- 15 Ekim 2018
- 8.331
- 14.775
- 35
tamam. da bende istahini artacak tariflerden bahsediyorm. vir kac konusmamizda tarif verdim. hastalaninca zayifliyorlar illa kilo veriyorlar . bu yuzden. 1 iki kilo fazla olmasinda skinti yok diye dusunuyormKalori sayesinde mi hastalanmıyorlar?
Benim kızım da zayıf bir bebekti. Kilo alsın diye uğraşmadım. Tosun gibi olmasına gerek yok. Zayıf bebek hastalanır diye bir genelleme de yanlış. Bağışıklığı güçlüdür kızımın da.
Arkadaş zayıflığından değil iştahsızlığından daha çok şikayet ediyor gibi.
Yine diyorum, kof kilo yerine sağlıklı beslenme önemlikadermibu
bacim makarna falan deyince millet beni tasladi .4 cocugu sanki bosuna getiriyorz sanki biz tecrubesiz insanlariz ben kimsenin yazdigina yorum yazmiyorum kimsenin fikrine yanlis demiyorm ama kendi dusuncemi tavsiymi yaziyorm herkes basima doktor kesildi amann. boyle seylwre yorum yazmayacan sanki suan hersey cok saglikli cok kaliteli .ne deyim 3 cocugu. yigenlerimi buyutememsim. sankiSevdiği yiyecekleri yapın, makarna haşlayıp önüne koyun kendi kendine yemesine fırsat verin. Sağlık problemi yoksa çocuğunuzu öyle kabul edeceksiniz oluruna bırakacaksınız.
Menüde balık hiç görmedim neden yedirmiyorsunuz. Bir de yağlı tohum yedirin hızlıca kilo alır, ceviz fındık Antep fıstığı Fıstık.kuruyemiş iyi fikir yağlı olduğu için kilo alımına da faydası olur sanırım . Yalnız ara öğün vermek mi doğru vermemek mi iştahsız çocuklar için kafam karışıyor
Fistik 2 yasina kadar alerjik diye biliyorum.hanimlar tavsiye verirken emin olmadiginiz seyleri yazmayin lutfen ne gibi sonuclar doguracagini bilemezsinizMenüde balık hiç görmedim neden yedirmiyorsunuz. Bir de yağlı tohum yedirin hızlıca kilo alır, ceviz fındık Antep fıstığı Fıstık.
Çocuğunuz kilo almıyor olabilir herkeste iştahlı yemek yemez fiziksel özelliklerine bakın yürümesi boyu konuşması akranlarından eksik kaldığı bir nokta varmı bunlara odaklanın bazı çocuklar ne yapsanız kilo almaz gelişiminde bir gerilik olmadığı sürece kilosunu fazla kafaya takmayın@Mune rica ediyorum konum bir süre burada kalsın . O kadar üzgünüm ki fikirlere çok ihtiyacım var.
Merhaba hanımlar
Bebeğim 12. ayının içinde şuan 8,4 kg 71 cm .
3 ay emzirebildim sütüm ne yaptıysam çoğalmadı bitti.
3360 gr doğdu . ilk ay sütüm çok iyiydi 1100 gr aldı . ikinci ay 750 gr aldı üçüncü ay ise 500 gr aldı. sonra mamaya geçtik . neredeyse hiç kilo almaz oldu. Mama olarak Aptamil kullanıyorum.
4,5 aylıkken emeklemeye başladı. Mamada gerekli kiloyu aldırmayınca dr tavsiyesi ile ek gıdaya başladık.
yoğurt meyve çorba derken 6. ay itibari ile tamamen ek gıda ile beslenmeye başladı. Mamayı sadece yatmadan önce veriyorum. Bu arada doğduğundan beri gece bile acıktım diye ağlamayan bir bebek. 6 aylıkken bir ara sabaha karşı acıkıp uyanıyordu mama içip uyuyordu . o zaman belirgin kilo alımı olmuştu. daha sonra tekrar gece mama içmeyi bıraktı.
