%100 üzeri artan özel okul fiyatları😔

Şu son zamanlarda insanlar özel okulu br zorunluluk gibi algılıyor anlamıyorum.
1.sınıftan beri bu kadar para döküp özel okula yollamanız neden mesela ortalama bir türk üniversitesine girsin diye mi??
O paralarla çocuğa çok da güzel başka yatırımlar yapılabilir bence hem eğitimine hem birikim olarak.
Bilmiyorum bana çok saçma geliyor.
Bakıcım yok, çevre okullar iyi değil, tam gün çalışıyorum,eşim dahil kimse yok bulunduğum şehirde.Ayrıca en önemlisi çocuğum özel durumu var psikiyatrimiz butik okul tarzı az mevcut olan bir yere göndermemizi tavsiye etti.Evim arabam var çok şükür.Artık yatırırım evladım.Zorunluluk değil çoğu kişininki mecburiyet.

Kızım kolejde ortaokul kısmında ücreti yüzde yüz arttı, ben itiraz etmedim ülkenin hali ortada bi peynir bile yüzde dört yüz artmışken neye hangi yüzle itiraz edicem ki?? Oğlumun kreşi de Ocak ayı itibariyle yıl içinde yüzde 50 arttı ona da sesimi çıkarmadım/çıkaramadım çünkü bence iyimser bile davranıyorlar yahu şartlar hesap ortada birine kızacaksak bu bence hükümet olmalı,okullar değil. Siyasete kayıp banlanmak istemiyorum ama bize bu yaşadıklarımız müstehak. Keşke herkesin bi taraflarını iyice becerseler de birileri artık ne yaşadığımızı görse.

Ev ekonomisi konularından cevabınız bu makarnayı küçümsememeyi karnınızı doyurmaktan korkmaya başladıgınızı,maaşın cebinize girmeden eridiğini söylüyorsunuz aç kalmaktan korkmaya siz utanmıyormusunuz.Ama gelip benim tedirginliğimi sorguluyorsunuz.Siz çok samimisiniz :KK9:

Makarna fiyatları da uçtu valla artık makarnayı da küçümsemeyeceğiz. En iyisi bir çuval un alıp değerlendirmek 🥲
Bizim de zamlı maaş cebe girmeden yeri hazırlandı bile. Sonumuz hayır olsun.
Hanımefendi şaka mısınız 😁 zamları sadece geçinme olarak kendime dert ediyorum ki şuan bu mesele hepimizin ortak derdi 🥰 paramın olduğu kadar geçinmeye çalışıyorum,makarna yiyorum ya da yemiyorum, makarna parasıyla okul parasını bir mi tutuyorsunuz? Ama siz devlet okullarını görmezden gelip sadece özel okul varmışcasına okutamamaktan korkuyorum diyorsunuz. En çok takıldığım nokta bu. Millet şunu der diye ödünüz kopuyor; “Vah vah okyanus çocuğunu özelden alıp devlete vermiş”
Paranız yoksa devlet okuluna yollarsınız bu kadar basit 🤦🏻‍♀️
Bir de okyonus değil okyanus.

Ne denir ki bilemedim.
İçler acısı hem de çok.
İyi ki kızım büyümüş.
Yemin ederim çalısmama degmezdi
Bunu söyleyince kızılıyor ama gerçekten çok doğru
Anne alıyor asgari ücretin bir tık üstü bakıcı 8 bin liradan aşağı gelmem diyor, kreş tam gün olunca en düşüğü aylık 7 bin liradan başlıyor, etkinliğini yemek parasını, kıyafetini, kırtasiyesini saymıyorum.
Annenin maaşından fazlasının gideceği yer belli oluyor evde oturup çocuk bakmamasının tek kârı sigortasının yatması oluyor.

Bakıcım yok, çevre okullar iyi değil, tam gün çalışıyorum,eşim dahil kimse yok bulunduğum şehirde.Ayrıca en önemlisi çocuğum özel durumu var psikiyatrimiz butik okul tarzı az mevcut olan bir yere göndermemizi tavsiye etti.Evim arabam var çok şükür.Artık yatırırım evladım.Zorunluluk değil çoğu kişininki mecburiyet.
yani durumunuz o kadar korkunç değil bence 2 evim arabam var yazmışsınız sanırım borçları bitmiş,özel okula göndermek zorunda kalıp kira verme durumu olanlar var kamuda çalışan yaşadığı ilde ailesi olmayan tam gün göndermek zorunda kalan arkadaşlarım çok en azından sizin bunlara ek kira derdiniz yok

yani durumunuz o kadar korkunç değil bence 2 evim arabam var yazmışsınız sanırım borçları bitmiş,özel okula göndermek zorunda kalıp kira verme durumu olanlar var kamuda çalışan yaşadığı ilde ailesi olmayan tam gün göndermek zorunda kalan arkadaşlarım çok en azından sizin bunlara ek kira derdiniz yok
Kredim var kiradayımda benimde kendimce ödemelerim var.Derdim ödeyememek değil zaten herkese bukadar çok mu zam uygulandı onu merak ettim.Ayrıca benimde kimsem yok bende yalnızım eşimde görevde oğlum birlikte idare ediyoruz.

