10 senedir kapalıyım açılmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok küçük yaşta kapanmışsınız görev yaptığım okulda 8 yaşında 10 yaşında kapalı kızlar var onlari görünce ben üzülüyorum. Bence bir anda tamamen açılmak yerine önce evde eşinizin yanında saçınıza daha çok özen gösterin sonra kizkiza bulusmalarda vs... Belki bu bir hevestir yasanmamisliktir bilemezsiniz Spor salonunda çok güzel bir kız arkadaşım vardı salonda oldukça açık ve suslüydü kapalı olduğunu öğrenince çok şaşırmıştım o şekilde de kendinizi tatmin edebilirsiniz. Ayrıca kapalıyken açılan arkadaşım çok fazla on yıl üstü kapalı kalıp açılan çok arkadaşım var.

İlahiyatta da nadirdir ama açık saçlı öğrenciler var tek tük hatta benim gözlemlediğim derslerde çoğumuzdan daha başarılı öğrenciler vardı. Dikab öğretmenliğini kazanıp Meb'te olan ya da akademisyen olmak için üniversitede çalışmalar yapanlar da var tabi görüyorum ki onları zorlayan, baskılayan yok

Açılma sebebiniz bana biraz da annenize ve ablanıza olan tepkinizden dolayı gibi geldi sanki onlara kendinizi kanıtlamak istiyor gibisiniz bunun da etkisi olabilir mi? Eğer sorun temelde başlı başına bu durumsa açılmanız da kendinizi kanıtlamanız için tek başına yeterli olmayacaktır. O sebeple iyi tartıp ölçmek gerek diye düşünüyorum

Benim dayımlar da aşırı dindar kesim. Daha 12 yaşındayken başını ört diye baskı yaptılar. O zamanlar yaşımdan dolayı bir şey diyemiyordum ama şimdi bana bu konuyla gelenleri hayatımdan çıkarıyorum. Yani bilimin ilerlediği çağdaş bir dünya da ülkemizde bazı lesimlerin baş örtüsünü böyle büyük mesele yapılmaları gerçekten çok saçma .

Boş verin insanları ne derse desin.
İsterse yüzünüze desin isterse arkanızdan.
Bakın burda bile açılan arkadaşım oldu hiç tavrım değişmedi deyip ama şöyle yapsaydı vs diye örnek veren olmuş.
Konuşmadım diyen bile arkasından neler diyor ama karışmadığını,konuşmadığını düşünüyor güya.
Demem o ki insanlar konuşur yapacak tek şey takmamak her konuda böyle bu.
Nereye kadar konuşacaklar insanların gündemi o kadar çok değişiyor o kadar çok konuşacak insan buluyorlar ki bir ay konuşur geçerler.
Siz kendiniz için en doğru kararı verin ve umursamayın olay bu

Siz yazdığınız için soyluyorum,'"Allah in ne düşündüğünü göz ardı edip, elalemi mi dusunuyorsunuz ? " Her gün gündem degisiyor 3-5 ay konuşulup unutulur. alisirlar.

Sevgili konu sahibi dinler uydurma ve Tanrının varlığı meçhul...
Bu gerçekliği burda öğrenmeniz şok etkisi yaratabilir ama elbet bir noktada farkına varacaktınız( yani öyle umuyorum ) ne kadar erken o kadar iyi bu yönden bakalım.
Tanrı varsa ve koskoca evrende bizim kıytırık galaksimizdeki kıytırık gezegenimizde ki insanlarla ilgileniyorsa açılmanızın günahını üstlenebilirim.
İçinizden nasıl geliyorsa öyle yapın burdaki süslümanların yorumlarını dikkate almayın zira elalem ne der kısmındaki Elalemin çoğunu bunlar oluşturuyor.

Bu konuda sadece kendinizi dinlemelisiniz, başkasını değil. Bu konuda kendinizi etki altında bırakmanız sizin pişman olacağınız ya da olmayacaklarınızı belirler.
Allah razı olsun ki eşim sayesinde 2 sene içinde çok yol katettim, onun fikrini almam ya da yine onun yardımını istemem de etkisi altında kalıyor olmam sayılır mı sizce
Benim ailem ya da onun ailesinden biri bir şey diyecek olursa bu konu hakkında, (yalandan da olsa) ben istedim o yüzden açıldı diyerek kestirip atar, eşimin güçlü bir kişilik yapısı var karşısındaki insanı her türlü ikna edebilir yani kimse karşısından onu eleştirecek bir şey söyleyemez diyeyim öyle anlayın.

