- 8 Mayıs 2024
- 43
- 23
- 29
-
- Konu Sahibi tugbaeymen
Merhaba bende 11 +4 de oldum şuan 21 gün ve enfeksiyon kaptım vajinal fitil verdi doktor kullanıyorum ama tereddüt ederek22+6 da erken doğum yapıp oğlumu kaybettim 7 ay önce. Şuan 13 haftalık hamileyim, 12+5 te serklaj oldum. Doktorum rahmimin açıldığını ve iyi ki dikiş atıp tedbir aldığımızı söyledi. Benimle aynı durumu yaşayan var mı, tecrübelerinize ihtiyacım var. Doğuma kadar evde yatış verdi doktor.
Ben iki hafta önce karından ölçtü canım 34 du ben hiç alttan muayene olmadım serklajda karından olctuler iki gün önce gittiğimde de rahim kapalı dedi ölçmedi gittiğiniz de sorar misinz doktorunuz fitil öneriyor mu ben dikiş atılırken 40 dediler ama farklı doktorlardi açıkçası ultrasondan ultrason değişiyorMerhabalar bende 1 kasımda 15+1 de rahim ağzı 22 mmde serklaj oldum 21 kasımda 24 mm di şimdi 16 aralıkta gideceğim son durumu öyle öğreneceğim.Serklaj olduğunuzda rahim ağzınız kaç mm di son durumlarınız nedir
Dikiş atan doktor araştırmada ben farklı ildeyim enfeksiyon için fitil verdi buradaki doktor korkuyorum açıkçasıMerhabalar bende 1 kasımda 15+1 de rahim ağzı 22 mmde serklaj oldum 21 kasımda 24 mm di şimdi 16 aralıkta gideceğim son durumu öyle öğreneceğim.Serklaj olduğunuzda rahim ağzınız kaç mm di son durumlarınız nedir
Ben ger gittiğimde bebeği görmek için ilk önce karından bakıyor rahim ağzını ölçmek için vajinal bakıyor çünkü benim doktorum karından ölçümün herzaman yanlış sonuç verdiğimi söylüyor. Ben progestanı fitil olarak kullanıyorum onun haricinde başka bir fitilim yokBen iki hafta önce karından ölçtü canım 34 du ben hiç alttan muayene olmadım serklajda karından olctuler iki gün önce gittiğimde de rahim kapalı dedi ölçmedi gittiğiniz de sorar misinz doktorunuz fitil öneriyor mu ben dikiş atılırken 40 dediler ama farklı doktorlardi açıkçası ultrasondan ultrason değişiyor
Geçmiş olsun canım. Ben sabah 2, akşam 2 toplamda 4 adet fitil kullanıyorum. Ayrıca endol verdi doktorum günde iki kere. Fitilden dolayı sıkıntı yaşamadım alıştım artıkMerhaba bende 11 +4 de oldum şuan 21 gün ve enfeksiyon kaptım vajinal fitil verdi doktor kullanıyorum ama tereddüt ederek
Canım onu bilmiyorum ama doktor bana rahminde açılma var iyiki attık dikiş dedi.Merhabalar bende 1 kasımda 15+1 de rahim ağzı 22 mmde serklaj oldum 21 kasımda 24 mm di şimdi 16 aralıkta gideceğim son durumu öyle öğreneceğim.Serklaj olduğunuzda rahim ağzınız kaç mm di son durumlarınız nedir
Çok geçmiş olsun canım Şuan kaç haftalık gebesinCanım onu bilmiyorum ama doktor bana rahminde açılma var iyiki attık dikiş dedi.
