%100 üzeri artan özel okul fiyatları😔

Benim oğlumda 6.sınıf seneye.dün kayıda gittim % 100 zam yapılmış fiyatlara.Eeee dedim hani %65 i geçmeyecekti.Neymiş devlette 6.sınıf ders saati 35 saattir biz 45 saat ve haftasonu ücretsiz kurs veriyoruz dediler..Dedim 10 saat fazla ve 3 haftada bir 3 saatlik kurs için mi %35 fark.Öğretmenlerinize %30 dan fazla zam yapmamışsınızdır çalışan temizlik görevlileri vs.%54 asgari zam aldı.Okul kira değil hiçbir şekilde %100 e ulaşamıyorum gider artışınızda dedim.Tehtit ediyor bir de milli eğitime şikayet eden veliler olmuş %65 üstü diye milli eğitim biz karışmayız derdinizi okulla çözün demiş.Mecbur kaydı yaptırdım çıktım.Tek çocuk kararımın ne kadar doğru bir karar olduğunu düşündüm.Çok çocukluların Allah yardımcısı olsun.Hoş eğitimsiz ailelerin ardını düşünmeden üremesi ve sözde savaş mağduru Suriyelilerin okulları ve hastaneleri doldurması bizi bu hale getirmedimi.Bazen düşünüyorum özel sektörde 20 yıllık mühendisim maaşımın %35i vergiye kesiliyor.Ama ben ne devletin okulundan ne de hastanesinden yararlanıyorum.Yani resmen kendi çocuğumu özelde okuturken 3 Suriyeli çocuğu da devlette okutuyorum resmen doğurup doğurup benim kucağıma bırakıyorlar gibi hissediyorum🤣

Bu arada süreç beni devlet okulu velisi olarak da korkutmaya başladı.

Seneye gönderemeyen veliler olduğunda, çocuklarını devlete aldığında bir ton uyumsuzluk yaşanacak gibi duruyor.

Kızımın sınıf öğretmeni yeni öğrenci kabul etmiyorum diyordu(sınıf mevcudu en az olan sınıf bizimki) gerçekten de diğer sınıflar 2-3 artsa da bizimki sabit kaldı hatta azaldı ama nereye kadar yani gerçekçi olmak lazım.

Ben 32 yaşındayım.
Annem babam devlet memuruydu.
Evimiz kiraydı ve koleje gittim.
Barbie Rüya evim bile vardı, ki bugün 5000+ fiyatı varsa 25 sene önce kimbilir kaç paraydı. Über zengin olmaya gerek yoktu kaliteli yaşamak için. Gittiğim okul da hala yerinde duruyor ama bir hisar ya da Ted değil.
Eskiden daha kolaydı bir şeylere ulaşmak, şimdi tırmala tırmala yok olmuyor.
Gülüyorum sadece o yaşta kaç tane özel okul vardı ????? Bu döneme kadar kimse özele çocuk yollamakta zorlanmıyordu .. Ben ilkokul dönemi için konuştum çünkü ben de liseyi özelde okumuştum

Anlattım ya herkese aynı orandamı artış oldu bir yaptırım varmı kaydımı yenilemezsem sene sonunda silme gibi bir durum olur mu dedim iyi okuyun gelip ahkam kesmeyin.
Hayır anlatmamışsınız çocuğunuzun özel durumu olduğunu söylemediğiniz için insanlar devlet okulu öneriyor kızıyor akşamdan beri laf anlatıyorum diyorsunuz halbuki bu detayı konuda belirtseydiniz çok başka öneriler de alırdınız

Az mevcutlu okulla var.esimle ikimiz ogretmeniz ve maddi acidan ozel okula gonderebiliriz ama gondermiyoruz.bi kac okul disinda geriye kalan ozel okullarin hepsi çop.o ismi olan okullarin yanina da yaklasilmiyor malesef.yerinizde olsam az mevcutlu okul bulur oraya gonderirdim
İşte buna kesinlikle katılıyorum dandik okullarda şişirme notlarla veliler çocuğum harika eğitim alıyor sanıyor ama kazın ayağının öyle olmadığını lise üniversite sınavlarında görecekler, ondan sonra da eğitim sistemini eleştirip çocuklarımız yarış atına döndü muhabbeti çevrilecek. Halbuki artık meb kitapları ve meb kazanım testleri asli kaynak sınavlar için. Ayrıca gerçekten çok kaliteli öğretmenler var açın bakın mebin ortaöğretim gen md youtube hesabı var özel ders gibi soru çözüyorlar canlı yayında çocuklara, etüt gibi. Ama anlatamayız işte

Şu son zamanlarda insanlar özel okulu br zorunluluk gibi algılıyor anlamıyorum.
1.sınıftan beri bu kadar para döküp özel okula yollamanız neden mesela ortalama bir türk üniversitesine girsin diye mi??
O paralarla çocuğa çok da güzel başka yatırımlar yapılabilir bence hem eğitimine hem birikim olarak.
Bilmiyorum bana çok saçma geliyor.
Aynı fikirdeyim. Özel okula vereceğime özel derse veririm. Bakıcı ablaya verebilir konu sahibi de eğer etkinlik, spor yapılmıyorsa okulun da pek faydası yok. O parayı çocuğumun geleceği için biriktirmeyi , Avrupa görmesini bir dil öğrenmesini isterim. Özel okul ne katıyor ki fazladan?

