Sevdiği yiyecekleri yapın, makarna haşlayıp önüne koyun kendi kendine yemesine fırsat verin. Sağlık problemi yoksa çocuğunuzu öyle kabul edeceksiniz oluruna bırakacaksınız.ama benim kızım hem yemiyor hem zayıf .. yese de kilo almasa takılmam beni endişelendiren yememesi.
tamam zayifligindan sikayet ediyor arkadas. ben cocuklarima boyle. yaptim. insan anliyor. sene. 1 kwre bile doktara gitmezler hastalanmiyorlar. kilo. biraz olmasi lazim bunu hastalinca anlarsinizKilo yapması mı önemli beslenmesi mi?
Bebe bisküvisi, pilav, makarna hep boş kalori, besleyiciliği yok.
Sadece bebekler için değil tüm yaştaki insanlar için düzenli ve sağlıklı beslenmek önemli. Bebeklikten alışkanlığın kazandırılması ileriki dönemler için çok daha faydalı.
Üstelik bahsettiğiniz yiyeceklerin iyice tadına varınca sağlıklı olanlar tatsız gelmeye başlar.
Öncelikle allah bağışlasn kuzunuzu maşallah benim 7 tane yiğenim var henüz bebeğim yok inşallah haziranda kucağıma alicam onlardan gözlermermden yola çıkarak söylemek isterim ki abimin çocukları her zaman iştahsız oldular bebekliklernden beri çok anne sütü alamadılar çok doktora götürdük iştahsızlardı bi doktor bi şurup vermişti ne hatırlamıyorum büyük kuzumuza iştahı arttı bi eksiklik varmış sanırım o gidince yemeye başladı kimide yiyordu yaramıyordu yine zayıftı genetik anne zayıf baba zayıf kilo asla sağlık belirtisi değil şu yazdıklarınıza göre maşallah azda yese iştashszda olsa herşeyden alıyor bebeğinz bu durum emin olun yaş almasıyla değişecktr sağlıklıysa üzülmeyn bence@Mune rica ediyorum konum bir süre burada kalsın . O kadar üzgünüm ki fikirlere çok ihtiyacım var.
Merhaba hanımlar
Bebeğim 12. ayının içinde şuan 8,4 kg 71 cm .
3 ay emzirebildim sütüm ne yaptıysam çoğalmadı bitti.
3360 gr doğdu . ilk ay sütüm çok iyiydi 1100 gr aldı . ikinci ay 750 gr aldı üçüncü ay ise 500 gr aldı. sonra mamaya geçtik . neredeyse hiç kilo almaz oldu. Mama olarak Aptamil kullanıyorum.
4,5 aylıkken emeklemeye başladı. Mamada gerekli kiloyu aldırmayınca dr tavsiyesi ile ek gıdaya başladık.
yoğurt meyve çorba derken 6. ay itibari ile tamamen ek gıda ile beslenmeye başladı. Mamayı sadece yatmadan önce veriyorum. Bu arada doğduğundan beri gece bile acıktım diye ağlamayan bir bebek. 6 aylıkken bir ara sabaha karşı acıkıp uyanıyordu mama içip uyuyordu . o zaman belirgin kilo alımı olmuştu. daha sonra tekrar gece mama içmeyi bıraktı.
9.5 aylıkken yürüdü.
ek gıdaya geçtikten beri kahvaltı - ara öğün - öğlen yemeği- ara öğün - akşam yemeği - gece uyumadan evvel mama şeklinde besliyorum. kahvaltısında terayağında yada rafadan yumurta , peynir, pekmez , tereyağı ,haftada 1-2 pankek - patates kızartması ekliyorum kahvaltısına.
ara öğün her zaman meyve (muz-avakado -armut - elma - kivi- muhakkak içine ceviz dövüyorum. )
öğlen yemeği çoğunlukla çorba (balkabağı-tarhana - balık- ezogelin- kereviz -sebze çorbalarını hergün birini ) veriyorum tam tahıllı ekmekle birlikte yanına ya köfte ya yoğurt .
İlkindi ara öğününü (irmikli muhallebi , kek, falafel , yoğurt , meyveli yoğurt , ) veriyorum.
akşam yemeğinde ise etli sebze , kuru bakliyat , sebze yemeği ne varsa bizim yemeğimizde onu yiyor yiyemeyeceği bişeyse ona ayrı çorba yapıyorum. yoğurt yada cacıkla veriyorum.
bakınca bana çok iyi bir liste gibi geliyor am kızım ayda 100-150 gr almıyor bile. Bide ben çalışıyorum ben evdeysem oynata oynata mama sandalyesinde eline oyuncak filan verip sabırla yemeğini bitirene kadar yedirmeye çalışıyorum pazar günleri iştahı zorlada olsa daha iyi oluyor . Hiç değilse bitirene kadar yediriyorum bazen yemek yemesi 45 dk-1 saati buluyor .
