%100 üzeri artan özel okul fiyatları😔

Bence lisede iyi bir yer kazanırsa kesinlikle devlete gitmeli. İyi devlet okullarında kişiler de düzgün oluyor.

İlkokul devlet okulları da gayet başarılı.
Devlet okullarında sorunlar yok mu var ama çocuk bu sorunlarla da baş etmeyi öğreniyor. Zorbalık vb. Bahsettiğim büyük olaylar değil. Laf sokma, dalga geçme, saç çekme gibi şeyler için. Çünkü ileride de kimse sana bu konularda yardım etmiyecek. Büyüyünce de mobinge uğrayacak, taciz edileceksin. Kendini korumayı öğrenmek şart ve devlette çeşitli insanlar arasında bu konuda deneyimleniyorsun. Tabii ki çok kötü bir şey. Ama böyle bir avantajı da var.

Bence ortaokulda devletten alınmalı. Herkesin tam ergenliğe girdiği zaman. Zorbalıklar iğrenç boyuta geçiyor. Kızlar objeleşiyor. Ben sorunsuz bir çocukken ortaokulda çok sıkıntı çekmiştim. Ayrıca ortaokul hem iyi bir liseye hazırlanmak için hem ingilizce olarak da o yaşların daha iyi olduğunu düşünüyorum. İlkokuldayken işin şakasındayız dersleri pek ciddiye almıyoruz. Alsak da kafamız bir yere kadar basıyor. Ama ortaokulda hem kafamız daha iyi çalışıyor hem de lise gibi geç bir yaş değil.

Şu an harcanan para kenara konursa ileride çocuk üniye gidince eve çıkayım diyebilir, buz pateni kursuna gitmek istiyorum der, yurtdışına çıkıcam der. Yani bunlar için harcansa çok daha iyi olur.

Bir de hayat zor bir yer daha da zorlaşıyor ve artık cidden kendini sindirmeye başladı. Yeni insanları da bu dünyanın yükünü çekmeye zorlamamak lazım. Herkes perişan. Doğurmayı düşünecekler bunu da göze alsın
 
Hastaneleri de bir görseniz nerede ipsiz sapsız, tipi kayık, eğitimsiz çift var, bütün kadım doğum poliklinikleri bunlarla dolu.bir tanesini emziriyorlar, bir tanesi babanın kucağında ,bir tanesi de ileride oyun oynuyor.bir tane eli yüzü düzgün, eğitimli çift bulamazsınız.bu durum zaten ülkenin içler acisı hâlini açıklıyor.bu tipler kendinde dizi dizi çocuk yapmaya hak görüyor da bizim içimiz el vermiyor ya ne diyeyim.
Ferhans sen hangi ilde çalışıyorsun?Suriye'liler olabilir mi bu bahsettiklerin?
 
Hastaneleri de bir görseniz nerede ipsiz sapsız, tipi kayık, eğitimsiz çift var, bütün kadım doğum poliklinikleri bunlarla dolu.bir tanesini emziriyorlar, bir tanesi babanın kucağında ,bir tanesi de ileride oyun oynuyor.bir tane eli yüzü düzgün, eğitimli çift bulamazsınız.bu durum zaten ülkenin içler acisı hâlini açıklıyor.bu tipler kendinde dizi dizi çocuk yapmaya hak görüyor da bizim içimiz el vermiyor ya ne diyeyim.
Dış görünüşleri değerlendirmiyorum , yorumum ona değil .
Fakat sana ilk defa hak veriyorum Ferhans.
Bilinçsiz o kadar cok aile var ki cok da karşılaşıyorum. Karnı zaten burnunda , biri kucağında , biri bebek arabasında , 2 si arkadan geliyor . :olamaz:
 
