Kızlar yöneticilerden ceza alır mıyım ya da sorum kapatılır mı bilmiyorum sorum kapatılırsa kapatılsın o önemli değilde inşallah ceza almam diyerek başlıyorum
Başlıktan da gördüğünüz üzere 10 sene hatta neredeyse 11 senedir kapalıyım. 13 yaşında kapandım. Bilinçli bir şekilde yani tesettürün İslami kaynaklarda geçtiği şekilde kapanmadım. Bazı zamanlarda çok heveslendim tesettürlü olmaya o zamanlarda başarılı da oldum bu konuda ancak yapamadım yani devam edemedim. Heves, kabul görme ve dikkat çekmeydi bence o yaşlarda kapanmamın amacı. Ancak açılmadım da bunca senedir.
Linç yiyeceğimi bile bile imam hatip ve ilahiyat mezunu olduğumu da belirtmek istiyorum.
Benim anlayamadığım, çözemediğim konu senelerdir halâ açılmak istememin sebebi nedir ya da ben bunun sebebini nasıl bulurum?
Şu an evliyim evlenmeden evvel eşimle de bu konuyu konuştuk. İstersen nikah gününden itibaren açık olabilirsin. Kınanda, düğünde de aynı şekilde. Gelinliğini, kınalığını ona göre alırız. Evlendikten sonra açılman psikolojik olarak seni çok yıpratır, çünkü çevre hep konuşur, bekarken de açılsaydın konuşurlardı, evlenince açılırsan da konuşurlar. Kulağına gelen arkandan konuşulan şeyleri kaldıramazsın demişti.
Benim ve eşimin de en çok üzüldüğü nokta da elalem ne der değilde alemlerin sahibi Allah'ın benim için ne düşündüğünü göz ardı etmem
Gerekirse eleştirin beni saygı çerçevesinde ancak bu durumdan nasıl bir yol izleyerek çıkabilirim bana fikir vererek yardımcı olursanız