107'den 70'e yolculuk. Yol uzun, yol arkadaşları aranıyor :-)

Hanımlar dünki menumdende sozedeyim:)
Hafif bir kahvaltı yaptım haşlanmış yumurta. bol zeytin, roka, peynir, domates ,tahin pekmez iki çorba kaşığı, 2 dilim cavdar ekmeği. mandalina.
ara türk kahvesi
1 fincan hibiskus
akşam 17:30
1 kase mercimek çorbası
bir kac çatal turşu
çavdar ekmeği 2 dilim
türk kahvesi ,dido:KK43:
Geçe saat 21.30gibi çok acıktım
yulaf ezmesi kuru üzüm ve sütlü bir kaşe
sütlü kahve bir fincan
Migdem okadar büyümüş ki baya zorlanıyorum doymak bilmiyorum sanki. aşırı tatlı bagimlisiyim aslında. o bir dido hicbir şey değil daha fazla yiyordum yavaş yavaş azalticam porsiyonlar kuculucek inşallah.
Başlangıç 73.8
Bugünkü kilom 72.2
ilk hedefim 65

Menü içerikleri hakkında bilgili olduğumu söyleyemem. Ben de sizin yediğiniz gibi besleniyorum ama HasibeG bu konuda bilgili. Diyetin ilk zamanlarında uzak durulması gereken şeyleri veya öğün düzenlemeleri hakkındaki bilgiyi size verecektir. Benim diyeceğim nokta şu ki, abur cubur, çikolata, fast food vb gıdalar, içermiş oldukları katkı maddelerinden dolayı vücutta bir çeşit bağımlılık yapıyorlarmış. Birkaç kere yemeye başlayınca sevse de sevmese bir süre sonra insanın canı istemeye başlıyor. Ama özellikle şeker içeren gıdalardan uzak durulduğunda resmen beyin o maddenin tadını unutuyor ve gerçekten canınız istememeye başlıyor. Bir süre bu tarz şeylerden uzak durmaya çalışırsanız artık canınızın abur cubur istemeyeceğini göreceksiniz.
Uzmanlar günde ufak bir kare yoğun kakaolu çikolata tüketmenin salgıladığı hormonlar dolayısıyla yararlı olduğunu söylüyor. Kilomuzu koruma dönemine geçtiğimizde önerilen ölçüde çikolata tüketmenin bir zararı olacağını düşünmüyorum.

Hoşbuldum canım çok tşk ederim..
evet evliyim 2 evladım var çok şükür
Bu kilolar doğum kiloları ahhh ah
Yok çalışmıyorum canım.
sen ?
3 cocugum var cnm hemsireyim
Afiyet olsun hafif sağlıklı bir menü olmuş peki çayı hep kahvaltıdan 2 saat sonramı içersin?
Allah kabul etsin benimde borçlarım var başlamam gerek ama hep nefis bahaneler sunuyor:KK43:
Uyguladigim sistemde sivi alim kurallari var. Yemekten 30 dk once ve yemekten 2 saat sonra su icilebiliyor. Bu saatler disinda serbest.
Menü içerikleri hakkında bilgili olduğumu söyleyemem. Ben de sizin yediğiniz gibi besleniyorum ama HasibeG bu konuda bilgili. Diyetin ilk zamanlarında uzak durulması gereken şeyleri veya öğün düzenlemeleri hakkındaki bilgiyi size verecektir. Benim diyeceğim nokta şu ki, abur cubur, çikolata, fast food vb gıdalar, içermiş oldukları katkı maddelerinden dolayı vücutta bir çeşit bağımlılık yapıyorlarmış. Birkaç kere yemeye başlayınca sevse de sevmese bir süre sonra insanın canı istemeye başlıyor. Ama özellikle şeker içeren gıdalardan uzak durulduğunda resmen beyin o maddenin tadını unutuyor ve gerçekten canınız istememeye başlıyor. Bir süre bu tarz şeylerden uzak durmaya çalışırsanız artık canınızın abur cubur istemeyeceğini göreceksiniz.
Uzmanlar günde ufak bir kare yoğun kakaolu çikolata tüketmenin salgıladığı hormonlar dolayısıyla yararlı olduğunu söylüyor. Kilomuzu koruma dönemine geçtiğimizde önerilen ölçüde çikolata tüketmenin bir zararı olacağını düşünmüyorum.
Estagfirullah cnm ne demek sen de goruslerini bildir beraber oturup tartisalim. Soylediklerinde katiliyorum sana 😉

