1250 tl ye oturan kiracı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya hu bacım sana mı kaldı ev sahibini düşünmek. Hem pasif kalıp hemde kızdığın ev sahibi gibi davranamazsın diğer kiracıya. Yasal hakkını koru yasal haklarına göre hareket et. Bırak uğraşsın ev sahibi yıllarca. Emsale göre kira belirlemek yasa dışı. Sana değil ev sahibine olur olan niye böyle yapıyorsun kendine yapılana şikayet ediyorsun da. İnan ki sen yasal hakkına göre davransan senin kiracın ile de sorunun o an bitiyor. Adam doğru olanı sana söylediği için kızıyorsun. Senin ev sahibi de istediği kadar kabul etmesin yasal olanı yolla çok şikayet ediyorsa halinden 3-5 sene mahkeme koridorlarında sürünsün kendini niye maddi olarak zora sokuyorsun paragöz bir ev sahibi için.

Başlarının hakkı sanayi metropolünde
3+1 bahçeli evde de 1250 TL ye oturmak değil
Son 3 yılda her yıl 100 tl zam yaparak kafasına göre takılmak değil

Üzgünüm
Hakka kafanıza göre karar veremezsiniz. Kanun hakkı diyorsa hakkıdır. 100 TL zam yaptığında müdahale etseymiş evin sahibi.

Başlarının hakkı sanayi metropolünde
3+1 bahçeli evde de 1250 TL ye oturmak değil
Son 3 yılda her yıl 100 tl zam yaparak kafasına göre takılmak değil

Üzgünüm
Kiranın hakkını sen belirlemiyorsun ki ama bu bir yasa. Kanun var. Diğer artışlar yasal değil. Kiracı kontratı niye yapılıyor? Senin o dakikadan sonra alacağın zam %25 bunu bilerek veriyorsun kiraya. Yirmi yıldan fazladır kiracıyız ailemle beraber. Senin gibi bir ev sahibine hiç denk gelmedik oturduğumuz evde 25 sene yaşadık küçük geldiği için büyük eve çıktık şuan kira 4k yasal olanın dışında bir kuruş yapamam zam kontratı kendim hazırladım iki tarafta imzaladı mahkemelerde sürünür bunu bilerek aldı beni evine. Anlatabiliyor muyum? Kendin için şikayet ettiğin şeyi başkasına yapman çok çirkin bir davranış gerçekten. Yakıştıramadım. Sorunu yasal olarak hallet kendi ev sahibine yasal yolu hatırlatarak. Yapacağın bu. Tüm sorunların bitecek

Sizin ev sahibinizin yaptığı haydutluk, bu konuda bir anlaşalım ama bu şekilde düşünürseniz ondan ne farkınız kalacak?

Hakka kafanıza göre karar veremezsiniz. Kanun hakkı diyorsa hakkıdır. 100 TL zam yaptığında müdahale etseymiş evin sahibi.
Bende diyorum ki sizin eviniz olsa büyük şehirde 3+1 1250 tl ye otursalar hak mı?

Ben istesem şuanki evimde 1750 tl ye yasal artışla otururdum ama Buda ev sahibine haksızlık olurdu

Bizden bağımsız büyük şehirde bahçeli 3+1 ev için 1250 tl kira sizce çok ucuz ve evin sahibine haksızlık değil mi?

en başından yanlış yapıldı bu işlerde
kimisi yasaya uyup kimisi uymadığında sonuç bu oluyor
herkes yasaya uysa sorun kalmayacak
ama ev sahipleri de yasayı beğenmiyor
kimse hiçbir konuda sağlam protesto yapmıyor
siz diyorsunuz ki benim sev sahibim yasaya uymadı
ben de kabul ettim ben de yasaya uymadım
şimdi kendi kiracımda da yasaya uymayacağım diyorsunuz
bu iş nereye kadar böyle sürecek sizce
kiracılar yasa dışına çıkmayı kabul ederek yanlış yapıyor
ortada bir suç var ve bu suça kiracı da ortak olmuş oluyor
herkes kafasına göre iş yaparsa olacağı buydu
yarın öbür gün evler yağmalanacak benden söylemesi
hiç iyi bir yere gitmiyor bu kira meselesi

sizin yapacağınız şey şu
birinci derece yakının konut ihtiyacını gerekçe göstererek çıkarabilirsiniz kiracıyı
tabii onun şartları var, siz bu şartlara uyuyorsanız

gidip kiracısının evini basan da oluyor
kiracı da bıçaklıyor veya silahla vuruyor
bu da çözüm değil

Son düzenleme:
Bende diyorum ki sizin eviniz olsa büyük şehirde 3+1 1250 tl ye otursalar hak mı?

