1250 tl ye oturan kiracı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bizim civarda da 15 binden aşağı daire yok ama bizim kiracı 3 bine oturuyor, sağolsun devlet yüzde25 üzeri yapılamaz dedi diye fırsat geçti ellerine. Biz şimdilik bi şey yapamıyoruz, satalım dedik kiracılı yerle kimse uğraşmak istemiyor. Şu anda bi şey yapamıyoruz. Millet cazgır olduğu için midir nedir çatır çatır alıyor istediği meblayı, bi biz sesimizi çıkaramıyoruz.

Kuyrugunuza basildiginda neden agliyorsunuz:)

E şimdi burada devletin verdiği bir yasal! Sınır var güya kiracının hakkını savunmak için verilen karar. Peki ev sahiplerinin hakkını kim koruyacak?

size zam yapılınca kıyamet koparmışsınız şimdi aynısını kayınpederinizin evinde oturan kiracıya yapıyorsunuz.

dünya malı olanın dünyası gerçekten, malı olmayan bizim gibiler evsiz kalsak da sorun değil :)

kira fiyatlarındaki artış maalesef kiracıların belini büktü zaten sizin gibi ev sahipleri yüzünden it bağlasa durmaz evleri 10bine koyuyorsunuz ilanlara insanlar mecburiyetten tutuyor. herkes biliyor o evin 5 para etmeteceğini oysa.

üzülüyor insan kiracı olarak kiracıların haline. onları çıkarsanız ya asgari ücretli insanlarsa nereye gidecekler aldıkları 12bin tl ile?

hangi 10binlik evde oturucaklar?

Kuyrugunuza basildiginda neden agliyorsunuz:)
Merhaba tam olarak ne demek istediğinizi anlamadım
Ben ev sahibimin zamlarını kabul ettim yasal artışın çok çok üzerinde zam yaptım niye çünkü insanların evini gasp edip bedavaya oturmamak için %25 hakkaniyetli olmazdı
Ama 3 ayda bir zam yapıp durunca 10k isteyince koptu film
Şimdi bizim 1250 tl ye oturan kiracıdan hakkaniyetli bir zam istememiz ağlamak mı?
Sapla saman bir mi?

Kiracı bedavaya otursun,
Ev sahibimiz 3 ayda bir zam üstüne zam yapsın,

Siz de gelin burda kuyruk ağlamak vs yazın

Biz ne yapalım yüce fikirleriniz nelerdir?

Size yapılan da saçma sizin yapmak istediğiniz de saçma.
Bence sorun hiç bir şey yapmayıp 'ne haliniz varsa görün' diyen yönetimde . Ülkede kira sorunu ne büyük bir sorunken, kaç milyon kişiyi ilgilendirken öyle ya da böyle hiç bir şey yapmiyor. Sonra ev sahibiniz size yüzde beşyüz zam yapma hakkı buluyor, siz kiraciniza yüzde dörtyüz zam yapma hakkı buluyorsunuz, öteki kiracısinin evini basıp esyalarini kırıyor,beriki ev sahibini dövüyor, diğeri zam yapmam diye tutturup üç kilo et parasına oturuyor...
Resmen insanı insana kırdırmak yani bu.
Konuya ne denir ki? Herkes kendi açısından mağdur, herkes diğerinin açısından suçlu

Kiracı bedavaya otursun,
Ev sahibimiz 3 ayda bir zam üstüne zam yapsın,
Bence çözüm, kiracının zam oranını kabul edin ama asgari ücret zammından sonra tekrar zam yapacağınızı söyleyin.
Ev sahibinizede kirayı gecen ay ödediğiniz fiyattan gönderin. Sorun çıkarırsa 'mahkemeye ver, haksizsam cezası ile öder, çıkarım' de. Daja da sorun çıkarırsa polis çağır :)
Az kiracindan feyz al, bu kadar vur kafasına al lokmasina olursanız ocakta 15 bin de ister. Nasılsa ödüyorsunuz

Merhaba katkınız için teşekkür ama biz kendi ev sahibimize yeterli miktarı ödüyoruz şuan 7 teklif ettik o 10 istiyor diğer tarafta ki kiracı 1250 ödüyor aynı şey mi?
5 bin ödeyin dedi eşim kabul etmiyor
Çok rica edicem aynı şey mi!”?

DURUMUMUZ ŞU ÖZETLE
Bir tarafta
BEDAVAYA OTURMAK İSTEYEN KİRACI
Diğer tarafta
PARAGÖZ DOYMAK BİLMEYEN EV SAHİBİMİZ

Emsal kiraya bakmayacaksıniz 3 yıllık oturanların kirası ile karşılaştırarak karar vereceksiniz. Siz isyan ettiğiniz şeyi karşı tarafa yansitoyorsunuz ve ev sizin değil
Sizinki ocakta tekrar isteyecek siz yine mi isteyeceksiniz. Oldu aydan aya zam yapın kira geliri enflasyona bağlı zarar etmemeli garantisi mi var?

En iyisi gidip kp evinde siz oturun. Kafanız rahat eder. Ama bir avukattan destek alın. 2500 e ev kalmadı yani. 10 binde insafsız bir kira artışı. Arabuluculuk geliyor sanırım Eylül ayında. Onlar çözerler bu işleri

Bizden bağımsız çok düşük değil mi sizce kira
900-1000-1250 TL
3 yıldır bu şekilde zammı da kendi belirleyip yolluyor ve oturuyor

1250 TL 3+1 için sizce hak mı?

Ben isyan ederim
2000 -4500’den 10.000 istiyor(7 bin teklif ettik beğenmedi)

Aynı şey mi?
Biz 5 verin çıkmayın dedik

Sizde yasal sınır diyip kanuni yolu seyretseydiniz kiracıdan örnek alın biraz. Sizin ev sahibi dava etmek istese yasal %25 artış yapıp düzenli kira öderseniz yine çıkaramaz. Artı tahliye davası yıllar sürer. Oturursunuz işte. Siz kendinizi ezdiriyorsunuz diye kiracıyı ezmeye hakkınız yok. Emsal kira fırsatçılık sadece. Yasal olan dışında istenen bütün paralar yasa dışı. Aldığınız kiradan vergi veriyor musunuz? Suçlu çıkarsınız

Size yapılınca vay efendim, siz yapınca ama şöyle böyle.
Tahliye davası açıp dava tarihinin verilmesini gelmesini sonuçlanmasını + tahliye süresini bekleyebilirsiniz yasal olarak.
Bize yapılanla aynı şey değil gizem hanım
Ben 3+1 de 1250 tl ye oturmuyorum
Bana 3 ayda bir zam yapılıyor 4250 olan kiram 10bin çıkarılmak isteniyor 2+1 için
Diğer tarafta dediğim gibi 3+1 de 1250 tl ye oturuluyor
Aynı şey değil
Yine de katkınız için Teşekkür ederim

Sen kendi ev sahibine karşı yasala haklarını koruyamadığın için başkalarının hakkını gasp etmek istiyorsun sanırım.

Ay kabul etme o zaman 3 ayda bir zammı. Kanun var arkanda.

Ama çok düşük kalırdı o zamanda ev sahibinin hakkına girilirdi
Bu mantıkla şuan kiram 1750 falan olurdu ben bu şartlarda 1750 ye. Milletin evini işgal edemem
Aynı binadayız utanırım
Hakka girmek olur diye yapmadık
Ama ipin ucunu kaçıran o oldu şimdi 7 yi kabul edecekmiş sanırım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…