12+5 te serklaj oldum. Serklaj olanlar buraya toplanalım hadi!

Ben 2 yıl önce karından yapılan yanlış ölçüm sonucu 19+5 de suyum gelerek bebeğimi kaybettim şuanki doktoruma çok güveniyorum Zeynep kamilden çıkışlı eski bir Prof tabi ilk güvencem rabbim.
Benim de ilk kizimda rahim agzi kisaligi vardi.
23 haftada 14mm. Serklaj gec kalindigi ve riskli oldugu icin 34 haftaya kadar yatarak gelmistik.
33 haftada suyum geldi. Enfeksiyon takibi yapilarak 34 haftaya kadar bebegin daha anne karninda durmasi icin doktorlarim ugrasti. 34. Haftaya girdikten sonra normal dogum yaptim. Kisalik ortaya ciktiktan sonra doktorum kendisi Bashekim di, kesinlikle agri sanci kanaman yoksa vaginal muayeneye izin vermeyeceksin demisti. Cünkü kisalmayi etkiler demisti.
Ikinci kizimda da 14 haftada önlem amacli yapildi.
Karin ultrasonunda tam ölcüm olmuyor evt haklisiniz ama hunilesme veya cok kisalma oldugunda yine görünüyor.
Ben Almanya da yasiyorum ve iyi bir universite hastanesinde tedavim olmustu.
Kasilma ve sancida yüksek doz magnezyum, Adalat ve Progesteron veriliyor.
Rabbim bizi korktuklarımızdan emin, umduklarımıza nail eylesin inşallah.
Saglicakla bebeginizi alin kucaginiza inşallah

Benim de ilk kizimda rahim agzi kisaligi vardi.
23 haftada 14mm. Serklaj gec kalindigi ve riskli oldugu icin 34 haftaya kadar yatarak gelmistik.
33 haftada suyum geldi. Enfeksiyon takibi yapilarak 34 haftaya kadar bebegin daha anne karninda durmasi icin doktorlarim ugrasti. 34. Haftaya girdikten sonra normal dogum yaptim. Kisalik ortaya ciktiktan sonra doktorum kendisi Bashekim di, kesinlikle agri sanci kanaman yoksa vaginal muayeneye izin vermeyeceksin demisti. Cünkü kisalmayi etkiler demisti.
Ikinci kizimda da 14 haftada önlem amacli yapildi.
Karin ultrasonunda tam ölcüm olmuyor evt haklisiniz ama hunilesme veya cok kisalma oldugunda yine görünüyor.
Ben Almanya da yasiyorum ve iyi bir universite hastanesinde tedavim olmustu.
Kasilma ve sancida yüksek doz magnezyum, Adalat ve Progesteron veriliyor.
Rabbim bizi korktuklarımızdan emin, umduklarımıza nail eylesin inşallah.
Saglicakla bebeginizi alin kucaginiza inşallah
Kaybettiğim o gebeliğimde eşimin doğu görevi nedeni ile ağrıdaydım tecrübesiz doktorların elinde kalmıştım düşünün bir doktor var 2 yıllık uzman Prof.u beğenmiyordu.Bu gebeliğimde 14. Haftada 22 mm’ye düştü 15.haftada serklaj oldum en son gittiğimde 24 mm’di. Kasılma için bu gidişinde ilaç yazdıracağım sadece sırt üstü yattığımda tek bir yerde toplanıyor ve canımı acıtıyor günde 3-4 kere oluyor. Aminnn rabbim kimsenin kucağını acı dolu şekilde bırakmasın🤲🤲

Kaybettiğim o gebeliğimde eşimin doğu görevi nedeni ile ağrıdaydım tecrübesiz doktorların elinde kalmıştım düşünün bir doktor var 2 yıllık uzman Prof.u beğenmiyordu.Bu gebeliğimde 14. Haftada 22 mm’ye düştü 15.haftada serklaj oldum en son gittiğimde 24 mm’di. Kasılma için bu gidişinde ilaç yazdıracağım sadece sırt üstü yattığımda tek bir yerde toplanıyor ve canımı acıtıyor günde 3-4 kere oluyor. Aminnn rabbim kimsenin kucağını acı dolu şekilde bırakmasın🤲🤲
Cok gecmis olsun, muhtemelen sizde rahim agzi gevsekligi vardir. Geçmişi sorgulamayin, bazi seyler genetikte oluyor. Bu kadar erken kisalmanin sebebini arastirmak gerekiyor, enfeksiyon değil de vücut yapnizdan dolayi olduysa eger inanin bana en iyi gelişmis ülke de olsaniz bile bazen yapacak birsey olmuyor.
Kasilma varsa hemen yüksek doz magnezyum alin. Sanci varsa Adalat verirler. Allah a emanet olun.

