- 20 Aralık 2020
- 395
- 493
-
- Konu Sahibi MaysaveBulut
Kendinize yüzde yüz zam yapilinca kiyametleri koparmissiniz, şimdi sizinle aynı kirayı ödeyen adam yüzde yüz zam yapmış, 6 ay önce sizin ağladığınız rakamın benzerini söylemiş, hayır diyor, yüzde üçyüz, dörtyüz zam istiyorsunuz.Merhaba Arkadaşlar,
3.yılımız da ki evde bugün kira artışı için ev sahibi aradı 1150 TL kiradan 2300 TL ye çıkardım öyle uygun gördüm dedi (kasaba tarzı çok çok küçük bir ilçe ege’de) fikrimizi sormadı ya da %25 fen bahsetmedi ki zaten o çok az)
Bir şey demedim ama seneye de %100 yaparsa?yandık! biraz paracı bi tip bu düzen hep böyle mi gidicek?
emsal fiyata çekmiş oldu 2 yılda
Eskisi gibi artışlara tahminen ne zaman geçeriz umudum kalmadı
Katkınız için öncelikle teşekkür ederimDaha 6 ay önce şunu yazan siz değil misiniz?
Kendinize yüzde yüz zam yapilinca kiyametleri koparmissiniz, şimdi sizinle aynı kirayı ödeyen adam yüzde yüz zam yapmış, 6 ay önce sizin ağladığınız rakamın benzerini söylemiş, hayır diyor, yüzde üçyüz, dörtyüz zam istiyorsunuz.
Üstelik yapımında bir kuruş emeğiniz olmayan bir ev için
İnsanlar boyleler bence, ellerine güç geçtiği anda nefret ettikleri kişiye dönüşüyorlar. O yüzden toplumda bu haldeyiz.
Benim bir aile dostum da her markete gittiğinde "domates x lira, soğan y lira" diye resim paylaşır zam yapanları eleştirir, Facebooktan dünyayı kurtarirdi. İki sene önce , kiralar bu kadar değilken çingene Mahallesi'nde imarsız apartmanini 'civardak daha kötüsü 7ye verilmis, benim ici yapılı,8e vereceğim' diye tutturmustu. Yine bir arkadaşımin kocası var her gün ağlar şu şu kadar olmuş bu bu kadar olmuş diye. İki yıllık kiracısı uygun oturuyor diye adamı kovmanin derdine düştü .
Bence biz böyle insanlar olduğumuz için toplum bu halde
sizin eviniz değil ki, kp in evi. Nasıl da sahiplenmişsiniz kp in evini. Kp in kiracı ile muhatap olması gerekmiyor mu?Katkınız için öncelikle teşekkür ederim
Kıyamet koparmadım %100 yaptığında da bugünleri görmüştüm sorun sürekli zam yapmak istemesi 2-3 ayda bir
Biz şuan 4250 ödüyoruz ev sahibi 10bin istiyor
Bahsettiğim şey kp’imin kiracısı 3 yıldır 900-1000-1250 ödüyor bu normal mi?
Ve önümüze ki 1 yıl içinde 2500 ödeyecek
Biz 7bin teklif ettik kabul görmedi kendi ev sahibimize
Ne yapmamı istersiniz kiracı 1250 ye otursun biz evimiz varken 10 bin mi ödeyelim başkasına
Bari 5 bin verin çıkayın bizde burada üstüne ekleyip oturalım diyorum adam bedavacı çıktı
Ama ev sizin değil ki kp'in ?Katkınız için öncelikle teşekkür ederim
Kıyamet koparmadım %100 yaptığında da bugünleri görmüştüm sorun sürekli zam yapmak istemesi 2-3 ayda bir
Ne yapmamı istersiniz kiracı 1250 ye otursun biz evimiz varken 10 bin mi ödeyelim başkasına
Bari 5 bin verin çıkayın bizde burada üstüne ekleyip oturalım diyorum adam bedavacı çıktı
Evet evet arkadaşlar ev benim değil biliyorum :)sizin eviniz değil ki, kp in evi. Nasıl da sahiplenmişsiniz kp in evini. Kp in kiracı ile muhatap olması gerekmiyor mu?
Ama bende 2 yıllık kiracıyım bana da %500 zam yapılıyorHiç bişey yapamazsınız. Daha 3 yıl olmuş üstelik.Yasal artış oranında bile diretebilir ters giderseniz. En azından %100 zam yapmayı kabul ediyor. İhtar çekmenizin de bir faydası yok. Anladığım kadarıyla kiracıyı çıkarmak için gerekli koşulları da sağlamıyorsunuz. O yüzden kabul etmekten başka seçeneğiniz yok.
tahliye tahahütnameniz varsa çıkarırsınız. yoksa kendimiz taşınıcaz deyip ihtar çekin. çıkmak zorundalar. ama süre var sanırımKatkınız için öncelikle teşekkür ederim
Kpeder oğlu kirada oturduğu ve evinde onun oturacağını belirterek, ihtar çekip kiracıyı evden çıkartabilir.Evet evet arkadaşlar ev benim değil biliyorum :)
Eşim ilgileniyor ve ona alındı
Adam evi ilk kp den tuttu sonra sürekli kafasına göre 100 lira zam yapınca biraz baskın bir tip kp dedi ben değil o ev sahibi gibi ben uğraşamayacağım ( kp yaşlı) eşime dedi sen ilgilen
Teşekkür ederimKpeder oğlu kirada oturduğu ve evinde onun oturacağını belirterek, ihtar çekip kiracıyı evden çıkartabilir.
Evet biz gerçekten geçeceğiz niyetimiz çıkarmak yükseğe vermek değilKayınpederiniz oğlunun oturacağına dair ihtar çeksin. 1. Derece yakının konut ihtiyacı tahliye sebebidir.