste onu bende bilemiyorum

Bulantılarım çok ve yiyemiyorum o yüzden seni zorlar dedi. Bide yaramazmış süt bebeğe.
Saçmalamayın anne sütü neden yaramasın bebeğe. Kanser hastalarına bile şifa olan bir sütten bahsediyoruz. Tandem yapan bir sütü anne var. Emzirebilirsiniz

Son cümlenizi doktor mu söyledi? Lütfen sağlık bakanlığına şikayet edin, bu kadar cahil biri doktorluk yapmamalı.

Bulantılarınızdan dolayı kesmek durumundaysanız, bol bol bebeğizle konuşarak azaltmanızı tavsiye ederim, küçüktür anlamaz demeyin lütfen, anne bunu yapmalı, seni çok seviyorum ama malesef memeler artık sütü kesiyor gibi. Bol bol sarılarak, yan yana uyuyarak, gerektiğinde göğsünüzde yatırarak bence başarırsınız. Hep konuştum ben kızımla, ve 23 aylık olduğunda son emmen diyerek vedalaştırdım, ara sıra yerlerinde olup olmadığını kontrol etmesi dışında ne bir ağlama, ne bir yırtınma olmadı. Bişeyler sürüp üzülmesini de gerektircek bir şey yapmadım. İletişiminiz sağlam olsun herşey hallolur inşallah, sağlıkla kucağınıza alın

Evet yiyemediğinden zorlayabilir. Her şeyimizi süpürüyolar :) emzirmeye devam etmeyi istiyorsan vitaminn takviyesi alabilirsin. Tüm hamileliğim boyunca içtim. Emzirirken de devam ettim vitamine. Hala emiyor gerçi şimdi arada sırada alıyorum vitamini.

Aynen vitamin Takviyesi de yazdı doktor

Bende yavaş yavaş anlatarak kendisinin bırakmasını bekleyeceğim. Zaten tecrübe edinenlerden duyduğum kadarıyla gebelik ilerledikçe sütün tadı ve kıvamı değişiyormuş ve kendiliğinden emmek istemiyormuş

Saçmalamayın anne sütü neden yaramasın bebeğe. Kanser hastalarına bile şifa olan bir sütten bahsediyoruz. Tandem yapan bir sütü anne var. Emzirebilirsiniz
Yani doktor böyle söyledi. Belkide vitaminlerim düşük ve iki kez düşük hikayem olduğu için buna karar vermiştir

Evet besin değeri yok artık yaramaz zaten dedi
Öyle bir şey yok. Ne demek yani anne sütü ve cips aynı mı? Ömrümde duyduğum en saçma şey. Bebek büyüdükçe anne sütünün içeriği de değişiyor bebeğin ihtiyaçlarına göre. Hormonlardan dolayı tadında değişiklik olursa zaten çocuk kendi bırakacak. Çocuk bırakana kadar devam etmelisiniz ve doktoru şikayet etmeniz konusunda ciddiyim. Siz bilirsiniz tabi.

merhaba, evlatlarınizi Allah bağışlasın.
normal şartlar altında hamileyken bebeği emzirmenin hiç bir sakıncası yok. kimi doktorlar hamile olmasa da 1 yaşından sonra besin değeri yok diyor bakanlık en az 2 yıl emzirmeyi desteklerken. emzirmek zor geliyor olabilir ama kesmek emin olun şu zorlu hallerinizde daha zor olacak ve belki sonrasında pişman olacaksınız.

ben de bebeğim 15 aylıkken hamile kaldım, kardeşi doğana kadar emdi. doktor hamileliğin 4-5. aylarında bırakmasının muhtemel olduğunu söyledi, çünkü kolostrum üretimi başlıyormuş ve sütün tadı tuzlaniyormus, bir çok çocuk kendiliginden birakiyormus ama oğlum kopmadı. iyi ki de öyle oldu. doktorum vitamin takviyesi vermişti.

ekstrem durumlarda düşüğü tetikliyor gibi bir şey okumuştum. güvendiğiniz, emzirme dostu bir doktor varsa sorup ona göre karar verin bence.

Süt çocuğa yaramaz diye bir şey yok.. En bariz örneği benim canım.suanda 28 haftalık hamileyim ve çocuğum 25 aylık yani 7 ay boyunca emzirdim..daha yeni kesme çalışmalarına girdim çünkü 2 yaşını zaten doldurdum bebekle ikisini emzirmek istemiyorum ha onu da yapanlar var çocuk küçük olsa belki öyle devam ederdim ama artık yeter dedim,
7 aya kadar süt klostrumada dönmüştür ama hiç emmeyim bırakayım demedi oğlum sadece uyurken emziriyorum gün içinde vermiyorum
Sende dayanabilirsen bi kaç daha devam. Et bence hemen hamile kaldın diye kesme azaltmaya git yada..

Benimde öyle olmuştu ben hemen kesmedim emmeyi azalttım ek gıdayı cogalttim 2 ay içinde kestim ve bı daha vermedim gece geç saatte yedirip yattım ve hemen süte alıştirdim.gece mamaya alıştırma hemen alışacaklar zaten benimki 1 ay sürmeden alıştı gece uyanınca sadece su ver sabah kalktığında hemen ona yiyeceği sevdiği bisy hazırla yesin küçük olunca daha çabuk alışıyorlat merak etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…