10 senedir kapalıyım açılmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haklısın kesinlikle fakat elalem takıntımdan son derece nefret ediyor evet açılmamı tam da onaylıyor açıl diyor diyemem, açılıp açılmamak sana kalmış bir şey diyor aslında sizin ve diğer üyelerin de dediği gibi ancak benim gönlüm açılmamandan yana ama açılırsan dövecek, sövecek, ayrılacak değilim ben senin kendi kararlarını kendin alabilmenin istiyorum diyor bunu da her konuda üstünü çizerek söyler. Halâ annem ne der ablam ne der akrabalar arkadaşlar ne der diyerek ilişkimize de müdahale ettiriyorsun bunları aşsan ben yanlış yaptığın konularda bile yanındayım en azından yanlış yapa yapa öğrenecek bu hayatı diye savunurum seni diyor haklı da

Böyle kişilerle aranıza mesafe koyun, açıldığınıza dair haber vermenize gerek yok. Önce kendiniz açılın bu yeni süreci kendiniz rahatça geçirin.
Sosyal medya uygulamalarımı sildim tekrar ne zaman kullanmaya başlarım Allah bilir. Açılırsam da akraba ya da arkadaş çevrem tabiki bunlar yakın olmadıklarım, hayatımda parazit olarak yer kaplayanlar öğrenene kadar 1, 2 sene bile geçebilir

Bir kere gerçekten istekli bir şekilde kapanmamışsınız çocukluğun verdiği bir kararla. Aklınıza bir kere düşmüş "açılmak" hatta şu an " açılmayacağım kararı mı verdim" desenizde kendinizi kandırmış olacaksınız. Onun bunun aklını fikrini düşünerek anca beyninizi çürütürsünüz.
Açılmaya karar verirseniz milletin içine direkt pavyon kombinleriyle cıkacak değilsiniz elbette. Yavaş yavaş sindire sindire açılacaksınız göze batmazsınız. Eski kız arkadaşım öyle yapmıştı.

Açılmak istemesi ile inançsız olmak ne alaka

İmam hatipliyim ailemde hacı hoca insanlar dini eğitimi temelden çok küçükten aldık yani ama ben bile imam hatibe gittiğim halde lise sonda kapandım ailem birgün bile kapan demedi annem çarşaflı anne babam hacı insanlar gönlüm ne zaman isterse ozmn kapandım. O yüzden bigun bile keşke kapanmasaydm veya acaba açılsam mı demedim. Bence tesettür de ibadet gibi inanc gibi zorla yapılacak birşey degil. Ailelerimiz temel eğitimi verir doğruyu gösterir uygulayp uygulamamak herkesin kendi aklı mantığına kalmış birşey hergun açılmak istiyorm diye düşünüp baş bağlamak bence çok anlamsız. Sonuçta herşeyi çok iyi biliyorsunuz inancınızn derecesi sizi bağlar aileniz kabullenmekte zorlanabilir ama siz yetişkin bı insansınız nasıl istiyorsanız öyle yaşayın sevap da günah da şahsi sonuçta ben bu seklde ki kapalılklarada karşıyım Allah'ın ayetine göre degil anne babanın basksna göre kapalı durmak ne derce dogru Allah kalpleri biliyor görüyor boşuna kendinize yük etmeyin bence hayat sizin birkere dünyaya geldiniz herşey gönlünüzce olsun

Bir insanın inancına yorum yapmak büyük kabalık. Benimde Müslümanlık anlayışım boy abdesti almaktan ibaret ama kimsenin dinine dil uzatmiyorum.

1 hafta önce heveslenip alışveriş yaptım eşim anladı kıyafetlerden düzleştiricim yoktu onu da alıcam gibi görünüyor. Ben neyden çekiniyorum acaba ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.