Birşey sormak istiyorum bebek zaten artık 1 yaşında herşeyi yiyor neden akşam süt vermek yerine mama veriyorsunuz sadece bilmediğim merak ettiğim için soruyorum
Butun yazdiklarinizi okumadim itiraf ediyorum sece sece aralari okudum :) benim oglum cok istahli herseyi yer icer hicbir sebze meyve bakliyat et ciger iskembe ayirt etmez :) abur cuburla henuz tanismadi cok nadir kek veriyorum onun disinda cikolata seker nedir bilmez 2.5 yasinda bu arada ama kilo almiyor cok hareketli ve sanirim biraz genetik faktör de etkili yani bazen ne yediginin cok önemi olmuyor bunye meselesi
12 aylık yazınca bende doldurdu zannettiğim için yazdım . Bence bebek biraz hareketli çünkü zaten erken emekleyip erken yürümüş maşallahhenüz 1 yaşını tam doldurmadı . 1 yaşından önce süt ve bal yasak , sadece sütlü tatlılarda su ile karıştırıp yapıyorum.
12 aylık yazınca bende doldurdu zannettiğim için yazdım . Bence bebek biraz hareketli çünkü zaten erken emekleyip erken yürümüş maşallah
Bu arada tekrar okudum sizin formulle besleniyor oglum
Kahvalti mutalaka 1 yumurta yaninda zeytin pekmez bal patates degisiyor
Kahvaltidan sonra genelde kuruyemis kuru uzum findik ceviz hirma kuru kayisi gibi sonra corba icine ekmekle corbadan sonra meyve mandalina portakal elma gibi sonra aksam yemegi sebze ve bakliyat agirlikli haftada en az 3 gun et turu yatmadan da sut icer yanina bebe kurabiyesi her zaman degil ama
Bende bebekken öyleymişim hala da öyleyim açıkcası . Hiç böyle birşeyi zevk için pek yemem . Genelde yaşamak için yiyorum . Herkesin fıtratı işte ne yaparsan yap düzelmiyor . Ama sizin yemek listesi güzel bence benimde çocuğum olsa sizin anlattığınız taktiği takip ederdim açıkcası .sorun şu ki çok iştahsız. yese de kilo almasa anlarım hareketli diye ama zorla anca oynata oynata ağzını açıyor.
Bebegin saat 10 bucukta süt almasi, yani saat 11-12de yatmasi cok gec. Uykusuz bebegin istahinide etkiler. O yasta en gec saat 8de yatmali. Benim kizimda kilo olarak 25inci persantilde dogdugundan beri. Önemli olan saglikli olmasi. O grafigin altinda olsa evet sorun. Ama grafikte olup ve birden kilo kayibi yasamiyorsa bence sorun yok.
Sonucta verilen yemekler gayet iyi. Ve cocugu mama sandalyesine almaya calis, gezinerek yemek yemeye alismasin. Yemiyorsa demek migdesi doldu. Benim kizim aksam yemek yemez mesela, en fazla bir armut yada bir muz. Senin migdem doydugunda yemek yemek istermisin?
Cnm benim oğlum da zayıf iştahı normal sevdiği şeyleri yer genelde.
28haftalık 950gr doğdu benim oğlum
Kuvezde 70gün durdu. Eve getirdigimde 1.800gr olmuştu.
Anne sütünü bende 3 ay kadar verebildim.
Şuan 16aylik ve 8.5kilo ..
Boy olarak cok geride değiliz yinede her gören cok zayıf demesine alıştım.
Sağlıklı olması icin elimden geleni yapıyorum ama bazen diyorum ki canlı bir cocuk benimki belki de bünyesi böyle. Kilo almıyor bir türlü..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?