Az mevcutlu okulla var.esimle ikimiz ogretmeniz ve maddi acidan ozel okula gonderebiliriz ama gondermiyoruz.bi kac okul disinda geriye kalan ozel okullarin hepsi çop.o ismi olan okullarin yanina da yaklasilmiyor malesef.yerinizde olsam az mevcutlu okul bulur oraya gonderirdim

Az mevcutlu okulla var.esimle ikimiz ogretmeniz ve maddi acidan ozel okula gonderebiliriz ama gondermiyoruz.bi kac okul disinda geriye kalan ozel okullarin hepsi çop.o ismi olan okullarin yanina da yaklasilmiyor malesef.yerinizde olsam az mevcutlu okul bulur oraya gonderirdim
Çevrende yok büyüksehirdeyim.İş yerindeki tüm arkadaşlar aynı şekilde gönderiyor birisinin eşi öğretmen o bile almadı kendi okuluna çok kalabalık.40-50 kişi mevcutlar.Oğlumun şimdiki okulunda sınıfı 13 kişi.Küçpk şehirde olsam lojmanların içinde etrafında güzel okullar oluyor gönderirim mevcudu az olan.Devlet şansım yok.Derdim çocuğum güvende olsun gözüm arkada olmasın mutlu olsun.Zaten çocuğu yarış atı gibi görüp devamlı test çözdürecek kurumda istemiyorum.Okul değiştirme derdim yok yapılan zamlar herkesin mi bukadar fazla kayıt silme olurmu hemen karar vermezsek onu merak ettim.Ama insanlar çok farklı yere çekti konuyu.

İlk defa çocuğumu okutamamaktan tedirgin oldum ne demek Ya !
Devlette çalışıyorum diyorsunuz ama devlet okulunu aklınızın ucundan bile geçirmeyip okutamamaktan tedirgin oluyorum diyorsunuz.
Sizinki biraz hava civa.
Bana samimi gelmediniz.
Aynen kolej dısında okuyan insan değil galiba ki cözüm yok bana da tuhaf geldi 😀 ya para varsa veririm ted’e bal gibi okur. Para yoksa ağlayacaksam veririm devlete
Ne yapalım biz mi cepten ödeyelim konu çok saçma cidden bağış ister gibi.
Para varsa veririsin koleje
Para yoksa vermezsin koleje

Cözüm bu kadar basit 2 kere 2 dört 🤣

Koleje karsı değilim param varsa yollarım gitsin tüm gün okusun ilgi görsün yoksa ne yapayım ? çözüm ne devlet okulu der herkes

Bir örnek vereyim geçen sene kardeşim koleje gidiyordu bu yıl liseye başladı devlete verdik , geçen sene psikolojisi bozuldu resmen
Çocuklar ne arabalarla geliyormuş okula babaları getiriyor cepte tomarla paralarla , Yılbası çekilişi yaptılar en az 1000₺ lik hediyeler alındı verildi ,çocuğun psikolojisi bozuldu resmen bas edecek kadar zengin değildik üç Kuruş maaşla kolejde okutulan çocukların hali ilerde ne olacak kimse düşünmüyor sınıf ayrımları o kadar çok ki !

Bizde çalışan ebeveyn olduğumuz saatler uymadığı için kızımızı özel bir butik okula yazdırdık geçen yıl Aralıkta erken kayıt yaptırdık ve şu an 1. Sınıfa devam ediyor ama fiyat %65 olarak değil neredeyse 3 katı olarak arttı 20000 ödediğimiz okul bizden 60000 istedi bununla da kalmayacak daha kırtasiye ve kitap masrafı var en az 10000 de onlar tutar belki daha fazla ve bizim bunu ödeyecek gücümüz olmadığı için seneye 2. Sınıfta devlete göndereceğiz.
Devlet tam gün lafta ama dersler 2,5 ta bitiyor okulda etüd yok izde mecburen özel bir etüd merkezine göndereceğiz okuldan alacaklar biz iş çıkışı giidp alacağız oradan. Orası da ücretli ama özel okula göndersek 3 katı ödeme yapmak zorundayız en azından oradan tasarruf etmiş olacağız ve onu ödeyebiliyoruz. Bildiğim birçok veli de özel den devlete alacak çocuğunu çünkü fiyatlar çok arttı maaşlar aynı oranda artmıyor ve tek masrafınız çocuğun okulu değil o nedenle alternatifler düşünülüp gerekirse sizde devlete geçebilirsiniz.

