- 20 Aralık 2020
- 395
- 493
-
- Konu Sahibi MaysaveBulut
Başlarının hakkı sanayi metropolündeSen kendi ev sahibine karşı yasala haklarını koruyamadığın için başkalarının hakkını gasp etmek istiyorsun sanırım.
Ya hu bacım sana mı kaldı ev sahibini düşünmek. Hem pasif kalıp hemde kızdığın ev sahibi gibi davranamazsın diğer kiracıya. Yasal hakkını koru yasal haklarına göre hareket et. Bırak uğraşsın ev sahibi yıllarca. Emsale göre kira belirlemek yasa dışı. Sana değil ev sahibine olur olan niye böyle yapıyorsun kendine yapılana şikayet ediyorsun da. İnan ki sen yasal hakkına göre davransan senin kiracın ile de sorunun o an bitiyor. Adam doğru olanı sana söylediği için kızıyorsun. Senin ev sahibi de istediği kadar kabul etmesin yasal olanı yolla çok şikayet ediyorsa halinden 3-5 sene mahkeme koridorlarında sürünsün kendini niye maddi olarak zora sokuyorsun paragöz bir ev sahibi için.Ama çok düşük kalırdı o zamanda ev sahibinin hakkına girilirdi
Bu mantıkla şuan kiram 1750 falan olurdu ben bu şartlarda 1750 ye. Milletin evini işgal edemem
Aynı binadayız utanırım
Hakka girmek olur diye yapmadık
Ama ipin ucunu kaçıran o oldu şimdi 7 yi kabul edecekmiş sanırım
Hakka kafanıza göre karar veremezsiniz. Kanun hakkı diyorsa hakkıdır. 100 TL zam yaptığında müdahale etseymiş evin sahibi.Başlarının hakkı sanayi metropolünde
3+1 bahçeli evde de 1250 TL ye oturmak değil
Son 3 yılda her yıl 100 tl zam yaparak kafasına göre takılmak değil
Üzgünüm
Kiranın hakkını sen belirlemiyorsun ki ama bu bir yasa. Kanun var. Diğer artışlar yasal değil. Kiracı kontratı niye yapılıyor? Senin o dakikadan sonra alacağın zam %25 bunu bilerek veriyorsun kiraya. Yirmi yıldan fazladır kiracıyız ailemle beraber. Senin gibi bir ev sahibine hiç denk gelmedik oturduğumuz evde 25 sene yaşadık küçük geldiği için büyük eve çıktık şuan kira 4k yasal olanın dışında bir kuruş yapamam zam kontratı kendim hazırladım iki tarafta imzaladı mahkemelerde sürünür bunu bilerek aldı beni evine. Anlatabiliyor muyum? Kendin için şikayet ettiğin şeyi başkasına yapman çok çirkin bir davranış gerçekten. Yakıştıramadım. Sorunu yasal olarak hallet kendi ev sahibine yasal yolu hatırlatarak. Yapacağın bu. Tüm sorunların bitecekBaşlarının hakkı sanayi metropolünde
3+1 bahçeli evde de 1250 TL ye oturmak değil
Son 3 yılda her yıl 100 tl zam yaparak kafasına göre takılmak değil
Üzgünüm
Sizin ev sahibinizin yaptığı haydutluk, bu konuda bir anlaşalım ama bu şekilde düşünürseniz ondan ne farkınız kalacak?Merhaba tam olarak ne demek istediğinizi anlamadım
Ben ev sahibimin zamlarını kabul ettim yasal artışın çok çok üzerinde zam yaptım niye çünkü insanların evini gasp edip bedavaya oturmamak için %25 hakkaniyetli olmazdı
Ama 3 ayda bir zam yapıp durunca 10k isteyince koptu film
Şimdi bizim 1250 tl ye oturan kiracıdan hakkaniyetli bir zam istememiz ağlamak mı?
Sapla saman bir mi?
