%100 üzeri artan özel okul fiyatları😔

Devlete yollayın. Ama ona verdiğiniz parayla yatırım yapın çocuğunuz için. Sanki özele gönderiyor gibi bir fiyat belirleyin ve çocuğunuz için borsaya atın aştın alın döviz alın seçim sizin. ( ben borsaya uzun vade yatırım yapmayı düşünüyorum ileride çocuğum olursa onun adına, 18 yaşına gelince temettü emeklisi olsun diye )

doktora yapıyorum arş görevlisiyim yakında öğretim görevlisi kadrosu alacağım, kendimce evim arabam var fakat çocuk yapmaktan inanılmaz korkuyorum. maddi olarak yetemeyeceğime her geçen gün daha da eminim. bir çocuğa nitelikli eğitim bile sağlayamayacaksam boşuna okumuş boşuna emek vermiş gibi hissediyorum.

Ne güzel anlatmışsın
İlkokulda verilmemiş olan bir şeyi lisedeki kocaman adama vermek kolay mı sanılıyor acaba? İlkokulda mahalle okuluna yollayayım,ingilizce görmesin ama üniversitede özele yollayayım diye bir mantık yok ki,o çocuk o vizyona anca ilkokulda sahip olabilir bana göre. İlkokul temel çünkü. Temeli iyi olursa lisede çalışır gider iyi bir yere zaten. Bunu göremeyenler de var maddi meselelerin dışında.

Aynen kuzum , bunlar 30 sene önce bilinmiyordu ama artık tüm pedagoglar , dil bilimciler söylüyor, dil öğrenme yaşı max 11 , elbette ondan sonra da öğrenilir ama 11 e kadar iki üç dili bir arada çok kolay öğreniyor insan beyni ve ana dil seviyesine geliyor , aynı şekilde piyano , keman , jimnastik , kodlama , yazılım vs vs ilkokul çağında beyin emiyor bunları resmen ama lisedeki bir genç o şekilde ogrenemiyor
Artık bu zamanda ilkokulda gondermiyim lisede gonderiyim özele demenin hiçbir mantığı yok

Oğlum ana sınıfına kızım kreşe gidiyor aynı kurumdalar butik tarzı bir özel okul. Kişi başı 1800 TL den 2300 TL' ye çıkardılar. Bu fiyatların içerisinde yemek ucretide var üstelik. Sizin konunuzu okuyunca şoka girdim.

Özel okul deyince acayip sinirleniyorum. Tamamen para avcıları. Her ne kadar meslek olarak yapmasam da öğretmenim aslında. Özel okulların öğretmenlere köle gibi davranması ve üstüne asgari ücret veya bir tık üstü maaş vermeleri beni çıldırtıyor. Bu kadar zam yapıyorlar ama öğretmenlere çokta katkısı olmayacak mesela. Okul sahiplerinin cebi dolacak.
Ben sırf bu yüzden çocuğum olursa ileri de özel okula vermezdim. Araştırır güzel muhitte güzel eğitim veren bir devlet okuluna verirdim. Üstüne spor veya sanat dallarından birine kursa gönderir, eğitimde takviye için özel ders veya kursa gönderirdim. Dışarıdan takviyelerle açığı kapatırdım. Para eğiticimdi diye geçinen paragözlere gideceğine çocuğumun okul dışı aktivitesine giderdi.
Siz anladığım kadarıyla devlete göndermeme konusunda kararlısınız. O zaman parayı verip göndereceksiniz mecbur. Devlet buna bir sınırlama getirmediği sürece özel okullar durmaz. Kaldı ki hala bu fiyatlarla sınıfları doldurabiliyorlarsa kendilerinde o hakkı görürler. Protesto edip tüm veliler kayıt yaptırmasa bakın bakalım nasıl düşecek o fiyatlar.

