İlahiyatta da nadirdir ama açık saçlı öğrenciler var tek tük hatta benim gözlemlediğim derslerde çoğumuzdan daha başarılı öğrenciler vardı. Dikab öğretmenliğini kazanıp Meb'te olan ya da akademisyen olmak için üniversitede çalışmalar yapanlar da var tabi görüyorum ki onları zorlayan, baskılayan yokAile baskınızı anlıyorum tahmin edebiliyorumda. Ama ben çok iyi hatırlıyorum imam hatipte okuyupta açık olan daha çok öğrenci vardı. Buda bi zorlama olmadığını gösteriyor aslında. Siz sadece ailenizle anlaşmakta zorluk çekebilirsiniz bu konuda ne desem hepsi size bağlı. Ama elalemi geçin. Benim akrabalar laf edecek ha diz çöktürürüm hepsine abartmıyorum. Ama işte aileden aileye değişiyor. Bu sizin vereceğiniz bir karar.
+++İşin dinî boyutu sadece sizi ilgilendirir. Biz buradan örtüyü çıkarın ya da devam edin diyemeyiz bu çok şahsi bir konu.
Siz yazdığınız için soyluyorum,'"Allah in ne düşündüğünü göz ardı edip, elalemi mi dusunuyorsunuz ? " Her gün gündem degisiyor 3-5 ay konuşulup unutulur. alisirlar.Kızlar yöneticilerden ceza alır mıyım ya da sorum kapatılır mı bilmiyorum sorum kapatılırsa kapatılsın o önemli değilde inşallah ceza almam diyerek başlıyorum
Başlıktan da gördüğünüz üzere 10 sene hatta neredeyse 11 senedir kapalıyım. 13 yaşında kapandım. Bilinçli bir şekilde yani tesettürün İslami kaynaklarda geçtiği şekilde kapanmadım. Bazı zamanlarda çok heveslendim tesettürlü olmaya o zamanlarda başarılı da oldum bu konuda ancak yapamadım yani devam edemedim. Heves, kabul görme ve dikkat çekmeydi bence o yaşlarda kapanmamın amacı. Ancak açılmadım da bunca senedir.
Linç yiyeceğimi bile bile imam hatip ve ilahiyat mezunu olduğumu da belirtmek istiyorum.
Benim anlayamadığım, çözemediğim konu senelerdir halâ açılmak istememin sebebi nedir ya da ben bunun sebebini nasıl bulurum?
Şu an evliyim evlenmeden evvel eşimle de bu konuyu konuştuk. İstersen nikah gününden itibaren açık olabilirsin. Kınanda, düğünde de aynı şekilde. Gelinliğini, kınalığını ona göre alırız. Evlendikten sonra açılman psikolojik olarak seni çok yıpratır, çünkü çevre hep konuşur, bekarken de açılsaydın konuşurlardı, evlenince açılırsan da konuşurlar. Kulağına gelen arkandan konuşulan şeyleri kaldıramazsın demişti.
Benim ve eşimin de en çok üzüldüğü nokta da elalem ne der değilde alemlerin sahibi Allah'ın benim için ne düşündüğünü göz ardı etmem
Gerekirse eleştirin beni saygı çerçevesinde ancak bu durumdan nasıl bir yol izleyerek çıkabilirim bana fikir vererek yardımcı olursanız
Allah razı olsun ki eşim sayesinde 2 sene içinde çok yol katettim, onun fikrini almam ya da yine onun yardımını istemem de etkisi altında kalıyor olmam sayılır mı sizceBu konuda sadece kendinizi dinlemelisiniz, başkasını değil. Bu konuda kendinizi etki altında bırakmanız sizin pişman olacağınız ya da olmayacaklarınızı belirler.
Kız açılmak istiyorum dedi ya la Allah'a inanmıyorum demedi fırsatçıya bakSevgili konu sahibi dinler uydurma ve Tanrının varlığı meçhul...