Kiracı bedavaya otursun,
Ev sahibimiz 3 ayda bir zam üstüne zam yapsın,
Siz de gelin burda kuyruk ağlamak vs yazın
Biz ne yapalım yüce fikirleriniz nelerdir?
Hakka kafanıza göre karar veremezsiniz. Kanun hakkı diyorsa hakkıdır. 100 TL zam yaptığında müdahale etseymiş evin sahibi.
Kocanın evi yok ki, kocanın evi yoksizin eviniz değil ki, kp in evi. Nasıl da sahiplenmişsiniz kp in evini. Kp in kiracı ile muhatap olması gerekmiyor mu?
Ben konu sahibi değilimKocanın evi yok ki, kocanın evi yok
Bende diyorum ki sizin eviniz olsa büyük şehirde 3+1 1250 tl ye otursalar hak mı?Hakka kafanıza göre karar veremezsiniz. Kanun hakkı diyorsa hakkıdır. 100 TL zam yaptığında müdahale etseymiş evin sahibi.
Bizden bağımsız büyük şehirde bahçeli 3+1 ev için 1250 tl kira sizce çok ucuz ve evin sahibine haksızlık değil mi?Ya hu bacım sana mı kaldı ev sahibini düşünmek. Hem pasif kalıp hemde kızdığın ev sahibi gibi davranamazsın diğer kiracıya. Yasal hakkını koru yasal haklarına göre hareket et. Bırak uğraşsın ev sahibi yıllarca. Emsale göre kira belirlemek yasa dışı. Sana değil ev sahibine olur olan niye böyle yapıyorsun kendine yapılana şikayet ediyorsun da. İnan ki sen yasal hakkına göre davransan senin kiracın ile de sorunun o an bitiyor. Adam doğru olanı sana söylediği için kızıyorsun. Senin ev sahibi de istediği kadar kabul etmesin yasal olanı yolla çok şikayet ediyorsa halinden 3-5 sene mahkeme koridorlarında sürünsün kendini niye maddi olarak zora sokuyorsun paragöz bir ev sahibi için.
en başından yanlış yapıldı bu işlerdeAdam 3 yıldır bedavaya oturuyor zaten
Bizim ev sahimiz dinlemiyor yasal artışı falan haksızlık diyor doğru şuan 4250 yi beyenmiyor(kaç kat zamlı hali)
E kp kiracısı 1250 ye oturuyor siz diyorsunuz ki 2500 yapacakmış haklı yasal sınır
Bizde kiracıyız biraz revize edin çok düşük Sizde yerinizden olmayın bizde uğraşmayalım dedi eşim
Adam vermem ben 2500 a 1 yıl otururum diyor
Eşim o halde taşınırım dedi nereye geliyorsun sıkar diyor
Biz kiracıyı emsal bedel 10 iken 2500 oturtalım kendimiz 10 k ödeyelim öyle mi?
Biz aynı apartmandayız kavga mı edelim insanların malı ile ortakmıyız
Kp suçu 2 yıldır yasal artışa uymak mı bak bizimki uymuyor
Biz mağdur oluyoruz siz 10 k öderken 1250 ye 2500 a razı gelir misiniz
Ev sahibim fahiş fiyat artırır, kiracı bedavaya oturmak ister
İki arada kalıyoruz, olan bize oluyor….
Mesajınızı okuyunca kulağımda Müge Anlı repliği çınladı da ondan şeettimBen konu sahibi değilim
Bende diyorum ki sizin eviniz olsa büyük şehirde 3+1 1250 tl ye otursalar hak mı?