Özel okul deyince acayip sinirleniyorum. Tamamen para avcıları. Her ne kadar meslek olarak yapmasam da öğretmenim aslında. Özel okulların öğretmenlere köle gibi davranması ve üstüne asgari ücret veya bir tık üstü maaş vermeleri beni çıldırtıyor. Bu kadar zam yapıyorlar ama öğretmenlere çokta katkısı olmayacak mesela. Okul sahiplerinin cebi dolacak.
Ben sırf bu yüzden çocuğum olursa ileri de özel okula vermezdim. Araştırır güzel muhitte güzel eğitim veren bir devlet okuluna verirdim. Üstüne spor veya sanat dallarından birine kursa gönderir, eğitimde takviye için özel ders veya kursa gönderirdim. Dışarıdan takviyelerle açığı kapatırdım. Para eğiticimdi diye geçinen paragözlere gideceğine çocuğumun okul dışı aktivitesine giderdi.
Siz anladığım kadarıyla devlete göndermeme konusunda kararlısınız. O zaman parayı verip göndereceksiniz mecbur. Devlet buna bir sınırlama getirmediği sürece özel okullar durmaz. Kaldı ki hala bu fiyatlarla sınıfları doldurabiliyorlarsa kendilerinde o hakkı görürler. Protesto edip tüm veliler kayıt yaptırmasa bakın bakalım nasıl düşecek o fiyatlar.
Devlete göndermem konusunda kararlı değil mecburum.Ayrıca iyi okul bul o mahalleye taşın olayıda küçük yerlerde belki mümkün ama ben büyükşehirde bunu yapamam.Kiralar 20bin. Çocuğu okula yakın verdim diyelim kim akıp karşılayacak iş yerime uzak olacak babası yılda 1-2 ancak yanımızda olabiliyor.Tek başıma yaşıyorum çocuğu 1 saat bile bırakacak insanım yok.

Oğlum ana sınıfına kızım kreşe gidiyor aynı kurumdalar butik tarzı bir özel okul. Kişi başı 1800 TL den 2300 TL' ye çıkardılar. Bu fiyatların içerisinde yemek ucretide var üstelik. Sizin konunuzu okuyunca şoka girdim.
Burada mahalle arasında kreş arkadaşın 3bindi 5küsür yapmışlar.Sizin çok çok iyi

Devlete göndermem konusunda kararlı değil mecburum.Ayrıca iyi okul bul o mahalleye taşın olayıda küçük yerlerde belki mümkün ama ben büyükşehirde bunu yapamam.Kiralar 20bin. Çocuğu okula yakın verdim diyelim kim akıp karşılayacak iş yerime uzak olacak babası yılda 1-2 ancak yanımızda olabiliyor.Tek başıma yaşıyorum çocuğu 1 saat bile bırakacak insanım yok.
valla eşinizle zaten bir arada değilmişsiniz
tayin alabilecek olan tayin alsın şu durumda
ciddiyim.

çocuk lisede olsa yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsiniz denir ama siz daha yolun başındasınız. nasıl başa çıkacaksınız? ya da eviniz aracınız filan bu şekilde nasıl olacak (aileden kalıyorsa bilemiyorum tabii).

not: çocuğum yok ben tümden bu ülkede doğurmaktan vazgeçmiş gibiyim. ama doğursaydım da üniversiteyi bu ülkede okutmak istemiyordum. (ben korkmuş üni'yi ABDde okumamıştım, o benden iyi olsun derdim). şu anda üniversiteyi de geçtim liseyi bile bu ülkede okuması saçmalık bu fiyatlarla. bu parayı verdikten sonra avrupada okur bu çocuklar.

Çevrenizde başka özel okul var mı peki? Belki yakın çevrede daha uygun bir okul bulursunuz? Ya da daha küçük bir şehre taşınmak gibi bir düşünce? Baba zaten 1-2 defa gelebiliyormuş.
Şu zamanda çocuk okutmak çok zor malesef :/ Resmen temel ihtiyaçlar için gece gündüz köle gibi çalışıp yine de yetemiyoruz hiçbir şeye. Her şey lüks oldu.

