%100 üzeri artan özel okul fiyatları😔

Bu kadar cilginca artiyosa fiyatlar, bi cok aile belki de almak zorunda kalacak cocugunu, özel okullar kendi ayagina sikiyo bence. Okutacak cocuk bulamazlar bu gidisle.
Kar etmeyip ogretmen maaşı odeyemeyecekler cok normal bu fiyat okulun kirasi faturalari calisan personel sigortasi maasi yemeği derken ancak kurtarır.
Yemek sirketlerine hiç lafimiz yok marketler her gun her seye zam yapiyor susuyorsak alıyorsak yemek elbette artacak.
Giden ogrenci gidecek orta kesim yok oldu zaten çoğu okul kapanacak
Ogretmenler boşa çıkacak
Devlet okullarinda patlama yasanacak gereksiz işler yerine devlet okulu yapsalardi keşke zamaninda aaaa bir de tabii okullar mülteci cocuklarla dolu o da ayrı bir ongorusuzluk maalesef ama unutmayın ki ayda 8 bin 10 bin bakıcı maasi bile degil koskoca okul tam gun yedir içir egit öğret pofpofla 100 bin isteseler yeridir.Veli özel ilgiyi bekliyorsa parayı verecek yok diyorsa da devlete verecek .Durumunuz yoksa göndermeyin çözüm basit.

Bizde karı koca memuruz.Ve ben kızımı iyi bir devlet okuluna vereceğim.

Şuandada devlet anaokuluna gidiyor 2 senedir.Çook memnunum.Sinifi 8 kişilik.Ögretmenlerimiz çok alakadar.Hiç bir sorun yaşamadık.
İlkokul dönemindede ekstra kurslara vs yazdiracagim.
Özel okula vereceğim paraylada kizlarimla şehir şehir hatta ülke ülke gezdirip görerek ögretecegim bir çok şeyi.
Zaten büyük kızım öyle herşeyi yiyen biri değil.Gönlüne göre beslenmesini hazırlıyorum.23 bin yemek ücreti nedir..
Bu tamamen benim fikrim.
Bende devlet okullarında okudum.Hiç özel okul bilmedim.Gayette güzel okuduk 5 kardeş.Hepimiz çok iyi yerlere geldik.
Anne baba ilgiliyse çocuk bilinçli okuyor.
Ablam kızını özel okulda okutuyor.Abimde öyle.
Malesef okulu sevmiyorlar.
Doyumsuz olup çıktılar.
Kendim aranmadan önce kolejde ögretmendim..işin içeriğini çok iyi bildiğim için tiksindim özel okullardan..emekliye ayrılmış öğretmenler bağıra cahira eğitim veriyordu 1.siniflara şahit oldum defalarca..velilere de ton ton öğretmen rolü oynuyorlardı.
şişirilmiş notlar veriyorduk öğrenci berbat durumda ise veliye ovuluyordu malesef.
tek dertleri para ve reklam
Bende küçük ilde yaşasam güzel bir devlet okulu araştırdım.Devlette yokmu emekliliği geldiği halde geçim sıkıntısından emekli olmayan bağıran tahammülsüz öğretmen.Arkadaşın kuzeni çocuğun okulunu bu yüzden değiştirdi sürekli bağırıp ceza veriyormuş öğretmen çocuk ağlıyormuş okula gitmemek için.Sınıflar 40-50 kişi. Öğretmenlerde başa çıkamıyor.Herkes sizin kadar şanslı olamıyor malesef.Mecburuz hem çocuğun özel durumundan dolayı hemde çevrenizdeki okulların durumundan dolayı.Arkadasın eşi yakınımızdaki okulda sonuç öğretmeni o bile çocuğunu özele verdi okulun durumundan dolayı.Bende isterim devlette eğitim alsın devlet hastanesine gidelim ama olmuyor sıra gelmiyor hastanede tıklım tıklım büyükşehirler.Bende devlette okudum eşimde devlette okumuş hemde yatılı okumuş 8 sene.Ama çocuğumuz okadar şanslı değil.

