- 14 Ağustos 2018
- 19.269
- 72.211
-
- Konu Sahibi MaysaveBulut
Bizim civarda da 15 binden aşağı daire yok ama bizim kiracı 3 bine oturuyor, sağolsun devlet yüzde25 üzeri yapılamaz dedi diye fırsat geçti ellerine. Biz şimdilik bi şey yapamıyoruz, satalım dedik kiracılı yerle kimse uğraşmak istemiyor. Şu anda bi şey yapamıyoruz. Millet cazgır olduğu için midir nedir çatır çatır alıyor istediği meblayı, bi biz sesimizi çıkaramıyoruz.Merhaba arkadaşlar diğer konum 3 ayda bir zam yapan ev sahibimdi aralarda yazdım ama kaynadı
şimdi biz kendi ev sahibimiz ile uzlaşamayınca kp’in evine taşınalım dedik
önümüzdeki ay kontrat yenileme zamanı adam 1250 ödüyormuş 2500 yapacağım dedi ben dedim ki eğer çıkmak istemiyorsanız emsaller 10k siz 5~6 bin arası güncelleyin bizde oradan kiramızı alıp burayı ödeyelim taşınmakla uğraşmayın amacımız sizi çıkarmak değil ama sizinki çok düşük kalmış
Resmen kp’in iyi niyeti suistimal edilmiş
Asla 2500 den fazla vermem seneyede
en fazla 3500 yaparım çıkmam diyor
Sizde kendi ev sahibinizle kavga edin pabuç bırakmayın diyor
biz aynı binada oturuyoruz ve seviyeli bir ilişkimiz var, ayrıca kimsenin malı ile de ortak değilim
Biz şimdi ihtar mı çekmeliyiz kp’in kiracısına yasal haklarımız nelerdir adamın şuan ki kirası 1250 tl imiş şaka gibi ve önümüzde ki 12 ay için 2500 ödeyecek
Civarda 10 k ya bile 1 tane ev yok
Biz o zaman taşınırız diyorum o biraz zor diyor şuan 1250 ye oturmak vicdanen rahatmısınız diyorum çok rahatmış
Kuyrugunuza basildiginda neden agliyorsunuz:)Merhaba arkadaşlar diğer konum 3 ayda bir zam yapan ev sahibimdi aralarda yazdım ama kaynadı
şimdi biz kendi ev sahibimiz ile uzlaşamayınca kp’in evine taşınalım dedik
önümüzdeki ay kontrat yenileme zamanı adam 1250 ödüyormuş 2500 yapacağım dedi ben dedim ki eğer çıkmak istemiyorsanız emsaller 10k siz 5~6 bin arası güncelleyin bizde oradan kiramızı alıp burayı ödeyelim taşınmakla uğraşmayın amacımız sizi çıkarmak değil ama sizinki çok düşük kalmış
Resmen kp’in iyi niyeti suistimal edilmiş
Asla 2500 den fazla vermem seneyede
en fazla 3500 yaparım çıkmam diyor
Sizde kendi ev sahibinizle kavga edin pabuç bırakmayın diyor
biz aynı binada oturuyoruz ve seviyeli bir ilişkimiz var, ayrıca kimsenin malı ile de ortak değilim
Biz şimdi ihtar mı çekmeliyiz kp’in kiracısına yasal haklarımız nelerdir adamın şuan ki kirası 1250 tl imiş şaka gibi ve önümüzde ki 12 ay için 2500 ödeyecek
Civarda 10 k ya bile 1 tane ev yok
Biz o zaman taşınırız diyorum o biraz zor diyor şuan 1250 ye oturmak vicdanen rahatmısınız diyorum çok rahatmış
E şimdi burada devletin verdiği bir yasal! Sınır var güya kiracının hakkını savunmak için verilen karar. Peki ev sahiplerinin hakkını kim koruyacak?Adam 3 yıldır bedavaya oturuyor zaten
Bizim ev sahimiz dinlemiyor yasal artışı falan haksızlık diyor doğru şuan 4250 yi beyenmiyor(kaç kat zamlı hali)
E kp kiracısı 1250 ye oturuyor siz diyorsunuz ki 2500 yapacakmış haklı yasal sınır
Bizde kiracıyız biraz revize edin çok düşük Sizde yerinizden olmayın bizde uğraşmayalım dedi eşim
Adam vermem ben 2500 a 1 yıl otururum diyor
Eşim o halde taşınırım dedi nereye geliyorsun sıkar diyor
Biz kiracıyı emsal bedel 10 iken 2500 oturtalım kendimiz 10 k ödeyelim öyle mi?
Biz aynı apartmandayız kavga mı edelim insanların malı ile ortakmıyız
Kp suçu 2 yıldır yasal artışa uymak mı bak bizimki uymuyor
Biz mağdur oluyoruz siz 10 k öderken 1250 ye 2500 a razı gelir misiniz
Ev sahibim fahiş fiyat artırır, kiracı bedavaya oturmak ister
İki arada kalıyoruz, olan bize oluyor….