Bu yorumu yazmaya geldim, ne güzel açıklamışsınız. Özel okuldaki eğitimin devlet okulundan iyi olmadığını biliyoruz zaten. Bir yerlerden kısıp özel okula gönderenlerin hemen hemen hepsi, çalışma zamanlarında çocuğun nerede olduğunu bilmek için.

Bu arada konu sahibi tüm özel okullar hemen hemen aynı oranlarda zaman yaptı. Zaten her şey bu kadar artmışken böyle zam yapmaması beklenemezdi. Savunmuyorum elbette ama anlıyorum.

Benim iki çocuğum da %100 eğitim bursu ile bir özel okuldalar. Ama bu sene nasıl okutacağım diye kara kara düşünüyorum, )ikisinin de kademedeki son seneleri.) çünkü yemek+sosyal etkinlik(yeni bir kalem türetmişler)+kitap+kıyafet bir hesap yaptık tek çocuk için 60bin.
durumu anlıyorum ama elden bir şey gelmemesi çok can sıkıcı...

özellikle de maaşlı çalışan beyaz yaka, resmen sıkıştı kaldı.

Verecegız zaten mecbur.Bir yaptırım varmı herkesin okul bukadar arttımı onu soruyorum zaten.Çocuğu geç kaydettirsem kontenjan doldu yanıtı alırmıyım onu araştırıyorum sağolsun arkadaşlar yardımcı oldu herkes aynı durumdaymış.
Öyle bir sorun olmaz merak etmeyin,zaten halihazırda orada öğrenci çocuğunuz,baska okula nakil işlemi olmadığı sürece sorun olmaz ki. Kızım 1.sınıftayken özel okuldaydı,o okul devrolacak/kapanacak gibi söylentiler var diye başka okula almıştım ben kızımın kaydını,okulların acılmasına yakın eski okulundan beni arayıp kaydınız düşmemiş nakil aldırabilirmisiniz kaydettiğiniz okulla görüşüp demişlerdi. Siz nakil aldırmazsanız boşa cıkaramazlar,haziranda da kayıt yaptırabilirsiniz pekala. Kontenjan konusu da dolması mümkün degil,kizımin sınıfı 16 kişiydi okul başladığında şu an 19 kişi oldular mesela en basitinden.
Zaten size şu kadar kişi olacak sınıfta da demezler,maksimum mevcut şu kadar olur derler en başında kayıt yapılirken sorarsanız zira geleni geri cevirmiyorlar kontenjanımız yok diye merak etmeyin.
Beni aradılar okuldan herkes kayıt yaptırdı vs dediler ama whatsapp grubunda konuşulan sadece 3 veli kayıt yaptırmış mesela. Bunlar hep sizi acele ettirmek için. Ne kadar erken alırlarsa kendi açılarından o kadar iyi.
Ha kayıt yaptıracaksınız anladığım kadarıyla. Bence acıkça konuşun,baska okula almayacağım çocuğu ama şu an ödeyemem,şu tarihte başlatacağım taksitleri gibisinden anlatın durumu. Kayıt yaptıracağınizdan emin olurlarsa bu kadar zorlamazlar sizi.

valla eşinizle zaten bir arada değilmişsiniz
tayin alabilecek olan tayin alsın şu durumda
ciddiyim.

çocuk lisede olsa yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsiniz denir ama siz daha yolun başındasınız. nasıl başa çıkacaksınız? ya da eviniz aracınız filan bu şekilde nasıl olacak (aileden kalıyorsa bilemiyorum tabii).

