Cuma Zayıflama Yarışması 12. Takım

ballı elma sirkesi denedim ben de, devam ettiremedim ama tokluk açısından faydası oluyordu. önümüzdeki hafta 2. kere pirinç lapasını denemek istiyorum. ilk yaptığımda 2. gün akşam bozmak zorunda kaldım, ama 2 günde 1.2 kilo gitti. giden su bile olsa vücut rahatlıyor. ve o giden tekrar gelmedi. geçen hafta iyi değildim ama bu hafta iyi olmalı.. gayret edelim, destek verelim birbirimize..

haklısın cnm destek çok önemli ben pirinç sevmediğim için bulgurla denedim güzel oldu kısır gibi içine doğradım yeşillikleri 2 gün boyunca öğlen ve akşam pirinç lapası yedin dimi

evet sadece pirinç. tek başına çok kötü bi su tadı var ama yeşillik, salatalık, domates ve elma sirkesi çok güzel oluyor. yeşil çay içtim, meyve yedim çok olmasa da. 2. gün de 1 dilim yaş pasta yiyerek akşam finali yapmak zorunda kaldım.pişman oldum ama nasıl olsa bi daha yaparım, arada kaçamak olsun dedim. insanların içinde yemiyor gözükmek istemedim, diyet yaptığımı gören laf söylüyor zaten.

evet benimde dikkatimi çekti vücut kitle indeksin baya düşük 21.9 keşke benimde öle olsa maşallah uzun boylusun anladığım kadarıyla benim boyum 1 58 kilom 62 2 baya kötü ve kadınlar klubune 1 buçuk yıllık üyeyim geçen yaz 54.5 görmüştüm 59 kiloyla başlamıştım kışın bir ilaç sayesinde 10 kilo aldım geçen yazki kıyafetlerimin hiçbirinin içine giremiyorum ahhhh ahhhh çok kötü

boyum 167. ama benim kilolar ben beni bildim bileli basende toplanıyor. ilaçlarla aldıysan kiloyu, ilacı da kestiysen korkma. yaklaşık 7 kiloyu yine verirsin bu yaz. sağlığın daha önemli. hayatımızın her döneminde böyle şeylerle karşılaşabiliriz.

inşallah cnm umarım herkes hedefine ulaşır evt ilacımı kestimama öle iştah açıyoduki öle çenem açılmıştıki yeme düzenimi anca toparlayabildim 7 kilo versem ahhh ahhh daha ne isterim

kızlar slm
sünbül ellerine saglık yazın için
saliha yine beraber yapalımmı lapa diyetini aama çarşamba perşembe olur mu pazartesi ve salı misafirim var yapamam ama diger 2 gün olur
bugünlerde iştahım çok açık napcam ben ya

kızlar slm
sünbül ellerine saglık yazın için
saliha yine beraber yapalımmı lapa diyetini aama çarşamba perşembe olur mu pazartesi ve salı misafirim var yapamam ama diger 2 gün olur
bugünlerde iştahım çok açık napcam ben ya

tamam, çarşamba - perşembe olur. birisine söz verdiğim zaman uygulamak zorunda hissediyorum kendimi. kendime verdiğim sözlerin bu kadar yaptırımı olmuyor. bu arada perşembe günü tartılmıştım, sonrada bıraktım, bida haftaya kadar yok dedim ama dayanamadım. bugün kendimi biraz farklı gördüm, 60.4 çıktım. bi de lapayı yaparsak 60 altı olabilirim heralde.bu da meyve mucizesi artık. kahvaltıya bile koyuyorum.
benim de bazı dönemler açılıyo, ama en fazla bir hafta sürüyor. özellikle açık havada yemek yiyince sapıtıyorum.

herkese günaydın..!!! uyuyosunuz galiba benim elime anca bu saatte geçiyor pc .evet havaların ısınmasıyla herkescikler uzaklaşmış. Ayyh bn de size kızımı anlatayım .ben güya diyet yapıyorm kızım 15 kilo zayıfladı.15 yaşında 75 kilo idi abur cuburu ve okulda yemedi yani kahvaltı yapıp okuluna gitti ve dönüşünde akşam yemeği kısmadanyedi.Akşam 7 den sonra çay ve meyvenin haricinde bişi yemedi.4 ayda 15 kilo zayıfladı manken gibi oldu valla.tabiiki yaşıda küçük onun zayıflaması daha kolay...
darısıda hepimizin başına:Saruboceq:

slm kızlr nasılsınız ben çok mutluyum pantolonlarım bol gelmeye başladı kalçamdan 5 cm incelmişim yukarları ölçmedim dün regli oldum nedense baya erken oldu regli sonu bakalım nolcak şebnemcim sakın azmini kaybetme 1 kaç kaçamak yapmış olabilirsin ama yılma dvm hep birlikte kaç kişi kaldık acaba yeni üyelermi alsak biraz şenlenir ortalık