Ben istesem şuanki evimde 1750 tl ye yasal artışla otururdum ama Buda ev sahibine haksızlık olurdu
Yasal hak diye birşey var anlamak istemiyorsunuz ortada bir haksızlık filan yok. Yapmak istediğiniz zammı haklı çıkarmak için haksızlık uydurmayın lütfen. Evi yeni tutmak ile o zamanın şartlarına göre tutmuş olup %25 zam yapmak farklı şeyler sizin ev sahibinizin kafası kalın anlamıyor en azından siz anlayın. Yasal olan yolu izleyin. Kendiniz ev sahibine prim verdiğiniz için şuan kiracıya böyle davranmakta kendinizi haklı görüyorsunuz ama sorunun temeli sizsiniz. Kira ek gelirdir. Doğru düzgün devlete bunun vergisini bile ödemiyor çoğu ev sahibi. Senden fazla alıyor %25 zam gösteriyor vergi kaçırıyor sende bu suçlara çanak tutmuş oluyorsun. Yasa ne diyorsa onu yapın lütfenBizden bağımsız büyük şehirde bahçeli 3+1 ev için 1250 tl kira sizce çok ucuz ve evin sahibine haksızlık değil mi?
İyi ben 10bin kiracı 1250 ödesin ok!Sana yüzde 500 zam yapılıyor diye sen de başkasına aynısını yap, ne ala. Arkadaş zaten o yapıyor ben de yaparım diye diye yükseldi bu kiralar. Tamam ev az , ev arayan çok anladık da bunun başka bir ölçütü olmazsa yüksek fiyatı verene verilecekse ev bu kiraların artışı asla durmaz. Benim ev sahibim bana bunu yaptı ama ben başka kiracıya bunu yapmayayım diye düşünmeniz lazım. Empati kurabilecek konumdasınız şu an. Ayrıca niye kendi ödemelerinizi kira gelirine bağlıyorsunuz ki? Bağlayın tamam da tamamen buna mecbur kılmayın nedir bu yahu şu zinciri bi kıralım.
Yasal hakkı bir yere kadar diretirsiniz adam o zaman 1-2 seneye çıkartırım diyor çocuğum okula gidiyor kava kıyamet yasal hak diye kötü mü olalım milletin evinde bedava. Mı oturalımYasal hak diye birşey var anlamak istemiyorsunuz ortada bir haksızlık filan yok. Yapmak istediğiniz zammı haklı çıkarmak için haksızlık uydurmayın lütfen. Evi yeni tutmak ile o zamanın şartlarına göre tutmuş olup %25 zam yapmak farklı şeyler sizin ev sahibinizin kafası kalın anlamıyor en azından siz anlayın. Yasal olan yolu izleyin. Kendiniz ev sahibine prim verdiğiniz için şuan kiracıya böyle davranmakta kendinizi haklı görüyorsunuz ama sorunun temeli sizsiniz. Kira ek gelirdir. Doğru düzgün devlete bunun vergisini bile ödemiyor çoğu ev sahibi. Senden fazla alıyor %25 zam gösteriyor vergi kaçırıyor sende bu suçlara çanak tutmuş oluyorsun. Yasa ne diyorsa onu yapın lütfen
Benim bildiğim şu, yanlışsa düzeltin lütfen.Adam 3 yıldır bedavaya oturuyor zaten
Bizim ev sahimiz dinlemiyor yasal artışı falan haksızlık diyor doğru şuan 4250 yi beyenmiyor(kaç kat zamlı hali)
E kp kiracısı 1250 ye oturuyor siz diyorsunuz ki 2500 yapacakmış haklı yasal sınır
Bizde kiracıyız biraz revize edin çok düşük Sizde yerinizden olmayın bizde uğraşmayalım dedi eşim
Adam vermem ben 2500 a 1 yıl otururum diyor
Eşim o halde taşınırım dedi nereye geliyorsun sıkar diyor
Biz kiracıyı emsal bedel 10 iken 2500 oturtalım kendimiz 10 k ödeyelim öyle mi?
Biz aynı apartmandayız kavga mı edelim insanların malı ile ortakmıyız
Kp suçu 2 yıldır yasal artışa uymak mı bak bizimki uymuyor
Biz mağdur oluyoruz siz 10 k öderken 1250 ye 2500 a razı gelir misiniz
Ev sahibim fahiş fiyat artırır, kiracı bedavaya oturmak ister
İki arada kalıyoruz, olan bize oluyor….