- 4 Ekim 2012
- 16.133
- 31.502
Konunuzun ilk mesajına güncelleme yapın isterseniz. Herkes devlet öneriyor çünküÖzel okul zorunlumu dedim ben ayrıca devlet okuluna yollama şansımın olmadığını kaç mesaj oldu yazıyorum.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Konunuzun ilk mesajına güncelleme yapın isterseniz. Herkes devlet öneriyor çünküÖzel okul zorunlumu dedim ben ayrıca devlet okuluna yollama şansımın olmadığını kaç mesaj oldu yazıyorum.
Gülüyorum sadece o yaşta kaç tane özel okul vardı ????? Bu döneme kadar kimse özele çocuk yollamakta zorlanmıyordu .. Ben ilkokul dönemi için konuştum çünkü ben de liseyi özelde okumuştumBen 32 yaşındayım.
Annem babam devlet memuruydu.
Evimiz kiraydı ve koleje gittim.
Barbie Rüya evim bile vardı, ki bugün 5000+ fiyatı varsa 25 sene önce kimbilir kaç paraydı. Über zengin olmaya gerek yoktu kaliteli yaşamak için. Gittiğim okul da hala yerinde duruyor ama bir hisar ya da Ted değil.
Eskiden daha kolaydı bir şeylere ulaşmak, şimdi tırmala tırmala yok olmuyor.
Hayır anlatmamışsınız çocuğunuzun özel durumu olduğunu söylemediğiniz için insanlar devlet okulu öneriyor kızıyor akşamdan beri laf anlatıyorum diyorsunuz halbuki bu detayı konuda belirtseydiniz çok başka öneriler de alırdınızAnlattım ya herkese aynı orandamı artış oldu bir yaptırım varmı kaydımı yenilemezsem sene sonunda silme gibi bir durum olur mu dedim iyi okuyun gelip ahkam kesmeyin.
İşte buna kesinlikle katılıyorum dandik okullarda şişirme notlarla veliler çocuğum harika eğitim alıyor sanıyor ama kazın ayağının öyle olmadığını lise üniversite sınavlarında görecekler, ondan sonra da eğitim sistemini eleştirip çocuklarımız yarış atına döndü muhabbeti çevrilecek. Halbuki artık meb kitapları ve meb kazanım testleri asli kaynak sınavlar için. Ayrıca gerçekten çok kaliteli öğretmenler var açın bakın mebin ortaöğretim gen md youtube hesabı var özel ders gibi soru çözüyorlar canlı yayında çocuklara, etüt gibi. Ama anlatamayız işteAz mevcutlu okulla var.esimle ikimiz ogretmeniz ve maddi acidan ozel okula gonderebiliriz ama gondermiyoruz.bi kac okul disinda geriye kalan ozel okullarin hepsi çop.o ismi olan okullarin yanina da yaklasilmiyor malesef.yerinizde olsam az mevcutlu okul bulur oraya gonderirdim
Aynı fikirdeyim. Özel okula vereceğime özel derse veririm. Bakıcı ablaya verebilir konu sahibi de eğer etkinlik, spor yapılmıyorsa okulun da pek faydası yok. O parayı çocuğumun geleceği için biriktirmeyi , Avrupa görmesini bir dil öğrenmesini isterim. Özel okul ne katıyor ki fazladan?Şu son zamanlarda insanlar özel okulu br zorunluluk gibi algılıyor anlamıyorum.
1.sınıftan beri bu kadar para döküp özel okula yollamanız neden mesela ortalama bir türk üniversitesine girsin diye mi??
O paralarla çocuğa çok da güzel başka yatırımlar yapılabilir bence hem eğitimine hem birikim olarak.
Bilmiyorum bana çok saçma geliyor.
Ben o özel okulları biliyorum çünkü kendim de özel okulu öğretmeniyim… velilerin hepsi her şeyi biliyor ama maalesef bu hanımefendi gibi çalışma saatlerine ancak bu okullar uyuduğu için ve ekonomilerini de bu kaldırdığı için gönderiyorlar… ama şu üç yıldır ekonomi yüzünden yaptıkları zamlarla bu orta sınıfı da bitirdiler.İşte buna kesinlikle katılıyorum dandik okullarda şişirme notlarla veliler çocuğum harika eğitim alıyor sanıyor ama kazın ayağının öyle olmadığını lise üniversite sınavlarında görecekler, ondan sonra da eğitim sistemini eleştirip çocuklarımız yarış atına döndü muhabbeti çevrilecek. Halbuki artık meb kitapları ve meb kazanım testleri asli kaynak sınavlar için. Ayrıca gerçekten çok kaliteli öğretmenler var açın bakın mebin ortaöğretim gen md youtube hesabı var özel ders gibi soru çözüyorlar canlı yayında çocuklara, etüt gibi. Ama anlatamayız işte
Gülüyorum sadece o yaşta kaç tane özel okul vardı ????? Bu döneme kadar kimse özele çocuk yollamakta zorlanmıyordu .. Ben ilkokul dönemi için konuştum çünkü ben de liseyi özelde okumuştum
etut merkezi ne kadar istedi merak ettim .oralar da pahali cunkuBizde çalışan ebeveyn olduğumuz saatler uymadığı için kızımızı özel bir butik okula yazdırdık geçen yıl Aralıkta erken kayıt yaptırdık ve şu an 1. Sınıfa devam ediyor ama fiyat %65 olarak değil neredeyse 3 katı olarak arttı 20000 ödediğimiz okul bizden 60000 istedi bununla da kalmayacak daha kırtasiye ve kitap masrafı var en az 10000 de onlar tutar belki daha fazla ve bizim bunu ödeyecek gücümüz olmadığı için seneye 2. Sınıfta devlete göndereceğiz.