9.5 aylıkken yürüdü.
ek gıdaya geçtikten beri kahvaltı - ara öğün - öğlen yemeği- ara öğün - akşam yemeği - gece uyumadan evvel mama şeklinde besliyorum. kahvaltısında terayağında yada rafadan yumurta , peynir, pekmez , tereyağı ,haftada 1-2 pankek - patates kızartması ekliyorum kahvaltısına.
ara öğün her zaman meyve (muz-avakado -armut - elma - kivi- muhakkak içine ceviz dövüyorum. )
öğlen yemeği çoğunlukla çorba (balkabağı-tarhana - balık- ezogelin- kereviz -sebze çorbalarını hergün birini ) veriyorum tam tahıllı ekmekle birlikte yanına ya köfte ya yoğurt .
İlkindi ara öğününü (irmikli muhallebi , kek, falafel , yoğurt , meyveli yoğurt , ) veriyorum.
akşam yemeğinde ise etli sebze , kuru bakliyat , sebze yemeği ne varsa bizim yemeğimizde onu yiyor yiyemeyeceği bişeyse ona ayrı çorba yapıyorum. yoğurt yada cacıkla veriyorum.
bakınca bana çok iyi bir liste gibi geliyor am kızım ayda 100-150 gr almıyor bile. Bide ben çalışıyorum ben evdeysem oynata oynata mama sandalyesinde eline oyuncak filan verip sabırla yemeğini bitirene kadar yedirmeye çalışıyorum pazar günleri iştahı zorlada olsa daha iyi oluyor . Hiç değilse bitirene kadar yediriyorum bazen yemek yemesi 45 dk-1 saati buluyor .
Bebekken tatile gitmiştik 1 hafta kendim besledim iştahı açılmıştı . Ağzını açarak yemeye başlamıştı. Geldik yine bakıcı yemiyor diye şikayetlenmeye başladı 1 haftada.
Şimdi çok zayıf ve kısa boylu . persentil eğrisind %10-25 arası çıkıyor dr da zayıf diyor.
kan değerlerine 6 aylıkken baktırmıştım herşeyi normaldi .
Haftaya tekrar bakılacak .
ama ben bi yerde hatamı yapıyorum. Mesela ara öğünleri kaldırsam mı ? uyumadan önce verdiğim mamayı saat 22 :30 da veriyorum acaba vermesem mi? Bide etrafımdaki hemen herkes neredeyse hemen hergün aynı şeyleri yediriyorlar ben çok çeşitli mi veriyorum da damağı alışmıyor acaba.
özellikle bu aylarda siz nasıl beslediniz / besliyorsunuz lütfen yardımcı olun.
Size cevap olarak değil de genel olarak yazıyorum. Sadece Fıstık değil ceviz alerjisi çilek alerjisi hatta bende Kırmızı biber alerjisi dahi var, 5 yaşından önce de verilmemesi öneriliyormuş toplam nüfusun %1-2 sinde görülüyor. Bu durumda Fıstık içermeyen diğer gıdaların da yenmemesi gerekir ki piyasada oldukça fazlalar. Aynı şey yetişkinler için de geçerli.Fistik 2 yasina kadar alerjik diye biliyorum.hanimlar tavsiye verirken emin olmadiginiz seyleri yazmayin lutfen ne gibi sonuclar doguracagini bilemezsiniz
Kimin ne dediğinin bir önemi yok, söz konusu çocuk ise tek bir doğru olmuyor maalesef. İsterse cips yesin yeterki boğazından tek lokma geçsin diyordu tanıdığım biri. Kendi temiz toprağında ürünü kendin yetiştirmediğin sürece organik ürün diye hiçbirşeye inanmam. Ben evimde yaş pastadan, cheescake pizzaya kadar kendim yaparım. Hergun mutlaka evimde çorba bulunur ama illa ki sağlıklı beslenecekler diye takıntı yapmam, soluduğumuz hava, içtiğimiz su bile kirliyken ben makarna yedirdim diye çocuğumun sağlıksız olacağı düşüncesi saçma geliyor.bacim makarna falan deyince millet beni tasladi .4 cocugu sanki bosuna getiriyorz sanki biz tecrubesiz insanlariz ben kimsenin yazdigina yorum yazmiyorum kimsenin fikrine yanlis demiyorm ama kendi dusuncemi tavsiymi yaziyorm herkes basima doktor kesildi amann. boyle seylwre yorum yazmayacan sanki suan hersey cok saglikli cok kaliteli .ne deyim 3 cocugu. yigenlerimi buyutememsim. sanki
henüz 1 yaşını tam doldurmadı . 1 yaşından önce süt ve bal yasak , sadece sütlü tatlılarda su ile karıştırıp yapıyorum.