Bu gerçekliği burda öğrenmeniz şok etkisi yaratabilir ama elbet bir noktada farkına varacaktınız( yani öyle umuyorum) ne kadar erken o kadar iyi bu yönden bakalım.
Tanrı varsa ve koskoca evrende bizim kıytırık galaksimizdeki kıytırık gezegenimizde ki insanlarla ilgileniyorsa açılmanızın günahını üstlenebilirim.
İçinizden nasıl geliyorsa öyle yapın burdaki süslümanların yorumlarını dikkate almayın zira elalem ne der kısmındaki Elalemin çoğunu bunlar oluşturuyor.
Evet etkisi altında kaldığınızı gösterir.Allah razı olsun ki eşim sayesinde 2 sene içinde çok yol katettim, onun fikrini almam ya da yine onun yardımını istemem de etkisi altında kalıyor olmam sayılır mı sizce
Benim ailem ya da onun ailesinden biri bir şey diyecek olursa bu konu hakkında, (yalandan da olsa) ben istedim o yüzden açıldı diyerek kestirip atar, eşimin güçlü bir kişilik yapısı var karşısındaki insanı her türlü ikna edebilir yani kimse karşısından onu eleştirecek bir şey söyleyemez diyeyim öyle anlayın.
Valla eşinizde arkanızdaysa hiiiç ailenizi dinlemeyin. Dediğim gibi nasıl mutluysanız, ne istiyorsanız onu yapın. Bende elalemin adımı bile anmasını istemiyorum ona kalırsa ama engel olamıyorum ne yazık ki..Allah razı olsun ki eşim sayesinde 2 sene içinde çok yol katettim, onun fikrini almam ya da yine onun yardımını istemem de etkisi altında kalıyor olmam sayılır mı sizce
Benim ailem ya da onun ailesinden biri bir şey diyecek olursa bu konu hakkında, (yalandan da olsa) ben istedim o yüzden açıldı diyerek kestirip atar, eşimin güçlü bir kişilik yapısı var karşısındaki insanı her türlü ikna edebilir yani kimse karşısından onu eleştirecek bir şey söyleyemez diyeyim öyle anlayın.
Öylesine parazit bir çevrem var ki begüm, bebişimin kalbi durduğu için kürtajla aldırmak zorunda kaldım ne zaman çocuk yapacaksın, çocuğun olmayacak mı artık diyen parazitler bile var. Çocuk yap çocuk güzel şey diyen de var. Haşa sanki biz isteyince şak diye olabilen bir şey ya sanki buKonu sahibi, inan bana sanıldığı gibi kapalı kadınların açılmasını pek kimse umursamıyor. Her insanın kendi hayatı var, aklı başında olan kimse bunu dedikodu malzemesi yapmaz. Zaten seni bu yüzden eleştirecek, arkandan konuşacak biri varsa onu hayatından çıkarmana bahane olur. Benim yakın arkadaş çevremde kapanan da açılan da var. Hiç konusu geçmiyor aramızda neden kapandın ya da nasıl karar verip açıldın.
İslam'da her şey kul ile Allah arasında. Bence kimsenin yaptığı yorum doğru olmaz. Bu bizlerin yorumlacağı bir şey değil. Haddimiz değil.
Benim aynı senin gibi imam hatip mezunu bir arkadaşım, ilahiyat 2. Sınıfta açıldı, daha öğrenciyken açıldı. Ben şahsen arkasından kendi içimde kötü bir şey düşünmedim. Eleştirmedim çünkü onun hayatı. Kız hala dindar bir kız,namazını kılıyor oruç tutuyor. Ama başı açık olduğu için belliki daha mutlu bir hayat sürüyor.
