Öyle bir sorun olmaz merak etmeyin,zaten halihazırda orada öğrenci çocuğunuz,baska okula nakil işlemi olmadığı sürece sorun olmaz ki. Kızım 1.sınıftayken özel okuldaydı,o okul devrolacak/kapanacak gibi söylentiler var diye başka okula almıştım ben kızımın kaydını,okulların acılmasına yakın eski okulundan beni arayıp kaydınız düşmemiş nakil aldırabilirmisiniz kaydettiğiniz okulla görüşüp demişlerdi. Siz nakil aldırmazsanız boşa cıkaramazlar,haziranda da kayıt yaptırabilirsiniz pekala. Kontenjan konusu da dolması mümkün degil,kizımin sınıfı 16 kişiydi okul başladığında şu an 19 kişi oldular mesela en basitinden.
Zaten size şu kadar kişi olacak sınıfta da demezler,maksimum mevcut şu kadar olur derler en başında kayıt yapılirken sorarsanız zira geleni geri cevirmiyorlar kontenjanımız yok diye merak etmeyin.
Beni aradılar okuldan herkes kayıt yaptırdı vs dediler ama whatsapp grubunda konuşulan sadece 3 veli kayıt yaptırmış mesela. Bunlar hep sizi acele ettirmek için. Ne kadar erken alırlarsa kendi açılarından o kadar iyi.
Ha kayıt yaptıracaksınız anladığım kadarıyla. Bence acıkça konuşun,baska okula almayacağım çocuğu ama şu an ödeyemem,şu tarihte başlatacağım taksitleri gibisinden anlatın durumu. Kayıt yaptıracağınizdan emin olurlarsa bu kadar zorlamazlar sizi.