Merhaba. Beslenme konusunda çok çeşitli kaynaklardan uzun okumalar, arastirmalar yapmış bir alerjik bebek annesi olarak uzun uzun yazacağım. Bebeklerin ilk 2 yıl bağırsak florası ve sindirim enzimleri yetişkinlerinki gibi değil. Bu sebeple bebeğiniz verdiğiniz hiçbir gidayi 2 yaşına kadar tamamen sindiremez ve hazımsızlığa bağlı problem yasar. Her bebeğin ek gıdadan etkilenme düzeyi, anne sütü aldığı süre, genetik gibi faktorlere göre farklılık gösterir.
Ek gıda listeniz bana çok karışık geldi. Kahvaltıda karıştırarak yemek yetişkinlerin bile midesini bozabiliyor. Bebeginizin sindirim sisteminin yükünü hafifletmek için bir öğünde en fazla iki çeşit vermenizi tavsiye ederim. Siz farketmeseniz de yedikten sonra bebeğiniz fiziksel rahatsizlik yaşadığı için yemek istemiyor olabilir. Bir sabah sadece yumurta ve bir çeşit mevsim sebzesi. Diğer sabah peynir ve zeytin örneğin. Her gün farklı bir besin grubundan beslerseniz hicbirinden eksik kalmaz vücudu merak etmeyin.
Gluten kaynagimiz cogunlukla cüce buğday artık, yetişkinler bile bu kalitesiz glutene bağlı sindirim sorunları yaşıyor. Bebeğinize arpa, yulaf dışında tahıl vermeyin. Unlu yiyecekleri kendi talep edene kadar hiç vermeyin. Basit karbonhidrat ve şeker bir bebegin tüketeceği en son şey olmalı.
Corbalarin yüzde sekseni su. Bebeginizin çorbayla midesini şişirirsiniz, yediginin sadece yüzde yirmisinden faydalanabilir. Çorba yerine suyunu cektirerek pisirdiginiz salcasiz yemeklerden verin. Sebzeli etli karışık bir yemek yanına yoğurt vermeyin. Her öğünde bir çeşit hayvansal protein yesin.
Yemeklerinin hepsini taze taze pişirip yerdirin, kalmış, yeniden ısınmıs yemek vermeyin. Pekmez vermeyin. Pekmez yüksek ısıda kaynaya kaynaya karamelize olan bir meyve suyu. Onun yerine soğuk sıkım keçiboynuzu özü, hurma özü verebilirsiniz.
Ara öğünlerinizi de çok ağır buldum. Bebeginizin yiyebildigi meyvelerin püresini ya da suyunu verebilirsiniz tek başına. Kuruyemiş 2 yaşından önce tehlikeli. Dokunmadigindan eminseniz çiğ kuruyemişi tek başına ara ogun yapın, meyvelerin içine koymayin. Smoothie blender ile kuruyemisi de püre haline getirebilirsiniz.
Güne saat 11de başlayan 18 aylık bebeğimin bir günlük menusunu yazıyorum size.
Uyanıyor emiyor.
Kahvaltıda haslanmis yumurta, maydanoz ve tuzdan oluşan yumurta salatası. Çok iştahlıdır, çok isterse keciboynuzu özüyle tahin karışımı. Ekmek isterse oyalarım, tutturursa en sert yerinden veririm, biraz uğraşır yiyemez bırakır.
