Bebek Beslenmesi 12 aylık bebeğim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Yumurta vermeye başladıysanız 2 kaşık labne labne bir yumurta keçiboynuzlu irmikli bisküvi 2-3 adet bir kaşık dut veya üzüm pekmezi ve muz göz kararı veya bağırsak hareketine göre kullanın . Bunu sabah kahvaltısı zeytin dometes salatalık yanında verin. 12 ay demissiniz bala başladınız sanırım inek sutunede başladıysanız inek sütüne de bir kaşık veya yarım kaşık bal ekleyip yine cicbebe veya evde yapılan cibebeden ekleyerek verin . Kilosunu da der etmeyin sağlığı yerindeyse. Ancak iki şey var ki o daha kolay kilo ve boy yapıyor .Birincisi bırakın karışmayın kendi yesin altına örtü serin üstüne bulaşık önlüğü yakın verin eliyle yesin . Kaşıklı gıdalar hariç . Diğeri ise püre kıvamindan vazgeçin eğer püre kivaminda veriyorsanız . Besinlerini ufaltmayin dişleri tam ise. Bakicinizda belki sıkılıyor olabilir . Ya da sizin yedirme yönteminin tam tersini yapıyor olabilir. Bu sebeple sizde bile yemeği kesebilir . Orda bir skıntı var gibi.

Benim düşüncem bakiciniz sizin kadar uğraşmıyor yedirmeye. bende cok zor yediriyorum bebegime ama surekli ugrasarak eline degisik oyuncaklar vererek.bakicinizi degistirin ve nasil yedirmesi gerktiğini de ugrasmazlar ama siz bir deneyin.

En dogrusu :)

Benim yazdigim örnek menuydu. Her gün aynı şeyleri yiyecek kadar kötü değil durumu artık şükürler olsun. Meyve ve kuruyemis konusu bizde büyük problem. Bir kaç baklagil ve sebze dışında sebze menüsü de cok dar değil bir süredir.

Kahvaltıda ne yiyorsak onu veriyorum bebeğime. Süslü tabak, ona özel çeşit çeşit menü cikarmak, kendi yemedigim yemeği yapmak bir çok açıdan doğru gelmiyor. Sebepleri zaten kısa yazamayan bana destan yazdırır, girmeyeyim o konuya. Fikir olması açısından yazıyorum, soğan ve mantarı kavurur bazen yumurtalı bazen yumurtasız veririm, bazen yumurta yerine kıyma eklerim, mantarı kekikle kavurur kaşar eklerim, yumurta salatası yaparim, yağda yumurta yaparim, pazı kavurur yumurta kırarım, domates mevsimi geldiğinde bir de menemen ekleyecegim yumurtalı listeye. Aynı sebzeleri farklı kombinasyonlar ve farklı pişirme sekliyle döndüre döndüre yediriyorum :) Saydıklarımın her birini tek başına yer genelde. Çok isterse tahin veririm. Akşam yemekleri baklagil olmadigi sürece genelde aynı yemekleri yeriz. Sık sık salata yaparım mevsim sebzeleriyle. Salataya bayılır. En çok buna seviniyorum.

Sağlıkla büyüsünler

Son düzenleme:
Ben ve bakıcısı yediriyoruz. Sarımsak koyuyorum çorbaların çoğuna.biz bişey yerken hiç istediği olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…