Bebekken tatile gitmiştik 1 hafta kendim besledim iştahı açılmıştı . Ağzını açarak yemeye başlamıştı. Geldik yine bakıcı yemiyor diye şikayetlenmeye başladı 1 haftada.
Şimdi çok zayıf ve kısa boylu . persentil eğrisind %10-25 arası çıkıyor dr da zayıf diyor.
kan değerlerine 6 aylıkken baktırmıştım herşeyi normaldi .
Haftaya tekrar bakılacak .
ama ben bi yerde hatamı yapıyorum. Mesela ara öğünleri kaldırsam mı ? uyumadan önce verdiğim mamayı saat 22 :30 da veriyorum acaba vermesem mi? Bide etrafımdaki hemen herkes neredeyse hemen hergün aynı şeyleri yediriyorlar ben çok çeşitli mi veriyorum da damağı alışmıyor acaba.
özellikle bu aylarda siz nasıl beslediniz / besliyorsunuz lütfen yardımcı olun.
Kalori sayesinde mi hastalanmıyorlar?tamam zayifligindan sikayet ediyor arkadas. ben cocuklarima boyle. yaptim. insan anliyor. sene. 1 kwre bile doktara gitmezler hastalanmiyorlar. kilo. biraz olmasi lazim bunu hastalinca anlarsiniz
Et yemeginin yaninda yogurt verilmez zira demir alimini azaltir1 yasindaki bebege ara ogun vermelisiniz bana gore ama bu ara ogun meyve veya kuruyemis olmali. Sizin menu biraz fazla karisik. Ortalikta yiyecek pek cok sey gorunce istahsizlik olur mutlaka. Sabah kahvaltisinda yumurta yanina az zeytin ve az peynir yeterli. İcecek olarak meyve suyu hazirlarsiniz. Boyle her seyi bir arada gosterince saatlerce ugrasirsiniz yedirmek icin.
Oglende corba yanina karbonhidrat,aksama da etli bir yemek yanina yogurt verirsiniz.
Gun icerisinde hem protein,hem yag,hem karbonhidrat almasi gerekiyor. Etsiz gunu olmamali,proteinsiz gunu de olmamali. Zaten bu yasta vereceginiz ogunler ceviz buyuklugunde olmali. Yetiskin bir insanmis gibi cok cok hazirlamayin. Pankek,kek ve kizartma urunlere hic ihtiyac yok,tam tersine zararli. Kekle veya kizartmayla alacagi urunleri zaten baska urunlerle aliyor.
Bilemiyorum,gorustugumuz beslenme uzmani etin yaninda bol yesillik ve mumkunse yogurt oneriyor.Et yemeginin yaninda yogurt verilmez zira demir alimini azaltir
kesinlikle çok kilo sağlık demek değil çıkarın onu aklınızdan.bomboş kilo yüklemesi daha kötüKalori sayesinde mi hastalanmıyorlar?
Benim kızım da zayıf bir bebekti. Kilo alsın diye uğraşmadım. Tosun gibi olmasına gerek yok. Zayıf bebek hastalanır diye bir genelleme de yanlış. Bağışıklığı güçlüdür kızımın da.
Arkadaş zayıflığından değil iştahsızlığından daha çok şikayet ediyor gibi.
Yine diyorum, kof kilo yerine sağlıklı beslenme önemlikadermibu
Bakıcı ile sizin ortanızı bulmak lazım.
Bununla birlikte sizin ısrarcı tavrınız ve onu yemediğinde bu yiyeceği sunmanız bebeğinizde yemeye karşı tepki geliştiriyor bundan eminim.
Kırsalda yaşayan ve çok çocuklu ailelerde yemek problemi neredeyse hiç görülmez.
Atik ve becerikli olan çocuk,genelde karnını daha çabuk ve çok doyurur.
Yeme problemi, şehirli, sosyo-ekonomik düzeyi yüksek ailelerin, üzerine çok düşülen çocuklarının problemidir.
Bunun üzerine düşünmenizi tavsiye ederim.
Bana kalırsa çocuğunuzun yeme problemi değil, sizin yedirme ile ilgili bir sıkıntınız var.
İç dünyanızda dönüp bunun nerden kaynaklandığını anlamaya çalışın.
Çeşit çeşit çorbalar,yemekler hazırlayıp çocuğunuza sunmazsanız,çoçuğunuz aç veya eksik mi kalır?
Size göre iyi annelik çocuğunu besleyici ve çeşitli beslemek mi?
Çalışan bir anne olarak,vicdan azabınızı, çocuklarınızın iyi ve çok yedirerek mi bastırmaya çalışıyorsunuz?
Yetişme tarzınız, genetik ve kültürel kodlarınız mı sizi bu konuda güdülüyor?
Soru çok cevaplar sizde...