İşte buna kesinlikle katılıyorum dandik okullarda şişirme notlarla veliler çocuğum harika eğitim alıyor sanıyor ama kazın ayağının öyle olmadığını lise üniversite sınavlarında görecekler, ondan sonra da eğitim sistemini eleştirip çocuklarımız yarış atına döndü muhabbeti çevrilecek. Halbuki artık meb kitapları ve meb kazanım testleri asli kaynak sınavlar için. Ayrıca gerçekten çok kaliteli öğretmenler var açın bakın mebin ortaöğretim gen md youtube hesabı var özel ders gibi soru çözüyorlar canlı yayında çocuklara, etüt gibi. Ama anlatamayız işte
Ben o özel okulları biliyorum çünkü kendim de özel okulu öğretmeniyim… velilerin hepsi her şeyi biliyor ama maalesef bu hanımefendi gibi çalışma saatlerine ancak bu okullar uyuduğu için ve ekonomilerini de bu kaldırdığı için gönderiyorlar… ama şu üç yıldır ekonomi yüzünden yaptıkları zamlarla bu orta sınıfı da bitirdiler.

Gülüyorum sadece o yaşta kaç tane özel okul vardı ????? Bu döneme kadar kimse özele çocuk yollamakta zorlanmıyordu .. Ben ilkokul dönemi için konuştum çünkü ben de liseyi özelde okumuştum

Vallahi İstanbul'da yine en az 60-70 tane özel okul vardır 97'de.
Gayet birinci sınıfa hazırlık bölümü falan da vardı, okuduk. Hatta dalga geçerim hiç önlük giyemedim şu hayatta diye :KK70:
Olay da Etilerde bebekte geçmiyor yani gayet bahçelievler/bakırköy bandında geçiyor.
Şu dönem kadar zorlanılmadığına kesinlikle katılıyorum. En basitinden ben çocuğuma kendi standardımı sağlayamıyorum işte.
Ama bizim dönem de hiç fena değildi, hatta şimdiden daha iyiydi.

Bizde çalışan ebeveyn olduğumuz saatler uymadığı için kızımızı özel bir butik okula yazdırdık geçen yıl Aralıkta erken kayıt yaptırdık ve şu an 1. Sınıfa devam ediyor ama fiyat %65 olarak değil neredeyse 3 katı olarak arttı 20000 ödediğimiz okul bizden 60000 istedi bununla da kalmayacak daha kırtasiye ve kitap masrafı var en az 10000 de onlar tutar belki daha fazla ve bizim bunu ödeyecek gücümüz olmadığı için seneye 2. Sınıfta devlete göndereceğiz.
Devlet tam gün lafta ama dersler 2,5 ta bitiyor okulda etüd yok izde mecburen özel bir etüd merkezine göndereceğiz okuldan alacaklar biz iş çıkışı giidp alacağız oradan. Orası da ücretli ama özel okula göndersek 3 katı ödeme yapmak zorundayız en azından oradan tasarruf etmiş olacağız ve onu ödeyebiliyoruz. Bildiğim birçok veli de özel den devlete alacak çocuğunu çünkü fiyatlar çok arttı maaşlar aynı oranda artmıyor ve tek masrafınız çocuğun okulu değil o nedenle alternatifler düşünülüp gerekirse sizde devlete geçebilirsiniz.
etut merkezi ne kadar istedi merak ettim .oralar da pahali cunku

Aynı fikirdeyim. Özel okula vereceğime özel derse veririm. Bakıcı ablaya verebilir konu sahibi de eğer etkinlik, spor yapılmıyorsa okulun da pek faydası yok. O parayı çocuğumun geleceği için biriktirmeyi , Avrupa görmesini bir dil öğrenmesini isterim. Özel okul ne katıyor ki fazladan?

Devlet sabah en erken kaçta birakilabiliyor
Sonra kacta almamız lazım

Bakıcı ayarladık diyelim asgari ücret artı sigorta istiyorsa kaç tl ye denk geliyor

Bu bakıcı sabah çocuğu okula götürebilecek mi
Sonra okul bitiş saatinde okuldan alabilecek mi

Benim mesaim 8.30 17.00 8 de evden çıkmam lazım ki ise yetişeyim büyük şehir

Sonra özel ders demissiniz haftada 1 saat mi gidecek tek bir şeyden mi özel derse gidecek aylık kaç tl olacak

Son olarak bizim muhitte 40 kisinin altında 1. Sınıf şube yok. Hatta 40 kişi için ooo çok iyi diyorlar. Bu sayı normal mi?