Benim okulumda ne Suriyeli vardı nede Afgan.Şimdi okullar karışık mevcut fazla.Ben yürüyerek gider gelirdim herkes devletteydi tanırdık çevreyi şimdi öyle değil.Ayrıca mecburum yukarıdada belirttim
Mecbursaniz sorunuz ne?pamuk eller cebe o halde her seye zam geliyor herkes susuyor okullara zam gelmesin okullara zam gelmedikce öğretmenler o uc kuruş maaşla gecim sorunuyla duzgun egitim vermez net.

bizim cocuklarin kresi yillik 100 bin dedi sinirim bozuluyor.devlet okullarinda,guzel olanlar var ama bizim burada 2 gibi bitiyor. benim is cikis saatim 5 desek cocuk arada uc saat ne yapacak .eve kadin tutayim desen o da korkunc para .onu da dusunuyorum 5 bin civari vermem lazim kadina bir de servis parasi lazim. bu isler cok zor en guzeli kucuk yer
3 saat icin kadina 5 bin verilecekse yilda 45 bin yapar
özel okula yuz bin feda olsun o zaman.

Mecbursaniz sorunuz ne?pamuk eller cebe o halde her seye zam geliyor herkes susuyor okullara zam gelmesin okullara zam gelmedikce öğretmenler o uc kuruş maaşla gecim sorunuyla duzgun egitim vermez net.
Sorun şu herkesin aynı orandamı arttı bana artış çok geldi.Hemen kayıt yaptırmasam kayıt silme oluyormu o tarz konuşuldu çünkü.Ayrıca bir yaptırım varmı artış %100 üzeri.Arkadaşlar sağolsun Yardımcı oldular herkesin oranlar çok artmış öğrendim.Sizde yardımcı olacaksanız buyurun🤷‍♀️

Çok moralim bozuk bugün sabahtan beri kafam ağrıyor sinirden.Dün okuldan mesaj geldi kayıt yenileme ile ilgili.Demişler Ocak ayında kayıtlar 20bin Şubat ayında 15bin indirimli olacak diye.Bu arada karı koca kamuda çalışıyoruz.1 çocuğumuz var bu yıl 2. Sınıfta.3-4 gün önce % 65 özel okullara zam yapıldı diye açıklama yapıldı.Ama memur maaşları %30 arttı herkes biliyor neyse burayı geçiyorum.Bugün görüşmeye gittim.Geçen yıl okul ücreti 32bin yemek ücreti 8bindi. Bugün okul ücreti 60bin yemek ücreti 23bin çıkarttılar.Hemde 3 taksit şeklinde ödememiz isteniyor.%100 okul %200yemek artmış😫%65 artmayacakmı çok fazla dedim taban fiyatlar üzerinden fiyat malesef böyle dediler.Geldiğimden beri kendime gelemedim.İlk defa bu yıl çocuğumu okutamamaktan bukadar tedirgin oldum.Bukadar yüksek artış ile karşılaşan oldumu aranızda bir yaptırım olmazmı bu duruma?Geçen sene 40bin bu yıl 80bin eee seneye 160bin mi olacak? Birde 2 ay içinde karar vermezsek çocuğun yerine başka birini alabilirlermiş kontenjan dolabilirmiş.Herkes sıradamı bekliyor bu ne böyle nasıl düzen çok üzgünüm😔
Evet bende aynı konudan muzdaribim ve gerçekten benide düşünmek çok yoruyor

Benim okulumda ne Suriyeli vardı nede Afgan.Şimdi okullar karışık mevcut fazla.Ben yürüyerek gider gelirdim herkes devletteydi tanırdık çevreyi şimdi öyle değil.Ayrıca mecburum yukarıdada belirttim
Mecbursaniz ve bu ayrıcalıkları istiyorsanız bu fiyatları vereceksiniz başka yolu yokki🤷