Özel okullar çalışan anne baba için ve çekirdek aileler için zorunluluğa dönüşmüştür.
Özel okullarda en yüksek kar bırakan düzey ilkokuldadır. Sınıflar doludur az sayıda branş öğretmeni girer.
Yeni gelen zamlarla birlikte sınıf öğretmeni maliyeti minimum 15 bin. Sınıf başına bir destek personeli maaş, kira gibi diğer bina giderleri için bir maaş, bir branş öğretmeni maaşı düşünürsek bir sınıf için aylık masraf yemek servis hariç, 60 bin yapar. Sınıf 20 kişi olsun dolu dolu. Kişi başı 3000 TL yapar. Bunlar yıl boyu verilir. 12x3 bin 36 bin eğitim ücreti yapar ki iş hayrına yapılıyor ise.
Yemek ücreti açısından ise kamu işçileri için 17 TL’den 55 TL’ye çıkarıldı. Öğrenci için 40 TL desek, aylık 880 TL yapar yıllık 8-9 bin bandında olmalı. Yine hayır işi yapılıyor ise. Bu durumda ilkokul öğrencisi için, 45 bin TL yemek dahil ücret okulun batmaması içindir. Ancak ara dönemde yapılan zamlar ve enflasyondan korunmak için %30 kadar koruma eklenir. Bu da ücreti 60 bine yaklaştırır. Bir de kar edeyim derlerse 10 bin eklerler sonuç 70 bin.
300 öğrenciden az öğrencisi olan okullar batmaya yakındır. Çok öğrencisi olan okullar ise iyi paralar kazanmaya devam edecektir.
 
Ama mesela az mevcutlu butük bir devlet okulu bulsam sanırım o zaman devleti d

Devlet de gerçekten çok kaliteli işini hakkıyla yapan öğretmenler var ama müfredat yeterli değil artık . Eskiden daha iyiydi kesinlikle . Şimdi çocuk haftada 2 saat İngilizceyle ne kadar ilerleyebilir . Belki ingilizce ders sayısını arttırsa, müzik beden eğitimi resim derslerine branş öğretmenleri girse devlet de özelden pek farkı kalmaz .
Bizim okul devlet okulu ama başarı oranı oldukça yüksek,benim çocuklarımın yabancı dillere karşı çok fazla ilgisi var,o yüzden kızımı orta okulda İngilizce ağırlıklı sınıfa kayıt ettirdim.Deneme sınavlarında falan full çözüyor ve oldukça iyi durumda.Bunun yani sıra kendisi oturup Rusça çalışıyor,ilgisi var çocuğun.Okullar bir yere kadar,tamam oldukça önemli ama bif o kadar da çocuğun ilgisi ve yeteneği olması lazım.Dilin yani sıra Matematik ve Fen Bilgisi öğretmenimiz de oturduğumuz civarda,sayılı öğretmenler arasında.Yani demem o ki,keşke her Devlet okulu bu kadar iyi olsa da,aileler tonla para ödeyip,özel okula çocuk gönderme gereksinimi duymasa.
 
Teşekkür ederim canım
Evet çok şükür iyi ama netleri hala istediği okullara yetecek kadar yükselmedi🤷‍♀️

Sizin nasıl gidiyor ☺️
Suan 6. Sınıf, sınıfta 1.2. Değişiyor.
Genel denemelerde de iyi sayılır. Böyle giderse ,yüzde 1 lik dilime girebilir dedi ,kurstaki öğretmen. Bakalim boyle devam eder inş. Malum ergenlik 😊
İnş iyi liseleri kazanirlar🌺
Kusura bakma okyonus okyonus konunu bolduk☺️
 
tam gün okullarda dyk ile 17.30 a kadar uzuyor dersler. Araştırabilirsiniz. Hiç veremiyecek durumdaysanız bu seçeneği değerlendirin.
 
Özel okul fiyatlarının çıldıracağı çok bariz belliydi ne yazık ki.

İnsanların büyük ölçüde anlamadığı şey şu, kadın ve erkek çalışıyorsa çocuğa bakıcı tutmak da uygun fiyata gelmiyor.

Her ihtimalde ailede birinin maaşı direkt bu konulara gider haline geliyor. Özel sektörde çalışma saatleri uzun. Herkesin anası kaynanası yok yanında, olsa bile hala çocuğa baktırmak kolay değil. Psikolojik olarak da zor ya hu.