Kız açılmak istiyorum dedi ya la Allah'a inanmıyorum demedi fırsatçıya bak

Evet etkisi altında kaldığınızı gösterir.
Yani kendinize güvenip almıyorsunuz kararlarınızı bunu da gösterir.

Valla eşinizde arkanızdaysa hiiiç ailenizi dinlemeyin. Dediğim gibi nasıl mutluysanız, ne istiyorsanız onu yapın. Bende elalemin adımı bile anmasını istemiyorum ona kalırsa ama engel olamıyorum ne yazık ki..

Eşiniz elalem ne der düşüncesini size itekleyerek açılmanızı istemiyor bunuda elalem ne der onu düşün diyerek size dolaylı yollardan vurguluyor öyle vibeı aldım. Açılıp açılmamak tamamen sizin düşüncenize kalmış bir şey.

Öylesine parazit bir çevrem var ki begüm, bebişimin kalbi durduğu için kürtajla aldırmak zorunda kaldım ne zaman çocuk yapacaksın, çocuğun olmayacak mı artık diyen parazitler bile var. Çocuk yap çocuk güzel şey diyen de var. Haşa sanki biz isteyince şak diye olabilen bir şey ya sanki bu Birde bu düşünce yapısındaki şahısların yaş ortalaması 18-30 arası olması ne acı... Bu tipler açılan birini görünce neler der sen düşün.

İçinizde acaba varsa ve ya pişman olursam diyorsanız (bir üye konu açmıştı kapalıydım açıldım öyle gezdim dolaştım ama şimdi pişmanım geri nasıl kapancam insanlar ne der diyordu o yüzden bu ihtimalide atlamayın) tabiki inanan herkesin hesabı Allah'a ama insan çevreyide düşünmeden edemez muhatap olmak zorunda kalıp moral bozukluğu yaşatan cok olur kararınızdan eminseniz hiç takmayın o kişileri,ya pişman plursam diyorsanız ben olsam kimsenin tanımadığı bir yerde bir kaç gün tecrübe eder kendimi nasıl hissettiğime bakarım iyi hissettiysem olmak istediğim şekildeysem devam ederim yok iyi hissetmiyorsamda vazgeçerim.

İlahiyat bitirmiş biri olarak bu konularda daha bilinclisinizdir. Size açılın yada tesetturunuze devam edin deme gibi bir şansımız yok bu sizin kendi iradeniz ile vereceğiniz karar nasıl mutlu olacaksaniz ona karar vermelisiniz şu mahalle baskisindan da bir kendinizi kurtarın artik birileri arkanizdan konusursa konuşsun onlarin ayıbıdır.

Doğrusu hepsinden var. Ben ilahiyat okumaya başladıktan sonra kapanan da gördüm açılan da. Hatta bir arkadaşım pek dinle alakası olan biri değildi, ilahiyat okumaya karar verdi, okula başladıktan bir sene sonra, çarşafa geçip, sadece gözlerini gösterecek şekilde giyiniyordu. Ailesinde başörtülü vardı mesela çarşaf giyen yoktu. Herkesin inancına göre yaşaması farklı.

Böyle kişilerle aranıza mesafe koyun, açıldığınıza dair haber vermenize gerek yok. Önce kendiniz açılın bu yeni süreci kendiniz rahatça geçirin.

Kız inancından şüphe etmiyor, sadece basini açıp acmama konusunda suphleri var...insanların inançlarına müdahale etmeyin, açılınca dinden cikilmiyor

Öncelikle kimsenin bu konuda sizi yargılama Hakkı yok kapanmak normal olduğu kadar açık olmakta normal bişey. Ama kimse taktir edersiniz ki size açılın bence diyerekte bi vebal altına girmek istemez diye düşünüyorum en azından kendi adıma yani kararı verecek olan sizsiniz
Yalnızca şöyle bir düşüncem var bu konuda her zaman da çevremdeki küçücük yaşta kapanan çocukları gördükçe de içimden geçiririm bir insan gençliğinde yada çocukluğunda erkenden kapandıysa ve heveslerini yaşayamadan böyle bir karar verdiyse ‘ki karar verecek yaşta değildir demekki böyle düşünüyorsam’ gelecekte sizin hislerinizdeki gibi zorluklar yaşayacaktır diye düşünürüm hatta eğer ki aile tarafından zorla kapandıysa hani çocukluk hevesiyle felan kısa süreli bi kapanma değilse içten içe de kızıyorum ne yalan söyleyeyim.
yani sizi kalben çok iyi anlıyorum ve en kısa zamanda kendiniz için en doğru kararı vermeniz duasıyla iyiliğinizi diliyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.