Özellikle ilkokul da özelin tek avantajı saatlerinin uyması, yemek düşünme derdimizin olmaması ve az sayıda kişi ile eğitim görmeleri ekstra dil ağırlıklı eğitim de var tabiki bazı özel okullarda ekstra yüzme vs de oluyor ama onlarda da koşullar pek sağlıklı olmuyor ve dışarıdan da desteklenebilen şeyler bunlar kurslar aracılığı ile.
Ben ailevi giderleri kısıp özel okula göndermek için kendimizi kasacağımıza devlete gitsin etüdle kalan zaman sorununu çözelim. Spor sanat vs alanlarda da yine dışarıdan destekleyelim imkanlar çerçevesinde modundayım kendi adıma artık.

Bizde çalışan ebeveyn olduğumuz saatler uymadığı için kızımızı özel bir butik okula yazdırdık geçen yıl Aralıkta erken kayıt yaptırdık ve şu an 1. Sınıfa devam ediyor ama fiyat %65 olarak değil neredeyse 3 katı olarak arttı 20000 ödediğimiz okul bizden 60000 istedi bununla da kalmayacak daha kırtasiye ve kitap masrafı var en az 10000 de onlar tutar belki daha fazla ve bizim bunu ödeyecek gücümüz olmadığı için seneye 2. Sınıfta devlete göndereceğiz.
Devlet tam gün lafta ama dersler 2,5 ta bitiyor okulda etüd yok izde mecburen özel bir etüd merkezine göndereceğiz okuldan alacaklar biz iş çıkışı giidp alacağız oradan. Orası da ücretli ama özel okula göndersek 3 katı ödeme yapmak zorundayız en azından oradan tasarruf etmiş olacağız ve onu ödeyebiliyoruz. Bildiğim birçok veli de özel den devlete alacak çocuğunu çünkü fiyatlar çok arttı maaşlar aynı oranda artmıyor ve tek masrafınız çocuğun okulu değil o nedenle alternatifler düşünülüp gerekirse sizde devlete geçebilirsiniz.
Etüd merkezi ve servis ne kadara mal olacak size. Yaşadığım yerde 5. Sınıf için en ucuz etüd aylık 4000 servis okuldan alıp eve bırakmaya bu sene 1500 istedi. Seneye Eylül için fiyat vermedi bile. Eylül ayında verecekmiş. Oda olsun 2000. Devlet okuluna göndermek aylık 6000 e mal oluyor

Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.

Ben de anlamıyorum.

Herkes de özel okula gönderiyor çevremde.

Hani çok pahalıydı…

Şu okul işlerine kafam hiç basmıyor.
Evet aslında kimse anlamıyor 33 yaşındayım ben çocukken çok zengin über zengin tayfa yolluyordu özele … ama o zaman da özeller özeldi hani. Şimdi mantar gibi özel okul açıldı her fikrin, inancın kendine özgü okulu var. Eğitim be durumda oda malum … yani öyle her özel okula para verilmemeli bence bir yerde bazı okullara iyi oluyor .

Çevrende yok büyüksehirdeyim.İş yerindeki tüm arkadaşlar aynı şekilde gönderiyor birisinin eşi öğretmen o bile almadı kendi okuluna çok kalabalık.40-50 kişi mevcutlar.Oğlumun şimdiki okulunda sınıfı 13 kişi.Küçpk şehirde olsam lojmanların içinde etrafında güzel okullar oluyor gönderirim mevcudu az olan.Devlet şansım yok.Derdim çocuğum güvende olsun gözüm arkada olmasın mutlu olsun.Zaten çocuğu yarış atı gibi görüp devamlı test çözdürecek kurumda istemiyorum.Okul değiştirme derdim yok yapılan zamlar herkesin mi bukadar fazla kayıt silme olurmu hemen karar vermezsek onu merak ettim.Ama insanlar çok farklı yere çekti konuyu.
Merhaba.
İnşallah sorununuzu çözebilirsiniz.
Ben farklı bir şey sormak istedim.
Çocuğunuzun okulu butik bir okul sanırım. Memnun musunuz? Gerçi ilkokulmuş, kıyas doğru olmaz sanırım. Geçen sene ben de 5. Sınıftaki kızımı bir koleje verdim. Beklentimi asla karşılamadı. 9-17 arası eğitim boyunca sadece test çözdürdüler. Hiçbir sosyal aktivitesi yok, hatta çocuklara kitap bile okutmadan sadece paragraf sorularıyla eğitim veriyorlardı. Ben Türkçe öğretmeniyim, en çok Türkçe eğitimlerinden rahatsız oldum. Bu sebeple bu yıl aldım kolejden. Hiçbir şekilde de bir daha özel düşünmüyorum çünkü burdaki tüm özel okulların mantığı aynı. Dersane gibi.
Sizin okulunuzu merak ettim.