Ara öğün bir greyfurt suyu. Diğer ara ogun elma. Bazen ortaboy elmayı bitirir bazen yarısını yer. Başka meyve yiyemez alerjisi sebebiyle. Greyfurtu da bir aydir haftada bir iki kere veriyorum. Dün akşam hurma yedi. 22.30da uyudu, 24.00da uyandı. Tüm gece ayaktaydık. Sabah 6da yeniden uyuyabildi, öğlen 12de uyandı. Tüm gece uykusu toplam 7 buçuk saat. Yani mecburiyetten çok çok az çeşitle besleniyor.
Akşam havuç, patates ve brokoliden olusan salcasiz yemek yiyor. Çok isterse yoğurt veriyorum yanına.
Ara öğünde elma yiyor.
Uyurken emiyor, gece defalarca emiyor. Sütüm az.
Bu listeye ek ne zaman aciktigini söylerse o zaman yoğurt, elma ya da tahin veriyorum. Nadiren emziriyorum.
Kilosu ve boyu ilk 6 ay %90 persentildeydi. 6 aydan yaşına kadar %75 persentildeydi. Şu an %50 persentilde. Alerjik olmasına rağmen şimdiye kadar bir kez hafif rota, 3 kez grip atlatti sadece. Bu kış hiç hasta olmadı şükürler olsun. Demir damlası, d vitamini de alerjisi sebebiyle almadı. Tüm kan değerleri de normal buna rağmen.
Kaliteli ama az çeşit besinle, besin gruplarini günlere yayarak ve öğün sayısını abartmadan besleyin. Kilo alsın diye hamur işi, patates kızartması lütfen vermeyin. Sağlıksız besinlerden alinan kilo ilerde obeziteye yatkınlığı artırıyor ve kalp damar sistemini yoruyor. Bu kadar bollukta benim bebeğim kadar az besin almak zorunda olan bebek çok azdir. Ben çok çeşitle beslemeyi bizim toplumumuzun bir takıntısı olarak algiliyorum, biz anneler de toplum baskısıyla çok yedirerek, her şeyi yedirerek rahatlayabiliyoruz bu yuzden.
12 aylik bebek 1 en fazla 2 kez kaka yapmali bence.Oda bir belirti olabilir, 10 dk sonra çok kısa bir zaman lütfen yediklerine dikkat edin hatta renk koku ve şekile de dikkat edin. Günde 4 5 kez çok fazla değilmi lütfen yanlışsam bilen düzeltsin Yemiyor diyorsunuz ama ben alerjik bünyeye sahibim bu aralar 60 kilo ben 1 tek kuruyemişten iyi çiğnediğim halde mahvoluyorum. Ellerim şişiyor, eklemlerim şişiyor, su topluyor, aşırı şişkinlik yaşıyorum ve yeni başladı diyebilirim daha önce yiyebiliyordum o daha çok küçük ufacık miktar dokunabilir
Merhabalar yazınızı gündüz okudum ancak şimdi yazabiliyorum. 9 aylık oğlum var. blw ilerliyoruz. Bir haftadır falan bir ana öğün ekledik. Sabah kahvaltısında yumurta muhahakk oluyor, ama pankek icinde de sunabiliyorum. Söylediğiniz herşeye katılıyorum.Merhaba. Beslenme konusunda çok çeşitli kaynaklardan uzun okumalar, arastirmalar yapmış bir alerjik bebek annesi olarak uzun uzun yazacağım. Bebeklerin ilk 2 yıl bağırsak florası ve sindirim enzimleri yetişkinlerinki gibi değil. Bu sebeple bebeğiniz verdiğiniz hiçbir gidayi 2 yaşına kadar tamamen sindiremez ve hazımsızlığa bağlı problem yasar. Her bebeğin ek gıdadan etkilenme düzeyi, anne sütü aldığı süre, genetik gibi faktorlere göre farklılık gösterir.
Ek gıda listeniz bana çok karışık geldi. Kahvaltıda karıştırarak yemek yetişkinlerin bile midesini bozabiliyor. Bebeginizin sindirim sisteminin yükünü hafifletmek için bir öğünde en fazla iki çeşit vermenizi tavsiye ederim. Siz farketmeseniz de yedikten sonra bebeğiniz fiziksel rahatsizlik yaşadığı için yemek istemiyor olabilir. Bir sabah sadece yumurta ve bir çeşit mevsim sebzesi. Diğer sabah peynir ve zeytin örneğin. Her gün farklı bir besin grubundan beslerseniz hicbirinden eksik kalmaz vücudu merak etmeyin.