not: çocuğum yok ben tümden bu ülkede doğurmaktan vazgeçmiş gibiyim. ama doğursaydım da üniversiteyi bu ülkede okutmak istemiyordum. (ben korkmuş üni'yi ABDde okumamıştım, o benden iyi olsun derdim). şu anda üniversiteyi de geçtim liseyi bile bu ülkede okuması saçmalık bu fiyatlarla. bu parayı verdikten sonra avrupada okur bu çocuklar.
Aileden ev kalıyor ayrıca bizimde kendimizim almış olduğu 2 ev bir arabamız var çok şükür.Artık çocuğu okutup büyütme derdindeyiz açıkçası.Babamın çift vatandaşlık işi var eğer o olursa bende başvurup alacağım lisede farklı planlar olabilir bilemiyorum zaman gösterecek🤷‍♀️
Çevrenizde başka özel okul var mı peki? Belki yakın çevrede daha uygun bir okul bulursunuz? Ya da daha küçük bir şehre taşınmak gibi bir düşünce? Baba zaten 1-2 defa gelebiliyormuş.
Şu zamanda çocuk okutmak çok zor malesef :/ Resmen temel ihtiyaçlar için gece gündüz köle gibi çalışıp yine de yetemiyoruz hiçbir şeye. Her şey lüks oldu.
Eşim askeri personel Irak Suriye falan göreve gidiyor şimdide şark sırası geliyor doğuya gidecek ve eş götürülmeyen yer olursa ki 2 kez oldu biz çocukla annemlerin bulunduğu şehire gittik.İlk şarkta çocuk yoktu.Şimdi İlker değişti.Eşimle gidemezsek çocuk burada ilk okulu bitirir bizde 2 yıl sonra eşimin tayin olduğu yere gideriz diye düşünüyorum.Çocuk 8 yaşına girecek 2 kreş 2 okul değiştirdik.2 yıldır burada okuyor en azından ilkokulu tamamlasın istiyorum arkadaşlarını ortamını değiştirmesin zira babasıda olmayacak çok bocalıyor yoksa.

Aileden ev kalıyor ayrıca bizimde kendimizim almış olduğu 2 ev bir arabamız var çok şükür.Artık çocuğu okutup büyütme derdindeyiz açıkçası.Babamın çift vatandaşlık işi var eğer o olursa bende başvurup alacağım lisede farklı planlar olabilir bilemiyorum zaman gösterecek🤷‍♀️

Eşim askeri personel Irak Suriye falan göreve gidiyor şimdide şark sırası geliyor doğuya gidecek ve eş götürülmeyen yer olursa ki 2 kez oldu biz çocukla annemlerin bulunduğu şehire gittik.İlk şarkta çocuk yoktu.Şimdi İlker değişti.Eşimle gidemezsek çocuk burada ilk okulu bitirir bizde 2 yıl sonra eşimin tayin olduğu yere gideriz diye düşünüyorum.Çocuk 8 yaşına girecek 2 kreş 2 okul değiştirdik.2 yıldır burada okuyor en azından ilkokulu tamamlasın istiyorum arkadaşlarını ortamını değiştirmesin zira babasıda olmayacak çok bocalıyor yoksa.
benim de babam tayinciydi ben de ilkokulu bölük pörçük okudum. hiç iyi bir şey değil
anlıyorum sizi. hele şimdi bir sürü sosyal etkinlik filan var onun okulunda arkadaşları, öğretmeni değişince iyice zor olur.

neyse ki dünyalığınızı yapmışsınız, iyi bari.
o zaman biraz okula bastırmayı deneyin, belki revizyon yaparlar

Büyükşehirlerde özel okul fiyatları çok artmış maalesef. Cilere mi yazsanız acaba? Ara sınıfta sizin çocuk %65 maksimum zam diye açıklama yaptılar. Bir de hangi okul acab? Bizimde sizin bulunduğunuz şehre taşınma durumumuz var. Araştırma yapmaya calisiyorum. Özelden de yazabilirsiniz.

Zaten size şu kadar kişi olacak sınıfta da demezler,maksimum mevcut şu kadar olur derler en başında kayıt yapılirken sorarsanız zira geleni geri cevirmiyorlar kontenjanımız yok diye merak etmeyin.
Kontenjan doldu diye geri çeviren okullar var. Normal eğitim yılı için yaşayanlar duydum. Ben de yazokulu kaydı sırasında yaşadım. Çocuğumun kayıtlı olduğu okula yaz okuluna göndermek istedim, gayet dolu diyerek geri çevrildim.