Düşün karı koca çalışıyorsun, çocuğunu özel okula vermek zaten neden lüks olsun? Karı koca çalışan da vermeyecekse özele kim verecek?

Aranızda çocuğu mültecilerle aynı ortamda aynı şartlarda eğitim alırken mutlu olan var mı cidden?

Benim çocuğum devlet okuluna gidiyor, ama onun bile ciddi bir maddi yükü var. Zira mülteci olmasın, sınıf mevcudu 20'lerde kalsın, sosyal aktivitesi olsun falan dediğinizde o okulların çevresindeki kiralar/ev fiyatları uçup gidiyor.
Kızımın okulundan memnunum, ama yine de yıllığı 200 bini geçen bilmem ne okullarına denk olduğunu düşünmüyorum. Ha ben evden çalışıyor olmasaydım kiramı x4 yaparak dahi bu sistemi kurabilir miydim? Kuramazdım. Zaman sorunu var insanların ya hu. Eşimin iş yerine mesafemiz 30 km mesela. Onun da kendi işi, İstanbul'da 30 km ne demek bilen var mı? Adam çocuk iyi devlet okuluna gitsin diye eve geliş gidiş saatini trafiğe göre ayarlamaya uğraşıyor her gün. Kiraya ek yakıt masrafı da ekle.

Ki bu sistem benim tercihimdi, özel okul konusunda önümü göremediğim için böyle uygun gördüm. Eğer özel sektörde çalışıyor olsaydım şu anki durumum seçenekler arasında olamazdı. Normalde okula girişi 13.50 çıkış 18.50. bir hafta kursları oluyor erken gidiyor, akşam aynı saatte çıkıyor falan, bunu organize etmek birilerinden izin almak zorunda kalan insanlar için mümkün değil.

Herkesin mahallesinde iyi devlet okulu yok, olanın da aktif çalışıyorsa vakti yok.
Karı koca çalışan insanlar için özel okul lüks değildir, burada bile sayfalarca devlet okulu övmüşsünüz.

Konu sahibi dert yanmakta çok haklı, ama çözüm devlete ver demek olmamalı.
Ne güzel ne yapıcı ne kadarda konu sahibi anlayan bir yorum olmuş.Elinize kolunuza ve objektif bakış açınıza sağlık
 
Özel okulda çalışan biri olarak ben bile 2 kez düşünüyorum bu sene kayıt parasını (bize belli oranda indirim var) okulumuz Türkiye'de isim yapmış kurumsal bir okul dolayısıyla ücretler marka değerine göre belirleniyor ve uçuk oranda ücretler söz konusu.
Yemek,kıyafet,kırtasiye derken 100bini buluyor bizim ödeyeceğimiz para(servis kullanmiyoruz)
Allah yardımcımız olsun.
Özel okulun giderleri aşırı fazla ama bunu da aktarayım. 140 bin elektrik faturası var sadece bu ay
 