Çok moralim bozuk bugün sabahtan beri kafam ağrıyor sinirden.Dün okuldan mesaj geldi kayıt yenileme ile ilgili.Demişler Ocak ayında kayıtlar 20bin Şubat ayında 15bin indirimli olacak diye.Bu arada karı koca kamuda çalışıyoruz.1 çocuğumuz var bu yıl 2. Sınıfta.3-4 gün önce % 65 özel okullara zam yapıldı diye açıklama yapıldı.Ama memur maaşları %30 arttı herkes biliyor neyse burayı geçiyorum.Bugün görüşmeye gittim.Geçen yıl okul ücreti 32bin yemek ücreti 8bindi. Bugün okul ücreti 60bin yemek ücreti 23bin çıkarttılar.Hemde 3 taksit şeklinde ödememiz isteniyor.%100 okul %200yemek artmış😫%65 artmayacakmı çok fazla dedim taban fiyatlar üzerinden fiyat malesef böyle dediler.Geldiğimden beri kendime gelemedim.İlk defa bu yıl çocuğumu okutamamaktan bukadar tedirgin oldum.Bukadar yüksek artış ile karşılaşan oldumu aranızda bir yaptırım olmazmı bu duruma?Geçen sene 40bin bu yıl 80bin eee seneye 160bin mi olacak? Birde 2 ay içinde karar vermezsek çocuğun yerine başka birini alabilirlermiş kontenjan dolabilirmiş.Herkes sıradamı bekliyor bu ne böyle nasıl düzen çok üzgünüm😔
Burada da öyle. Özel okulların biraz da kendi fırsatçılıgi. Bu şikayet konusunu ben de düşündüm. Çünkü açıklama olarak devletin denetledigi yani istedigi yerdeki fiyat artışı dediğiniz gibi olduğu için yemek, servis gibi yerlerde fahis artışlar yapmışlar. Diyorlar ki oradakiler; 'Bunu arttiramadik devlet denetliyor' tarzı şu an cümleyi hatirlayamadim oyle bir şey söylediler. Yeğenlerim gittiği için sıkı takip etmiştim.

Bende küçük ilde yaşasam güzel bir devlet okulu araştırdım.Devlette yokmu emekliliği geldiği halde geçim sıkıntısından emekli olmayan bağıran tahammülsüz öğretmen.Arkadaşın kuzeni çocuğun okulunu bu yüzden değiştirdi sürekli bağırıp ceza veriyormuş öğretmen çocuk ağlıyormuş okula gitmemek için.Sınıflar 40-50 kişi. Öğretmenlerde başa çıkamıyor.Herkes sizin kadar şanslı olamıyor malesef.Mecburuz hem çocuğun özel durumundan dolayı hemde çevrenizdeki okulların durumundan dolayı.Arkadasın eşi yakınımızdaki okulda sonuç öğretmeni o bile çocuğunu özele verdi okulun durumundan dolayı.Bende isterim devlette eğitim alsın devlet hastanesine gidelim ama olmuyor sıra gelmiyor hastanede tıklım tıklım büyükşehirler.Bende devlette okudum eşimde devlette okumuş hemde yatılı okumuş 8 sene.Ama çocuğumuz okadar şanslı değil.
İyide biz bunun için fazladan 2 senedir doğuda kalmayı tercih ettik.
Yoksa tayin hakkımız çoktan vardı.Ama burda da kurs imkanları hiç yok.o yüzden nasipse gideceğiz artık batıya.Hakkimizda hayırlısı .Batıda bu kadar şanslı olmayacağız ama ben yinede umutluyum