Öyle bir sorun olmaz merak etmeyin,zaten halihazırda orada öğrenci çocuğunuz,baska okula nakil işlemi olmadığı sürece sorun olmaz ki. Kızım 1.sınıftayken özel okuldaydı,o okul devrolacak/kapanacak gibi söylentiler var diye başka okula almıştım ben kızımın kaydını,okulların acılmasına yakın eski okulundan beni arayıp kaydınız düşmemiş nakil aldırabilirmisiniz kaydettiğiniz okulla görüşüp demişlerdi. Siz nakil aldırmazsanız boşa cıkaramazlar,haziranda da kayıt yaptırabilirsiniz pekala. Kontenjan konusu da dolması mümkün degil,kizımin sınıfı 16 kişiydi okul başladığında şu an 19 kişi oldular mesela en basitinden.
Beni aradılar okuldan herkes kayıt yaptırdı vs dediler ama whatsapp grubunda konuşulan sadece 3 veli kayıt yaptırmış mesela. Bunlar hep sizi acele ettirmek için. Ne kadar erken alırlarsa kendi açılarından o kadar iyi.
Ha kayıt yaptıracaksınız anladığım kadarıyla. Bence acıkça konuşun,baska okula almayacağım çocuğu ama şu an ödeyemem,şu tarihte başlatacağım taksitleri gibisinden anlatın durumu. Kayıt yaptıracağınizdan emin olurlarsa bu kadar zorlamazlar sizi.
sizin okulu bilemem ama ilk satirda verdiginiz bilgiler bizim okul icin komple yanlis. okullarin kontejani oluyor gecen yil cevrede bir cok geri cevrilen biliyorum

Kimse artık devlet okullarına güvenemiyor ne yazık ki. Imam hatipe çevrilemeyeler resmen kaderine terk edilmiş durumda. Ülkenin başkentinde bile düzgün devlet okulu bulmak çok zor. Hepsinin kadrosu dağıtıldı. Okulu buldun, öğrencini yerlestirmen neredeyse imkansız. Dolayısıyla hani üst düzey olmasa bile en azından normal bir eğitim alabilsin diye insanlar özel okullara yöneliyor. Gerçekten iyi okulların fiyatları da 250 binden başlıyor buralarda. Bu arada gerçekten okullar da memnun değil durumdan. Herşey o kadar uçtu ki ülkede, çoğu okul ara dönemde bile ek ücret talep etmek zorunda kalıyor yasal olmadığı halde. Tabi servis ve yemek de aynı şekilde. Sanıyorum ki olanların asıl sorumlularını hepimiz biliyoruzdur.

Bizde karı koca memuruz.Ve ben kızımı iyi bir devlet okuluna vereceğim.

Şuandada devlet anaokuluna gidiyor 2 senedir.Çook memnunum.Sinifi 8 kişilik.Ögretmenlerimiz çok alakadar.Hiç bir sorun yaşamadık.
İlkokul dönemindede ekstra kurslara vs yazdiracagim.
Özel okula vereceğim paraylada kizlarimla şehir şehir hatta ülke ülke gezdirip görerek ögretecegim bir çok şeyi.
Zaten büyük kızım öyle herşeyi yiyen biri değil.Gönlüne göre beslenmesini hazırlıyorum.23 bin yemek ücreti nedir..
Bu tamamen benim fikrim.
Bende devlet okullarında okudum.Hiç özel okul bilmedim.Gayette güzel okuduk 5 kardeş.Hepimiz çok iyi yerlere geldik.
Anne baba ilgiliyse çocuk bilinçli okuyor.
Ablam kızını özel okulda okutuyor.Abimde öyle.
Malesef okulu sevmiyorlar.
Doyumsuz olup çıktılar.
Kendim aranmadan önce kolejde ögretmendim..işin içeriğini çok iyi bildiğim için tiksindim özel okullardan..emekliye ayrılmış öğretmenler bağıra cahira eğitim veriyordu 1.siniflara şahit oldum defalarca..velilere de ton ton öğretmen rolü oynuyorlardı.
şişirilmiş notlar veriyorduk öğrenci berbat durumda ise veliye ovuluyordu malesef.
tek dertleri para ve reklam

X