İlahiyat bitirmiş biri olarak bu konularda daha bilinclisinizdir. Size açılın yada tesetturunuze devam edin deme gibi bir şansımız yok bu sizin kendi iradeniz ile vereceğiniz karar nasıl mutlu olacaksaniz ona karar vermelisiniz şu mahalle baskisindan da bir kendinizi kurtarın artik birileri arkanizdan konusursa konuşsun onlarin ayıbıdır.Kızlar yöneticilerden ceza alır mıyım ya da sorum kapatılır mı bilmiyorum sorum kapatılırsa kapatılsın o önemli değilde inşallah ceza almam diyerek başlıyorum
Başlıktan da gördüğünüz üzere 10 sene hatta neredeyse 11 senedir kapalıyım. 13 yaşında kapandım. Bilinçli bir şekilde yani tesettürün İslami kaynaklarda geçtiği şekilde kapanmadım. Bazı zamanlarda çok heveslendim tesettürlü olmaya o zamanlarda başarılı da oldum bu konuda ancak yapamadım yani devam edemedim. Heves, kabul görme ve dikkat çekmeydi bence o yaşlarda kapanmamın amacı. Ancak açılmadım da bunca senedir.
Linç yiyeceğimi bile bile imam hatip ve ilahiyat mezunu olduğumu da belirtmek istiyorum.
Benim anlayamadığım, çözemediğim konu senelerdir halâ açılmak istememin sebebi nedir ya da ben bunun sebebini nasıl bulurum?
Şu an evliyim evlenmeden evvel eşimle de bu konuyu konuştuk. İstersen nikah gününden itibaren açık olabilirsin. Kınanda, düğünde de aynı şekilde. Gelinliğini, kınalığını ona göre alırız. Evlendikten sonra açılman psikolojik olarak seni çok yıpratır, çünkü çevre hep konuşur, bekarken de açılsaydın konuşurlardı, evlenince açılırsan da konuşurlar. Kulağına gelen arkandan konuşulan şeyleri kaldıramazsın demişti.
Benim ve eşimin de en çok üzüldüğü nokta da elalem ne der değilde alemlerin sahibi Allah'ın benim için ne düşündüğünü göz ardı etmem
Gerekirse eleştirin beni saygı çerçevesinde ancak bu durumdan nasıl bir yol izleyerek çıkabilirim bana fikir vererek yardımcı olursanız
İlahiyatta da nadirdir ama açık saçlı öğrenciler var tek tük hatta benim gözlemlediğim derslerde çoğumuzdan daha başarılı öğrenciler vardı. Dikab öğretmenliğini kazanıp Meb'te olan ya da akademisyen olmak için üniversitede çalışmalar yapanlar da var tabi görüyorum ki onları zorlayan, baskılayan yok
Öylesine parazit bir çevrem var ki begüm, bebişimin kalbi durduğu için kürtajla aldırmak zorunda kaldım ne zaman çocuk yapacaksın, çocuğun olmayacak mı artık diyen parazitler bile var. Çocuk yap çocuk güzel şey diyen de var. Haşa sanki biz isteyince şak diye olabilen bir şey ya sanki buBirde bu düşünce yapısındaki şahısların yaş ortalaması 18-30 arası olması ne acı... Bu tipler açılan birini görünce neler der sen düşün.
Kız inancından şüphe etmiyor, sadece basini açıp acmama konusunda suphleri var...insanların inançlarına müdahale etmeyin, açılınca dinden cikilmiyorSevgili konu sahibi dinler uydurma ve Tanrının varlığı meçhul...
Bu gerçekliği burda öğrenmeniz şok etkisi yaratabilir ama elbet bir noktada farkına varacaktınız( yani öyle umuyorum) ne kadar erken o kadar iyi bu yönden bakalım.
Tanrı varsa ve koskoca evrende bizim kıytırık galaksimizdeki kıytırık gezegenimizde ki insanlarla ilgileniyorsa açılmanızın günahını üstlenebilirim.
İçinizden nasıl geliyorsa öyle yapın burdaki süslümanların yorumlarını dikkate almayın zira elalem ne der kısmındaki Elalemin çoğunu bunlar oluşturuyor.
Kızlar yöneticilerden ceza alır mıyım ya da sorum kapatılır mı bilmiyorum sorum kapatılırsa kapatılsın o önemli değilde inşallah ceza almam diyerek başlıyorum