7 aylık bebeğim iştahsız

bebekhemsiresi

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2024
64
26
3
29
7 aylık bebeğim 2 aylık olduğundan beri iştahsız. Anne sütü aldığı dönemlerde mukuslu gaitaları vardı ama gaz problemi yoktu. Uykuyu çok seviyor hiç uyku problemimiz olmadı 2 aylık olunca gece kesintisiz uyuyordu. Yani bi bebek acıkıp ağlamaz mı hiç 7 aylık oldu hala yenidoğan gibi saat tutup besliyorum. Ek gıdaya ilgisi yok. 5. Ayda taşımlara başladık ama hep öğürüp kustu muzu dahi sevmedi. Öğünlere geçemedik. Kilo alımı çok az 7 aylık 7370 gr. 3270 gr doğmuştu düşük kilo alımı ile takipliyiz. Bizim gibi bebeği açlık hissetmeyip iştahsız olan var mı nasıl bir yol izlediniz artık psikolojim bozuldu iyice.

Benim oğlum 27+3 te doğdu 860 gr. Ben gebelik zehirlenmesi geçirdim. Emmedi beni 9 ay sütümü sağıp verdim şuan sadece mama ile beslenmeye geçti bugün itibariyle sütüm kalmadığı için. Düzeltilmiş 6 aylık 6200 kilosu asla iştahı yok sadece uyurken besleyebiliyorum. Günlük maksimum toplam 720 ml içiyor o da sizin gibi gece kalkıp beslersek o miktarı buluyor. En fazla 100 cc mama içebiliyor bazen 30 yapıyorum onu bile içmiyor o kadar çaresizim ki sizi çok iyi anlıyorum. 2480 gr ile eylülde taburcu oldu oğlum 3 ay küvözde kaldı. 6 ayda anca 6200 oldu kilosu. Bazı aylar 300 gr aldı. İlk ay 1200 aldı yoksa daha da ufak olacaktı. Artık psikolojim bozuldu. Oğlumu beslemek bile istemiyorum çünkü o kadar iştahsız ki. 30 ml içiyor sonra asla içmek istemiyor. 4-5 saat aç kalsa da içmiyor. Ek gıdaya da isteksiz. Emme yutma ile ilgili bir hocaya götürdük problem yok kendi tercihi bu kadar beslenmesi dedi. O kadar çaresizim ki her gün ağlıyorum. Beslenmiyor ufacık kaldı. Psikolojim alt üst.

Benim oğlum 27+3 te doğdu 860 gr. Ben gebelik zehirlenmesi geçirdim. Emmedi beni 9 ay sütümü sağıp verdim şuan sadece mama ile beslenmeye geçti bugün itibariyle sütüm kalmadığı için. Düzeltilmiş 6 aylık 6200 kilosu asla iştahı yok sadece uyurken besleyebiliyorum. Günlük maksimum toplam 720 ml içiyor o da sizin gibi gece kalkıp beslersek o miktarı buluyor. En fazla 100 cc mama içebiliyor bazen 30 yapıyorum onu bile içmiyor o kadar çaresizim ki sizi çok iyi anlıyorum. 2480 gr ile eylülde taburcu oldu oğlum 3 ay küvözde kaldı. 6 ayda anca 6200 oldu kilosu. Bazı aylar 300 gr aldı. İlk ay 1200 aldı yoksa daha da ufak olacaktı. Artık psikolojim bozuldu. Oğlumu beslemek bile istemiyorum çünkü o kadar iştahsız ki. 30 ml içiyor sonra asla içmek istemiyor. 4-5 saat aç kalsa da içmiyor. Ek gıdaya da isteksiz. Emme yutma ile ilgili bir hocaya götürdük problem yok kendi tercihi bu kadar beslenmesi dedi. O kadar çaresizim ki her gün ağlıyorum. Beslenmiyor ufacık kaldı. Psikolojim alt üst.
Allah sizin de yardımcınız olsun gerçekten çok zor besleme saati gelince strese girmek ve hala beslenme saati tutmak sanki yenidoğan. Çünkü bebek acıkmıyor beslenme ihtiyacı hissetmiyor. Ek gıdaya geçtik stresim daha da arttı. İyice acıksın öyle ek gıda deneyim diyorum azıcık bir şey yese 2-3 çay kaşığı kadar mesela yemek istemiyor arkasına mama yapıyorum doymadı sonuçta diye mamayı da içmiyor ek gıda denediğimiz günler mamayı 400-500 ml ile anca kapatırıyoruz normalde 600-650 civarı anca mama içiyor o da zorla artık benim de psikolojim bozuldu iyice sürekli ml hesaplamaktan saat tutmaktan ve zorla beslemekten yoruldum

Merhaba düzeldi mi acaba

2,5 yaştan bildiriyorum. Çinko ve demir takviyesi iyi geldi iştah için tahlil yaptırıp eksiği varsa başlatmanızı tavsiye ederim. Diğer türlü genetiği neyse çocuğun ona göre kilosu boyu ilerliyor. Ben kabullendim. İlk altı aydan sonra durdu kilosu. Sizi çok iyi anlıyorum. Sağlıklı olsunlar yeter. Yoksa kendini paralamaktan başka bir işe yaramıyor.

Oncelikle strese girmeyin blw yontemini deneyin su an tadim donemi zaten acikinca yer yemezse arkasindan mama gelecegini biliyor biraz mama vermeyin kontrol sizde olsun o sizi yonetmeyecek siz onu yoneteceksiniz fakat istahsiz bebek maalesef istahsiz oluyor ben 5 aylikken basladim tadimla 6.ayda ogunlere gecmistim. Zorladim biraz simdi pismanim.

2,5 yaştan bildiriyorum. Çinko ve demir takviyesi iyi geldi iştah için tahlil yaptırıp eksiği varsa başlatmanızı tavsiye ederim. Diğer türlü genetiği neyse çocuğun ona göre kilosu boyu ilerliyor. Ben kabullendim. İlk altı aydan sonra durdu kilosu. Sizi çok iyi anlıyorum. Sağlıklı olsunlar yeter. Yoksa kendini paralamaktan başka bir işe yaramıyor.
Anlıyorum demir takviyesi kullanıyoruz zaten iki gün önce kan verdik kan değerlerimiz vitaminlernimiz demirimiz iyi çıkı çok şükür çinko bakılmadı ama bu iştahsızlığın kaynağını bulamadım açıkçası sanırım huyu böyle deyip kabullenmem lazım

Demir eksik 2 aydır demir vediyıduz ama düzelmuyor. Demir eksikliği bu kadar cidoi derecede etkiler mu bulmuyorum aslnda oemir eksikliği olduğu zamanda da yiyordu sadece son zamanlar cidoi derecede sıkıntı

Back
X