Gluten kaynagimiz cogunlukla cüce buğday artık, yetişkinler bile bu kalitesiz glutene bağlı sindirim sorunları yaşıyor. Bebeğinize arpa, yulaf dışında tahıl vermeyin. Unlu yiyecekleri kendi talep edene kadar hiç vermeyin. Basit karbonhidrat ve şeker bir bebegin tüketeceği en son şey olmalı.
Corbalarin yüzde sekseni su. Bebeginizin çorbayla midesini şişirirsiniz, yediginin sadece yüzde yirmisinden faydalanabilir. Çorba yerine suyunu cektirerek pisirdiginiz salcasiz yemeklerden verin. Sebzeli etli karışık bir yemek yanına yoğurt vermeyin. Her öğünde bir çeşit hayvansal protein yesin.
Yemeklerinin hepsini taze taze pişirip yerdirin, kalmış, yeniden ısınmıs yemek vermeyin. Pekmez vermeyin. Pekmez yüksek ısıda kaynaya kaynaya karamelize olan bir meyve suyu. Onun yerine soğuk sıkım keçiboynuzu özü, hurma özü verebilirsiniz.
Ara öğünlerinizi de çok ağır buldum. Bebeginizin yiyebildigi meyvelerin püresini ya da suyunu verebilirsiniz tek başına. Kuruyemiş 2 yaşından önce tehlikeli. Dokunmadigindan eminseniz çiğ kuruyemişi tek başına ara ogun yapın, meyvelerin içine koymayin. Smoothie blender ile kuruyemisi de püre haline getirebilirsiniz.
Güne saat 11de başlayan 18 aylık bebeğimin bir günlük menusunu yazıyorum size.
Uyanıyor emiyor.
Kahvaltıda haslanmis yumurta, maydanoz ve tuzdan oluşan yumurta salatası. Çok iştahlıdır, çok isterse keciboynuzu özüyle tahin karışımı. Ekmek isterse oyalarım, tutturursa en sert yerinden veririm, biraz uğraşır yiyemez bırakır.
Ara öğün bir greyfurt suyu. Diğer ara ogun elma. Bazen ortaboy elmayı bitirir bazen yarısını yer. Başka meyve yiyemez alerjisi sebebiyle. Greyfurtu da bir aydir haftada bir iki kere veriyorum. Dün akşam hurma yedi. 22.30da uyudu, 24.00da uyandı. Tüm gece ayaktaydık. Sabah 6da yeniden uyuyabildi, öğlen 12de uyandı. Tüm gece uykusu toplam 7 buçuk saat. Yani mecburiyetten çok çok az çeşitle besleniyor.
Akşam havuç, patates ve brokoliden olusan salcasiz yemek yiyor. Çok isterse yoğurt veriyorum yanına.
Ara öğünde elma yiyor.
Uyurken emiyor, gece defalarca emiyor. Sütüm az.
Bu listeye ek ne zaman aciktigini söylerse o zaman yoğurt, elma ya da tahin veriyorum. Nadiren emziriyorum.
Kilosu ve boyu ilk 6 ay %90 persentildeydi. 6 aydan yaşına kadar %75 persentildeydi. Şu an %50 persentilde. Alerjik olmasına rağmen şimdiye kadar bir kez hafif rota, 3 kez grip atlatti sadece. Bu kış hiç hasta olmadı şükürler olsun. Demir damlası, d vitamini de alerjisi sebebiyle almadı. Tüm kan değerleri de normal buna rağmen.