doğal yağ yakıcılar
Büyüme hormonu', uykudayken zayıflamaya yardımcı olur: Vücudumuzun en etkili yağ yakıcısı, 'somatotropin' adı verilen büyüme hormonudur. Uykunun en derin evresinde salgılanmaya başlar ve sayesinde uykudayken zayıflarız. 1 veya 2 gram arjinin ve lizin adı verilen aminoasitler, bu hormonun sentezini uyarmak için yeterlidir. Büyüme hormonu; kasları geliştirir, kas düzeyinde yağ erimesini sağlar ve cildi pürüzsüzleştirir. Yulaf ezmesi, süt, yoğurt, yumurta ve balıkta; arjinin ve lizin bulunur. C ve B6 vitaminleri de büyüme hormonu sentezi için gereklidir.

ınsülin karşıtı glukagon yağ depolarını boşaltır: Halk arasında şeker hastalığından dolayı insülin hormonu oldukça iyi bilinirken, onun karşıt etkili rakibi glukagon pek fazla tanınmaz. ınsülin hormonunun aksine, glukagon, yağ moleküllerinin enerji kaynağı olarak kullanılmasını sağlar. 29 adet aminoasitten oluştuğu için proteinden fakir beslenme düzenlerinde yapımı azalacağından, yağ hücrelerinde depolar artacaktır. Protein alımının önemi burada bir kez daha karşımıza çıkmaktadır.

ıyot, yağ erimesini kolaylaştırır: Asyalı toplumların neden bizlere göre daha zayıf olduklarının cevabı; belki de bizim yediğimiz ekmek kadar deniz ürünü ve daha önemlisi deniz yosunu tüketmelerindedir. Yosunlardaki iyot miktarı, diğer besinlerdekinin neredeyse bin katıdır. ıyot, metabolizmanın motoru tiroit bezinin yakıtıdır. Bu bez, vücudun ısısını ayarlar, kalori yakmadaki ritmini belirler. ıyot eksikliği kilo aldırır, çünkü yeterli miktarda tiroksin hormonu üretilemez. Tiroksin, yağ yakımını uyaran hormondur. Yağ hücrelerinden depo yağların çözünmesini sağlayan mekanizmayı tetikler. Eğer tiroit bezi bu hormonu üretmekte yetersiz kalırsa, tüm metabolizmada bir yavaşlama görülür; deri, tırnaklar ve saçlar opak, kuru ve kırılgan olur, bağırsaklar tembelleşir, yağ yakımı azalır. Sonuçta kilo artışı olur. Tiroit bezinin tiroksin sentezleyebilmesi için peynir ve soyada zengin olarak bulunan tirozin adı verilen aminoaside de ihtiyacı vardır. Selenyum ve A vitamini de tiroit fonksiyonlarında önemli rol oynar.

C vitamini yağ yıkım metabolizmasını hızlandırır: Pek çok hayvan ve bitki kendi C vitaminini sentezleyebilirken, insan bunu dışarıdan almak zorundadır. Kimi araştırmacılar hayvanların bu nedenle şişmanlamadıklarını öngörmektedir. Kilo fazlası olanların, çoğu zaman C vitamini eksikliği çektiği tespit edilmiştir. C vitamini miktarı ile adrenalin, noradrenalin ve kortizol gibi zayıflamada etkili böbreküstü bezi hormonlarının düzeyleri, anlamlı olarak ilişkili bulunmuştur. Günde 3 gram C vitamini almanın zayıflamaya kesin katkısı olduğu ifade edilmektedir. Bu şekilde böbreküstü bezi düzeyinde C vitamini rezervleri gerekli seviyeye ulaşır. Burası yukarıda saydığımız hormonların üretildiği yerdir. Eczanede satılan formu yerine, 4 adet limonun sıkılarak bir bardak suda seyreltilmek suretiyle içilmesinin daha faydalı olduğu, çünkü limonun içerdiği bioflavonoidlerin, C vitamininin yararını 20 kat artırdığı, uzmanlar tarafından belirtilmektedir.

Karnitin yağları uzaklaştırır: Karnitin; aminoasit metabolizmanın düzenlenmesinde etkilidir. Yağların taşınarak mitokondriler düzeyinde yakılmasına yardımcı olur. Özellikle kas fonksiyonları için önemi çoktur. Yeterince protein almayanlarda kolaylıkla karnitin eksikliği ortaya çıkar, çünkü insan vücudunda kısıtlı miktarda üretilir. Kümes hayvanlarının etinde ve süt ürünlerinde bulunur. C vitamini, B6 vitamini ve demir, bu aminoasidin emilimine yardımcı olur.

