10 senedir kapalıyım açılmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

saudadee

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2023
43
36
25
Kızlar yöneticilerden ceza alır mıyım ya da sorum kapatılır mı bilmiyorum sorum kapatılırsa kapatılsın o önemli değilde inşallah ceza almam diyerek başlıyorum
Başlıktan da gördüğünüz üzere 10 sene hatta neredeyse 11 senedir kapalıyım. 13 yaşında kapandım. Bilinçli bir şekilde yani tesettürün İslami kaynaklarda geçtiği şekilde kapanmadım. Bazı zamanlarda çok heveslendim tesettürlü olmaya o zamanlarda başarılı da oldum bu konuda ancak yapamadım yani devam edemedim. Heves, kabul görme ve dikkat çekmeydi bence o yaşlarda kapanmamın amacı. Ancak açılmadım da bunca senedir.
Linç yiyeceğimi bile bile imam hatip ve ilahiyat mezunu olduğumu da belirtmek istiyorum.
Benim anlayamadığım, çözemediğim konu senelerdir halâ açılmak istememin sebebi nedir ya da ben bunun sebebini nasıl bulurum?
Şu an evliyim evlenmeden evvel eşimle de bu konuyu konuştuk. İstersen nikah gününden itibaren açık olabilirsin. Kınanda, düğünde de aynı şekilde. Gelinliğini, kınalığını ona göre alırız. Evlendikten sonra açılman psikolojik olarak seni çok yıpratır, çünkü çevre hep konuşur, bekarken de açılsaydın konuşurlardı, evlenince açılırsan da konuşurlar. Kulağına gelen arkandan konuşulan şeyleri kaldıramazsın demişti.
Benim ve eşimin de en çok üzüldüğü nokta da elalem ne der değilde alemlerin sahibi Allah'ın benim için ne düşündüğünü göz ardı etmem
Gerekirse eleştirin beni saygı çerçevesinde ancak bu durumdan nasıl bir yol izleyerek çıkabilirim bana fikir vererek yardımcı olursanız

Niye imam hatipte okuyorsunuz diye linç edelim bende onu anlamıyorum. Açılmak istemenizi de linç etmez kimse sizin beyninizi bu saçmalıklarla kim yıkıyor Allah aşkına? Sadece buna kızıyorum.

Açılmak isteyen, baskı altında kapanan, açıldığı için ailesinin resmen reddettiği üyeler oldu burada ve herkes ama herkes o üyeyi destekledi. Niye linç edelim ki? Arabistan'da mı yaşıyoruz? Siz mutlu değilseniz açılmak istiyorsanız açılın kimse karışamaz buna. Yemişim elalemi, dedikodusunu o elalemi dürüm yapar yerim.

Niye imam hatipte okuyorsunuz diye linç edelim bende onu anlamıyorum. Açılmak istemenizi de linç etmez kimse sizin beyninizi bu saçmalıklarla kim yıkıyor Allah aşkına? Sadece buna kızıyorum.
Çevre birde imam hatip okudun o kadar diyen annem ve ablalarım ve dediğim gibi hem yaşıtlarım hemde büyüklerim. Çevremdeki insanların yüzde doksanı böyle düşündüğü için ve onların etkisinde kaldığım için yazdım galiba

Neden kapandiginizi ne için kapanmaniz gerektiğini hatırlayın kararınızı ona göre verin.
Sonuçta biz size açılmayin ya da açılın diyemeyiz.
Ha şunu söyleyebilirim kapanacak olan da açılacak olan da elalemi dinlemesin hayat sizin sonuçta.
Ben cok geç anladım el alem ne der diye düşünmüyorum yapacağım bir şey varsa yapıyorum hiç kimse umrumda bile olmuyor ne yaparsanız yapın konuscak her zaman bir konu bulunur.

İnsanın kalbinde iman olduktan sonra gerisinin pek bi önemi yok. El aleme gelince de onlar her türlü konuşur zaten. Kendinizi nasıl mutlu hissedeceksiniz öyle yaşayın.

İster açıl ister açılma karar senin hayat senin
Kim ne derse desin

Ben de bir ilahiyatciyim açılan arkadaşlarım da oldu. Bence kaybettiğiniz bilince odaklanın. Arkadaş ortamlarinizda saçınıza daha çok özen gösterip bu duygunuzu orada tatmin etmeye çalışın. Anladığım kadarıyla bu duygu içinizden yok olmuş değil sadece tereddütleriniz var gibi. İçinizde ki inancı kaybetmemeye çalışın. Bu konunun utanılacak bir durumu da yok. İnanın millet konuşsa da susacaktir. Ama arkadaş çevrenizi bunun için değiştirmeyin. Ben açılan arkadaşlarıma olumlu olumsuz hiç bir şey demedim de hissettirmedim de ama ilk süreçte hiç gorusmek istemediler bu çok uzucuydu benim içinde. Eminim onlarda üzülmüştür. Benim en çok uzuldugum nokta sadece başlarını açmak değil, sanki aşırı ozenmislerde açıklığa ellerine gecmemiscesine açılıp dini düşüncelerinden de soyutlanmalari oldu. Mesela acilsaniz bile namazlariniza dikkat edin demek isterim. İyi düşünüp karar verin. Mesele kimin ne dediği değil herkes kendi hayatını yaşar kendi amel defterini doldurur. Siz de kendinize odaklanın. Neyi neden istediğiniz üzerine düşünün. Açılırsaniz da içinde kalmış yeni ergen gibi olmayın :)) umarım en doğrusuna en güzel şekilde ulaşirsiniz.