Ya bu devlet devlet diyenler ilkokulda tüm gün mü yani sabah 8 akşam 5 arasımı. Tüm gün çalışan anne baba ne yapsın. Yanında ailesi olmayan. Özel okullara mecbur.
Bir çözüm bulunsun bu duruma.
ben kolejde calsırken 1
.siniflara çok acıyordum.
Ögretmenim kaç saat kaldı kaç tenefus kaldı diyip dururlardi.
Çok yoruluyorlardi 5 e kadar.
Bir çok çocuğun okuldan soğumasına da sebep oluyor bence (3 yegenimde biliyorum)
Kendim devlette öğretmenim 8/14:30
Tamam küçük sehirdeyiz ama okula çok severek geliyor çocuklar.
En ufak şeyden mutlu oluyorlar.
Daha enerjikler.
Özel sektördede bulunduğum için kıyaslaması o rahat yapıyorum.
Bakıcı ayarlanabilir öğleden sonrası için veya anneye babaanneye bırakılabilir.
Şimdi çalışan annelere mecbur olanlara birşey diyemiyorum.
Ama calişmayip çocuğunu tam gün kreşe verenlere çok kızıyorum.
Hatta bir fenomen var.Ev hanimi.2 yaşındaki kızını tam gün kreşe verdi.
Ballandıra ballandıra anlatıyor çok rahat ettrim diye.
Yani ben mi anormalim bilmiyorum.
Büyük kızım 4 yaşında başladı anaokuluna.
Ömce ilk bir ay 8.30/12.00 arası gitti anaokuluna.
Sonra süreyi 8.30/13.30 yaptılar.
Bu senede 8.30/14.30 yaptılar.
Kızım daha birgün sabahları uyaazlik yapmadı,yada okula gitmek istemiyorum diye hayiflanmadi hiç.
Bende çalışıyorum,tüm ders programı kızımın okul çıkışı saatine göre ayarlıyorum.
Küçük kızım içinde bakıcı tuttum.
Burda kimsemiz yok.
Tek büyüttük
Yeri geldi toplantılarına kizlarimla girmek zorunda kaldım.
Tam gün çalışmak zorunda kalsaydım kesinlikle ailelere yakın giderdim bir şekilde.
Ve yine onları tam gün okula kreşe vermezdim.
İlkokul ve anaokulu çağındaki çocuklar içindir tüm bu görüşlerim bu arada.
Tamamen kendi görüşler,deneyimlerim gözlemlediklerim

Bir çözüm bulunsun bu duruma.
ben kolejde calsırken 1
.siniflara çok acıyordum.
Ögretmenim kaç saat kaldı kaç tenefus kaldı diyip dururlardi.
Çok yoruluyorlardi 5 e kadar.
Bir çok çocuğun okuldan soğumasına da sebep oluyor bence (3 yegenimde biliyorum)
Kendim devlette öğretmenim 8/14:30
Tamam küçük sehirdeyiz ama okula çok severek geliyor çocuklar.
En ufak şeyden mutlu oluyorlar.
Daha enerjikler.
Özel sektördede bulunduğum için kıyaslaması o rahat yapıyorum.
Bakıcı ayarlanabilir öğleden sonrası için veya anneye babaanneye bırakılabilir.
Şimdi çalışan annelere mecbur olanlara birşey diyemiyorum.
Ama calişmayip çocuğunu tam gün kreşe verenlere çok kızıyorum.
Hatta bir fenomen var.Ev hanimi.2 yaşındaki kızını tam gün kreşe verdi.
Ballandıra ballandıra anlatıyor çok rahat ettrim diye.
Yani ben mi anormalim bilmiyorum.
Büyük kızım 4 yaşında başladı anaokuluna.
Ömce ilk bir ay 8.30/12.00 arası gitti anaokuluna.
Sonra süreyi 8.30/13.30 yaptılar.
Bu senede 8.30/14.30 yaptılar.
Kızım daha birgün sabahları uyaazlik yapmadı,yada okula gitmek istemiyorum diye hayiflanmadi hiç.
Bende çalışıyorum,tüm ders programı kızımın okul çıkışı saatine göre ayarlıyorum.
Küçük kızım içinde bakıcı tuttum.
Burda kimsemiz yok.
Tek büyüttük
Yeri geldi toplantılarına kizlarimla girmek zorunda kaldım.
Tam gün çalışmak zorunda kalsaydım kesinlikle ailelere yakın giderdim bir şekilde.
Ve yine onları tam gün okula kreşe vermezdim.
İlkokul ve anaokulu çağındaki çocuklar içindir tüm bu görüşlerim bu arada.
Tamamen kendi görüşler,deneyimlerim gözlemlediklerim