Kardesim 9 yasinda, son bir kac yildir ingilizce oyunlar oynayarak ve youtube’ u ingilizce izleyerek neredeyse ana dili ingilizce olan cocuklar gibi konusacak seviyeye geldi.
Esim yabanci bu yuzden ortak dilimiz ingilizce, dolayisiyla bizden de duyarak ve bana sorarak su an cok akici konusabiliyor, ayni zamanda beyni ingilizceye kodlanmis ingilizce konusurken turkceden cevirmiyor. Zor bir soru sorsam bile cevaplayabiliyor. Yani cocuk zaten ingilizceye merakli ise ozel okula gitmeden de cok guzel bir sekilde konusabilir.
Ben de devlet okuluna gittim ingilizceye karsi her zaman cok ilgim vardi, staj zamanimda cok gelisti su an surekli bu dili konustugum icin ana dilim gibi oldu.
Imkanlar el veriyorsa tabi ki ozel daha mantikli cogu acidan, ama devlete giden cocuk ingilizce ogrenemez diye bir mantik cok dogru degil benim acimdan.
Kaldi ki istegi olmayan cocuga ne yaparsaniz yapin ogrenemez, ilgisi olmali ki ustune dussun ogrenebilsin. Bana kalirsa ailelerin de en azindan bir sekilde ingilizce bilgisi olmasi lazim, cocuk daha kolay adapte olur boylece.
Allah herkese yardim etsin cocuk okutmak yetistirmek cok zorlasti ulkede.
Ne guzel oglunuz bir dil ogrenme basarisini yakalamis, umarim guzel yerlere gelir.
Bu yorum şuna benzemiş: o ses yarışmasında Hadise yurtdışından gelen ya da yabancı olan yarışmacılarla İngilizce konuşunca Oooo diyen Murat Boz 😂 “kadın Belçikada doğmuş büyümüş, Yozgat Endüstri Meslekte okuyup da ingilizce öğrenmeyi başarmış gibi davranma istersen Murat” derdim kendi kendime… eniştesi yabancı olan bir çocuk için normal değil mi…
 
okyonus okyonus benim büyük kızım bu sene 5 sınıf olacak. Ana sınıfından beri aynı koleje devam ediyor ve okuldan genel olarak memnunum. Geçen sene 38 bin olan okul ücretini bu sene 140 bine çektiler. 3 şube 4. sınıf var. İki şube 5. sınıf açacaklarmış. Önce kayıt olan kazanır diyerek kenara çekildiler.

Ben bu çocuğu 5 senelik yatırımdan sonra devlet okuluna alamam. Saatleri zaten uymuyor, güvenlik, temizlik ve yemek ayrı mesele. Ancak bunların dışında bu çocuğa senelerdir yapılan bir eğitim yatırımı var. İngilizce, İspanyolca ve kodlama konusunda oldukça ilerledi.

Biz yaşadığı şehirde akrabası ailesi olmayan, iki beyaz yakalı çalışan olarak, çocuğumuzu istediğimiz okulda okutamayacak mıyız? Zaten dar gelir grubu direkt devlet okuluna veriyor. Zenginlerde direkt koleje gönderiyor. Olan maaşlı çalışan, kendi eğitimli olup, çocuğuna da iyi şartlarda eğitim aldırmaya çalışan gruba oluyor.
Sana katılıyorum gerçekten dediği gibi oluyor.Kendi eğitimli olup çocuğuna da iyi şartlarda eğitim aldırmaya çalışan gruba oluyor.Bende alamam gidecek mecbur zaten.Eşim hep görevde nöbette başka kimsemiz yok ben tek başımayım hep.Cocugu 1 saat emanet edeceğim insan yok.Benim merak ettiğim herkes bukadar fazla zamlamı karşılastı kayıt silme olurmu ondan korktum açıkçası.Okulunu seviyor benim iş yerine evimize yakın servis yok en önemlisi güvende sınıf mevcudu az.Az mevcutlu bana yakın bir okula gitmesi gerekiyor burası tam bize göre.Diğer velilere ne fiyat verildi bide onu öğreneyim.Yemek acayip arttırıldı bide 3 taksit şeklinde olması çok canımı sıktı.
 
Bu yorum şuna benzemiş: o ses yarışmasında Hadise yurtdışından gelen ya da yabancı olan yarışmacılarla İngilizce konuşunca Oooo diyen Murat Boz 😂 “kadın Belçikada doğmuş büyümüş, Yozgat Endüstri Meslekte okuyup da ingilizce öğrenmeyi başarmış gibi davranma istersen Murat” derdim kendi kendime… ailesinde yabancı enişte olan bir çocuk için normal değil mi…
Konu su ki ben esimle tanismadan once de cok guzel ve yeterli bir ingilizcesi vardi:)
Oynadigi oyunlarda yabancilarla konusurdu anlamadigi yeri translateden bakar ogrenirdi:) yani esim turk olsaydi yine de boyle konusurdu.
 