Merhaba benim kızımda 12 aylik 2400 gr dogdu yapisal olarak minyon su an sanirim 10 kg civarlarinda.pek istahli bir bebk degik zaman zaman hic yemiyor bazen az yiyor bazen iyi yiyor.oncelikle su an gunden en az 500 cc mama icmesi gerekiyor diye biliyorum ben.biz sabah yumurtasni yedikten 15-20 dk sonra 120 ya da 150 cc falan mama veriyoruz birde aksam yatmadan once 180e yakin saat 21.00 gibi son olarak gece 12 de 150 cc filan mama veriyoruz.ben 2 yasina kadae bu sekilde devam etmeyi dusunuyorum mama icmesi boy uzamasi icin onemli.birde gun icim zaten dogru duzgun yemiyor bari mama icsin diyorum.sabah kahvaltidan sonra oglen pure seklinde bir kase yemek yarim kase yogurt aksamuzeri de meyveli yogurt veriyoruz.bence mama miktarini biraz artirmalisiniz ama onu disinda gayet guzel besleniyormus bebeginiz masallah.bazi seyler yapisal arkadasim degistiremiyoruz.doktoru ne diyor bu duruma?@Mune rica ediyorum konum bir süre burada kalsın . O kadar üzgünüm ki fikirlere çok ihtiyacım var.
Merhaba hanımlar
Bebeğim 12. ayının içinde şuan 8,4 kg 71 cm .
3 ay emzirebildim sütüm ne yaptıysam çoğalmadı bitti.
3360 gr doğdu . ilk ay sütüm çok iyiydi 1100 gr aldı . ikinci ay 750 gr aldı üçüncü ay ise 500 gr aldı. sonra mamaya geçtik . neredeyse hiç kilo almaz oldu. Mama olarak Aptamil kullanıyorum.
4,5 aylıkken emeklemeye başladı. Mamada gerekli kiloyu aldırmayınca dr tavsiyesi ile ek gıdaya başladık.
yoğurt meyve çorba derken 6. ay itibari ile tamamen ek gıda ile beslenmeye başladı. Mamayı sadece yatmadan önce veriyorum. Bu arada doğduğundan beri gece bile acıktım diye ağlamayan bir bebek. 6 aylıkken bir ara sabaha karşı acıkıp uyanıyordu mama içip uyuyordu . o zaman belirgin kilo alımı olmuştu. daha sonra tekrar gece mama içmeyi bıraktı.
9.5 aylıkken yürüdü.
ek gıdaya geçtikten beri kahvaltı - ara öğün - öğlen yemeği- ara öğün - akşam yemeği - gece uyumadan evvel mama şeklinde besliyorum. kahvaltısında terayağında yada rafadan yumurta , peynir, pekmez , tereyağı ,haftada 1-2 pankek - patates kızartması ekliyorum kahvaltısına.
ara öğün her zaman meyve (muz-avakado -armut - elma - kivi- muhakkak içine ceviz dövüyorum. )
öğlen yemeği çoğunlukla çorba (balkabağı-tarhana - balık- ezogelin- kereviz -sebze çorbalarını hergün birini ) veriyorum tam tahıllı ekmekle birlikte yanına ya köfte ya yoğurt .
İlkindi ara öğününü (irmikli muhallebi , kek, falafel , yoğurt , meyveli yoğurt , ) veriyorum.
akşam yemeğinde ise etli sebze , kuru bakliyat , sebze yemeği ne varsa bizim yemeğimizde onu yiyor yiyemeyeceği bişeyse ona ayrı çorba yapıyorum. yoğurt yada cacıkla veriyorum.
bakınca bana çok iyi bir liste gibi geliyor am kızım ayda 100-150 gr almıyor bile. Bide ben çalışıyorum ben evdeysem oynata oynata mama sandalyesinde eline oyuncak filan verip sabırla yemeğini bitirene kadar yedirmeye çalışıyorum pazar günleri iştahı zorlada olsa daha iyi oluyor . Hiç değilse bitirene kadar yediriyorum bazen yemek yemesi 45 dk-1 saati buluyor .
Bebekken tatile gitmiştik 1 hafta kendim besledim iştahı açılmıştı . Ağzını açarak yemeye başlamıştı. Geldik yine bakıcı yemiyor diye şikayetlenmeye başladı 1 haftada.
Şimdi çok zayıf ve kısa boylu . persentil eğrisind %10-25 arası çıkıyor dr da zayıf diyor.
kan değerlerine 6 aylıkken baktırmıştım herşeyi normaldi .
Haftaya tekrar bakılacak .
ama ben bi yerde hatamı yapıyorum. Mesela ara öğünleri kaldırsam mı ? uyumadan önce verdiğim mamayı saat 22 :30 da veriyorum acaba vermesem mi? Bide etrafımdaki hemen herkes neredeyse hemen hergün aynı şeyleri yediriyorlar ben çok çeşitli mi veriyorum da damağı alışmıyor acaba.
özellikle bu aylarda siz nasıl beslediniz / besliyorsunuz lütfen yardımcı olun.