Hiç kimsenin etkisinde kalmayın. Bazı yobazlar bayılır herkesi kendilerine benzetmeye

Aile baskınızı anlıyorum tahmin edebiliyorumda. Ama ben çok iyi hatırlıyorum imam hatipte okuyupta açık olan daha çok öğrenci vardı. Buda bi zorlama olmadığını gösteriyor aslında. Siz sadece ailenizle anlaşmakta zorluk çekebilirsiniz bu konuda ne desem hepsi size bağlı. Ama elalemi geçin. Benim akrabalar laf edecek ha diz çöktürürüm hepsine abartmıyorum. Ama işte aileden aileye değişiyor. Bu sizin vereceğiniz bir karar.

Annem tamda o annelerden. Benim ablam açıktır ona kimse bir şey söyleyemez hatta o bile bana bir ton laf etmişti açılmak istediğimi söylediğimde. Eşime bekarken bu konular yüzünden yaşadığım bir anıyı anlatmıştım sırf bu yüzden istemeden soğuttum galiba eşimi annem ve ablamdan üzüntümden gülerek yazıyorum kusura bakmayın, bu konu yüzünden, anneme yaranmak için üstümde sehpa kırmışlığı var ablamın Ve bu ablam gayette bikinisini de giyer, minisini de giyer. Kimsenin ne giydiğine karışmam tarzım değil ancak ablamın hayat tarzına tezat olmasına rağmen yobaz gibi görünmeye çalışmasını kaldıramıyorum tabiki hakkımı da helal etmiyorum

Konu sahibi, inan bana sanıldığı gibi kapalı kadınların açılmasını pek kimse umursamıyor. Her insanın kendi hayatı var, aklı başında olan kimse bunu dedikodu malzemesi yapmaz. Zaten seni bu yüzden eleştirecek, arkandan konuşacak biri varsa onu hayatından çıkarmana bahane olur. Benim yakın arkadaş çevremde kapanan da açılan da var. Hiç konusu geçmiyor aramızda neden kapandın ya da nasıl karar verip açıldın.

İslam'da her şey kul ile Allah arasında. Bence kimsenin yaptığı yorum doğru olmaz. Bu bizlerin yorumlacağı bir şey değil. Haddimiz değil.

Benim aynı senin gibi imam hatip mezunu bir arkadaşım, ilahiyat 2. Sınıfta açıldı, daha öğrenciyken açıldı. Ben şahsen arkasından kendi içimde kötü bir şey düşünmedim. Eleştirmedim çünkü onun hayatı. Kız hala dindar bir kız,namazını kılıyor oruç tutuyor. Ama başı açık olduğu için belliki daha mutlu bir hayat sürüyor.

Bu hayat sizin bırakın başkaları ne diyecek durumunu.Sizi ilk zamanlar belki çevreniz eleştirir sonra alısırlar eskiden kapalı oldugunuzu bile unuturlar.Aile yapınızdan da anladıgım kadarıyla zaten açılıp mini elbiseler dekoltelerlede gezmeyeceksiniz.Yani içinizden nasıl geliyorsa öyle yaşayın.

İstemeyek bilinçsiz kapanan çok malesef ve çevremde de var bu istek farklı şeylere yönlendirebiliyor siz evlenmişsiniz artık yapmazsınız da normalde kapalı olup denize gizliden gidip bikini giyen var çünkü bastırılmışlık duygusu çok ağır çocukluğunda arkadaşları tayt giyerken o etek giymek zorunda olmak kolay birşey değil allahı bilmeden anlamlandırmadan onun için birşey yapıyormuş hissiyatı olmaz
En üzüldüğüm konulardan biri bu kadınlar için
Bunu gerçekten istiyorsanız yapmalısınız çevreye kulağınızı tıkayabileceksiniz bunu yapın bir kere geliyoruz dünyaya ve isteyen istediği gibi yaşamalı

Bu konuda sadece kendinizi dinlemelisiniz, başkasını değil. Bu konuda kendinizi etki altında bırakmanız sizin pişman olacağınız ya da olmayacaklarınızı belirler.

Çok doğru söylüyorsunuz yavaş yavaş aşmaya çalışıyorum el alem ne der meselesini geriye sadece tesettürlü olmayı gerçekten istiyor muyum yoksa sadece alışkanlık mı bunu kendi içimde çözümlemem kalıyorçok şükür eşim en azından ailem gibi değilen azından kararım tesettür değilde açık olmak olsa fiziksel ya da psikolojik şiddet görmeyeceğim

Valla Allah sabır versin ne diyim. Ben bana dini anlamda sırf açığım diye ahlaksız damgası vuran herkesi bir bir silerim. O size şiddet uygulayan ablaya da neler yapmazdım.. Ama neyse olayı alevlendirmeyeyim. Bence ailenizle aranıza mesafe koyun. Ciddi anlamda psikolojik sorunları var. Ve tedavi edilmeleri çok zor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.