Kaliteli ama az çeşit besinle, besin gruplarini günlere yayarak ve öğün sayısını abartmadan besleyin. Kilo alsın diye hamur işi, patates kızartması lütfen vermeyin. Sağlıksız besinlerden alinan kilo ilerde obeziteye yatkınlığı artırıyor ve kalp damar sistemini yoruyor. Bu kadar bollukta benim bebeğim kadar az besin almak zorunda olan bebek çok azdir. Ben çok çeşitle beslemeyi bizim toplumumuzun bir takıntısı olarak algiliyorum, biz anneler de toplum baskısıyla çok yedirerek, her şeyi yedirerek rahatlayabiliyoruz bu yuzden.
Merhaba. Elbette bildiğim konularda bilgilerimi, deneyimlerimi paylaşmaktan mutluluk duyarim.Merhabalar yazınızı gündüz okudum ancak şimdi yazabiliyorum. 9 aylık oğlum var. blw ilerliyoruz. Bir haftadır falan bir ana öğün ekledik. Sabah kahvaltısında yumurta muhahakk oluyor, ama pankek icinde de sunabiliyorum. Söylediğiniz herşeye katılıyorum.
Yasamaj için yemek gerektiğine inanıyorum ancak hayatım da bunu malasef uygulayamiyorum. Oğluma bunu kazandırmak istesem de artık yiyecekleri anladigi için kendimi bebek keklerine, bisküvilerine bakarken buldum. Biz evde önün de atistirmiyoruz ama gelen giden oldu mu yeniyor böyle durumlar da eline vermek için ama yanlış düşünüyorum galiba..
Benzer düşünce de olunca yazmadan edemedim. Sorularim olursa rahatsız edebilir miyim sizi?
Bu arada inşallah bir an önce atlatirsınız alerjiyi
aynen canim senle ayni fikirdeyim kesinlikle kayinvalidemin kucuk kizi hic bisey yemiyormus kv dem sadece. 5 6 tane cubuk kreker yiyor ne yapacam demis. cocuk doktoru demiski eve git bir bardak suya bir kac tane kreker koy demis ne oluyor. cubuk kreker sismis hamur gibi bir tabak yemek cikmis iste o bile. doyuruyor. diyorm kendimizi paralasakta boyleKimin ne dediğinin bir önemi yok, söz konusu çocuk ise tek bir doğru olmuyor maalesef. İsterse cips yesin yeterki boğazından tek lokma geçsin diyordu tanıdığım biri. Kendi temiz toprağında ürünü kendin yetiştirmediğin sürece organik ürün diye hiçbirşeye inanmam. Ben evimde yaş pastadan, cheescake pizzaya kadar kendim yaparım. Hergun mutlaka evimde çorba bulunur ama illa ki sağlıklı beslenecekler diye takıntı yapmam, soluduğumuz hava, içtiğimiz su bile kirliyken ben makarna yedirdim diye çocuğumun sağlıksız olacağı düşüncesi saçma geliyor.
Teşekkür ederim. Kendin gibi dusunen birini bulunca kafamın içindekilere kalemim yetmedi.. yumurta ile sorunu yok ama uzun sure piştiğinde toksik ürettiğini bilmiyordum. Kahvaltı da değişik şeyler sunmaya çalışıyorum ama sanırım gerek yok. Sizinki alerjiden dolayı sanırım hep aynı kahvaltı ama doğrusu da bu sanki.Merhaba. Elbette bildiğim konularda bilgilerimi, deneyimlerimi paylaşmaktan mutluluk duyarim.
Bebeklerin bir besini reddetmesi yalnizca tadini sevmemesinden kaynaklanmiyor. O yüzden bebeğinizin begenisini onemsemenizi tavsiye ederim. Yumurta onu rahatsız ediyor olabilir mesela. Okuduğum kadarıyla vücut ne kadar saglikli ise iştah o kadar dogru besine yoneliyor. Kan grubu diyetine bir göz atmanizi tavsiye ederim. Tek başına beslenme ölçütü değil ama fikir verebilir.
Bir de yumurta pisirme süresi uzadiginda toksin üreten bir besin. Haşlamada maksimum 6 dakika pişmeli diye biliyorum. Hamurisleri içinde pişen yumurtanin bebeğinize sadece zararı dokunuyor olabilir yani. Bence rahat olun, ipleri ufaklığa verin, mükemmel idare edeceğinden eminim :)