- 26 Aralık 2019
- 2.630
- 14.665
- Konu Sahibi Bulamiyorum
- #4.421
Hanımlar dünki menumdende sozedeyim:)
Hafif bir kahvaltı yaptım haşlanmış yumurta. bol zeytin, roka, peynir, domates ,tahin pekmez iki çorba kaşığı, 2 dilim cavdar ekmeği. mandalina.
ara türk kahvesi
1 fincan hibiskus
akşam 17:30
1 kase mercimek çorbası
bir kac çatal turşu
çavdar ekmeği 2 dilim
türk kahvesi ,dido
Geçe saat 21.30gibi çok acıktım
yulaf ezmesi kuru üzüm ve sütlü bir kaşe
sütlü kahve bir fincan
Migdem okadar büyümüş ki baya zorlanıyorum doymak bilmiyorum sanki. aşırı tatlı bagimlisiyim aslında. o bir dido hicbir şey değil daha fazla yiyordum yavaş yavaş azalticam porsiyonlar kuculucek inşallah.
Başlangıç 73.8
Bugünkü kilom 72.2
ilk hedefim 65
Menü içerikleri hakkında bilgili olduğumu söyleyemem. Ben de sizin yediğiniz gibi besleniyorum ama HasibeG bu konuda bilgili. Diyetin ilk zamanlarında uzak durulması gereken şeyleri veya öğün düzenlemeleri hakkındaki bilgiyi size verecektir. Benim diyeceğim nokta şu ki, abur cubur, çikolata, fast food vb gıdalar, içermiş oldukları katkı maddelerinden dolayı vücutta bir çeşit bağımlılık yapıyorlarmış. Birkaç kere yemeye başlayınca sevse de sevmese bir süre sonra insanın canı istemeye başlıyor. Ama özellikle şeker içeren gıdalardan uzak durulduğunda resmen beyin o maddenin tadını unutuyor ve gerçekten canınız istememeye başlıyor. Bir süre bu tarz şeylerden uzak durmaya çalışırsanız artık canınızın abur cubur istemeyeceğini göreceksiniz.
Uzmanlar günde ufak bir kare yoğun kakaolu çikolata tüketmenin salgıladığı hormonlar dolayısıyla yararlı olduğunu söylüyor. Kilomuzu koruma dönemine geçtiğimizde önerilen ölçüde çikolata tüketmenin bir zararı olacağını düşünmüyorum.