Devlet tam gün lafta ama dersler 2,5 ta bitiyor okulda etüd yok izde mecburen özel bir etüd merkezine göndereceğiz okuldan alacaklar biz iş çıkışı giidp alacağız oradan. Orası da ücretli ama özel okula göndersek 3 katı ödeme yapmak zorundayız en azından oradan tasarruf etmiş olacağız ve onu ödeyebiliyoruz. Bildiğim birçok veli de özel den devlete alacak çocuğunu çünkü fiyatlar çok arttı maaşlar aynı oranda artmıyor ve tek masrafınız çocuğun okulu değil o nedenle alternatifler düşünülüp gerekirse sizde devlete geçebilirsiniz.
Aynı fikirdeyim. Özel okula vereceğime özel derse veririm. Bakıcı ablaya verebilir konu sahibi de eğer etkinlik, spor yapılmıyorsa okulun da pek faydası yok. O parayı çocuğumun geleceği için biriktirmeyi , Avrupa görmesini bir dil öğrenmesini isterim. Özel okul ne katıyor ki fazladan?
Şu son zamanlarda insanlar özel okulu br zorunluluk gibi algılıyor anlamıyorum.
1.sınıftan beri bu kadar para döküp özel okula yollamanız neden mesela ortalama bir türk üniversitesine girsin diye mi??
O paralarla çocuğa çok da güzel başka yatırımlar yapılabilir bence hem eğitimine hem birikim olarak.
Bilmiyorum bana çok saçma geliyor.
Tamamına katılıyorum. Bu faydaların dışında zarar görmesin diye de gönderiyorum. Mesela özel okulda öğretmenin çocuğa fiziksel ya da psikolojik olarak zarar verme olasılığı oldukça düşüktür. Ağır sonuçları olacağı için siyasi veya dini düşüncelerini çocuklara empoze etmeye çalışmazlar.Babamın bir lafı vardı, iyi bir eğitim altın bilezik gibidir , uzun vadede cocuk için en iyi yatırımdır diye
Çocuğunun geleceğini düşünenler iyi eğitim almasını istediği için özel okullara gonderiyor çocuklarını
2 yabancı dili olsun , daha tenha sınıflarda daha çok ilgi görsün, eğitim harici sosyal aktiviteleri de öğrensin ( satranç, piyano , tenis vs vs ) her yönden cocuk gelişsin, vizyon sahibi olsun , özgür düşünceyi öğrensin, kendini demokratik ortamda ifade etmeyi öğrensin vs vs vs
Yani size saçma gelebilir ama çocuklarının ileride çok yönlü insanlar olmasını isteyen ebeveynler için hiç saçma değil
Özel okulların kesimleri belli bu onlar için hiç problem değil .Bu kadar cilginca artiyosa fiyatlar, bi cok aile belki de almak zorunda kalacak cocugunu, özel okullar kendi ayagina sikiyo bence. Okutacak cocuk bulamazlar bu gidisle.
Devlette okudum eşimde 8 yıl boyunca devlette lise ve üniversiteyi yatılı okumuş.Haddinizi bilin bağış iste gibi ne yazmışım ben.Konumu anlayanlar anladı zaten siz gidin başka yerde geçin dalganızı.Aynen kolej dısında okuyan insan değil galiba ki cözüm yok bana da tuhaf geldi ya para varsa veririm ted’e bal gibi okur. Para yoksa ağlayacaksam veririm devlete
Ne yapalım biz mi cepten ödeyelim konu çok saçma cidden bağış ister gibi.
Para varsa veririsin koleje
Para yoksa vermezsin koleje
Cözüm bu kadar basit 2 kere 2 dört
Koleje karsı değilim param varsa yollarım gitsin tüm gün okusun ilgi görsün yoksa ne yapayım ? çözüm ne devlet okulu der herkes
Bir örnek vereyim geçen sene kardeşim koleje gidiyordu bu yıl liseye başladı devlete verdik , geçen sene psikolojisi bozuldu resmen
Çocuklar ne arabalarla geliyormuş okula babaları getiriyor cepte tomarla paralarla , Yılbası çekilişi yaptılar en az 1000₺ lik hediyeler alındı verildi ,çocuğun psikolojisi bozuldu resmen bas edecek kadar zengin değildik üç Kuruş maaşla kolejde okutulan çocukların hali ilerde ne olacak kimse düşünmüyor sınıf ayrımları o kadar çok ki !
Yok hepsi öyle degil. Türkiye'de cok arkadaşım var ozel okula gönderen, gene devlete gondermezler ama mesela 200 verip Bilfene de devam edemez , attim rakami okuluÖzel okulların kesimleri belli bu onlar için hiç problem değil .
Rica ederim:)Öyle mi uygunmus baya, bir bakayım. Teşekkürler:)
Ödeyin o zaman sizde her türlü yola hayır diyorsunuzBenim okulumda ne Suriyeli vardı nede Afgan.Şimdi okullar karışık mevcut fazla.Ben yürüyerek gider gelirdim herkes devletteydi tanırdık çevreyi şimdi öyle değil.Ayrıca mecburum yukarıdada belirttim