Konu su ki ben esimle tanismadan once de cok guzel ve yeterli bir ingilizcesi vardi:)
Oynadigi oyunlarda yabancilarla konusurdu anlamadigi yeri translateden bakar ogrenirdi:) yani esim turk olsaydi yine de boyle konusurdu.
Merakı vardı diyorsunuz, olabilir…
 
Sana katılıyorum gerçekten dediği gibi oluyor.Kendi eğitimli olup çocuğuna da iyi şartlarda eğitim aldırmaya çalışan gruba oluyor.Bende alamam gidecek mecbur zaten.Eşim hep görevde nöbette başka kimsemiz yok ben tek başımayım hep.Cocugu 1 saat emanet edeceğim insan yok.Benim merak ettiğim herkes bukadar fazla zamlamı karşılastı kayıt silme olurmu ondan korktum açıkçası.Okulunu seviyor benim iş yerine evimize yakın servis yok en önemlisi güvende sınıf mevcudu az.Az mevcutlu bana yakın bir okula gitmesi gerekiyor burası tam bize göre.Diğer velilere ne fiyat verildi bide onu öğreneyim.Yemek acayip arttırıldı bide 3 taksit şeklinde olması çok canımı sıktı.
Okyonus ödeme de okulun anlaşmalı olduğu banka yok mu kmh diye bir sistem var biz 8/9 taksitti yanılmıyorsam eşime soracağım birde kayıt silme yapamazlar kontenjan dolu olur mu bilmem 🤷‍♀️ ben okulların şikayet oku sayfa müdavimi gibi eleştirileri çok takip ettim araştırırken birkaç okulda açıkta kalındığı yazılmış okulunuzun adıyla bakın
 
Sana katılıyorum gerçekten dediği gibi oluyor.Kendi eğitimli olup çocuğuna da iyi şartlarda eğitim aldırmaya çalışan gruba oluyor.Bende alamam gidecek mecbur zaten.Eşim hep görevde nöbette başka kimsemiz yok ben tek başımayım hep.Cocugu 1 saat emanet edeceğim insan yok.Benim merak ettiğim herkes bukadar fazla zamlamı karşılastı kayıt silme olurmu ondan korktum açıkçası.Okulunu seviyor benim iş yerine evimize yakın servis yok en önemlisi güvende sınıf mevcudu az.Az mevcutlu bana yakın bir okula gitmesi gerekiyor burası tam bize göre.Diğer velilere ne fiyat verildi bide onu öğreneyim.Yemek acayip arttırıldı bide 3 taksit şeklinde olması çok canımı sıktı.
Ankara’da bildiğim tüm kolejlerde bu şekilde artış oldu. Biz de baya tepki verdik ama nihayetinde kayıt yaptırmak zorunda kaldık. Zira bizim okulda ciddi kontenjan problemi var her zaman. 5. sınıf kayıtları dolmak üzere şu an.
 
Öyle bir ihtimal yoksa size yıllık 200 bin TL de deseler vereceksiniz çözümünüz yok cünkü 🤔
Verecegız zaten mecbur.Bir yaptırım varmı herkesin okul bukadar arttımı onu soruyorum zaten.Çocuğu geç kaydettirsem kontenjan doldu yanıtı alırmıyım onu araştırıyorum sağolsun arkadaşlar yardımcı oldu herkes aynı durumdaymış.
 
ben de çalışkandım ama
ben eski zamanlarda anadolu lisesinin anadolu lisesi olduğu yıllarda okudum, bizim haftada 24 saatti ingilizce, öyle öğrendik
fizik kimya matematik biyoloji geometri derslerimize ayrı ayrı (hemen hepsi ODTÜ mezunu) hocalar girid hepsi de dersi ingilizce anlattı
bunlar lisede değil
ortaokulda.

liseyi özelde burslu okudum devlette değildim.

Maalesef bitti o anadolu lisesi olayı artık. Ben de böyle okudum. Bütün hocalarım Boğaziçi ve odtü mezunuydu. Kaliteli eğitim vermelerinin yanında vizyonumuza çok katkı sağladılar.
 
X