Çok teşekkür ederim canım bende enfeksiyon için verdi korkarak kullaniyorumGeçmiş olsun canım. Ben sabah 2, akşam 2 toplamda 4 adet fitil kullanıyorum. Ayrıca endol verdi doktorum günde iki kere. Fitilden dolayı sıkıntı yaşamadım alıştım artık
Çok teşekkür ederim canım 15 haftalığım şuanÇok geçmiş olsun canım Şuan kaç haftalık gebesin
Enfeksiyon daha riskli. Kar zarar dengesi yapılarak ilaçlar verilir zaten. Enfeksiyonu ihmal etmeyin kullanım ilacı. İlaç bittiktne sormada kontrole gidin geçmiş mi enfeksiyon diyeÇok teşekkür ederim canım bende enfeksiyon için verdi korkarak kullaniyorum
Maşallah rabbim kucağınızda görmeyide nasip eylesinÇok teşekkür ederim canım 15 haftalığım şuan
13+5 canım senÇok geçmiş olsun canım Şuan kaç haftalık gebesin
20+2 haftalık canım13+5 canım sen
tugba merhaba benim açtığım baslıkta konusmustuk. bende aynı sekilde gecen sene subatta 20 haftalıkken kayıp yasadım . su an 15 haftalık, bugun ben de doktor kontrolüne gittim gecen cuma serklaj olmuştum ve o zaman 24 mm ölçülmüştü, doktorun söylediğine göre sınır 25 mmiş. bugun kontrole gittigimde 34 oldugunu söyledi operasyon basarılı gecmisti zaten. elinden geldiğince yat yemekle temizlikle ugrasma ben oyle yapıyorum bu zamanlar üzülüyorum evden cıkamadıgıma ama kızım gelince onunla bol bol gezeriz diye hayal kuruyorum22+6 da erken doğum yapıp oğlumu kaybettim 7 ay önce. Şuan 13 haftalık hamileyim, 12+5 te serklaj oldum. Doktorum rahmimin açıldığını ve iyi ki dikiş atıp tedbir aldığımızı söyledi. Benimle aynı durumu yaşayan var mı, tecrübelerinize ihtiyacım var. Doğuma kadar evde yatış verdi doktor.
benimde gecen hafta 14 haftalıkken 24mmdi gectiğimiz cuma serklaj oldum bugun 34 mm ölçüldü, doktor hem ultrason hem de alttan muane etti gayet iyiymiş. kasılma önleyici olarak progestan ve magnezyum kullanıyorumBen iki hafta önce karından ölçtü canım 34 du ben hiç alttan muayene olmadım serklajda karından olctuler iki gün önce gittiğimde de rahim kapalı dedi ölçmedi gittiğiniz de sorar misinz doktorunuz fitil öneriyor mu ben dikiş atılırken 40 dediler ama farklı doktorlardi açıkçası ultrasondan ultrason değişiyor
Çok şükür canım. İnşallah kucağımıza alırız sağlıkla, bugünler geçer gider inşallah. Burda birbirimizle konuşmak çok iyi geliyor, moral oluyor bana. Şükür alıştım artık daha iyiyim. Dört gözle oğlumu bekliyorum.tugba merhaba benim açtığım baslıkta konusmustuk. bende aynı sekilde gecen sene subatta 20 haftalıkken kayıp yasadım . su an 15 haftalık, bugun ben de doktor kontrolüne gittim gecen cuma serklaj olmuştum ve o zaman 24 mm ölçülmüştü, doktorun söylediğine göre sınır 25 mmiş. bugun kontrole gittigimde 34 oldugunu söyledi operasyon basarılı gecmisti zaten. elinden geldiğince yat yemekle temizlikle ugrasma ben oyle yapıyorum bu zamanlar üzülüyorum evden cıkamadıgıma ama kızım gelince onunla bol bol gezeriz diye hayal kuruyorumbir yandan evden calısabiliyorum işim uygun oldugu icin günleri geçirmeye çalışıyorum. içini ferah tut moralin yüksek olsun
Rahim agziniz kisa ve üstelik serklajiniz da varsaBen ger gittiğimde bebeği görmek için ilk önce karından bakıyor rahim ağzını ölçmek için vajinal bakıyor çünkü benim doktorum karından ölçümün herzaman yanlış sonuç verdiğimi söylüyor. Ben progestanı fitil olarak kullanıyorum onun haricinde başka bir fitilim yok
Ben 2 yıl önce karından yapılan yanlış ölçüm sonucu 19+5 de suyum gelerek bebeğimi kaybettim şuanki doktoruma çok güveniyorum Zeynep kamilden çıkışlı eski bir Prof tabi ilk güvencem rabbim.Rahim agziniz kisa ve üstelik serklajiniz da varsa
Vaginal ölcüm yapmak tehlikeli.
Bu durumda tek yapmaniz gereken uzanip dinlenmek. Kasilmalara karşı yüksek doz magnezyum iyi gelir. Sanciniz varsa Adalat veriyorlar