Hanımlar dünki menumdende sozedeyim:)
Hafif bir kahvaltı yaptım haşlanmış yumurta. bol zeytin, roka, peynir, domates ,tahin pekmez iki çorba kaşığı, 2 dilim cavdar ekmeği. mandalina.
ara türk kahvesi
1 fincan hibiskus
akşam 17:30
1 kase mercimek çorbası
bir kac çatal turşu
çavdar ekmeği 2 dilim
türk kahvesi ,dido:KK43:
Geçe saat 21.30gibi çok acıktım
yulaf ezmesi kuru üzüm ve sütlü bir kaşe
sütlü kahve bir fincan
Migdem okadar büyümüş ki baya zorlanıyorum doymak bilmiyorum sanki. aşırı tatlı bagimlisiyim aslında. o bir dido hicbir şey değil daha fazla yiyordum yavaş yavaş azalticam porsiyonlar kuculucek inşallah.
Başlangıç 73.8
Bugünkü kilom 72.2
ilk hedefim 65
Gelelim menuneee
Kahvaltida hadi canin tatli istedi diyelim 2 yk cok cok fazla en fazla 1 tk tuketebilirsin o da ilk etapta haftada 1 olabilir. Su an seker ihtiyacini ara ogunlerde meyvelerden ya da kuru incir , kayisi ya da hurmadan karsila. Ekmegi 1 dlm yiyebilirsin. Meyveni kahvaltiyla aksam arasi ye ki aksam cok acikip yemege saldirma.
Aksam ekmek yerine ogunlerine salata ve yogurt ekle. Hem miden daha cok siser tokluk gelir hem de daha az kalori almis olursun.
Didoya hic deginmiyorum bile anladin sen onu
Gece ogunun de fazla olmus. Kahve ve uzum ya da sut ya da yogurt yeterliydi hatta uzum olmasa bile olurdu.
Bu menu birak kilo verme donemi koruma donemi icin bile fazla cnm.
Dediklerime alinma lutfen zamanla alisacaksin kendin bile dengeleyebileceksin.
Menulerine saat yazarsan daha dogru yorumlariz sabah kac ara kac vs vs
Bir kac gun sabir etsen miden biraz kuculur ve alisirsin cnm sadece bir kac gun sabir. Ayrica kahve cok guzel tok tutuyor oneririm 😉

Bugün 10:30 da uyandım. 2 tane kuru kayısı ile birlikte 2 bardak su içtim. Akşam 19:45 e kadar bir şey yemedim. (temizlik, market, yemek işleri derken yemek yemeği unuttum desem yeridir) Sadece su içtim.
19:45 akşam yemeğinde
Soya soslu tavuk sote
Biraz tarhana çorbası vardı geçen günden kalan 2 kaşık kadar içtim bıraktım. Tadı değişmiş gibi geldi.
1 kase yoğurt
3-4 tane salatalık turşusu ile biraz maydanoz ve taze soğan yedim.
Yarım saat yürüdüm. Bugün biraz leslie yi araştırdım. Atlata Atlata videolara baktım. Yarın başlayacağım inşallah. Evde pilates malzemeleri de var kilo verirken sıkılaşmak için pilates de yapmak istiyorum.
2 litre su olmak üzere.yatana kadar tamamlamaya çalışacağım.

Kizlar Bende bugun neler yedigimi size yazayim.
ben kalori sayiyorum kizlar günlük 1500 kalori.
sabah 8.30 uyandim
Saat 9 da temizlik yapmaya basladim. 12.30 gibi islerim bitti ve Ben saat 13 de anca Kahvalti yapabildim acelem oldugu icin hemen 2 Dilim ekmege krem peynir sürdüm yaninada bi latte ictim.
anneme gittim Börek kisir Patates yedim
Türk kahvesi ictim
Eve gelince 2 tane jelibon yedim ve latte ictim kalorilerim doldu

Estagfrullah canım söylediklerine katılıyorum tamamen alışkanlıkla alakalı benim durumum yillardir farkındayım ama yapamiyorum iki sene önce 75 ten 57 ye düştüm ama tatlı yiyerek sadece serbetliden sütlüye geçmiştim:)bitter yiyordum. Şimdi ise saglikli zayıflamak istiyorum inşallah diyorum.

Gelelim menuneee
Kahvaltida hadi canin tatli istedi diyelim 2 yk cok cok fazla en fazla 1 tk tuketebilirsin o da ilk etapta haftada 1 olabilir. Su an seker ihtiyacini ara ogunlerde meyvelerden ya da kuru incir , kayisi ya da hurmadan karsila. Ekmegi 1 dlm yiyebilirsin. Meyveni kahvaltiyla aksam arasi ye ki aksam cok acikip yemege saldirma.
Aksam ekmek yerine ogunlerine salata ve yogurt ekle. Hem miden daha cok siser tokluk gelir hem de daha az kalori almis olursun.
Didoya hic deginmiyorum bile anladin sen onu
Gece ogunun de fazla olmus. Kahve ve uzum ya da sut ya da yogurt yeterliydi hatta uzum olmasa bile olurdu.
Bu menu birak kilo verme donemi koruma donemi icin bile fazla cnm.
Dediklerime alinma lutfen zamanla alisacaksin kendin bile dengeleyebileceksin.
Menulerine saat yazarsan daha dogru yorumlariz sabah kac ara kac vs vs
Bir kac gun sabir etsen miden biraz kuculur ve alisirsin cnm sadece bir kac gun sabir. Ayrica kahve cok guzel tok tutuyor oneririm 😉
Evet canım başından sonuna haklisin elimden geleni yapicam .Şu an yapicam diyorum ama kendime inanmiyorum sanki.Esim senmi zayifliycaksin bu saatten sonra zor diyor hep çünkü hep başlayıp birakiyorum:KK43:
Birde şöyle bir durum var eşim geç geliyor yemek yiyor bende dayanamiyorum bazen ona katiliyorum .Böyle böyle 57 den 74 e çıktım işte.

Kizlar sizlerin kilolari kac yasiniz boyunuz?
27 yaşındayım. Boyum da 165 cm. Öncelikle sağlık sebeplerinden dolayı sonra da psikolojik olarak kendimi iyi hissetmek adına kilo vermek istiyorum. Geçen cuma 63 küsür ile başladım. 7-8 ayda çok hızlı bir şekilde neredeyse 10 kilo aldım. 54-55 kiloya tekrar düşmek istiyorum.

X