Cok gecmis olsun, muhtemelen sizde rahim agzi gevsekligi vardir. Geçmişi sorgulamayin, bazi seyler genetikte oluyor. Bu kadar erken kisalmanin sebebini arastirmak gerekiyor, enfeksiyon değil de vücut yapnizdan dolayi olduysa eger inanin bana en iyi gelişmis ülke de olsaniz bile bazen yapacak birsey olmuyor.
Kasilma varsa hemen yüksek doz magnezyum alin. Sanci varsa Adalat verirler. Allah a emanet olun.
Çok teşekkür ederim bendeki rahim ağzı yetmezliği yapısal ne yazık ki. Kontrole gittiğimde isteyeceğim. Sizde Allah’a emanet olun iyi günler

Kizlar merhaba
Erken dogum riskim oldugu icin doktorum 12. Hafta itibariyle dikis atabilecegini soyledi. Suan 10. Haftaya yeni girdim. Ama bu dikis olayi beni cok korkutuyor. Agrili sizili bir islem mi ? Genel anestesiziyle mi oldunuz sizler ? Birde abdominal mi vajinal mi atiliyor dikis ? Yardimci olursaniz cok sevinirim 🙏🙏

Kizlar merhaba
Erken dogum riskim oldugu icin doktorum 12. Hafta itibariyle dikis atabilecegini soyledi. Suan 10. Haftaya yeni girdim. Ama bu dikis olayi beni cok korkutuyor. Agrili sizili bir islem mi ? Genel anestesiziyle mi oldunuz sizler ? Birde abdominal mi vajinal mi atiliyor dikis ? Yardimci olursaniz cok sevinirim 🙏🙏
Merhaba geçmiş olsun genel anestezi altında yapılıyor işlem sonrası biraz ağrı ve kanamanız oluyor tereddüt edilecek bir durum deği genellikle işlemin yapıldığı gün hastanede kalıyorsunuz 1 gece.Ben vajinal oldum bildiğim kadarıyla abdominal gebelik öncesi yapılıyor. Rahim ağzınız kaç mm ölçüldü

Henuz olcum yapilmadi. Suana kadar kadin dogum uzmani doktoru takibindeyim ama rahimde sekil bozuklugum var kalp seklindeymis. O yuzden 12. Hafta itibariyle perinatolojiye gozukmemi onlarin takibi olmasi gerektigini ve dikis atilabilme ihtimalini soyledi.Benide biraz endiselenmistirdi bu konu. Simdi sizden duyunca biraz icim rahatladi 🙏 Sizede cok gecmis olsun. Umarim saglikla bebeginizi kucaginiza alirsiniz 🙏🙏

Henuz olcum yapilmadi. Suana kadar kadin dogum uzmani doktoru takibindeyim ama rahimde sekil bozuklugum var kalp seklindeymis. O yuzden 12. Hafta itibariyle perinatolojiye gozukmemi onlarin takibi olmasi gerektigini ve dikis atilabilme ihtimalini soyledi.Benide biraz endiselenmistirdi bu konu. Simdi sizden duyunca biraz icim rahatladi 🙏 Sizede cok gecmis olsun. Umarim saglikla bebeginizi kucaginiza alirsiniz 🙏🙏
İhmal etmeyin bence bian önce bir perinatoloji uzmanı bulup gitmenizi öneririm.İşlem sonrası kendinizi korumanız gerekli kimi dr. Hafif işlere izin veriyor kimisi direk yatış diyor ben sadece yemek ve wc için kalkıyorum dışarı dahi çıkmıyorum şuanlık sadece ev içerisinde 10 15 dk lık yürüyüş yapıyorum. Çok teşekkür ederim rabbim hepimizi evladına kavuşmayı nasip eylesin 🤲🤲

Kizlar merhaba
Merhaba canım. Bende 12+5 te oldum. Bende aşırı korkmuştum ve kendimi çok strese sokmuştum ama asla korktuğum gibi olmadı. Beni genel anesteziyle değil belden uyutmalı yaptı. 5-10 dk arası sürdü. Öyle ağrım falan olmadı. Ertesi günü batma oldu sadece o da uzun sürmedi. Serklaj vajinadan atılıyor sen zaten hissetmiyorsun. Sen tedbirini al canım korkma

Progestan vaginal bende aşırı derecede akıntı ve akintidab dolayi kasinti yapiyordur. Zaten kanitlanmis bir etkisi olmadigi icin doktorum biraktirmisti.
Ben sabah 2 akşam 2 tane vajinal kullanıyorum. Doktorum çok önemsiyor fitili. Dikişten sonra artırdı. Benimde akıntım çok oluyor ama normal. Fitil kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Merhaba canım. Bende 12+5 te oldum. Bende aşırı korkmuştum ve kendimi çok strese sokmuştum ama asla korktuğum gibi olmadı. Beni genel anesteziyle değil belden uyutmalı yaptı. 5-10 dk arası sürdü. Öyle ağrım falan olmadı. Ertesi günü batma oldu sadece o da uzun sürmedi. Serklaj vajinadan atılıyor sen zaten hissetmiyorsun. Sen tedbirini al canım korkma
Tesekkur ederim boyle okuyunca biraz rahatliyorum herkes oyle kotu anlatiyor ki yok enfeksiyon riski var yok cok agrili korku pompaliyorlar resmen 😢 zaten bu donem oldukca stresli gecen bir zaman birde boyle olumsuz yorumlarla daha kotu hale geliyor hersey. Ama maalesef ulkemizin genel sorunu bu dogumla ilgili bile kimse olumlu hikaye paylasmiyor. Cok acili sancili senaryolar hep ortada 😀 birbirimize destek olup rahatlatmak yerine maalesef hep kostek oluyoruz. Ama size cok tesekkur ederim gercekten boyle okudukca guvenim geliyor 🙏❤️

X