Bakıcıların ucuz olanını bulmuşsunuz bakıcıma artan asgari ücretle 10000 üzerine sigorta yapıyorum. Evde bakıcı olmasına rağmen saat 14.00 da çıkan çocuk eve nasıl gelecek her okulun servisi yok. Olan içinse küçük çocuğu teslim etmek zor. Kendiniz yarım gün çalışan öğretmen olduğunuz için rahatsınız. Sabah 9 akşam 8 çalışan özel etüt merkezi öğretmeni olsaydınız ne düşünürdünüz acaba

Sırf bu yüzden şartları zorlayıp gecemi gündüzüme katıp kamuya geçtim.Zaten sözüm size sizin gibi mecburi olanlara değildi.
Ev hanımı olup yada imkani olup tam gün yollayanlara yazdım.

İlk defa çocuğumu okutamamaktan tedirgin oldum ne demek Ya !
Devlette çalışıyorum diyorsunuz ama devlet okulunu aklınızın ucundan bile geçirmeyip okutamamaktan tedirgin oluyorum diyorsunuz.
Sizinki biraz hava civa.
Bana samimi gelmediniz.

Şu son zamanlarda insanlar özel okulu br zorunluluk gibi algılıyor anlamıyorum.
1.sınıftan beri bu kadar para döküp özel okula yollamanız neden mesela ortalama bir türk üniversitesine girsin diye mi??
O paralarla çocuğa çok da güzel başka yatırımlar yapılabilir bence hem eğitimine hem birikim olarak.
Bilmiyorum bana çok saçma geliyor.

Her mesajınızı herkes okumak zorunda değil ilk mesajınızı okuyup cevaplıyor insanlar ilk mesajda derdinizi anlatsaydınız ya
Anlattım ya herkese aynı orandamı artış oldu bir yaptırım varmı kaydımı yenilemezsem sene sonunda silme gibi bir durum olur mu dedim iyi okuyun gelip ahkam kesmeyin.

İlk defa çocuğumu okutamamaktan tedirgin oldum ne demek Ya !
Devlette çalışıyorum diyorsunuz ama devlet okulunu aklınızın ucundan bile geçirmeyip okutamamaktan tedirgin oluyorum diyorsunuz.
Sizinki biraz hava civa.
Bana samimi gelmediniz.
Ev ekonomisi konularından cevabınız bu makarnayı küçümsememeyi karnınızı doyurmaktan korkmaya başladıgınızı,maaşın cebinize girmeden eridiğini söylüyorsunuz aç kalmaktan korkmaya siz utanmıyormusunuz.Ama gelip benim tedirginliğimi sorguluyorsunuz.Siz çok samimisiniz :KK9:
Tek maaşla çok zor eşinizin maaşını bilmesem de. Biz 2 maaşla zor geçiniyoruz bu ay maaşlara zam gelmeden her şeye zam geldiği için benim maaş eridi bile, eşimin maaşa kadar makarna kemireceğiz evde. Yani sizde sorun yok her şey uçuk olduğu için tek maaşla ev ekonomisi zor.
Makarna fiyatları da uçtu valla artık makarnayı da küçümsemeyeceğiz. En iyisi bir çuval un alıp değerlendirmek 🥲
Bizim de zamlı maaş cebe girmeden yeri hazırlandı bile. Sonumuz hayır olsun.

Son düzenleme:
X