Ben istesem şuanki evimde 1750 tl ye yasal artışla otururdum ama Buda ev sahibine haksızlık olurdu

Bizden bağımsız büyük şehirde bahçeli 3+1 ev için 1250 tl kira sizce çok ucuz ve evin sahibine haksızlık değil mi?
Yasal hak diye birşey var anlamak istemiyorsunuz ortada bir haksızlık filan yok. Yapmak istediğiniz zammı haklı çıkarmak için haksızlık uydurmayın lütfen. Evi yeni tutmak ile o zamanın şartlarına göre tutmuş olup %25 zam yapmak farklı şeyler sizin ev sahibinizin kafası kalın anlamıyor en azından siz anlayın. Yasal olan yolu izleyin. Kendiniz ev sahibine prim verdiğiniz için şuan kiracıya böyle davranmakta kendinizi haklı görüyorsunuz ama sorunun temeli sizsiniz. Kira ek gelirdir. Doğru düzgün devlete bunun vergisini bile ödemiyor çoğu ev sahibi. Senden fazla alıyor %25 zam gösteriyor vergi kaçırıyor sende bu suçlara çanak tutmuş oluyorsun. Yasa ne diyorsa onu yapın lütfen

Sana yüzde 500 zam yapılıyor diye sen de başkasına aynısını yap, ne ala. Arkadaş zaten o yapıyor ben de yaparım diye diye yükseldi bu kiralar. Tamam ev az , ev arayan çok anladık da bunun başka bir ölçütü olmazsa yüksek fiyatı verene verilecekse ev bu kiraların artışı asla durmaz. Benim ev sahibim bana bunu yaptı ama ben başka kiracıya bunu yapmayayım diye düşünmeniz lazım. Empati kurabilecek konumdasınız şu an. Ayrıca niye kendi ödemelerinizi kira gelirine bağlıyorsunuz ki? Bağlayın tamam da tamamen buna mecbur kılmayın nedir bu yahu şu zinciri bi kıralım.

Arkadaşlar benim kira artışımdan bağımsız
Büyük sanayi şehrinde bahçeli iyi semtte 3+1
Ev için 1250 tl kira sizce hak mı?
evin sahibine haksızlık değil mi, az değil mi?

Kp emekli maaşına bakıyor, zengin de değil
Zorla ağır işle emekle almışlar…

Oğlunun kirası artmış,
kendi eline kira geçmiyor doğru düzgün

O evin kime hayrı var?

Siz diyorsunuz ki kiracı haklı
hayır değil!
Kp 3 yıldır iyiliğinin kurbanı

İnşallah 3+1 eviniz olurda 1250 tl ye kiralarsanız bedava bedava oturtursunuz ne diyeyim teşekkürler

Her zaman kiracılar haklı değil!

İyi ben 10bin kiracı 1250 ödesin ok!

Yasal hakkı bir yere kadar diretirsiniz adam o zaman 1-2 seneye çıkartırım diyor çocuğum okula gidiyor kava kıyamet yasal hak diye kötü mü olalım milletin evinde bedava. Mı oturalım
Devlet zamları yaparken kimse yapma diyor mu ev sahibi devletin yapmadığı iyiliği yapıp beni 1250 ye mi oturtsun

Benim bildiğim şu, yanlışsa düzeltin lütfen.

Kayınpederiniz oğlunun oturacagini belirterek ihtar çeksin. Büyük ihtimalle kiracı bu ihtarnameyi umursamayacaktir. Bu durumda kayinpederiniz çıkartmak için dava açar. Mahkeme süreci bir, bir buçuk yılı bulabilir. Ama eninde sonunda kazanılır ve kiracı tahliye edilir. Çünkü birinci dereceli yakınının oturacagini beyan ettiği için.

Siz ev sahinin istediği rakamı vermeyin bence. Bir yıl içinde sürekli artış istemiş. Orta yolda anlaşmayı deneyin. Biraz sabırlı olursanız, kiracinizi çıkartabilirsiniz.

Bu arada davayı kazanıp, sonra oturmaktan vazgecerseniz bu da suç oluyor. Bunu da unutmayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…