Şu son zamanlarda insanlar özel okulu br zorunluluk gibi algılıyor anlamıyorum.
1.sınıftan beri bu kadar para döküp özel okula yollamanız neden mesela ortalama bir türk üniversitesine girsin diye mi??
O paralarla çocuğa çok da güzel başka yatırımlar yapılabilir bence hem eğitimine hem birikim olarak.
Bilmiyorum bana çok saçma geliyor.

Babamın bir lafı vardı, iyi bir eğitim altın bilezik gibidir , uzun vadede cocuk için en iyi yatırımdır diye
Çocuğunun geleceğini düşünenler iyi eğitim almasını istediği için özel okullara gonderiyor çocuklarını
2 yabancı dili olsun , daha tenha sınıflarda daha çok ilgi görsün, eğitim harici sosyal aktiviteleri de öğrensin ( satranç, piyano , tenis vs vs ) her yönden cocuk gelişsin, vizyon sahibi olsun , özgür düşünceyi öğrensin, kendini demokratik ortamda ifade etmeyi öğrensin vs vs vs
Yani size saçma gelebilir ama çocuklarının ileride çok yönlü insanlar olmasını isteyen ebeveynler için hiç saçma değil

Babamın bir lafı vardı, iyi bir eğitim altın bilezik gibidir , uzun vadede cocuk için en iyi yatırımdır diye
Çocuğunun geleceğini düşünenler iyi eğitim almasını istediği için özel okullara gonderiyor çocuklarını
2 yabancı dili olsun , daha tenha sınıflarda daha çok ilgi görsün, eğitim harici sosyal aktiviteleri de öğrensin ( satranç, piyano , tenis vs vs ) her yönden cocuk gelişsin, vizyon sahibi olsun , özgür düşünceyi öğrensin, kendini demokratik ortamda ifade etmeyi öğrensin vs vs vs
Yani size saçma gelebilir ama çocuklarının ileride çok yönlü insanlar olmasını isteyen ebeveynler için hiç saçma değil
Tamamına katılıyorum. Bu faydaların dışında zarar görmesin diye de gönderiyorum. Mesela özel okulda öğretmenin çocuğa fiziksel ya da psikolojik olarak zarar verme olasılığı oldukça düşüktür. Ağır sonuçları olacağı için siyasi veya dini düşüncelerini çocuklara empoze etmeye çalışmazlar.

Akran zorbalığı gibi konularda olay anında güvenlik ve nöbetçi öğretmen müdahale eder. Sonrasında da rehberlik ve idare elini taşın altına koyar.

Okula giriş ve çıkışlar kontrol altındadır. Okulda kantin olmadığı için paketli gıdaya ulaşım yoktur.
Revirde hemşire olması da özellikle acil durum müdahaleleri için oldukça önemlidir.

Aynen kolej dısında okuyan insan değil galiba ki cözüm yok bana da tuhaf geldi 😀 ya para varsa veririm ted’e bal gibi okur. Para yoksa ağlayacaksam veririm devlete
Ne yapalım biz mi cepten ödeyelim konu çok saçma cidden bağış ister gibi.
Para varsa veririsin koleje
Para yoksa vermezsin koleje

Cözüm bu kadar basit 2 kere 2 dört 🤣

Koleje karsı değilim param varsa yollarım gitsin tüm gün okusun ilgi görsün yoksa ne yapayım ? çözüm ne devlet okulu der herkes

Bir örnek vereyim geçen sene kardeşim koleje gidiyordu bu yıl liseye başladı devlete verdik , geçen sene psikolojisi bozuldu resmen
Çocuklar ne arabalarla geliyormuş okula babaları getiriyor cepte tomarla paralarla , Yılbası çekilişi yaptılar en az 1000₺ lik hediyeler alındı verildi ,çocuğun psikolojisi bozuldu resmen bas edecek kadar zengin değildik üç Kuruş maaşla kolejde okutulan çocukların hali ilerde ne olacak kimse düşünmüyor sınıf ayrımları o kadar çok ki !
Devlette okudum eşimde 8 yıl boyunca devlette lise ve üniversiteyi yatılı okumuş.Haddinizi bilin bağış iste gibi ne yazmışım ben.Konumu anlayanlar anladı zaten siz gidin başka yerde geçin dalganızı.

Benim okulumda ne Suriyeli vardı nede Afgan.Şimdi okullar karışık mevcut fazla.Ben yürüyerek gider gelirdim herkes devletteydi tanırdık çevreyi şimdi öyle değil.Ayrıca mecburum yukarıdada belirttim
Ödeyin o zaman sizde her türlü yola hayır diyorsunuz

Yapacak bir şey yok seçimde inşallah malum partiye oy vermezsiniz. Fiyatlar Allah tarafından yükseliyordu demi unuttum 😩

X