• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

12 aylık bebeğim çok televizyon izliyor

nila70

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2009
80
4
286
Burdur
merhabalar
benim 12 aylık bir oğlum var önceleri sadece reklamlara takılıyordu ancak şu anda televizyon açıksa direk takılıyor. çok dikkatini çeken birşey olursa ancak ozaman gözlerini ayırıyor. sizdede bu problemler varmı?

canım benimkiler 13 aylık ben pek tv açmamaya çalışıyorum gündüz sadece akşamları 2-3 saat açık oluyo onada alışmamışlar heralde bakmıyolar..bencee sende pek açma canım zekalarını olumsuz yönde etkileyeceğini düşünüyorum ben...

bebeklerim 10 aylık.tv ye pek tanışık değiller. zaten ikizlerle tv izlemek pek de mümkün değil. nadir de olsa izlediğim zamanlarda reklamlar çıktığında tvnin sesini kısıyorum ki dikkatlerini çekmesin. bazen akşamları oturma odasında onların yanına yatıp kitap okuyorum.ama bu da pek mümkün olmuyor.çünkü üzerime çıkıp kitabımı yemeye çalışıyorlar.ama tvye ne kadar geç alışırlarsa o kadar iyi derim ben....

12 aylık olana kadar nerdeyse hiç tv açmadım çokda izlemeyiz biz zaten
açtığım zamanda hiç bakmazdı sesini çok kısık izlerim normaldede dikkatini çekmezdi
müzik dinlerdik biz bol bol
ama şimdi önünden alamıorum 19 aylık
pepe ve callio hastası evin içinde kayyuuu pepe die dolaşıo ama bu ikisinin dışında pek bişi izlemez
onlarda bitince kalkar tvnin önünden oyun oynar
pepe çok öğretici oğlum onun sayesinde 3 e kadar sayıo halay çekio saklanbacı öğrendi
callio biraz daha büyükler için ama sevdiği için oğlumun izlemesine izin veriyorum

Canım benim bebeğim 15 aylık arada istiyorum ben evi toparlarken en azından çizgi film izlesin yok asla izlemiyor.kapalı tut bence tv yi bir süre sonra oda unutucaktır bence...

Alışık olmadığı için ilginç geliyordur. Benim 7 yaşında kızım çizgi film saatinde izliyor ama dönüpte bakmıyor 11 aylık oğlum. alışık ilgilenmiyor bile...

benim alzheimer hastası babam var evde dede olunca tv de açık oluyor ki ben kapatsam gidip açıyor dede....yaklaşık 2 3 aydır ılgı göstermeye başladı tv ye özellikle reklamlara :2:

hiç istediğim bir durum değil fakat evde hastam da var işte napalım ??

Edindigim bilgilere gore cocuklara belli bir yasa kadar anne baba kontrolu alintda tv seyrettirilmesi gerekiyor.

En fazla gunde yarim saat 45 dakika oda bir sefer de degil. 10 dakika izleyip farkli seylerle mesgul olmak. Daha sonra aradan zaman gecer belki tekrar bir 10 dakika.

Eminim anneler icin cok zordur zaten evin butun yuku genelde annenin uzerinde oluyor. 'Tv yi acayim da biraz oyalansin' dusuncesiyle gayet masumane tv karsisina oturtuyoruz cocuklari.

Halbu ki cok buyuk yalnis yapiyoruz. TV izleyerek pasiflesiyor cocuklarimiz.

Elimizden geldigi kadar tv yi acmamayi ve kendi kendimize cocuklarimizla vakit gecirmeye calisalim insaAllah.

Zor olsada dogru ooan bu olsa gerek. :)

Back