Metioninin yağların yakılmasına katılır: Obezlerde metionin düzeyleri olması gerekenin çok altındadır. Yorgunluk hali ve konsantrasyon bozukluğu gözlenir. Protein metabolizmasında kilit bir rol üstlenir. Yeterince alınmadığında bağışıklık sistemi zayıflar, kanser riski artar, yağlar birikmeye başlar. Yağların yakılmasına değişik düzeylerde katılır. Lipidlerin mitokondriye taşınarak yakılmasını sağlar, kas proteinlerinin yapısına girer. Ayrıca zayıflatan stres hormonları, metionin olmadan sentezlenemezler. Yumurtanın sarısında, dana karaciğerinde, kümes hayvanlarının etinde, süt ürünlerinde, mercimek ve soyada bulunur.

Noradrenalin yağ yakar: Bizim pozitif stres hormonumuz noradrenalin, gerektiğinde böbreküstü bezinden salgılanarak enerji üretmek için yağların kullanımını sağlar. Bu şekilde yüksek miktarlarda yağ dolaşıma katılır ve gereken enerji sağlanmış olur.

Sünbül ne kadar faydalı şeyler yazmılşsın.Ellerine sağlık hayatım.ınsanı bayağı bilgilendiriyor.Büyüme hormonunu tetiklemek için B6 vitamini takviyesi gerektiğini bir yerde okumuştum.
Gerçi vitamin takviyesinden ziyade doğal besinlerle almak en doğru olanı.Ama okuduğum kadarıyla burada yazılanların çoğu hayvansal gıdalarda mevcut.Zaten protein ağırlıklı beslenmenin daha uygun olduğunu belirtmişsin.Ya da ben öyle anladım.Ama benim kolestrolüm limitlerde geziniyor.Öyleee bol bol et süt yumurta tüketemiyorum.Ancak beyaz et ağırlıklı yiyorum.Her ne kadar beyaz peynirden tabak tabak götürsemde çaktırma.
Tekrar teşekürler paylaşımın için.

Ayyy kızlar nerdesiniz yaaaaa !.....TAAAAKIIIIM Huuuu nerdesiniz?.......Arkadaşlar yeni katılanlar sıkıldı.Sanki ben çok eskiyim(daha 2 aydır buradayım)Haydi heyecan hareket

herkese günaydın..!!! uyuyosunuz galiba benim elime anca bu saatte geçiyor pc .evet havaların ısınmasıyla herkescikler uzaklaşmış. Ayyh bn de size kızımı anlatayım .ben güya diyet yapıyorm kızım 15 kilo zayıfladı.15 yaşında 75 kilo idi abur cuburu ve okulda yemedi yani kahvaltı yapıp okuluna gitti ve dönüşünde akşam yemeği kısmadanyedi.Akşam 7 den sonra çay ve meyvenin haricinde bişi yemedi.4 ayda 15 kilo zayıfladı manken gibi oldu valla.tabiiki yaşıda küçük onun zayıflaması daha kolay...
darısıda hepimizin başına:Saruboceq:

ben de bu saatlerde geçiyorum bilgisayara, ve aralıklarla gece yatana kadar bırakmıyorum. kızın için çok sevindim, biz o kadar önemli değiliz ama onun ilk gençlik çağları. umarım o da böyle devam eder. bizimki de azar azar olsun da zor olmasın.

evde biz de olabildiğince erken yiyoruz akşam yemeğini, sonrasında çay, meyve belki. ama isteyince oluyor bu iş. olduğumuz kilo bize fazlaysa onu kabullenmek zorunda değiliz, umutsuzluğa kapılmamak gerek. vercez hepimiz, ama spacenin dediği gibi bu işi çok uzatmak bünyeyi yorabilir. mümkün olduğunca kısa sürede veda etmeliyiz, geçen hafta tık yoktu kilomda, kendimde de istek yoktu. ilk aydan bunaldım. bu hafta kızlarla biraz mtoive olduk, tam gazdayım.:eek:

oburcum rica ederim forumları geziyorum gerçkten çok faydalı bilgiler sizlerlede paylaşmak istedim evt kızlar nerelerdesiniz en sıkı hareketlenmemiz gereken zaman haydi toplanıp birbirimize destek olalım buarada protein ağırlıklı beslenmek gerçekten daha iyiymiş kas yapımı için vücutta ne kadar kas olursa o kadar kalari harcıyomuşartı protein kilo verdikçe vücudun sarkmamasını sağlıyor çok güzel ama kolestrol varsa protein ağırlıklı beslenmek kötü sende yeşil mercimek bakliyat azyağlı süt azyağlı peynir tüketrsin yumurta akı tüketebilirsin bunlarda protein deposu

X