Merhaba tam olarak ne demek istediğinizi anlamadımKuyrugunuza basildiginda neden agliyorsunuz:)
Size yapılan da saçma sizin yapmak istediğiniz de saçma.Ama bende 2 yıllık kiracıyım bana da %500 zam yapılıyor
Kötü olmak istemiyorum
Bizde ters gidebiliriz ama yapmıyoruz şu devirde 1250 kiramı kaldı haklı falan değil kiracı bize de yasal artış var ama yapmıyoruz
Niye çünkü hakkaniyetli değil!
Bence çözüm, kiracının zam oranını kabul edin ama asgari ücret zammından sonra tekrar zam yapacağınızı söyleyin.Kiracı bedavaya otursun,
Ev sahibimiz 3 ayda bir zam üstüne zam yapsın,
Merhaba katkınız için teşekkür ama biz kendi ev sahibimize yeterli miktarı ödüyoruz şuan 7 teklif ettik o 10 istiyor diğer tarafta ki kiracı 1250 ödüyor aynı şey mi?size zam yapılınca kıyamet koparmışsınız şimdi aynısını kayınpederinizin evinde oturan kiracıya yapıyorsunuz.
dünya malı olanın dünyası gerçekten, malı olmayan bizim gibiler evsiz kalsak da sorun değil :)
kira fiyatlarındaki artış maalesef kiracıların belini büktü zaten sizin gibi ev sahipleri yüzünden it bağlasa durmaz evleri 10bine koyuyorsunuz ilanlara insanlar mecburiyetten tutuyor. herkes biliyor o evin 5 para etmeteceğini oysa.
üzülüyor insan kiracı olarak kiracıların haline. onları çıkarsanız ya asgari ücretli insanlarsa nereye gidecekler aldıkları 12bin tl ile?
hangi 10binlik evde oturucaklar?
Merhaba ben ilgilenmiyorum eşim ilgileniyorbence çok haklısın. ama o kayınpederin evi sizin eviniz değil yani sen değilsin muattap aslında..
Bizden bağımsız çok düşük değil mi sizce kiraEmsal kiraya bakmayacaksıniz 3 yıllık oturanların kirası ile karşılaştırarak karar vereceksiniz. Siz isyan ettiğiniz şeyi karşı tarafa yansitoyorsunuz ve ev sizin değil
Sizinki ocakta tekrar isteyecek siz yine mi isteyeceksiniz. Oldu aydan aya zam yapın kira geliri enflasyona bağlı zarar etmemeli garantisi mi var?
Bize yapılanla aynı şey değil gizem hanımSize yapılınca vay efendim, siz yapınca ama şöyle böyle.
Tahliye davası açıp dava tarihinin verilmesini gelmesini sonuçlanmasını + tahliye süresini bekleyebilirsiniz yasal olarak.
Sen kendi ev sahibine karşı yasala haklarını koruyamadığın için başkalarının hakkını gasp etmek istiyorsun sanırım.Katkınız için öncelikle teşekkür ederim
Kıyamet koparmadım %100 yaptığında da bugünleri görmüştüm sorun sürekli zam yapmak istemesi 2-3 ayda bir
Biz şuan 4250 ödüyoruz ev sahibi 10bin istiyor
Bahsettiğim şey kp’imin kiracısı 3 yıldır 900-1000-1250 ödüyor bu normal mi?
Ve önümüze ki 1 yıl içinde 2500 ödeyecek
Biz 7bin teklif ettik kabul görmedi kendi ev sahibimize
Ne yapmamı istersiniz kiracı 1250 ye otursun biz evimiz varken 10 bin mi ödeyelim başkasına
Bari 5 bin verin çıkayın bizde burada üstüne ekleyip oturalım diyorum adam bedavacı çıktı
Ay kabul etme o zaman 3 ayda bir zammı. Kanun var arkanda.Bize yapılanla aynı şey değil gizem hanım
Ben 3+1 de 1250 tl ye oturmuyorum
Bana 3 ayda bir zam yapılıyor 4250 olan kiram 10bin çıkarılmak isteniyor 2+1 için
Diğer tarafta dediğim gibi 3+1 de 1250 tl ye oturuluyor
Aynı şey değil
Yine de katkınız için Teşekkür ederim
Ama çok düşük kalırdı o zamanda ev sahibinin hakkına girilirdiSizde yasal sınır diyip kanuni yolu seyretseydiniz kiracıdan örnek alın biraz. Sizin ev sahibi dava etmek istese yasal %25 artış yapıp düzenli kira öderseniz yine çıkaramaz. Artı tahliye davası yıllar sürer. Oturursunuz işte. Siz kendinizi ezdiriyorsunuz diye kiracıyı ezmeye hakkınız yok. Emsal kira fırsatçılık sadece. Yasal olan dışında istenen bütün paralar yasa dışı. Aldığınız kiradan vergi veriyor musunuz? Suçlu çıkarsınız