Aslında haftasonu raporlarınızı pc kaydedemedigim icin puanlamıyorum ama menünü görünce yazmadan geçemeyeceğim.. Harika olmuş.. İlk günlerdeki menülerini hiç begenmiyirdum.. Hatta dönüp bak kendinde fazla yiyormuşum diyeceksin.. Sahurdaki 3 dilim ekmek normal.. Sadece kasar çok yağlı bit peynir.. Yağı azaltılmış cinsini tavsiye ederim.. Veya baska çeşitli peynirleri.. Mesela dil peyniri.. Kasar tadı veriyor ama kalorisi ve yag oranı düşuk.. Etiketleri okumak lazım.. Bal yerine bazende tahin pekmek olabilir ama sadece 1 tatlı kasığı.. Bal olarak ne kullanıyorsun.. Ben şahsen markette bal alamıyorum hiç birine guvenemiyorum.. Kesin glikoz şurubu koyuyorlar
ama ben sansliyim pazarda bir arkadasım var kendi ballarını üretiyorlar.. İstanbulda boyle imkanlarınız çok kısıtlı biliyorum.. Ne fena.. Büyükşehirlerdeki insanların beslenmesine üzülüyorum..hoş Antalya merkeze tasininca ben ne yapacagım bilmiyorum..
Menüye geri doneyim.. Aksam ekmek göze batmıyor çünkü baska karbonhidrat yok.. Hoş fasulyede var ama pilav, makarna gibi saf karbonhidrat degil.. Hele sebze corbasi içmene bayıldım.. Ezogelin, mercimek veya tarhana gibi bir corba içseydin göze batardi ekmekler.. Çorbanı nasıl yaptın bizimle paylaşır mısın?
Gece bir sey yemediğin icinde ayrıca tebrik ederim.. Söyle yapabilirsin.. Biliyorum Ramazan'da iftardan sonra insan tatlı bir sey yemek istiyor (iftarda kan sekeri epey düşmüş oluyor sonra orucu açınca seker hızla yükseliyor.. Hızlı yükselen seker hızlı düşmeye mahkumdur bu yüzden tatlı seylere karşı bir istek doğuyor) bir gün iftardan sonra makul bir sey yiyebilir( ısrar gibi olmasın) sutlac/gullac/ev yapımı puding/meyve vs... Diğer gün yeme.. Gün asırı iftardan sonra ara ogun yap yani... Bunu oruç tutan tum arkadaslarıma tavsiye ediyorum.. Kaptanım sanada. Ramazan'da fazla yiyormuşsun gibi icimde bir his var.. Seni kontrol etmesek ya biraz.. Cuma tartıldin mı? Kilo almışmisin?
Darkicim puanın
8 YILDIZ