Merhaba.
İnşallah sorununuzu çözebilirsiniz.
Ben farklı bir şey sormak istedim.
Çocuğunuzun okulu butik bir okul sanırım. Memnun musunuz? Gerçi ilkokulmuş, kıyas doğru olmaz sanırım. Geçen sene ben de 5. Sınıftaki kızımı bir koleje verdim. Beklentimi asla karşılamadı. 9-17 arası eğitim boyunca sadece test çözdürdüler. Hiçbir sosyal aktivitesi yok, hatta çocuklara kitap bile okutmadan sadece paragraf sorularıyla eğitim veriyorlardı. Ben Türkçe öğretmeniyim, en çok Türkçe eğitimlerinden rahatsız oldum. Bu sebeple bu yıl aldım kolejden. Hiçbir şekilde de bir daha özel düşünmüyorum çünkü burdaki tüm özel okulların mantığı aynı. Dersane gibi.
Sizin okulunuzu merak ettim.
Evet köklü bir okul değilse eğitiminden çok da bir şey beklemeyin… her yemek veren okul özel okulu oldu günümüzde🙃

Benim kızım gelecek sene 11. Sınıf olacak. 11-12 de özel okula göndermek istiyordum sınava daha iyi hazırlanabilmesi için. Fiyata gerçekten şok oldum, daha servis ücreti falan da var İstanbul'da yaşıyoruz. Birkaç bursluluk sınavına soktum. %50 burs falan kazanırsa en azından diye umut ediyorum. Olmazsa devlet okulu+ özel ders yapacağım. Özel dersin maliyeti çok daha aza geliyor ve birebir olduğu için çok daha faydalı.
İnekle sitesine bakmanızı tavsiye ederim. İyi üniversitelerin başarılı öğrencilerinden seçiliyor öğretmenler, ayrıca fiyatlar çok uygun dakikası 90 kuruş şu an online ders yapılıyor.

Evet köklü bir okul değilse eğitiminden çok da bir şey beklemeyin… her yemek veren okul özel okulu oldu günümüzde🙃
Ben küçük şehirde yaşıyorum, buranın okulları kendine göre köklü😄 Öyle ülke genelinde isim yapmış okullar yok. Ben de olabilecek en iyisi olsun istedim, biraz da göçmen nüfusu fazla, onlardan uzak tutmak istedim ama hiç beğenmedim. Okul 6 gün, çocuğun canı çıkıyor ama sadece test test test.
Şimdi devlet okulunda, okulun başarısı zaten önceki okulundan çok daha iyi. Vakti kaldığı için enstrüman eğitimi alıyor, kodlama dersi alıyor vs vs. Oraya harcadığımız parayı bu şekilde değerlendiriyoruz hiç değilse.

Evet aslında kimse anlamıyor 33 yaşındayım ben çocukken çok zengin über zengin tayfa yolluyordu özele … ama o zaman da özeller özeldi hani. Şimdi mantar gibi özel okul açıldı her fikrin, inancın kendine özgü okulu var. Eğitim be durumda oda malum … yani öyle her özel okula para verilmemeli bence bir yerde bazı okullara iyi oluyor .

Ben 32 yaşındayım.
Annem babam devlet memuruydu.
Evimiz kiraydı ve koleje gittim.
Barbie Rüya evim bile vardı, ki bugün 5000+ fiyatı varsa 25 sene önce kimbilir kaç paraydı. Über zengin olmaya gerek yoktu kaliteli yaşamak için. Gittiğim okul da hala yerinde duruyor ama bir hisar ya da Ted değil.
Eskiden daha kolaydı bir şeylere ulaşmak, şimdi tırmala tırmala yok olmuyor.

X